دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۹۰۰۱۲

درباره موزه های زیبا و دیدنی شهر شیراز

موزه های شیرازموزه های شیراز
شیراز یکی از قدیمی ترین و باستانی ترین شهرهای ایران است که دارای بافت قدیمی و تاریخی می باشد. شیراز موزه های بسیاری دارد و سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از این موزه ها سفر می کنند. در ادامه این مقاله از سرپوش به موزه های شیراز می پردازیم.

درباره شهر شیراز

درباره اسم شهر شیراز تابه حال بحث های متعددی انجام شده است، اینکه این اسم از کجا آمده است و چه معنایی دارد معمایی خواهد بود که هنوز به صورت کامل مشخص نشده است. ابن حوقل جغرافیدان و مسلمان مربوط به قرن چهارم هجری باور داشت که شیراز یکی از صادکنندگان خواروبار به حساب می آید که شباهت زیادی به اندرون شیر داشته است به همین دلیل آن را شیراز می نامند. 

بسیاری معتقد هستند که شیراز ابتدا شهر راز بوده است و به مرور زمان به شیراز تغییر نام داده است، البته باید اشاره کرد که شیراز تنها نامی نیست که بر این شهر گذاشته اند. از قرن ۶ هجری حاکمان، دولتمردان و شاعران از این شهر با لقب ها و عناوین مختلفی مانند ملک سلیمان، مملکت سلیمان، دارالملک، تختگاه سلیمان، دارالعلم، دارالفضل و... یاد کرده بودند.

درباره موزه های شیرازدرباره موزه های شیراز

آب و هوای شهر شیراز

شیراز شهری از استان فارس است که در مرکزی ترین ناحیه این استان قرار دارد. این شهر دارای تابستان های گرم و خشک اما زمستان هایی معتدل است، مقدار بارندگی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی متر درنظر گرفته می شود. شیراز در بهار هوایی خنک دارد و بادهای بهاری با بارندگی های زیبا شما را غافلگیر خواهند کرد.

فروردین و اردیبهشت شیراز دو ماه پر از عطر بهار نارنج و شب بود است درنتیجه هر مسافری را مجذوب خود خواهد کرد.  شیراز تابستان هایی گرم و خشک دارد اما در پاییز هوایی نسبتا خشک و بارش باران ممکن است مقداری عجیب باشد. در زمستان هوا سرد و کمی البته معتدل است که در دی ماه میانگین دمای هوا تقریباً به ۵ درجه سانتیگراد خواهد رسید.

در گذشته شهر شیراز اقلیم بسیار متفاوتی با شیراز امروزی داشته است، در گذشته فصل بهار با بارش های موسمی پر می شد و فصل تابستان هوایی گرم و طاقت فرسا داشت. فصل پاییز از میانه‌ های آبان تا نیمه های اسفند ماه پر از بارش های ممتد و مداوم باران و برف است. 

امروزه به دنبال دستکاری های انسان در طبیعت و آلاینده های حاصل از خودرو و کارخانه جات، همچنین تغییرات اقلیمی آب و هوا بسیار تغییر پیدا کرده است و در بارش های موسمی بهار و پاییز خبری نیست. 

تخت جمشید شیراز، موزه های شیرازتاریخچه موزه های شیراز

موزه های شیراز

موزه تخت جمشید

یکی از مشهورترین موزه های شیراز؛ موزه تخت جمشید است که دارای ساختمانی در منطقه باستانی مرودشت است و در مجموعه ۲۵۰۰ ساله تخت جمشید قرار دارد. مرودشت یکی از زیباترین قسمت های دیدنی شیراز است که سالانه گردشگران زیادی به این منطقه از شیراز سفر می کنند. 

مکانی که امروزه موزه تخت جمشید در آن قرار دارد؛ در گذشته به عنوان کاخ ملکه شناخته می شده است. ساخت این مکان به دستور شاه صورت گرفته است اما درنهایت از زمان اردشیر یکم به پایان رسیده است. ساختمان موزه تخت‌‌جمشید به‌عنوان قدیمی‌ترین بنای بازسازی شده ایران شناخته می‌شود.

موزه تخت جمشید یکی از مکان فوق العاده از شیراز است و اشیای کشف شده ایران باستان را در خود جای داده است. این موزه دارای یک تالار بزرگ، دو گالری و یک ایوان می باشد. در بازدید از موزه تخت جمشید می توانید آثار ارزشمندی مانند کتیبه حرم خشایار شاه، مجسمه‌های سنگی و فلزی، گل‌نبشته‌هایی با خط ایلامی، زیورآلاتی از جنس طلا و نقره، سازهای قدیمی، سرستون‌ها، سرنیزه و پیکان، خمره‌ها و ظروف سفالی و… را مشاهده کنید. 

موزه تخت جمشید، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ موزه تخت جمشید

موزه پارس شیراز

زیبایی موزه پارس شیراز قطعا باعث شگفتی شما می شود، ساختمان این موزه به دوران زندیه متعلق است و آرامگاه کریم خان زند در بخش شاه نشین غربی عمارت قرار گرفته است. این بنا در منطقه باغ شیراز قرار دارد و از سال ۱۳۱۵ به عنوان یک موزه فعالیت خود را شروع کرده است.  

موزه پارس شیراز آثار ارزشمندی از دوره های مختلف تاریخی در خود جای داده است که از جمله آنها می توان به نقاشی‌های لطفعلی‌خان صورتگر، شمشیر کریم‌خان‌زند، مجموعه قرآن خطی نفیس تا اشیا تزیینی میناکاری‌شده، کتیبه‌ها و مفرغ‌های لرستان و... اشاره کرد. 

موزه پارس شیراز، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ موزه پارس شیراز

موزه نظامی عفیف آباد شیراز

این موزه همانطور که از نام آن هم پیدا است در باغ عفیف آباد قرار دارد و سلاح و ابزارهای جنگی را نمایش می دهد. ساختمان موزه نظامی عفیف آباد یک ساختمان دو طبقه دارد. طبقه اول موزه اسلحه و طبقه دوم نیز موزه عبرت می باشد. 

شما در این دو طبقه می توانید انواع سلاح سرد و گرم، تفنگ‌های شکاری، تفنگ‌های سرپر، تپانچه، مسلسل، خودکار و نیمه خودکار، شمشیر، زره، نیزه، کلاه‌خود، سپر، سنگ چخماق و... را مشاهده کنید. 

از جمله مهمترین آثار ارزشمند این موزه می توان به تفنگ‌های شخصی فتحعلی شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه، رضاشاه و محمدرضاشاه اشاره کرد.

موزه نظامی عفیف آباد، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ موزه نظامی عفیف آباد

موزه گرمابه شیراز (حمام وکیل)

حمام وکیل در دروان زندیه به دستور کریم خان زند ساخته شد، این بنا به طور قطع یکی از شاهکارهای ایرانی است که سالانه گردشگران زیادی را برای بازدید به سمت خود جذب می کند. این بنا یکی از بهترین موزه های مردم شناسی در شیراز است. 

در گذشته حمام وکیل بعد از یک دوره بازسازی و مرمت به یک رستوران و سپس به موزه فرش تبدیل شد، اما بعد از گذشت مدتی باتوجه به کاربری اصلی ساختمان به‌عنوان موزه گرمابه شیراز با شماره‌ی ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اکنون در بخش سربینه حمام وکیل ۳۰ مجسمه مومی در حالت های مختلفی وجود دارند که نمایشی از نحوه استحمام و آداب ویژه آن ارائه می دهد. با ورود به موزه گرمابه شیراز می‌توان به آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم شیراز در گذشته پی برد.

موزه حمام وکیل، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ حمام وکیل

باغ موزه نارنجستان قوام شیراز

باغ موزه نارنجستان قوام درواقع یک عمارت بزرگ است که معماری بی نظیر و باشکوهی را به خود اختصاص می دهد، درنتیجه به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شهر شیراز تبدیل شده است. این ساختمان به دوره قاجار مربوط است و به وسیله محمد علی خان و محمدرضا خان ساخته شده است. این موزه داری آینه‌کاری، گچ‌بری، آجرکاری، منبت‌کاری و نقاشی‌های سنتی فوق العاده است که به طورقطع شما را مسحور می کند. حتما بازدید از بخش آثار باستانی کشف شده در زمان‌های مختلف را در برنامه بازدید خود قرار دهید.

باغ موزه نارنجستان، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ باغ موزه نارنجستان

موزه شاهچراغ شیراز

یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شیراز بدون شک شاهچراغ است. در کنار آرامگاه، موزه شاهچراغ قرار دارد که در بخشی از صحن بارگاه واقع شده است. این موزه یک سالن بسیار بزرگ دارد و آثار مربوط به دوران پیش از اسلام و بعد از اسلام را شامل می شود. قرآن‌های نفیس، نسخ خطی، سکه‌های باستانی، انواع ظروف قدیمی فلزی، سفالی و شیشه‌ای، اسلحه‌های دوره‌های مختلف، نقاشی‌های افراد مشهور و... از جمله آثاری است که در این موزه وجود دارند. 

موزه شاهچراغ، موزه های شیرازموزه های شیراز؛ موزه شاهچراغ

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش