دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۸ - ۲۲ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۸۶۲
حوادث طبیعی

وقوع روزانه ۷۰ زلزله در کشور/ سرمازدگی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار از باغات کشور

آماز وقوع زلزله های روزانه در کشور,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث طبیعی
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: روزانه ۶۵ تا ۷۰ زلزله در کشور داریم که حدود ۱۷۵ زلزله بالای ۵ ریشتر است.

به گزارش فارس، اسماعیل نجار در نشست علمی و تخصصی مدیریت خطرپذیری و کاهش خسارات ناشی از سوانح طبیعی در محل پژوهشکده سوانح طبیعی و با مشارکت کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی گفت: برای توفیق در مدیریت بحران باید از درس آموخته های حوادث گذشته استفاده کنیم چراکه روزانه ۶۵ تا ۷۰ زلزله در کشور داریم که حدود ۱۷۵ زلزله بالای ۵ ریشتر است علاوه بر این بارش برف سنگین، خشکسالی و سیل را که ناشی از بازگشت بارش های هزارساله را هم داریم  که برخی بارش های  اخیر در کشور از این دست هستند. 

 

معاون وزیر کشور به پدیده ریزگردها در غرب و جنوب شرق کشور اشاره کرد و افزود: آتش سوزی جنگل ها و مراتع و سرما زدگی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار باغات کشور از دیگر مخاطرات طبیعی در کشور است. 

 

رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور با بیان اینکه شبکه های مجازی گاهی خود بحران ساز هستند تاکید کرد: همه دیدیم که در حوادث اخیر چگونه شایعات بدون اسناد علمی و تخصصی، مردم و جامعه را نگران کرد و رسانه ها نقش مهمی در اعتماد سازی و انعکاس اخبار و مطالب صحیح و مورد نیاز جامعه در شرایط بحرانی را دارند بنابراین به نظر می رسد پرداختن به موضوعی که کذب بودن آن توسط مراجع قضایی مشخص شده و بارها توسط سازمان مدیریت بحران کشور به رسانه های مختلف اعلام شده، در شرایطی که جامعه به خاطر ترس از وقوع زلزله در تهران ملتهب بوده، کمکی به مدیریت بحران کشور نکرده و به دور از مسئولیت های حرفه ای و اجتماعی یک رسانه است.

 

۱۴هزار مسکن تحویل زلزله‌زدگان کرمانشاهی شد

نجار با اشاره به اینکه روز گذشته چهارده هزارومین مسکن بازسازی شده در کرمانشاه تحویل مردم شد گفت: کمک های مردمی باید بصورت نقدی باشد و باید در مسیر صحیح و درست خودش قرار گیرد. لازمه تحقق این امر اعتماد است نه اینکه مردم نسبت به دولت اعتماد ندارند اما باید با برنامه ریزی دقیق و اطلاع رسانی شفاف گزارش هزینه‌کرد این مبالغ در مناطق حادثه دیده ارائه شود.

 

وی با اشاره به اینکه رفتار مردم تهران در زلزله اخیر صحیح نبود تصریح کرد: شما دقت کنید در حادثه زمین لرزه تهران که در ملارد اتفاق افتاد رفتار مردم قابل قبول نبود برای زمان زلزله ما معتقدیم طبقه همکف بیرون بیاد. از طبقات یک الی آخر پناه گیری درست انجام شود. مردم ما تا زلزله را احساس کردند بجای پناه گیری رفتند در پارگینگ منهای طبقه چند زیر زمین ماشین برداشتند آمدند داخل شهر در حالیکه در زمان زلزله اگر خودرو در حال حرکت است  باید در سمت خط سبقت برود وسط خیابان بایستد یا بیاید بیرون در پارکی که قبلا شناسایی کرده مستقر شود و منتظر اطلاعات و اخبار از طریق مبادی قانونی باشد. اما شما ملاحظه کنید آمدند توی خیابان ها اگر حادثه ای پیش می آمد امداد چگونه در این ترافیک میسر بود؟ لذا آموزش در همه سطوح همواره اولویت جدی است. 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه به اهمیت مقوله آموزش در مدیریت بحران پرداخت و گفت: ما معتقدیم اولین امدادگر و دلسوز ترین امدادگر کسی است که عضو خانواده است و با شعار هرخانواده یک امدادگر به دنبال تحقق آن هستیم.

 

نجار با بیان اینکه دنیا با علم و خرد و اندیشه خود را ایمن کرده است  تصریح کرد: حوادث، خیلی قابل پیش بینی نیست ولی قابل پیشگیری است مثال ملموس همان زلزله است که ما برای ساختمان سازی در کشور آیین نامه ۲۸۰۰ داریم اگر این آیین نامه کامل رعایت بشود زیر آن سقف فردی نخواهد مرد. که اجرای این آیین نامه دارای مراحل مختلفی است.

 

معطلی قانون مدیریت بحران در مجلس

وی در ادامه به معطلی قانون سازمان در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت:  هم اکنون  حدودا چهل و سه ماه است که قانون ما در مجلس در دست بررسی است. اگر مدیریت بحران اولویت مجلس باشد این موضوع باید در راس قرار بگیرد، ماده ۱۰ و ۱۲ ما که باید در اختیار ما قرار بگیرد اما در اختیار ما نیست.

 

نجار گفت: من می گویم باید مستمر آموزش داده بشود، به دنبال درج درس مدیریت بحران در کتب درسی هستیم و ما توانستیم ۲ واحد اختیاری را در دانشگاهها بگنجانیم. 

 

معاون وزیر کشور با تاکید بر اینکه در مدیریت بحران  زلزله کرمانشاه رکورد زدیم گفت: در زلزله کرمانشاه نسبت به حوادث گذشته بهتر عمل شد. زلزله در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و ۱۷ ثانیه اتفاق افتاد یعنی تاریکی مطلق تا ساعت ۷ صبح در تاریکی کار کردیم. حدود ۲۰هزار کیلومتر مربع  وسعت تحت تاثیر ۷ شهرستان ۸ شهر حدود ۱۹۳۰ روستا وسعت منطقه بسیار زیاد بود. در کمتر از ۱۷ ساعت یعنی ساعت ۱۵ پایان نجات اعلام کردیم.

 

وی افزود: طبق برآورد انجام شده هر مجروح از هوا و زمین ۲۵۰ کیلومتر میانگین منتقل شده که این کار، کار بسیار بزرگی است که در این مدت اتفاق افتاد. 

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش