هشدار تخلیه به ۲۱۳ روستای سنقر/ مردم با کمبود مواد غذایی و نان مواجه نمیشوند
با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی برسامانه بارشی فعال و قدرتمند در روزهای آتی، مسؤولان شهرستان سنقروکلیایی اقدامات پیشگیرانهای را برای مواجه با سیل احتمالی اندیشیده شده است.
به گزارش فارس، با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی برسامانه بارشی فعال و قدرتمند بهویژه در روزهای یکشنبه و دوشنبه مورخ یازدهم و دوازدهم فروردینماه ۹۸ در استان کرمانشاه اقدامات پیشگیرانهای برای مواجه با سیل احتمالی در شهرستان سنقروکلیایی از سوی مسؤولان شهرستانی به عمل آمده است.
تشکیل سه جلسه فوقالعاده مدیریت بحران و ابلاغ بیش از ۴۵ مصوبه به دستگاههای ذیربط همچنین تشکیل چهار کارگروه عملیاتی برای رصد مسائل و مشکلات احتمالی ناشی از وقوع سیل از جمله اقدامات اولیه مسؤولان شهرستانی برای هماهنگی بیشتر بوده است علاوه بر اینها بخشداران، نمایندگان ادارهها، بنیاد مسکن، آبفای روستایی، اداره گاز، اداره برق، راهداری، هلال احمر، بسیج و نیروی انتظامی همگی در آمادهباش هستند و به ساکنان ۵۰ روستا در مسیر سیلاب اخطار تخلیه و هماهنگی لازم برای اسکان آنان در مساجد و مدارس و چادرهای هلال احمر نیز صورت گرفته است.
از اهم این اقدامات میتوان به رهاسازی آب سدهای شهرستان سنقر از یک هفته قبل به مقدار کافی و شناسایی نقاط حادثهخیز و برطرف کردن موانع و مشکلات پیشرو سیلبندها، پلها و لایروبی برخی مسیلها در اطراف شهر و برخی از روستاها و همچنین از همه مهمتر شناسایی و هشدار تخلیه منازل ۲۱۳ روستای شهرستان که احتمال تخریب آنان بر اثر بارندگیهای اخیر وجود داشت اشاره کرد.
تشکیل و راهاندازی سامانه پیامکی، توجیه دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها به منظور آمادگی برای هرگونه کمکرسانی به هموطنان در مواقع لزوم و همچنین هماهنگیهای لازم برای سوخت رسانی به تمام روستاهای فاقد گاز در سطح شهرستان از اقدامات پیشگیرانه موثر این شهرستان بوده است.
برای تامین مواد غذایی مردم نیز در صورت بروز حادثه هماهنگیهای لازم و آمادهباش اعم از ذخیرهسازی نان صورت گرفته است تا مردم با کمبود مواد غذایی و نان مواجه نشوند.
همچنین با توجه به اینکه درزمان وقوع بحران احتمال گزیدگی مار، عقرب و شیوع بیماریهای میکروبی ناشی از وقوع بحرانها وجود دارد، هماهنگیهای لازم برای تهیه واکسنها وداروهای مرتبط به میزان لازم در این شهرستان انجام شده است.
انتشار لیست مناطق سیل خیز شهری و بینشهری در کردستان
لیست مناطق سیلخیز شهری و بینشهری از سوی شرکت آب منطقهای کردستان منتشر شد.
مدیر شرکت آب منطقهای استان کردستان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج با اشاره به مناطق سیلخیز استان به تفکیک شهرستانها اظهار کرد: چم سقز، التون و چم ولیخان از مناطق سیل خیز شهرستان سقز است.
کامران خرم با اشاره به مناطق سیلخیز شهرستان بانه افزود: از پایین دست سد بانه تا خروجی شهر از مناطق سیلخیز به شمار میروند و علاوه بر آن رودخانه سارتکه ورشکی و بایزید در بخش نمشیر در حال حاضر باتوجه به اعتبار تخصیصی در حد ۱۷۰ متر دیوار پیش ساخته قابل نصب است و برای ساماندهی و اصلاح مسیر نیاز به اختصاص ماشینآلات دارد.
وی خاطر نشان کرد: محله خلیفهآباد دیواندره که شامل ورودی شهر دیواندره تا خروجی شهر بعد از پمپ بنزین است جزو مناطق سیلخیز این شهر به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان بیان کرد: خاورآباد و رودخانه مرکزی شهر بیجار، رودخانه قلعه قروه پل ترمینال تا خروجی شهر، رودخانههای یغواسی، زرین چوب، وندرنی و رازآور در شهرستان کامیاران نیز از مناطق سیلخیز به شمار میروند.
خرم مناطق سیلخیز شهرستان دهگلان را نیز رودخانه دهگلان از ورودی کریمآباد تا روستای حسینی بیمارستان این شهر اعلام کرد و گفت: چم گلین کبود مریوان، رودخانه داخل شهر سروآباد و رودخانه گاورود از سد گاوشان تا تلاقی رودخانه قشلاق از دیگر مناطق سیلخیز استان است.
وی در پایان اضافه کرد: چم درهبیان سنندج( از پل بلوار ارتش تا تلاقی گریاشان با قشلاق در کل بلوار کردستان)، چم گلشن(از محل فیضآباد تا تلاقی با چمدرهبیان سنندج)، چم پل بند سنندج، آبراهه و کانال شهرک سعدی تا تلاقی با رودخانه گریاشانِ سنندج، رودخانه قشلاق از سد قشلاق تا تلاقی رودخانه گاورود(در محل روستاب بزلانه) و رودخانه قشلاق(شاخه خلیفه ترجان) در محدوده شهر حسینآباد و روستای عباسآباد تا ورودی مخزن سد قشلاق از دیگر مناطق سیلخیز استان به شمار میروند.
اعلام وضعیت اضطراری در چهار شهرستانِ لرستان
با توجه به ورود سامانه بارشی بسیار قوی به لرستان همه استان بخصوص شهرستانهای دورود، خرمآباد، پلدختر و چگنی در معرض خطر سیل قرار دارند.
به گزارش ایسنا، رضا میرزایی گفت: با توجه به ورود سامانه بارشی بسیار قوی به لرستان همه استان بخصوص شهرستانهای دورود، خرمآباد، پلدختر و چگنی در معرض خطر سیل قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با بیان اینکه همه رودخانههای استان سیلابی خواهند شد، افزود: در دو حوضه کشکان و سزار بارندگیها شدیدتر است و به همین ساکنان شهرهای دورود، پلدختر، خرمآباد و سراب دوره ساکن در حاشیه کشکان و سزار قبل از شروع بارندگیها منازل خود را ترک کنند.
میرزایی گفت: رودخانه سیلاخور هم سیلابی خواهد شد و سد مروک هم سرریز کرده و با آغاز بارشهای جدید حداکثر ظرفیت رودخانه تیره که از وسط شهر دورود میگذرد ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است درحالیکه حجم ورودی آب به این رودخانه چند برابر ظرفیت رودخانه تیره است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اضافه کرد از ۱۵ سد در حال ساخت در لرستان ۶ سد آبگیری شده و سدهای کزنار، ایوشان و هاله سرریز کردند و ۹۰ درصد ظرفیت سه سد دیگر پر شده است.
وی عنوان کرد: همه ساکنان پاییندست این ۶ سد قبل از شروع بارندگی جدید منازل خود را ترک کنند.
- 15
- 3