به گزارش ایرنا، جن ساکی در اولین کنفرانس خبری بدون حضور نیروهای آمریکا در افغانستان بعد از ۲۰ سال اشغالگری گفت: درست مانند هر شرایطی، بستگی به وضعیت دارد، اما هیچ عجله ای برای به رسمیت شناختن از طرف این دولت یا از سوی جامعه بین المللی وجود ندارد.
سخنگوی کاخ سفید در مورد آخرین وضعیت فرودگاه کابل نیز افزود: در مورد فرودگاه [کابل]، ما با قطری ها و ترک ها که شرکای مهمی در افغانستان هستند کار می کنیم، برای همین است که بخش غیرنظامی فرودگاه [کابل] دوباره فعال شده و ما می توانیم از آن برای خروج مردم استفاده کنیم.
ساکی همچنین از جمله دلایل دیگر برای عملیاتی کردن بخش غیرنظامی فرودگاه کابل را ارسال کمک های بشردوستانه که از طریق برنامه هایی مانند برنامه جهانی غذا و سایر برنامه ها توزیع می شود برشمرد.
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا سه شنبه شب با دفاع از عملکرد خود در افغانستان با بیان اینکه علاقه ای به ماندن در افغانستان نداریم، گفت با وجود خروج از افغانستان، ماموریت ما در آنجا به پایان نرسیده است.
رئیس جمهوری آمریکا خطاب به داعش در افغانستان نیز گفت که کار آمریکا با این گروه تمام نشده است.
وی با اشاره به الشباب در سومالی و القاعده و داعش در کشورهای دیگر اضافه کرد به جنگ با تروریسم در افغانستان و دیگر کشورها بدون جنگ زمینی ادامه خواهیم داد.
سازمان ملل زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورد
دبیرکل سازمان ملل در پی سلطه طالبان بر افغانستان و خروج نیروهای خارجی از این کشور، نسبت به "فاجعه انسانی" در آینده هشدار داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سیانان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل سه شنبه در بیانیهای نگرانی شدید خود را از وخامت بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان، با ورود این کشور به مرحله جدید ابراز کرد.
وی گفت: تقریباً نیمی از جمعیت افغانستان (بیش از ۱۸ میلیون نفر) برای زنده ماندن نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.
گوترش خاطرنشان کرد که سازمان ملل روزهای آینده جزئیات ضروریترین نیازهای بشردوستانه طی چهار ماه آینده را در یک درخواست فوری برای افغانستان منتشر خواهد کرد.
وی از کشورهای عضو خواست به مردم افغانستان توجه کنند و به موقع بودجهای جامع و انعطاف پذیر ارائه دهند.
- 10
- 3