سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۴ - ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۵۲۱
اخبار افغانستان

سازمان ملل:داعش و القاعده از پاکستان وارد افغانستان می شوند

آغاز خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان | داعش خراسان: منتظر خروج آمریکا هستیم

خروج نظامیان آمریکا از افغانستان,آخرین تحولات افغانستان
وب سایت فرانسوی«اینتلیجنس آنلاین» متخصص در امور امنیتی فاش کرد که عربستان، «ترکی الفیصل» رئیس سابق سرویس اطلاعاتی این کشور را مامور گفتگو با طالبان کرده است.

به گزارش ایرنا،به نقل از رسانه های افغانستان ،آمریکایی‌ها پس از عدم موافقت طالبان برای تمدید حضور نظامیان این کشور و ادامه ماموریت انتقال شهروندان خود و همکاران افغان آنها  بطور رسمی این ماموریت را پایان یافته اعلام کردند.

اکنون روند خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تا نهم شهریور ماه قطعی شده است و احتمال دارد که پس از نهم شهریور ماه هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان حضور نداشته باشد.

آمریکایی‌ها پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان، با خروج غیر مسوولانه خود این کشور را در بحران سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی فروبردند.

رسانه های افغانستان امروز یکشنبه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که آنها تایید کردند که روند خروج نیروهای اعزامی آمریکا از فرودگاه کابل آغاز شده ‌است.

همزمان گزارش شده که عملیات تخلیه و انتقال شهروندان خارجی و افغان از این فرودگاه رو به پایان است.

یک مقام امنیتی غربی در کابل، امروز یکشنبه به رویترز گفته است که نیروهای آمریکایی در مرحله نهایی تخلیه خود از کابل هستند و تنها بیش از یکهزار غیرنظامی در داخل فرودگاه حضور دارند و قرار است انتقال داده شوند.

با این حال برخی از رسانه ها به نقل از سفارت آمریکا در کابل از احتمال حمله تروریستی خبر دادند.

"جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا، دیرروز شنبه در اطلاعیه ای وضعیت امنیتی فرودگاه کابل را بسیار خطرناک خوانده و گفته بود که فرماندهان‌ ارتش آمریکا احتمال حمله در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده را بسیار بالا  دانسته اند.

سفارت آمریکا در کابل نیز امروز از تمام شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها خواسته است که به هیچ عنوان به فرودگاه کابل نزدیک نشوند.

رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع آمریکایی نوشته اند که روند خروج شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی نیز ادامه می یابد اما این روند محدود خواهد بود.

سازمان ملل:داعش و القاعده از پاکستان وارد افغانستان می شوند

دیده بان سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد تقریبا تمامی اعضای خارجی داعش و القاعده از طریق پاکستان وارد افغانستان می شوند و پیش از این رهبران این گروه ها در کنار رهبران طالبان در پاکستان زندگی می کردند.

خروج نظامیان آمریکا از افغانستان,آخرین تحولات افغانستان

به گزارش ایرنا، در گزارش دیده بان سازمان ملل اضافه شده است : « بخش مهمی از رهبری القاعده در مرز میان افغانستان و پاکستان  و در کنار القاعده در شبه قاره هند مستقر است و  تعداد زیادی از جنگجویان القاعده و دیگر افراط گرایان خارجی منتسب به طالبان در بخش های مختلف افغانستان  مستقر می باشند. »  

در ادامه این گزارش  با اشاره به کشته شدن تعداد زیادی از اعضای ارشد  القاعده در مقطع زمانی دچار فرسایش شده آمده است  روابط و پیوند ایدئولوژیک  طالبان و القاعده  باعث نزدیکی این دو گروه شده است.

« محمود سیکال » فرستاده ویژه پیشین سازمان ملل متحد در امور افغانستان در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت : « با تصرف کابل توسط طالبان گروه های افراطی و تروریست منطقه به این کشور وارد شدند. تجاوز خزنده پاکستان در افغانستان به زودی آنرا به مکانی از وحشت، خشونت و تهدید بین المللی امنیت و صلح تبدیل می کند. » 

از سوی دیگر طالبان شروع به کنترل القاعده از طریق جمع آوری اطلاعات درباره جنگجویان خارجی این گروه و ثبت و محدود کردن آنها می کند.

در پایان این گزارش آمده است  هنوز معلوم نیست که طالبان به تعهداتش برای مقابله با هرگونه تهدید بین المللی که با القاعده در افغانستان مرتبط باشد عمل می کند یا نه.

فرمانده داعش خراسان: منتظر خروج آمریکا هستیم تا عملیات را آغاز کنیم/چه طالب باشد چه کس دیگر،ما علیه او اعلام جنگ می‌کنیم

ایسنا نوشت: یک فرمانده گروه موسوم به داعش خراسان در مصاحبه با سی ان ان که دو هفته قبل از بمب گذاری مرگبار این گروه تروریستی علیه فرودگاه کابل در روز پنجشنبه انجام شد، گفته بود که این گروه در انتظار زمان حمله است.

خروج نظامیان آمریکا از افغانستان,آخرین تحولات افغانستان

به نقل از پایگاه هیل، رهبر این گروه شبه نظامی در این مصاحبه که نخستین بار روز جمعه انتشار یافت به کلاریسا وارد، خبرنگار ارشد بخش بین‌الملل سی ان ان گفت، گروه داعش مشغول جذب عضو به رده‌های خود بوده و منتظر ترک افغانستان از سوی نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای نظامی خارجی است تا بتواند هر چه بیشتر گسترش یابد.

این فرمانده که خواستار عدم افشای هویتش شد، اظهار کرد: وقتی که خارجی ها و مردم دنیا افغانستان را ترک کنند، ما می‌توانیم عملیات‌هایمان را مجددا شروع کنیم.

وارد گفت که این فرمانده داعش خراسان در این گفتگوی انجام شده چند روز قبل از تحت کنترل گرفتن رسمی شهر کابل از سوی طالبان به او اظهار کرد که گروه داعش خراسان "خود را نمایان نمی‌کند و منتظر زمان حمله است".

همچنین بر اساس این گزارش این فرمانده به "وارد" گفت که رهبری گروه‌هایی متشکل از بالغ بر ۶۰۰ نفر از جمله هندی‌ها و پاکستانی را بر عهده داشته و اضافه کرد، با وجود این که قبلا برای طالبان جنگیده اما اکنون منتقد این گروه شبه نظامی به دلیل میانه‌رو تر شدن تحت نفوذ ایده‌های غربی است.

او به وارد گفت: ما در میان رده‌های طالبان عملیات انجام می‌دادیم. با این حالا این افراد به لحاظ اعتقادی با ما همراستا نبودند، بنا براین ما به داعش پیوستیم.

وی افزود: اگر کسی در این خصوص با ما موافق باشد برادر ما است. در غیر این صورت چه او طالب باشد چه کس دیگری ما علیه او اعلام جنگ می‌کنیم.

این فرمانده همچین تایید کرد که داعش به اجرای اعدامهای علنی و بمب گذاری‌های انتحاری پرداخته و شبه نظامیان این گروه در "موقعیتهای زیادی" با نیروهای ویژه آمریکایی "رو در رو شده‌اند".

وی افزود: ما همچنین با آنها نبرد نزدیک پیدا کردیم.

این فرمانده در پاسخ به این سوال که آیا "نهایتا علاقمند به اجرای حملات بین‌المللی است" اظهار کرد، تنها می‌تواند درباره عملیاتها در داخل افغانستان اظهار نظر کند.

این مصاحبه با وارد که بعد از آن از کابل فرار کرد، یک روز بعد از آنکه فرودگاه کابل هدف حمله یک بمبگذار انتحاری قرار گرفت، پخش شد.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش