به گزارش بهارنیوز، پس از چند روز درگیری سنگین در جبهات ارغنداب، پساب، دند و چینه، مسلحین طالبان موفق به سیطره بر مرکز شهرستان ارغنداب در حومهی شهر قندهار شدند. در پی افزایش احتمال سقوط شهر قندهار و حملات هدفمند طالبان به سمت زندان این شهر، دولت اقدام به جابجایی ۲۴۰ نفر از زندانیان به کابل کرده است. در جنوب این استان نیز طالبان اخیرا شهر اسپین بولدک و گذرگاه مرزی این شهر با پاکستان را به تصرف خود درآورده است و هم اکنون درگیریها به جاده منتهی به شهر قندهار منتقل شده است. با توجه به وضعیت محاصرهی زمینی قندهار و عدم آمادگی ارتش برای مقابله با جنگ شهری و حملات انتحاری و…، طالبان به لحاظ استعداد نیروی انسانی و ذخایر تسلیحاتی در تنگنا قرار دارد و گواه آن حملات مکرر به زندانها در (بادغیس و قندهار) برای آزادسازی جنگجویان قدیمی و حمله به پایگاهها برای جمع آوری تسلیحات و… میباشد.
ارتش افغانستان از پاکسازی شهرستان چخانسور در استان نیمروز از سیطره مسلحین طالبان خبر داد. شهرستان چخانسور مشرف به شهرهای زرنج و کنگ واقع در مناطق مرزی ایران است. در صورت تصرف این دو شهر به دست طالبان، ارتباط دولت افغانستان با ایران به طور کامل قطع میشد.
***
پاکستان اتهام افغانستان مبنی بر پشتیبانی از طالبان را رد کرد
وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات روز گذشته معاون اشرف غنی مبنی بر پشتیبانی هوایی پاکستان از جنگجویان طالبان در منطقه مرزی دو کشور، آن را رد و اعلام کرد: این ادعاها موجب تضعیف تلاشهای پاکستان برای صلح در کشور همسایه میشود.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه پاکستان روز جمعه با صدور بیانیهای، آنچه را که ادعای «امرالله صالح» معاون ریاست جمهوری افغانستان خوانده، بی اساس دانست و اعلام کرد: پاکستان هرگز پیامی را به نیروی هوایی افغانستان منتقل نکرده و عملیات هوایی در محدوده خاک افغانستان را حق مشروع این کشور میداند.
در این بیانیه آمده است: مسوولان پاکستانی اخیرا ۴۰ نفر از نیروهای ارتش افغانستان که به خاک آن کشور گریخته بودند را با احترام به مسوولان افغانستان تحویل داده است و حتی آمادگی خود را برای کلیه پشتیبانی لجستیکی از طرف افغانستانی اعلام داشته است.
وزارت امور خارجه پاکستان افزود که اتهامات معاون رئیس جمهوری افغانستان تلاشهای صادقانه اسلامآباد را برای ایفای نقش خود در رسیدن به راهکار صلح در افغانستان تضعیف میکند.
مرکز دیپلماسی دولت اسلامآباد تاکید کرد که ما به حق دولت افغانستان برای عملیات در قلمروی خود احترام میگذاریم هرچند عملیاتهای نظامی در نزدیک مرز مشترک به طور معمول با پیامدهایی همراه است که مغایر با رویههای بین المللی میباشد، به همین دلیل پاکستان نیز موظف است تا برای حفاظت از نیروها و مردمی که در مرزها بسر میبرند اقدامات لازم را انجام دهد.
معاون اشرف غنی روز گذشته (پنجشنبه) در حساب کاربری خود در توییتر، نیروی هوایی پاکستان را به پشتیبانی از طالبان و هشدار به نیروهای دولتی افغانستان مبنی بر هرگونه حمله هوایی به مواضع طالبان در نقطه مرزی دو کشور متهم کرد.
وی گفت: اکنون نیروی هوایی پاکستان در نقاط مختلف از نزدیک اقدام به پشتیبانی هوایی از نیروهای طالبان میکند.
***
موج جدید مهاجرت افغانها با تشدید جنگ و ناامنی
به گزارش رادیو فرانسه، همزمان با افزایش ناامنیها در افغانستان و افتادن مناطق بیشتری به دست طالبان، موج جدیدی از مهاجرت افغان ها آغاز شده است. پاکستان، ایران و ترکیه مقصد اصلی مهاجرتی شهروندانی است که دیگر، زندگی در افغانستان را ناممکن میبینند.
به گزارش ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، این روزها، صف متقاضیان پاسپورت در کابل بسیار طولانی است و خیلی از متقاضیان پاسپورت، صبح زود در نوبت میایستند. در هفتههای اخیر، ناامنیها در سراسر افغانستان افزایش یافته و طالبان به طور روزافزون اداره مناطق بیشتری را به دست میگیرند.
این پیشروی نظامی طالبان و نیز افزایش خشونتها سبب شده تا شمار متقاضیان پاسپورت در کابل، بهگونه بیپیشینهای افزایش یابد.
به گفته وزارت کشور افغانستان، اخیرا شمار درخواستکنندگان پاسپورت افزایش یافته و روزانه حدود ۶ هزار جلد پاسپورت در سراسر افغانستان توزیع میشود.
هرچند آمار دقیقی در مورد تعداد شهروندانی که در ماههای اخیر افغانستان را ترک کردهاند در دست نیست، اما آمارهای وزارت مهاجرین افغانستان نشان میدهد که از شروع سال ۱۴۰۰ شمسی تاکنون، ۳۵ هزار خانواده به دلایل گوناگون به ویژه به دلیل افزایش جنگ و خشونت، در داخل افغانستان آوراه شدهاند و اگر به زعم کارشناسان، وضعیت امنیتی به همینگونه ادامه یابد، ممکن شمارشان به چند برابر افزایش یابد.
بیشتر کسانی که اینروزها در صف پاسپورت میایستند، هدف ترک وطن، از هر راه ممکن را در سر دارند. هرچند افرادی که توان اقتصادی ندارند به دنبال آیندهای دور از جنگ، به جای گرفتن پاسپورت، خود و آینده خود را به دست قاچاقبران نامهربان انسان میسپارند. سفر دشواری که فقط تعداد انگشتشماری ممکن به امنیت و آرامش برسند.
در هفتههای اخیر، جنگ داخلی در افغانستان با تشدید حملات گروه «طالبان» به مناطق تحت کنترل حکومت این کشور تشدید شده و اوضاع افغانستان را ناامنتر کرده است. تصمیم شتابزده «جو بایدن» برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان، انتقادهای بسیاری را برانگیخته است. «جرج بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا به تازگی در مصاحبه با تارنمای آلمانی «دویچه وله» گفت: خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان اشتباه است، زیرا بسیاری از مردم از جمله زنان و دختران از دست طالبان در رنج خواهند بود.
- 15
- 3