یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۷۸۱
اخبار افغانستان

طالبان: همچنان خواهان مذاکره درباره پنجشیر هستیم

بایدن و غنی در آخرین تماس تلفنی خود چه گفتند؟ | طالبان خواستار بازگشت دیپلمات‌های آمریکایی به کابل شد

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان
روسای جمهوری آمریکا و افغانستان در آخرین تماس خودشان پیش از تسلط طالبان بر این کشور، درباره کمک نظامی، استراتژی سیاسی و تاکتیک‌های پیام‌رسانی صحبت کردند، اما به نظر می‌رسد نه بایدن و نه اشرف غنی از خطر فوری سقوط کل این کشور به دست طالبان مطلع نبوده یا آمادگی آن را نداشتند.

به گزارش ایسنا، براساس متن تماس تلفنی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و اشرف غنی که در اختیار رویترز قرار گرفت، آنها در تاریخ ۲۳ ژوئیه به مدت ۱۴ دقیقه صحبت کردند. در ۱۵ اوت اشرف غنی از کاخ ریاست جمهوری افغانستان فرار کرد و طالبان وارد کابل شد. از آن زمان، ده‌ها هزار افغان گریخته و ۱۳ نظامی آمریکایی و ده‌ها غیرنظامی افغان در یک بمبگذاری انتحاری در فرودگاه کابل حین عملیات تخلیه آمریکا کشته شدند.

رویترز پس از دریافت متن این تماس تلفنی، فایل صوتی آن را هم مورد بررسی قرار داد تا از صحت آن اطمینان یابد. یک منبع که نخواست نامش فاش شود و مجاز به تماس با رسانه‌ها نیست، این اسناد را در اختیار رویترز قرار داد.  

در این تماس، بایدن پیشنهاد کمک ارائه داد و آن هم در صورتی که غنی بتواند به طور علنی طرحی را برای کنترل وضعیت پیچیده در افغانستان اعلام کند. بایدن گفت "اگر بدانیم برنامه چیست، ما به پشتیبانی هوایی نزدیک خود ادامه می‌دهیم." چند روز قبل از این تماس، ایالات متحده حملات هوایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی افغان انجام داد و طالبان این اقدام را نقض توافقنامه صلح دوحه دانست.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین به غنی توصیه کرد که برای راهبرد نظامی در آینده از افغان‌های قدرتمند کمک بگیرد و سپس یک "مبارز" را به عنوان مسئول این تلاش معرفی کند که اشاره‌ای به بسم‌الله خان محمدی، وزیر دفاع افغانستان بود.

بایدن نیروهای مسلح افغانستان را که تحت آموزش و حمایت مالی دولت آمریکا قرار داشتند، ستود. او به غنی گفت "واضح است که شما بهترین ارتش را دارید. شما ۳۰۰ هزار نیروی به خوبی مسلح در مقابل ۷۰ هزار یا ۸۰ هزار دارید و روشن است که آنها قادرند به خوبی مبارزه کنند." چند روز بعد، ارتش افغانستان کم‌کم مراکز ولایتی در این کشور را با کمترین مقاومت مقابل طالبان تسلیم کرد.  

جو بایدن در بیشتر زمان این تماس، بر مشکل "ادراک" دولت افغانستان تمرکز کرد. بایدن گفت "تصوری که در سراسر جهان و در بخش‌هایی از افغانستان وجود دارد و من هم به آن اعتقاد دارم این است که اوضاع در زمینه مبارزه با طالبان خوب پیش نمی‌رود. و نیاز است تصویر متفاوتی ارائه شود، چه درست باشد یا نباشد."

بایدن به غنی گفت که اگر شخصیت‌های برجسته سیاسی افغانستان با هم از یک استراتژی جدید نظامی حمایت کنند، "این تصور را تغییر می‌دهد و به نظر من این یک چیز بسیار وحشتناک را تغییر خواهد داد."

اظهارات رئیس جمهوری آمریکا نشان می‌دهد که او تسلیم و فروپاشی دولت افغانستان را ظرف ۲۳ روز بعد از آن تصور نمی‌کرده است. بایدن گفت: ما به مبارزه سخت دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی ادامه می‌دهیم تا مطمئن شویم دولت شما نه تنها زنده می‌ماند، بلکه پایدار مانده و رشد می‌کند.

کاخ سفید از اظهارنظر درباره این تماس خودداری کرد. بعد از این گفت‌وگوی تلفنی، کاخ سفید بیانیه‌ای منتشر کرد که روی تعهد بایدن به حمایت از نیروهای امنیتی افغان و تامین بودجه برای افغانستان از کنگره متمرکز بود.

اشرف غنی در مقابل به بایدن گفت، اگر او بتواند "راه حل نظامی را متعادل کند" صلح برقرار خواهد شد اما او افزود "لازم است که ما با سرعت حرکت کنیم. ما با یک حمله تمام عیار، متشکل از طالبان، برنامه‌ریزی کامل پاکستان و پشتیبانی لجستیکی و حداقل ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار تروریست بین‌المللی، عمدتا پاکستانی‌ها روبرو هستیم."

مقامهای دولتی افغانستان و کارشناسان آمریکایی بارها به حمایت پاکستان از طالبان به عنوان مهمترین علت ظهور دوباره این گروه اشاره کرده اند. سفارت پاکستان در واشنگتن این ادعاها را رد کرد. یک سخنگوی سفارت پاکستان به رویترز گفت: متأسفانه افسانه عبور نیروهای طالبان از پاکستان، بهانه و اندیشه‌ای است که آقای اشرف غنی برای توجیه ناکامی خود در رهبری و حکومت به کار می‌برد.

طالبان خواستار بازگشت دیپلمات‌های آمریکایی به کابل شد

با وجود تاکید رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه روابط دیپلماتیک آتی با افغانستان به رفتار طالبان بستگی دارد، مقام‌های طالبان "انتظار دارند" جو بایدن سفارت واشنگتن در کابل را بازگشایی کند.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن اگزماینر، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز سه شنبه گفت: آمریکا باید تنها حضور دیپلماتیک در کابل داشته باشد. ما کانال‌های ارتباطی با آنها داریم و از آنها انتظار داریم سفارتشان را در کابل بازگشایی کنند و ما همچنین می‌خواهیم روابط تجاری با آنها داشته باشیم.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا امید دارد که طالبان اجازه دهد آن دسته از آمریکایی‌هایی که هنوز در افغانستان حضور دارند، در امنیت این کشور را ترک کنند و سوءرفتار حقوق بشری آنها کاهش یابد اما این دولت گفته است که به صورت ظاهری وعده‌های طالبان توجهی ندارد.  

خروج و جابجایی دیپلماتهای آمریکایی از کابل به قطر که همچنین میزبان مقر نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکاست، نشان دهنده بی اعتمادی است. بلینکن عصر سه‌شنبه گفت: با توجه به تردید درباره فضای امنیتی و سیاسی در افغانستان، این یک گام محتاطانه است. ما از مقر خودمان در دوحه برای مدیریت دیپلماسی خودمان با افغانستان شامل امور کنسولی، ارائه کمک بشردوستانه و کار با متحدان و شرکا و ذی‌نفعان منطقه‌ای و بین‌المللی برای هماهنگی تعاملات خودمان و پیام‌رسانی به طالبان استفاده می‌کنیم.

سقوط دولت مرکزی افغانستان به دست طالبان، نگرانی‌هایی را در کشورهای همسایه و اروپا مبنی بر تبدیل شدن افغانستان به یک بحران مهاجرتی و افزایش جدید تهدیدات تروریستی ایجاد کرده است.

طالبان: همچنان خواهان مذاکره درباره پنجشیر هستیم

سخنگوی طالبان اعلام کرد که این جنبش آماده از بین بردن جبهه مقاومت در پنجشیر است اما همچنان حل این مسئله از طریق مذاکره را ترجیح می‌دهد.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در مصاحبه با العربی الجدید گفت: نیروهای طالبان هیچ گونه حمله‌ای به پنجشیر انجام نداده‌اند. درگیری‌های محدودی میان دو طرف رخ داد که به خاطر هدف قرار گرفتن نیروهای ما از سوی افراد مسلح در پنجشیر بود.

وی افزود: افراد مسلح جبهه مقاومت خودروی طالبان را هدف قرار دادند و ما مجبور شدیم مقابله به مثل کنیم. این درگیری‌ها به کشته شدن چهار تن از اعضای جبهه مقاومت و دو تن از اعضای طالبان منجر شد. اعضای طالبان توانستند کنترل سه پایگاه نظامی را در دست بگیرند. درگیری‌های دیگری در منطقه آندرات رخ داد.

وی گفت: ما به محاصره پنجشیر از تمام محورها ادامه می‌دهیم. افراد مسلح منتظر دستورات فرماندهی عالی طالبان برای از بین بردن جبهه مقاومت هستند اما طالبان همچنان مذاکره را برای حل این مسئله ترجیح می‌دهد.

جبهه مقاومت که مخالف طالبان است و رهبری آن را احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود برعهده دارد اعلام کرده بود که طالبان به بخش غربی حمله کرده و متحمل خسارت‌های زیادی شده و عقب نشینی کرده است.

طالبان و جبهه پنجشیر هفته گذشته طی نشستی با آتش بس تا زمان رسیدن به راهکار دائمی موافقت کردند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش