شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۷۸۱
اخبار افغانستان

طالبان: همچنان خواهان مذاکره درباره پنجشیر هستیم

بایدن و غنی در آخرین تماس تلفنی خود چه گفتند؟ | طالبان خواستار بازگشت دیپلمات‌های آمریکایی به کابل شد

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان
روسای جمهوری آمریکا و افغانستان در آخرین تماس خودشان پیش از تسلط طالبان بر این کشور، درباره کمک نظامی، استراتژی سیاسی و تاکتیک‌های پیام‌رسانی صحبت کردند، اما به نظر می‌رسد نه بایدن و نه اشرف غنی از خطر فوری سقوط کل این کشور به دست طالبان مطلع نبوده یا آمادگی آن را نداشتند.

به گزارش ایسنا، براساس متن تماس تلفنی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و اشرف غنی که در اختیار رویترز قرار گرفت، آنها در تاریخ ۲۳ ژوئیه به مدت ۱۴ دقیقه صحبت کردند. در ۱۵ اوت اشرف غنی از کاخ ریاست جمهوری افغانستان فرار کرد و طالبان وارد کابل شد. از آن زمان، ده‌ها هزار افغان گریخته و ۱۳ نظامی آمریکایی و ده‌ها غیرنظامی افغان در یک بمبگذاری انتحاری در فرودگاه کابل حین عملیات تخلیه آمریکا کشته شدند.

رویترز پس از دریافت متن این تماس تلفنی، فایل صوتی آن را هم مورد بررسی قرار داد تا از صحت آن اطمینان یابد. یک منبع که نخواست نامش فاش شود و مجاز به تماس با رسانه‌ها نیست، این اسناد را در اختیار رویترز قرار داد.  

در این تماس، بایدن پیشنهاد کمک ارائه داد و آن هم در صورتی که غنی بتواند به طور علنی طرحی را برای کنترل وضعیت پیچیده در افغانستان اعلام کند. بایدن گفت "اگر بدانیم برنامه چیست، ما به پشتیبانی هوایی نزدیک خود ادامه می‌دهیم." چند روز قبل از این تماس، ایالات متحده حملات هوایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی افغان انجام داد و طالبان این اقدام را نقض توافقنامه صلح دوحه دانست.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین به غنی توصیه کرد که برای راهبرد نظامی در آینده از افغان‌های قدرتمند کمک بگیرد و سپس یک "مبارز" را به عنوان مسئول این تلاش معرفی کند که اشاره‌ای به بسم‌الله خان محمدی، وزیر دفاع افغانستان بود.

بایدن نیروهای مسلح افغانستان را که تحت آموزش و حمایت مالی دولت آمریکا قرار داشتند، ستود. او به غنی گفت "واضح است که شما بهترین ارتش را دارید. شما ۳۰۰ هزار نیروی به خوبی مسلح در مقابل ۷۰ هزار یا ۸۰ هزار دارید و روشن است که آنها قادرند به خوبی مبارزه کنند." چند روز بعد، ارتش افغانستان کم‌کم مراکز ولایتی در این کشور را با کمترین مقاومت مقابل طالبان تسلیم کرد.  

جو بایدن در بیشتر زمان این تماس، بر مشکل "ادراک" دولت افغانستان تمرکز کرد. بایدن گفت "تصوری که در سراسر جهان و در بخش‌هایی از افغانستان وجود دارد و من هم به آن اعتقاد دارم این است که اوضاع در زمینه مبارزه با طالبان خوب پیش نمی‌رود. و نیاز است تصویر متفاوتی ارائه شود، چه درست باشد یا نباشد."

بایدن به غنی گفت که اگر شخصیت‌های برجسته سیاسی افغانستان با هم از یک استراتژی جدید نظامی حمایت کنند، "این تصور را تغییر می‌دهد و به نظر من این یک چیز بسیار وحشتناک را تغییر خواهد داد."

اظهارات رئیس جمهوری آمریکا نشان می‌دهد که او تسلیم و فروپاشی دولت افغانستان را ظرف ۲۳ روز بعد از آن تصور نمی‌کرده است. بایدن گفت: ما به مبارزه سخت دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی ادامه می‌دهیم تا مطمئن شویم دولت شما نه تنها زنده می‌ماند، بلکه پایدار مانده و رشد می‌کند.

کاخ سفید از اظهارنظر درباره این تماس خودداری کرد. بعد از این گفت‌وگوی تلفنی، کاخ سفید بیانیه‌ای منتشر کرد که روی تعهد بایدن به حمایت از نیروهای امنیتی افغان و تامین بودجه برای افغانستان از کنگره متمرکز بود.

اشرف غنی در مقابل به بایدن گفت، اگر او بتواند "راه حل نظامی را متعادل کند" صلح برقرار خواهد شد اما او افزود "لازم است که ما با سرعت حرکت کنیم. ما با یک حمله تمام عیار، متشکل از طالبان، برنامه‌ریزی کامل پاکستان و پشتیبانی لجستیکی و حداقل ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار تروریست بین‌المللی، عمدتا پاکستانی‌ها روبرو هستیم."

مقامهای دولتی افغانستان و کارشناسان آمریکایی بارها به حمایت پاکستان از طالبان به عنوان مهمترین علت ظهور دوباره این گروه اشاره کرده اند. سفارت پاکستان در واشنگتن این ادعاها را رد کرد. یک سخنگوی سفارت پاکستان به رویترز گفت: متأسفانه افسانه عبور نیروهای طالبان از پاکستان، بهانه و اندیشه‌ای است که آقای اشرف غنی برای توجیه ناکامی خود در رهبری و حکومت به کار می‌برد.

طالبان خواستار بازگشت دیپلمات‌های آمریکایی به کابل شد

با وجود تاکید رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه روابط دیپلماتیک آتی با افغانستان به رفتار طالبان بستگی دارد، مقام‌های طالبان "انتظار دارند" جو بایدن سفارت واشنگتن در کابل را بازگشایی کند.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن اگزماینر، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز سه شنبه گفت: آمریکا باید تنها حضور دیپلماتیک در کابل داشته باشد. ما کانال‌های ارتباطی با آنها داریم و از آنها انتظار داریم سفارتشان را در کابل بازگشایی کنند و ما همچنین می‌خواهیم روابط تجاری با آنها داشته باشیم.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا امید دارد که طالبان اجازه دهد آن دسته از آمریکایی‌هایی که هنوز در افغانستان حضور دارند، در امنیت این کشور را ترک کنند و سوءرفتار حقوق بشری آنها کاهش یابد اما این دولت گفته است که به صورت ظاهری وعده‌های طالبان توجهی ندارد.  

خروج و جابجایی دیپلماتهای آمریکایی از کابل به قطر که همچنین میزبان مقر نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکاست، نشان دهنده بی اعتمادی است. بلینکن عصر سه‌شنبه گفت: با توجه به تردید درباره فضای امنیتی و سیاسی در افغانستان، این یک گام محتاطانه است. ما از مقر خودمان در دوحه برای مدیریت دیپلماسی خودمان با افغانستان شامل امور کنسولی، ارائه کمک بشردوستانه و کار با متحدان و شرکا و ذی‌نفعان منطقه‌ای و بین‌المللی برای هماهنگی تعاملات خودمان و پیام‌رسانی به طالبان استفاده می‌کنیم.

سقوط دولت مرکزی افغانستان به دست طالبان، نگرانی‌هایی را در کشورهای همسایه و اروپا مبنی بر تبدیل شدن افغانستان به یک بحران مهاجرتی و افزایش جدید تهدیدات تروریستی ایجاد کرده است.

طالبان: همچنان خواهان مذاکره درباره پنجشیر هستیم

سخنگوی طالبان اعلام کرد که این جنبش آماده از بین بردن جبهه مقاومت در پنجشیر است اما همچنان حل این مسئله از طریق مذاکره را ترجیح می‌دهد.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در مصاحبه با العربی الجدید گفت: نیروهای طالبان هیچ گونه حمله‌ای به پنجشیر انجام نداده‌اند. درگیری‌های محدودی میان دو طرف رخ داد که به خاطر هدف قرار گرفتن نیروهای ما از سوی افراد مسلح در پنجشیر بود.

وی افزود: افراد مسلح جبهه مقاومت خودروی طالبان را هدف قرار دادند و ما مجبور شدیم مقابله به مثل کنیم. این درگیری‌ها به کشته شدن چهار تن از اعضای جبهه مقاومت و دو تن از اعضای طالبان منجر شد. اعضای طالبان توانستند کنترل سه پایگاه نظامی را در دست بگیرند. درگیری‌های دیگری در منطقه آندرات رخ داد.

وی گفت: ما به محاصره پنجشیر از تمام محورها ادامه می‌دهیم. افراد مسلح منتظر دستورات فرماندهی عالی طالبان برای از بین بردن جبهه مقاومت هستند اما طالبان همچنان مذاکره را برای حل این مسئله ترجیح می‌دهد.

جبهه مقاومت که مخالف طالبان است و رهبری آن را احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود برعهده دارد اعلام کرده بود که طالبان به بخش غربی حمله کرده و متحمل خسارت‌های زیادی شده و عقب نشینی کرده است.

طالبان و جبهه پنجشیر هفته گذشته طی نشستی با آتش بس تا زمان رسیدن به راهکار دائمی موافقت کردند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش