چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۴۶ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۲۰۰۴
اخبار افغانستان

طالبان: دوران مخفی‌کاری و پنهان شدن تمام شده؛ جهان تصویر تمامی رهبران ما را خواهد دید

تظاهرات گسترده شهروندان بامیان در اعتراض به تخریب مجسمه شهیدمزاری/ اولین وزیر طالبان معرفی شد

اعتراضات در افغانستان,تظاهرات گسترده شهروندان بامیان
مسئولان در اداره محلی طالبان ولایت بامیان می‌گویند که تخریب مجسمه استاد مزاری در سه‌راهی موسوم به «چوک بابه» شهر بامیان کار افراد آنها نیست.

به گزارش شفقنا، مولوی صدیق‌الله صدیق، مسوول نظامی طالبان برای بامیان صبح امروز چهارشنبه به رسانه ها گفت که او با آگاهی از این موضوع برای بررسی به منطقه رفت و تحقیق آنها برای شناسایی عاملین این قضیه جریان دارد.

آقای صدیق گفت: «با همین‌گونه قضایا می‌خواهند مسئولین و افراد امارات اسلامی را بدنام کنند. در چند قضیه دیگر نیز این افراد خود را اعضای امارت اسلامی معرفی کردند، لیکن نیستند. ما که تحقیق می‌کنیم این افراد اوباش یا استفاده‌جو هستند.»

آقای صدیق گفت طبق اصول امارت اسلامی با کسانی که پشت این قضیه باشند برخورد خواهد شد.

با این حال، کاربران صفحات مجازی و شهروندان بامیان با تخریب مجسمه شهید وحدت ملی افغانستان استان عبدالعلی مزاری که به دست همین گروه طالبان در کابل به شهادت رسید واکنش تندی نشان دادند و خواهان شناسایی عاملان و برخورد با آنها اند.

سلیمان احمدی، در صفحه‌ی فیسبوکش نوشت که «رهبر شهید مزاری بزرگ، یک ارزش بی‌بدیل و همیشه ماندگار برای چندین میلیون انسان است. با تخریب تندیس آن رهبر فرزانه، نه تنها چیزی ازین ارزش تاریخی کاسته نخواهد شد، بلکه محبوبیت آن بزرگ‌مرد، بیشتر از پیش خواهد شد. آقای احمدی افزود که «طالبان و یا گروهک‌های فرصت طلب دیگر، باید بدانند که این کار شان هرگز فراموش نخواهد شد. زمان در گذر است و قدرت‌ها همیشه متزلزل و رفتنی.»

محمدحسین شهامت، یکی از شهروندان بامیان که صبح امروز با شمار دیگر در «چوک بابه مزاری» تجمع کرده بودند نیز می‌گوید که به شدت از این «عمل فجیع» ناراحت هستند. او گفت که گردهم آمده‌اند تا امارت اسلامی عاملان این قضیه را شناسایی و مجازات کنند. به باور آقای شهامت، این عمل «کار دشمنانی است که می‌خواهند میان مردم تفرقه را بیشتر کنند.»

حوالی ساعت هشت شب گذشته، ۲۶ مردادماه  افراد ناشناس مجسمه عبدالعلی مزاری، شهید وحدت ملی افغانستان و از رهبران اهل تشیع را انفجار دادند.

***

فرار اشرف غنی با ۱۶۹ میلیون دلار قبل از سقوط کابل

سفیر افغانستان در تاجیکستان گفته «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان قبل از سقوط کابل با کیف‌های محتوی ۱۶۹ میلیون دلار از این کشور گریخته است.

همزمان خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در وزارت خارجه امارات گفته اشرف غنی در ابوظبی است و امارات او را بنا به دلایل «بشردوستانه» به این کشور راه داده است.

روز گذشته، کاربران شبکه‌های اجتماعی کارزاری برای دستگیری غنی راه انداخته و با هشتگ‎«#InterpolArrestGhani»‎،‎ ‎ گلایه‌های خودشان را از رئیس‌جمهور سابق افغانستان مطرح کردند.

سفارت افغانستان در تاجیکستان هم از اینترپل خواسته اشرف غنی را دستگیر کند. این سفارتخانه اشرف غنی را به دستبرد زدن به خزانه افغانستان متهم کرده است.

سفارت روسیه در کابل روز دوشنبه گفته بود اشرف غنی با چهار خودرو و یک بالگرد پر از پول نقد از افغانستان گریخته است.  یک مقام روسیه گفت: «چهار خودرو پر از پول بوده و آنها تلاش کرده‌اند بخش دیگری از پول‌ها را داخل بالگرد جاسازی کنند ولی همه پول‌ها جا نشده‌اند.»

«صلاح‌الدین ربانی»، رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان، گفته است ‏که فرار تحقیرآمیز و شرم‌آور غنی، به طرز قابل ملاحظه‌ای شبیه فرار ایالات متحده‌ آمریکا از ‏افغانستان است. «دزدکی، در تاریکی شب و خیانت به یک ملت، چیزی است که ما یک هفته پیش ‏در بگرام شاهد آن بودیم. اگر در آن زمان او را با خود برده بودید، بسیار کم‌هزینه بود.»‌

پس از فرار اشرف غنی ابتدا گزارش‌هایی از رفتن او تاجکیستان منتشر شد و بعد از ان گمانه‌زنی‌هایی درباره استقرار وی در عمان مطرح شد. اما ساعاتی قبل‌تر یک رسانه افغان اعلام کرد که رئیس جمهور فراری افغانستان در ابوظبی پایتخت امارات حضور دارد.

اشرف غنی دلیل فرار خود را جلوگیری از ریختن خون مردم بی گناه افغانستان عنوان کرده است.

***

طالبان: دوران مخفی‌کاری و پنهان شدن تمام شده؛ جهان تصویر تمامی رهبران ما را خواهد دید

یکی از سخنگویان طالبان در اظهاراتی از تمایل رهبران این گروه برای ملاقات با مقامات بلند پایه دولت اشرف غنی صحبت کرد.

رویترز به نقل از یک عضو ارشد گروه طالبان می‌گوید که رهبران این گروه تمایل‌شان را برای دیدار با مقامات بلند پایه دولت سابق افغانستان ظرف ۴۸ ساعت آینده ابراز داشته‌اند.

اعتراضات در افغانستان,تظاهرات گسترده شهروندان بامیان

این عضو ارشد طالبان بدون ذکر نام خود به خبرگزاری رویترز گفت که دوران مخفی‌کاری و پنهان شدن رهبران و مقامات این گروه پایان یافته است.

به گفته وی جهان به تدریج تصویر تمامی رهبران و فرماندهان طالبان را خواهد دید.

این مقام طالبان در ادامه گفت که اعضای ارشد این گروه با مسئولان دولت سابق افغانستان به گفت‌وگو خواهند نشست تا به آن‌ها ضمانت دهند که جانشان در امان است.

«انس حقانی»، عضو هیئت مذاکره‌کننده طالبان نیز ظهر امروز چهارشنبه‌ وارد کابل شد و با شماری از رهبران سیاسی افغانستان از جمله «عبدالله عبدالله»، رئیس شورای عالی مصالحه ملی، «حامد کرزی»، رئیس جمهوری پیشین و «فضل‌هادی مسلم‌یار» رئیس مجلس سنا دیدار و گفت‌وگو کرد.

«ذبیح مجاهد» سخنگوی طالبان نیز روز گذشته برای اولین بار در مقابل رسانه‌ها ظاهر شد. در حالی که تا پیش از آن به «مرد در سایه» معروف بود.

افراد وابسته به گروه طالبان عصر روز یکشنبه (۱۵ اوت) بدون درگیری وارد کابل شدند و آمریکا نیز سفارت خود را در این کشور تعطیل کرد و همان روز نیز اشرف غنی از افغانستان فرار کرد.

***

اولین وزیر طالبان معرفی شد

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان به عنوان وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان از طرف طالبان معرفی شد.

روزگذشته سخنگوی طالبان پس از سالها در نخستین کنفرانس مطبوعاتی در کابل حضور یافت و تأکید کرد که اشغال ۲۰ساله در افغانستان پایان یافته است و هیچ کسی در این کشور خواستار جنگ نیست.

***

دختر اشرف غنی: احساس پوچی وخلاء می‌کنم

خانم غنی، هنرمند تجسمی و فیلمساز ۴۲ ساله که در بروکلین در شهر نیویورک زندگی می کند ، لیستی از منابع را در پست اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت که افراد و فعالان می توانند برای کمک به شهروندان افغانستان از آنها استفاده کنند. او همچنین از کسانی که با او ابراز همدردی کردند تشکر کرد.

خانم غنی در این پست گفت: "از همه کسانی که طی روزهای گذشته اعلام حضور کرده و برای همبستگی تماس گرفته‌اند متشکرم. معنی زیادی برای من داشت. من بسیار سوختم ، اما امیدوارم بتوانم در برخی از موارد به طور جداگانه به همه شما پاسخ دهم.

پدر خانم غنی با تسلط طالبان بر بخشهای وسیعی از خاک افغانستان از کشور خارج شد. به گفته سفارت روسیه در کابل ، آقای غنی با چهار اتومبیل پر از پول از کشور رفته است. در حال حاضر محل اقامت رئیس جمهور ۷۲ ساله فراری ، که مورد حمایت دولتهای غربی از جمله ایالات متحده بود ، مشخص نیست

غنی ، در یک پست فیس بوکی ، گفت که افغانستان را ترک کرده است تا از خونریزی بیشتر در کشورش جلوگیری شود ، حتی در حالی که برخی رسانه ها می گویند خروج شتابزده وی مانع مذاکرات صلح و انتقال آرام قدرت با طالبان شده است. هنوز مشخص نیست که خانم غنی از محل اختفای پدرش مطلع است یا خیر.

خانم غنی آثار خود را در برخی از موزه های معروف جهان از جمله Tate Modern در لندن و گوگنهایم در نیویورک به نمایش گذاشته است.

***

۱۰برابر شدن قیمت برقع در کابل

همزمان با سیطره طالبان بر کابل و قدرت در افغانستان قیمت برقع در این کشور ۱۰ برابر شد.

یکی از زنان افغانستانی گفته که زنان در این کشور با پیشروی طالبان برای خریدن برقع به بازارها هجوم برده‌اند و مجبور شده‌ایم ساعات طولانی در مقابل بانک برای برداشت مبلغی پول از حساب‌مان منتظر بمانیم.

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش