چابهار:
چابهار در جنوب غربی استان سیستان و بلوچستان است که یکی از سواحل اقیانوس هند و دریای مکران محسوب می شود. این شهر تنها بندر اقیانوسی ایران محسوب می شود به همین دلیل علاوه بر زیبایی دارای اهمیت تجاری نیز هست. مهمان نوازی، خونگرمی و مهربانی مردم این شهر شما را سر ذوق می آورد، هتل های چابهار خدمات فوق العاده باکیفیتی ارائه می دهند که درکنار جاذبه های گردشگری متفاوت یک نکته مثبت محسوب می شود.
آب و هوای شهر چابهار:
همانطور که از نام این شهر نیز مشخص است در طول سال آب و هوایی معتدل و بهاری دارد. شهر چابهار خنک ترین بندر جنوبی ایران محسوب می شود. این شهر در فصل تابستان نسبت به سایر شهرهای جنوبی دمای کمتری دارد، رطوبت آن در اردیبهشت و خرداد به اوج خود رسیده به همین دلیل کاملا هوای شرجی احساس می شود. در ماه های گرم سال دمای چابهار به بالاتر از ۳۱ درجه سانتی گراد نمی رسد و سردترین زمان هم به ۱۹ درجه خواهد رسید.
بهترین فصل سفر به چابهار:
بهترین زمانی که می توان برای سفر به چابهار در نظر داشت ماه های بین آبان تا اواسط فروردین است. در هر روزی از سال که دوست دارید می توانید به چابهار سفر کنید و از آب و هوای مطبوع آن کمال لذت را ببرید. آب و هوای این شهر تا اواسط فروردین بهتر از سایر ماه های سال خواهد بود و گرمای هوا نیز موجب آزار شما نمی شود.
درصورتی که دوست دارید به چابهار سفر داشته باشید زمانی خلوت را انتخاب کنید اوایل اردیبهشت تا اواخر تابستان بهترین زمان است زیرا تعداد گردشگران در کمترین مسافر را دارد. در این مدت هوا شرجی است به همین دلیل مسافران کمی در شهر دیده می شود. قیمت هتل و اقامتگاه ها در این بازه زمانی کم هستند. از طرفی تعطیلات عید و سه ماه تابستان بیشترین گردشگر را می توان در چابهار دید، قیمت اقامتگاه ها نیز به نسبت افزایش می یابد.
مکان های دیدنی چابهار:
تالاب لیپار:
یکی از مشهورترین تالاب های ایران به لیپار معروف است که در جاده ساحلی چابهار به گواتر و کنار روستای لیپار قرار دارد و جاذبه منحصر به فردی در کرانه دریای عمان ایجاد می کند. روستای لیپار از توابع بخش مرکزی شهرستان چابهار محسوب می شود. تالاب لیپار در تنگه صخره ای و مشرف به دره ای زیبا ایجاد شده و با رنگ های خاص خود نظر بسیار از افراد را به خود جلب می کند. این جاذبه گردشگری به عنوان عروس چابهار شناخته می شود.
تالاب لیپار از ایستادن آب اقیانوس عمان بین دوکوه ایجاد می شود و منجر به شکل گیری اکوسیستم منحصر به فردی شده است. این تالاب ظاهر زیبا و فربینده ای دارد البته یکی از شورترین آب های دنیا را نیز در خود جای می دهد. براساس شرایط محیطی و زمان های مختلف گستره و رنگ این تالاب دچار تغییر می شود، به عنوان مثال در فصول پرباران، وسعت تالاب به حدود ۱۰ هکتار میرسد و بیش از ۱۴ کیلومتر طول دارد.
موقعیت جغرافیای تالاب لیپار موجب شده شرایط برای رویش گیاهانی مانند بلوط، گزنه، گز، کهور، چش (نوعی اقاقیا) و نی در آب فراهم شود. وجود این گیاهان در آب منظره ای زیبا ایجاد می کند.
در کنار تالاب دشتی به نام دشتار وجود دارد که به زبان محلی به معنی نامزد یا دختران جوان ازدواج نکرده است. این دشت به دلیل درختان سرسبز و جوان با این نام شناخته می شود. در اطراف تالاب لیپار پنبههای وحشی میرویند و بومیان از آنها تشک و بالشت درست میکنند.
جنگل حرا:
بخشی از جنگل های حرا در چابهار قرار دارند، موقعیت دقیق این جنگل در فاصله ۱۵٫۶ کیلومتری (۲۲ دقیقه) چابهار است. این جنگل زیبا در بین آب و مجاور خلیج چابهار ایجاد شده است. در فاصله ۹٫۲ کیلومتری (۱۴ دقیقه) روستای تاریخی تیس قرار دارند و شما می توانید در کمتر از ۱۰ دقیقه با طی ۷٫۳ کیلومتر از قلعه مشهور پرتغالیها خود را به جنگلهای حرا تیس برسانید.
علاوه بر این مکان شما می توانید در نزدیکی خلیج گواتر هم برای تماشای جنگل های حرا اقدام کنید. این بخش از جنگل ها در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شهر چابهار و مرز بین ایران و پاکستان قرار دارند. بدون شک شما از پیمودن این مسیر پشیمان نمی شوید. خلیج گواتر در کنار جنگلهای حرا بهتنهایی شما را مهمان زیباییهای بسیار زیادی خواهد کرد.
برای مشاهده جنگل های حرا بهتر است نقشه و موقعیت های مکانی دقیق را درنظر داشته باشید. البته باید توجه داشت که بهترین راهنما برای مسافران مردم محلی منطقه هستند. برای بازدید از این جنگل ها شما هیچ محدودیت زمانی ندارید اما توصیه می شود طلوع و غروب ها را از دست ندهید، زیرا نور و جزر و مد صحنه بسیار زیبایی برای شما ایجاد خواهد کرد.
درصورتی که برنامه دارید بین جنگل های حرا قایق سواری انجام دهید، کلاه، ضدآفتاب و مقداری آب و خوراکی را فراموش نکنید. جنگلهای حرا گواتر در نقطه مرزی قرار دارند؛ به همین جهت دسترسی به امکانات و خوراکی در آنجا محدود است.
روستای درک:
روستای درک که از توابع شهرستان کنارک می باشد از خود شهر چابهار فاصله دارد، احتمالا با توصیف هایی که از درک شنیده اید مسیر کیلومتری برای دیدن شگفتی ها سخت نخواهد بود. برای درک طبیعت زیبا و تضاد بین مناظر به بیابان ها و دریاها نگاه بیندازید و لذت ببرید.
نخل های بلند و و رمل ها از یک سمت شما را صدا خواهند زد و از سمتی دیگر می توانید زیبایی موج های خروشان دریا را مشاهده کنید. شاید اینجا قدم زدن هنگام غروب و کویر شما را از دغدغه های روزمره دور کند. درک جای خوبی برای نشان دادن هنر عکاسی است پس بهتر است مجهز به این منطقه سفر کنید.
سواحل مکران:
سواحل مکران در امتداد دریای عمان واقع شده است که یکی از جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود. این منطقه دارای سواحل صخره ای، ماسه و مرجانی می باشد که موقعیتی عالی برای افرادی که خواستار بازی های آبی ساحلی هستند، می باشد. باید اشاره کرد که آثار تاریخی و باستانی درکنار این سواحل یکی از فرصت های مناسب برای توسعه گردشگری دریایی استان محسوب می شوند.
از خصوصیات منحصربه فرد این منطقه می توان به ایجاد یک پل اتصال مستقیم به اقیانوس اشاره کرد که از گزینه های عالی جهت مسافرت به این منطقه می باشد زیرا گردشگری را از سراسر جهان به این مکان در دسترس قرار می دهد. با یک برنامه ریزی درست مکران می تواند دروازه ای برای ورود گردشگران به ایران و خلیج فارس باشد و شرایطی منحصر به فرد برای تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد.
مکران جلوه ای زیبا و دلفریب دریایی دارد که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. صحنه طلوع و غروب خورشید در پهنای دریای عمان بسیار چشم نواز و عالی خواهد بود. ترکیب بیابان و دریا هم بسیار خیره کننده و گاهی عجیب نمایش داده می شود.
باتوجه به زیرساخت های محیطی مناسب این منطقه می توان بستر گردشگری را بسیار توسعه داد. در کنار فرهنگ و اقلیم زیبا و غنی این منطقه ایجاد بستر گردشگری در فصول مختلف برای اشتغال زایی و توجه به بیشتر به این سرزمین به مردم مهربان این منطقه کمک خواهد کرد.
گل افشان:
یکی از دیدنی های بسیار زیبای چابهار مربوط به کوه های گل فشان می باشد که مهم ترین آنها در منطقه ای نزدیک به کنارک قرار دارد و به آن بندر تنگ می گویند. کوه گلافشان بندر تنگ با ارتفاع تقریبی ۱۰۰ متر و قطر قاعده کمی بیش از ۱۰۰ متر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد.
بالا رفتن از کوه در فصولی که بارندگی نباشد راحت خواهد بود، در بالاترین نقطه کوه چاله ای به قطر کمتر از یک متر به عمق حدود نیم متر قرار دارد که با استفاده از گل پوشانده یم شود. در فواصل زمانی حدود یک دقیقه مقداری گل با صدایی خاص شبیه به ترکیدن یک حباب، از چاله خارج شده و به اطراف پراکنده می شود. در کنار این کوه دو کوه با ارتفاع کمتر هم وجود دارند که به نظر می رسد آنها نیز گل فشان بوده اند.
ساحل شب تاب:
درابتدا باید بدانید که منطقه چابهار ساحلی محلی وجود دارد که با امواج آبی و الماس های براق پوشانده می شود و می توان از آن نهایت لذت را برد. این جاذهب آبی رنگ با عنوان باکتری های نورافشان دریایی نیز شناخته می شود و به عنوان پدیده ای زیستی از آن نام می برند. ساحل شب تاب منطقه ای شگفت انگیز و زیبا است که رتبه اول جذب گردشگر را به خود اختصاص می دهد و توانسته در سطح بین الملل نیز مطرح شود.
باید اشاره کرد که الماس های آبی رنگ به خصوص در شب هایی که مهتاب نباشند، بیشتر و بهتر از ساحل تنگ مشاهده می شوند. باید بدانید که این مواد مشاهده شده الماس نیستند اما زیبایی و جلوه ی الماس را ایجاد می کنند.
این نقاط درخشان و آبی رنگ در واقع نوعی از حلزونها، باکتریها و پلانکتونهایی هستند که در آب شیرین زندگی میکنند که بر اساس دلایل متعددی از جمله ویژگیهای زیست بومی از خود نورهای آبی ساطع میکنند و زیباترین پدیده طبیعی در محیط شناخته شدهاند.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 11
- 2
اکرم
۱۴۰۲/۳/۲۲ - ۱۲:۵۹
Permalink