دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۰ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۴۳۳
اخبار افغانستان

جسدهای سلاخی‌شده در آبراه‌ها پیدا می‌شوند،قتل زنان به نام خدا و برای عبرت دیگران

زنجیره قتل‌های زنان در افغانستان؛ هدف:ایجاد وحشت و سلب انگیزه از زنان برای مبارزه

قتل زنان در افغانستان,خشونت علیه زنان در افغانستان
«قرار دادن اجساد در مکان‌های عمومی نشان می‌دهد که هدف قاتل بیشتر ایجاد وحشت و سلب انگیزه از زنان برای مبارزه و حضور در اجتماع است»

جسد سه زن که آثار شکنجه نیز بر آن‌ها دیده می‌شود، پنجشنبه و جمعه (۱۳-۱۲ آبان)، در آبرا‌ه‌ها و کنار خیابان‌های کابل پیدا شد.

منابع محلی به ایندیپندنت فارسی گفتند که طالبان پس از تماس مردم محل، به منطقه آمدند، جسدها را با خود بردند و هیچ توضیحی ندادند.

سلما (نام مستعار)، از ساکنان شهرک امید سبز، صبح روز پنجشنبه، ۱۲ آبان، هنگامی که به قصد رفتن به مرکز شهر از خانه‌اش خارج شد، در چند قدمی خانه‌ جمع کوچکی از مردم را دید که نزدیک آبراه جمع شده‌اند و بر سر موضوعی با هم بحث می‌کنند. سلما توجهی نکرد و راهش را ادامه داد، اما صدای جیغ و فریاد کودکی که می‌گفت «مادرجان، مادرجان» او را بازگرداند. سلما به جمع کوچک مردان نزدیک شد و در کمال تعجب دید که آن‌ها دور جسد یک زن جوان که تازه از آبراه بیرون آورده‌ بودند، ایستاده‌اند.

سلما به ایندیپندنت فارسی گفت: «زن شاید حدود ۳۰ سال داشت و آثار کبودی ناشی از ضربه به سر و صورتش هویدا بود. او را کشته بودند و جسدش را در آبراه محل که شاید نزدیک خانه‌اش بود، رها کرده بودند.» به گفته این شاهد عینی، یک پسر هشت یا ۹‌ ساله در نزدیکی جسد گریه و فریاد «مادر مادر» سر داده بود که ظاهرا فرزند مقتول بود، «اما مشخص نشد که دیگر چه کسانی از اعضای خانواده‌اش آنجا بودند. خودروهای پلیس طالبان بلافاصله رسیدند و جسد را در کیسه پلاستیکی پیچیدند و با خود بردند».

به گفته سلما، طالبان مردم را از محل دور کردند و اجازه ندادند که بیشتر پیگیر باشند و توضیحی نیز در مورد این حادثه ارائه نکردند.

اما این تنها واقعه روز پنجشنبه نبود، چند کیلومتر دورتر از این محل، ساکنان فاز شکوفه شهرک امید سبز جسد یک زن دیگر را که سنگ بزرگی نیز روی آن گذاشته شده بود، کنار خیابان پیدا کردند. مردم بلافاصله به طالبان اطلاع دادند و آنان طبق معمول به محل حادثه آمدند و جسد را با خود بردند. منابع محلی به ایندیپندنت فارسی گفتند که هویت مقتول مشخص نشد، اما «آثار خفگی بر گردن او مشخص بود و طالبان به‌محض رسیدن به محل حادثه، مردم را متفرق کردند و جسد را با خود بردند».

در یک سال گذشته، بیش از ده‌ها مورد قتل‌ مرموز دختران و زنان در استان‌های کابل، بلخ، هرات، ننگرهار، بامیان و برخی دیگر نواحی افغانستان رخ داده است. در ۹۹ درصد این موارد، نه دلیل قتل مشخص بوده و نه قاتل شناسایی شده است.

یک منبع آگاه نیز روز جمعه، ۱۳ آبان، از پیدا شدن جسد یک دختر جوان ۱۸ ساله نزدیک مدرسه دخترانه سوریا در ناحیه چهارم شهر کابل خبر داد. این منبع آگاه گفت: «هویت جسد مشخص نشد، مردم محل جسد را از داخل آبراه پیدا کردند و سپس به حوزه امنیتی طالبان خبر دادند.»

قتل زنان به نام خدا و برای عبرت دیگران

حدود یک ماه پیش جسد یک دختر نوجوان درحالی‌که برهنه بود و آثار تجاوز بر بدن داشت، در شهرک جبرئیل هرات پیدا شد. به همین ترتیب هرماه یکی دو جسد در حومه‌های مزارشریف، کابل و برخی دیگر از شهرهای بزرگ پیدا می‌شوند و اغلب طالبان اجساد را از منطقه منتقل می‌کنند. در اغلب موارد آثار شکنجه شدید و تجاوز بر بدن مقتولان دیده می‌شود و اجساد در حالت رقت‌باری در مکان‌های عمومی و در دیدرس مردم رها می‌شوند؛ اما دلیل این قتل‌ها چیست و چرا اجساد اغلب در مکان‌های عمومی پیدا می‌شوند؟

بسم‌الله تابان، رئیس تحقیقات و مبارزه با جرائم جنایی دولت پیشین افغانستان، در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی تفاوت‌هایی را میان قتل‌ها در حکومت پیشین و در یک‌سال سلطه طالبان برشمرد. تابان گفت: «بر اساس تجارب من از کار در کابل در زمان حکومت جمهوری، قتل زنان معمولا به‌مراتب کمتر از مردان بود. علت آن‌هم در بیشتر موارد خشونت‌های خانگی یا دشمنی‌های شخصی بود.» او همچنین اظهار داشت محل قتل و پیدا شدن جسد زنان در بیشتر یا حتی قریب به کل موارد، منازل و محیط‌های سرپوشیده بود. او گفت: «کمتر اتفاق می‌افتاد که محل قتل یا پیدا شدن جسد زن مقتول در مکان‌های عمومی باشد.»

اما در یک سال گذشته و پس از بازگشت طالبان به قدرت‌، ده‌ها جسد سلاخی‌شده زنان در مکان‌های عمومی، خیابان‌ها، کوچه‌های مسکونی، آبراه‌ها و حومه‌های پررفت‌وآمد شهر پیدا شده‌اند. به باور آگاهان مسائل امنیتی، این کار نشان می‌دهد که دلیل این قتل‌ها اغلب سیاسی و انتقام‌جویانه است تا شخصی و ناشی از خشونت‌های خانگی.

بسم‌الله تابان با اشاره به این موضوع گفت قرار دادن اجساد در مکان‌های عمومی نشان می‌دهد که هدف قاتل بیشتر ایجاد رعب و وحشت است. او افزود: «بنابراین این فرض می‌تواند صادق باشد که پشت ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای زنان، گروه طالبان قرار دارند. هدف آن‌ها نیز ایجاد وحشت، تحکیم حاکمیت طالبانی، سرکوب بیشتر زنان و سلب انگیزه از آنان برای مبارزه و حضور در اجتماع است.»

از سوی دیگر، برخی منابع آگاه در شهر مزارشریف به ایندیپندنت فارسی گفتند طالبان اغلب زنانی را که قبلا به اشکال مختلف با اداره امنیت ملی و استخبارات (اطلاعات) دولت پیشین در ارتباط بودند، یا به نحوی در آنجا کار می‌کردند، ردیابی می‌کنند و به قتل می‌رسانند. این منبع آگاه افزود، در یک سال گذشته اجساد زیادی از زنان و دختران جوان در شهر مزارشریف و حومه‌ها پیدا شده‌اند که مردم از ترس سکوت کرده‌اند و طالبان سرانجام اجساد را از محل برداشته‌اند.

در فهرست قتل‌های متعدد زنان در یک سال گذشته که آمار دقیق آن هنوز مشخص نیست، از فعالان جامعه مدنی و زنان شرکت‌کننده در اعتراض‌ها علیه طالبان تا خبرنگاران، زنان عضو پیشین پلیس و ارتش، کارکنان بخش‌های بهداشت و درمان و زنانی که هویتشان هرگز مشخص نشده است، وجود دارند.

یک منبع آگاه در بیمارستانی در شهر مزارشریف به ایندیپندنت فارسی گفت در بسیاری از موارد، اجساد پس از آنکه در دید مردم محل قرار می‌گیرند‌‌، به بیمارستان منتقل می‌شوند، «اما هیچ کسی به‌عنوان عضو خانواده برای تحویل‌گرفتن اجساد نمی‌آید و پیکر مقتولان ماه‌ها در سردخانه بیمارستان می‌مانند تا سرانجام به‌دست شهرداری دفن شوند».

به نظر می‌رسد برخی از خانواده‌های قربانیان از ترس افشا شدن هویتشان و انتقام‌جویی بیشتر طالبان جرات نمی‌کنند برای تحویل‌گرفتن اجساد به بیمارستان مراجعه کنند. در همین حال، با گذشت یک سال از این اتفاق‌های وحشتناک، هنوز هیچ موردی که نشان دهد پلیس طالبان قاتل حتی یکی از این زنان را شناسایی و محکوم به مجازات کرده باشد، مشاهده نشده است. این به آن معناست که قتل زنان در حاکمیت طالبانی، یا برنامه‌ریزی‌‌شده است و یا دست‌کم هیچ اهمیتی ندارد.

از سوی دیگر، افزایش نفوذ تفکر طالبانی و افراطی گروه‌های تروریستی در جامعه افغانستان در یک سال گذشته، فضا را به‌شدت مسموم کرده است و افراد زیادی با اندیشه‌های تندرو تصور می‌کنند کشتن انسان‌ها، به‌ویژه زنان جزو افتخارات و نشانه ایمانشان است و راهی برای حفاظت از ارزش‌های دینی محسوب می‌شود.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش