به گزارش ایسنا، گروه طالبان بارها پس از تصرف افغانستان تأکید کرده علیرغم نگرانیهای گسترده بین المللی" هیچ مشکلی در رابطه با حقوق زنان وجود نخواهد داشت".
سهیل شاهین، سخنگوی این گروه در مصاحبه با "فاکس نیوز" گفت که او مخالف دیدگاههای غربی است که اصرار دارند زنان باید بدون حجاب آموزش ببینند.
شاهین افزود: "تفاوت فرهنگی وجود دارد. فرهنگ ما میگوید که آنها میتوانند با حجاب آموزش ببینند و میتوانند با حجاب کار کنند."
وی عنوان داشت: "تفاوت فرهنگی وجود دارد ما نباید به دنبال تغییر فرهنگ یکدیگر باشیم ماقصد تغییر دادن فرهنگ شما را نداریم شما هم نباید داشته باشید."
شاهین در پاسخ به سوالی در مورد روابط آینده با ایالات متحده گفت که تمرکز باید بر نحوه همکاری مثبت و سازنده باشد که به نفع هر دو طرف است.
سخنگوی طالبان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را "پایان یک فصل در تاریخ این کشور" توصیف کرد.
وی افزود: "از نظر ما، این یک اشغالگری بود که ما با مقاومت به آن پایان دادیم و اکنون این موضوع جزوی از گذشته است و ما باید بر آینده تمرکز کنیم."
اظهارات شاهین در حالی منتشر شده که گزارشهایی مبنی بر اعلام دولت موقت جدید در کابل منتشر شده و منابع میکویند ملا عبدالغنی برادر ، بنیانگذار طالبان ، رئیس آن خواهد بود.
وزارت امنیت داخلی آمریکا: ۵۰ هزارافغان در ایالات متحده پذیرفته می شوند
آلخاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی آمریکا جمعه شب گفت: انتظار میرود ایالات متحده بیش از ۵۰ هزار افغان که از کشور خارج شده اند را بپذیرد.
به گزارش ایرنا، مایورکاس در کنفرانس خبری اعلام کرد که پس از سقوط کابل به عنوان بخشی از تعهد آمریکا برای کمک به افرادی که در جنگ دو دهه به آمریکا کمک کردند و دیگران که تحت حکومت طالبان آسیب پذیر هستند، انتظار می رود که حداقل ۵۰ هزار افغان در پی سقوط کابل در ایالات متحده پذیرفته شوند.
وزیر امنیت داخلی آمریکا افزود: ده ها هزار افغان در حال حاضر مراحل امنیتی خود را پشت سر گذاشته اند و برای آغاز روند اسکان وارد ایالات متحده شده اند.
طبق گزارشات بدست آمده، ارتش آمریکا به همراهی دیگر کشورها نزدیک به ۱۳۰ هزار نفر را از افغانستان خارج کرده اند. بسیاری از این افراد هنوز در حال انتقال هستند و در کشورهای دیگر از جمله آلمان، اسپانیا، کویت و قطر تحت بررسی و غربالگری امنیتی قرار می گیرند.
مایورکاس بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت: برخی از شهروندان افغان که از کشور خارج شده اند به دلیل "اطلاعات خطرناک" در کشورهای ترانزیت متوقف شده اند.
به گفته وزیر امنیت داخلی آمریکا، تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر وارد آمریکا شده اند که حدود ۲۰ درصد از آنان شهروندان ایالات متحده یا مقیم دائم هستند، بقیه افرادی هستند که ویزای ویژه مهاجرت را دریافت کرده اند یا در حال دریافت هستند.
طبق برنامه ارتش آمریکا هشت پایگاه نظامی این کشور از جمله فورت لی، فورت بلیس و پایگاه هوایی هولومن به عنوان محل اسکان موقت برای افغان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
آمریکا کانال های ارتباطی خود را با طالبان حفظ می کند
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت که واشنگتن کانالهای ارتباطی خود را با طالبان حفظ می کند.
وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در نشستی خبری افزود که کانالهای ارتباطی با طالبان را برای موضوعات مهم مانند اجازه خروج افرادی که خواهان خارج شدن از افغانستان هستند، حفظ خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تشکیل دولت آینده افغانستان گفت که گزارش های متفاوتی از تشکیل دولت افغانستان مشاهده کرده ایم اما مطلبی نهایی ندیده است.
بلینکن ادامه داد امیدواریم دولتی فراگیر در افغانستان تشکیل شود و طالبان به تعهدات خود عمل کند.
بلینکن تصریح کرد انتظار داریم دولت بعدی افغانستان به تعهدش درباره آزادی احترام بگذارد، برای مبارزه با تروریسم گام بردارد، حقوق زنان و اقلیت ها را محترم بشمارد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که با متحدان خود در تماس هستیم که طالبان را در قبال اقداماتش پاسخگو نگه داریم.
وی ادامه داد برغم تحریم ها علیه طالبان، وزارت خزانهداری آمریکا مجوزهایی را برای نهادهای دولتی برای ادامه ارایه کمک های ضروری به افغانستانیها صادر کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: طالبان خواستار رفع تحریمها هستند. اکنون آنها تحت تحریم هستند و امکان مسافرت ندارند.
وی در عین حال برداشتن این تحریمها را منوط به رفتار طالبان در آینده دانست.
بلینکن که قرار است به قطر و آلمان سفر کند، گفت که در دیدار با مقامات قطری از زحمات آنان برای تخلیه افراد قدردانی خواهد کرد.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا ادامه داد با شرکای خود قطر و ترکیه همکاری نزدیکی داریم تا بتوانیم فرودگاه کابل را در سریع ترین زمان ممکن راه اندازی کنیم.
پیش از این، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد که رفع تحریم ها یا کاهش آنها علیه طالبان را در دستور کار ندارد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید درباره رفع تحریم ها علیه طالبان به خبرنگاران گفت که ما فشار تحریم ها بر رهبران طالبان یا محدودیت های قابل توجه در دسترسی آنها به سیستم مالی بین المللی را کاهش نداده ایم.
سخنگوی کاخ سفید همچنین افزود که طالبان را بر اساس اقدامات آنها قضاوت خواهیم کرد و در هر اقدامی با جامعه بین المللی در هماهنگی خواهیم بود.
- 9
- 4