جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۰۰۰۷۴

جاهای دیدنی، گردشگری و بکر آستارا

جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا
یکی از شهرهای زیبای شمال از کشور که هر ساله از تعداد زیادی مسافر سراسر ایران استقبال می کند؛ آستارا است. این شهر در استان گیلان قرار دارد. طبیعت بکر، دریا، جنگل و رودخانه های این شهر زیبا طرفداران بسیاری به خود اختصاص می دهد. در ادامه این مقاله از سرپوش به معرفی جاذبه های دیدنی آستارا می پردازیم.

آستارا کجا قرار دارد؟

آستارا به عنوان شمالی ترین شهر استان گیلان است که به عنوان همسایه دیوار به دیوار کشور آذربایجان شناخته می شود. درصورتی که قصد دارید به باکو سفر کنید باید از دروازه های این شهر بگذرید. در گذشته از این شهر به عنوان خط مقدم ایران در برابر نفوذ کمونیسم ها استفاده می شد اما بعد از چندین مرتبه صادرات گاز به قسمت های جنوبی شوروی سابق، زمینه صلح و روابط دوستانه بین ایران و این کشور فراهم شد. 

موقیعت اقتصادی آستارا با عواملی مانند بنادر، راه‌های زمینی مناسب و خط راه‌آهنی که در آینده‌ای نه چندان دور افتتاح خواهد شد، فروپاشی شوری و شکلگیری چهار کشور جدید، بسیار تقویت شد به طوریکه این شهر امروزه به عنوان یکی از مراکز حیاتی و مهم بازرگانی چمدانی ایران به اروپا محسوب می شود. سفر به آستارا را می توان به عنوان یک تیر و چند نشان نگاه کرد، زیرا شما علاوه بر لذت از مراکز بکر و زیبا می توانید در یک منطقه اقتصادی مهم حاضر شوید. 

همانطور که اشاره شد آستارا شهری مرزی است و با استفاده از یک جاده کوهستانی به اردبیل وصل می شود. قله شیندان نزدیک به گردنه حیران دارای ارتفاع ۱,۸۵۰ متر و قله اسپیناس با ارتفاع ۲,۱۰۵ متر در ۱۷ کیلومتری شهر لندویل نزدیک به گرنه حیران قرار دارند. چشم انداز کوهستانی این منطقه همراه با رودخانه و روستاهایی نظیر گیلده می تواند صحنه ای فوق العاده خلق کند. 

جاهای دیدنی آستارا

آبشار لاتون:

آبشار لاتون یکی از آبشارهای مرتفع و دیدنی آستارا است که در کنار کوه اسپیناس و در بین درختان جنگلی انبوه قرار دارد. آبشار لاتون از فاصله پانصد متری نیز قابل مشاهده است و در چهار فصل نیز به عنوان جاذبه گردشگری شناخته می شود. لاتون از جمله ۳۰ آبشار بلند جهان و بلندترین آبشار ایران است. ارتفاع اصلی آبشار ۱۰۵ و عرض آن ۵ متر می باشد. قسمت تحتانی آبشار نیز ۶۵ متر و عرض ۱۰ متر دارد که در مجموع می توان ارتفاع آن را ۱۰۷ متر درنظر گرفت.

آبشار لاتون از دامنه شرقی کوه اسپیناس سرچشمه میی گیرد و سپس به رودخانه لوندویل می ریزد که طول آن ۱۷ کیلومتر است و از خود اسپیناس سرچشمه می گیرد و سرازیر می شود سپس با شیب زیادی به طرف کوته کومه و لوندویل حرکت می کند و درنهایت به دریای خزر می ریزد. مقدار آب در آبشار لاتون در فصول مختلف متغیر است اما باید اشاره کرد که چهار فصل است و در تمام زمان های سال شما می توانید از زیبایی آن لذت ببرید. 

درصورتی که بعد از بازدید از آبشار لاتون برنامه دیگری برای گشت و گذار نداید پیشنهاد می کنیم در روستای کوته کومه اقامت داشته باشید و شب را به تماشای این روستای جنگلی بنشینید. 

آبشار لاتون، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ آبشار لاتون

گردنه حیران:

بدون شک یکی از بهترین مسیرهای دسترسی به شمال کشور که هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند؛ گردنه حیران است. این گردنه در واقع مسیر ارتباطی بین اردبیل و آستارا است که در تقسیم های جغرافیایی به استان گیلان تعلق می گیرد.

باید اشاره کرد که گردنه حیران آستارا شامل سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا است. شاید برای شمام جالب باشد که حیران در لغت به معنی منطقه احاطه شده با ابر و مه است، این کلمه ریشه تالشی دارد. این منطقه درست مانند اسم خود در تمام فصول سال با ابر و مه پوشانده شده است. 

باید دقت شود که علت وجود مه ابر در حیران مرتفع بودن آن نیست بلکه به بخش هایی از گردنه برمی گردد که ارتفاع آنها تنها ۱۵۰۰ با سطح دریا اختلاف دارد درنتیجه بسیاری از کارشناسان اعلام کرده اند که رطوبت دریای خزر یکی از مهمترین دلایل وجود مه و ابر در گردنه حیران است. 

گردنه حیران، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ گردنه حیران

تالاب استیل:

یکی از مهمترین تالاب های ایران بدون شک در آستارا است که آن را به نام تالاب استیل می شناسند. مردم بومی منطقه تالاب را در زبان تالشی هستل به معنی آبگیر نام گذاری می کنند. این تالاب دارای چشم اندازهای کوهستان و جنگل در کنار مزارع کشاورزی است که صحنه بسیار زیبایی را خلق می کند، از طرفی حضور پرندگان مهاجر به صورت سالانه جذابیت سالانه تالاب را بسیار اضافه می کند. 

تالاب استیل از سال ۱۳۸۴ به عنوان یک از ۵ منطقه نمونه گردشگری در گیلان است که به رشد اقتصادی گیلان بسیار کمک کرده است. در سال ۱۳۹۳ بعد از بارش های فراوان منطقه مقدار آب تالاب بسیار افزایش داشت. نکاتی درباره بازدید از تالاب استیل وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است:

- تالاب استیل منطقه شکار ممنوع است و باید از شکار پرندگان به شدت خودداری شود. 

- ماهیگیری در تالاب استیل مجاز نیست و شما فقط می توانید ماهی های تازه را از ماهی گیران خریداری کنید. 

- نباید بیش از حد به تالاب نزدیک شوید زیرا احتمال فرو رفتن در گل وجود دارد. 

- هرچند قایق‌رانی یکی از تفریحات تالاب است، طبق نظر فعالان محیط زیست، این کار اکوسیستم تالاب را بهم می‌زند. بنابراین با چشم‌پوشی از این امکان، به حفاظت تالاب کمک خواهید کرد.

- طبیعت با بخشندگی پایان‌ناپذیر منابع خود را در اختیار ما قرار داده است. قدردان آن باشیم و از ریختن زباله (حتی موارد تجزیه‌پذیر و ته‌سیگار) جدا خودداری کنیم.

تالاب استیل، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛تالاب استیل

ساحل صدف:

ساحل صدف در مسیر جاده آستارا تالش و هفت کیلومتری جنوب آستارا قرار دارد. تابستان به عنوان یکی از بهترین زمان ها جهت بازدید از این ساحل شناخته می شود. ساحل صدف دارای ۱۷ هزار هکتار وسعت می باشد و نزدیک به منطقه حفاظت شده لوندویل قرار دارد. از جمله امکانات مسافرتی این ساحل می توان به آلاچیق، استراحتگاه سنتی، بوفه، فروشگاه، دوش آب شیرین جهت استحمام شناگران و سرویس بهداشتی اشاره کرد. 

ساحل صدف، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ ساحل صدف

روستای گیلده:

یکی از زیباترین روستاهای شهرستان آستارا روستای گیلده است که از توابع شهرستان آستارا است. این روستا چشم انداز فوق العاده ای دارد و به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری اصلی و طبیعی ایران شناخته می شود. پیاده روی در کوچه های این روستا از بین درختان کهن راش و ممرز همراه با صدای آرامبخش رودخانه لذت زیادی به همراه دارد. درختان بلوط، آلوچه جنگلی و ولیک را می توانید در روستای گیلده مشاهده کنید. 

بیشتر اهالی روستای گیلده به زبان ترکی آذری صحبت می کنند و درآمد خود را از راه کشاورزی، دامداری و گله داری تامین می کنند. سگ های منطقه آستارا به قوی هیکلی و بزرگ جثه بودن برای محافظت از گله های دامی شهرت زیادی دارند. روستای گیلده در فاصله کوتاهی از جنگل‌های مختلط کاسپی هیرکانی (Caspian Hyrcanian mixed forests) قرار دارد و در میان طبیعت‌گردان به‌واسطه طبیعت بکر خود مشهور است. 

روستای گیلده، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ روستای گیلده

روستای کوته کومه:

یکی از دیگر از مکان های دیدنی آستارا که می توانید علاوه بر مشاهده طبیعت بکر از زیبایی آبشاری خاص نیز لذت ببرید؛ روستای کوته کومه است. این روستا در جنوب آستارا و شهرستان لوندویل قرار گرفته است. 

چشمه و آبگرم هایی در مسیر منتهی به این روستا قرار دارند که حکم یک راهنمای گردشگری را برای مسافران دارند. این روستا بناهای تاریخی نظیر قلعه و آسیاب های قدیمی نیز دارد که از جمله جاذبه های توریستی آنها محسوب می شود. 

به طورکلی یکی از بهترین جاذبه های روستای کوته کومه؛ آبشار لاتون است که برای رسیدن به آن نیاز به پیاده روی ۶ کیلومتری است. درصورتی که طی مسیر خستگی بر شما غالب شد می توانید از زیبایی و زلالی آب چشمه و طعم آلوهای درختان لذت ببرید و مجددا برای ادامه مسیر نیرو بگیرید. 

روستای کوته کومه، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ روستای کوته کومه

قلعه شیندان:

درصورتی که به بازدید از مناطق تاریخی علاقه دارید می توانیم قلعه شیندان را به شما معرفی کنیم. این قلعه حال و هوای خاصی دارد و از جمله بناهای قبل از اسلام محسوب می شود. روایت‌های تاریخی متعددی درباره این قلعه وجود دارند؛ اما مستندترین آن‌ها را باید همان قیام حمزه‌خان تالشی دانست که به عقیده پیشینیان از این نقطه آغاز شده است. برای بازدید از این قلعه تاریخی، باید از منطقه حیران عبور کنید و خودتان را به بالای روستای حاجی امیر بالا و حاجی امیر پایین برسانید.

قله شیندان، جاهای دیدنی آستاراجاهای دیدنی آستارا؛ قلعه شیندان

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش