دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۶ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۸۷۵
اخبار افغانستان

افغان‌کِش‌ها، خون آشامان جاده‌های کرمان

خودروهای افغان‌کش,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان
اتباع افغان مهمانان ناخوانده‌ای هستند که سال‌هاست با ورود به کشورمان، بدون پرداخت هیچ‌گونه عوارض و مالیاتی، بخش عمده‌ای از یارانه‌های دولتی را استفاده می‌کنند و...

به گزارش ایسنا، زیاد از معضلات و مشکلاتی که اتباع افغان برای ایرانیان به وجود آورده‌اند، سخن گفته شده است، اما نگاه ما در این گزارش از زاویه دیگر است.

 

شنبه ۲۲ مردادماه در ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه و ساعت ۱۴ و ۴۸ دو خودروی افغان‌کِش در جاده‌های استان کرمان واژگون شدند که متاسفانه این دو حادثه ۲۷ کشته و زخمی در پی داشت، از این نوع حوادث مربوط به افغان‌کِش‌ها در سطح جاده‌های استان کرمان کم نیست و هر چند وقت یکبار افغان‌کِش‌ها حادثه می‌آفرینند.

 

"امیر عباس سلطانی" یک شاهد عینی این ماجراها به ایسنا گفت: به واسطه شرایط زندگیم زیاد در جاده «کرمان – جیرفت» و «کرمان – انار» تردد می‌کنم، برخی اوقات شاهد قدرت نمایی افغان‌کِش‌ها شب‌ها در جاده‌ها هستم، این رانندگان دیوانه‌وار با سرعت بالای ۱۸۰ کیلومتر در ساعت در جاده‌ها حرکت می‌کنند.

 

این شاهد عینی افزود: باید راننده حرفه‌ای باشید در غیر این صورت زمانی که افغان‌کِش‌ها با سرعت زیاد از پشت سر خودروی شما ظاهر می‌شوند، کنترل خودرو را از دست خواهید داد و از جاده منحرف می‌شوید.

 

سلطانی ادامه داد: یک بار نیز شاهد این بودم که وقتی خودروی افغان‌کِش متوجه حضور پلیس در جاده شد، برعکس مسیر حرکت خودروها شروع به حرکت کرد.

 

وی افغان‌کِش‌ها را به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم عامل برخی از تصادفات جاده‌های استان دانست و معتقد است: جان انسان‌ها برای افغان‌کِش‌ها ارزشی ندارد، آنها فقط به منافع خودشان فکر می‌کنند که در برخی اوقات جان خودشان را نیز در این راه فدا می‌کنند.

 

۲۷ کشته و زخمی در یک ساعت

سرهنگ یوسف نجفی، فرمانده پلیس راه شمال استان کرمان با اشاره به این‌که در ۲۲ مردادماه در ظرف یک ساعت، ۲۷ کشته و زخمی در دو حادثه واژگونی خودروهای افغان‌کِش در سطح جاده‌های استان داشته‌ایم، به ایسنا گفت: در این دو حادثه شش نفر در صحنه تصادف کشته شدند، ضمن آن‌که ۲۱ نفر نیز مصدوم در بر داشته است.

 

وی علت این دو حادثه را سرعت غیرمجاز اعلام کرد و ادامه داد: متاسفانه افغان‌کِش‌ها بدون رعایت قوانین با سرعت زیاد حرکت می‌کنند و معمولا وقتی که از جاده خارج می شوند به علت سرعت زیاد و تعداد زیاد سرنشینان، این خروج از جاده مرگبار است.

 

فرمانده پلیس راه شمال استان کرمان با بیان این مطلب که در جاده‌های اصلی و یا فرعی استان هر چند وقت یکبار شاهد حادثه‌آفرینی افغان‌کِش‌ها هستیم، اظهار کرد: افغان‌کِش‌ها برای آن‌که توسط مامورین انتظامی متوقف نشوند، بیشتر اوقات در جاده‌های فرعی، اصلی و روستایی با سرعت زیاد حرکت می‌کنند و معمولا پلیس برای حفظ جان سرنشینان، آنها را نمی‌تواند متوقف کند، زیرا در زمان متوقف کردن آنها، احتمال ایجاد حادثه وجود دارد.

 

وی از برخوردهایی که توسط مامورین انتظامی با این هنجارشکنان صورت می گیرد، سخن به میان آورد و تصریح کرد: بخشی از آمار تصادفات استان مربوط به این افغان‌کِش‌هاست.

 

نجفی این پدیده را مختص استان کرمان ندانست و خاطرنشان کرد: در قوانین مربوط به قاچاق انسان بایستی بازنگری شود و به نظر می‌رسد که قوانین موجود بازدارندگی لازم را ندارد. قابل ذکر است که اقداماتی از جمله توقیف خودرو و دستگیری افغان‌کِش‌ها که در حیطه وظایف پلیس و نیروی انتظامی بوده، صورت گرفته اما این پدیده ریشه‌کن نشده است.

 

افغان‌های غیرمجاز بیمارستان‌ها را به زانو در آورده‌اند

"مهدی احمدی‌نژاد" رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان به ایسنا گفت: از نهادهای قانون‌گذار بارها درخواست کردیم که در خصوص هزینه‌های حوادث ترافیکی اتباع غیرمجاز اقدامی انجام دهند، اما متاسفانه این موضوع بسیار پیچیده است و تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

 

وی از پیدا نشدن راه حل منطقی در این خصوص سخن به میان آورد و ادامه داد: اکثر مجروحین تصافات خودروهای افغان‌کِش را به بیمارستان شهید باهنر منتقل می کنند که اکثر آنها نیاز به عمل جراحی دارند و بیشتر مواقع در آی سی یو (ICU) بستری می شوند که نهایتا هزینه‌های درمان آنها بسیار زیاد می‌شود.

 

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان تاکید کرد: به طور متوسط هزینه درمان هر یک از مصدومان (اتباع بیگانه) بد حال حوادث ترافیکی حدود ۴۰ میلیون تومان می‌شود که متاسفانه هیچ ردیف بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است.

 

وی بیان کرد: از نظر انسانی موظفیم که همه بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند را درمان کنیم و به این‌که بیمار از چه نژاد، قشر و ... است، توجه نمی‌کنیم، اما اگر آخر قضیه را بنگریم در می‌یابیم که این هزینه‌ها برای بیمارستان برگشت‌ناپذیر است و نهایت این هزینه به بدنه بیمارستان تحمیل شده و هیچ ارگانی به ما در خصوص پرداخت این هزینه ها کمک نمی‌کند.

 

احمدی‌نژاد با تاکید بر آن‌که هزینه‌های درمانی و رفاهی که در اختیار این بیماران قرار می‌دهیم، هیچ ارگانی پرداخت نمی‌کند، اظهار کرد: تعداد مصدومین حوادث ترافیکی افغان خیلی زیاد است.

 

وی ادامه داد: اتباع بیگانه‌ای که در استان کار می‌کنند وقتی دچار حادثه می شوند، بیمه آنها را پوشش نمی‌دهد، ضمن آن‌که خود آنها توان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارند و هزینه‌های آنها نیز متاسفانه روز به روز افزایش پیدا می‌کند و کمیساریای عالی سازمان ملل نیز به علت این‌که این افراد غیرمجاز وارد کشور شده‌اند، پاسخگوی هزینه‌های درمان آنها نیستند.

 

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان به بیماران افغان که با حال وخیم به بیمارستان مراجعه می‌کنند، اشاره کرد و افزود: اکنون تعدادی از بیماران افغان برای شیمی درمانی به صورت غیرمجاز به ایران آمده‌اند، و با هزینه‌های بسیار زیاد خدمات شیمی درمانی را دریافت می‌کنند و پس از تکمیل درمان بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای از ایران می‌روند و ما به علت آن‌که حال بیمار(اتباع غیرمجاز) وخیم است به صورت اورژانس پذیرش می‌کنیم اما بیمار توان پرداخت هزینه‌ها را ندارد و در نهایت پس از طی مراحل درمان، بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای ترخیص می‌شوند.

 

سالانه ۵۰۰ میلیون تومان هزینه درمان حوادث ترافیکی اتباع غیرمجاز

وی گفت: متاسفانه دولت در رابطه با این بیماران غیرمجاز هیچ اقدامی صورت نداده است.

 

احمدی‌نژاد به میزان هزینه‌ای که در اثر حوادث ترافیکی اتباع بیگانه به بدنه بهداشت و درمان وارد می‌شود، اشاره و اعلام کرد: سالانه حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه درمان اتباع بیگانه غیرمجاز که به علت حوادث ترافیکی دچار مصدومیت شده‌اند، به مجموعه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی وارد می‌شود که حدود ۴۰۰ میلیون تومان آن مربوط به بیمارستان شهید باهنر کرمان است.

 

وی مطرح کرد: در مورد اتباع بیگانه مجاز، بیمه راحت‌تر هزینه‌های آنها را متقبل می‌شود، اما اتباع بیگانه غیرمجاز بیمه به هیچ وجه آنها را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد.

 

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان تاکید کرد: برخی تصور می‌کنند که پول خاصی از وزارت بهداشت و درمان به بیمارستان‌ها تزریق می‌شود، اما حقیقت این نیست و اگر لیست بدهی ما را به شرکت‌های دارویی، خدماتی و بیمه‌ای بررسی کنید، در می‌یابید که بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی در حال بحران هستند و به زور سرپا مانده‌اند.

 

وی با بیان این‌که ما با خواهش و تمنا بیمارستان‌ها را می‌چرخانیم، نه با پول، اظهار کرد: اگر همه پول ما وصول شود، باز نیز تراز مالی ما منفی است، اما سعی کردیم خدمات درمانی خود را در حد قابل قبولی حفظ کنیم، اما آنچه باید اذعان کرد این است که بیمارستان‌ها با این وضعیت اقتصادی، خیلی بیشتر از توان‌شان در حال خدمت رسانی هستند.

 

احمدی‌نژاد تاکید کرد: اما با توجه به این شرایط اقتصادی بد بیمارستان‌ها، این‌که پاسخگوی هزینه های درمان افراد غیرمجاز باشیم، هیچ منطقی این موضوع را قبول نمی‌کند و هیچ کجای دنیا چنین موردی وجود ندارد.

 

وی با اشاره مشکل مشابه پاکستان با افغان‌های غیرمجاز، تصریح کرد: کشور پاکستان دقیقا همین مشکل را با اتباع افغان داشت و اعلام شد که افغانستان سیستم بهداشتی و درمانی پاکستان را به زانو درآورده است، پاکستان شدید با این پدیده برخورد کرد و ورود افغان‌های غیرمجاز را ممنوع کرد.

 

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان ادامه داد: اگر ایران نیز این چنین نکند، قطعا بیمارستان‌های مخصوصا بیمارستان‌های استان‌های مرزی مثل کرمان، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، خراسان با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد.

 

کم رنگی نقش مردم در برخورد با اتباع غیرمجاز

سرهنگ " علیرضا پریور" معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان در خصوص اقدامات نیروی انتظامی با افغان‌کِش‌ها به ایسنا گفت: نیروی انتظامی اگر تخلفی صورت گیرد برابر قانون با مخلان نظم و امنیت برخورد می‌کند.

 

وی ادامه داد: نیروی انتظامی براساس قانون با خودروهایی که افاغنه را حمل می‌کنند، برخورد می‌کند، به گونه‌ای که خودرو را توقیف و اتباع بیگانه را دستگیر و از کشور طرد می‌کند، ضمن آن‌که ما فراتر از قانون نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم.

 

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان با بیان این مطلب که قوانین را مجلس تصویب می‌کند و ما مجری قانون هستیم، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی تا کنون فراتر از این مجازات دیگری تصویب نکرده است تا ما بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

 

وی در خصوص حضور اتباع بیگانه گفت: اگر ما معترض به حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در استان هستیم، طبیعتا باید خودمان نیز کمک کنیم تا آنها نتوانند در استان حضور پیدا کنند، اما وقتی مردم شرایط برای حضور آنها فراهم می‌کنند، به طور مثال خانه در اختیار آنها قرار می‌دهیم، شغل برای آنها ایجاد می‌کنیم و ...؛ طبیعتا این افراد به سمت استان ما سرازیر می‌شوند.

 

پریور با بیان این‌که مردم نیز باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند و شرایط برای حضور اتباع غیرمجاز را فراهم نکنند؛ افزود: متاسفانه برخی افراد به علت منفعت شخصی خود، اتباع غیرمجاز را در درون کشور خودشان جابجا می‌کنند؛ اما دولت برابر سیاست‌هایی که دارد اقدامات لازم را انجام می‌دهد، ضمن آن‌که نیروی انتظامی نیز طبق قانون برخوردهای لازم را انجام می‌دهد.

 

وی از تردد سالانه چندین هزار اتباع بیگانه غیرمجاز خبر داد و افزود: نقش مردم در برخورد با این افراد را مشاهده نمی‌کنم و لازم است مردم در این خصوص با فراهم نکردن شرایط مناسب برای اتباع غیرمجاز، کمک کنند.

 

قانون هیچ مشکلی ندارد

" شهباز حسن‌پور" نماینده مردم بردسیر و سیرجان در مجلس در این خصوص به ایسنا گفت: قانون هیچ مشکلی ندارد و اتباع غیرمجاز طبق ضوابط حق ورود به مرز را ندارند و باید مسئولین مربوطه در این زمینه پاسخگو باشند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه استان کرمان بیشتر اتباع بیگانه را در خود جای داده و به معضل اصلی استان تبدیل شده است، به طوری‌که افغان‌ها اکثر مشاغل استان را در اختیار گرفته‌اند.

 

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس به جلسات متعددی که با مسئولین در خصوص رفع این معضل داشته‌اند، اشاره کرد و افزود: مجمع نمایندگان استان و استاندار کرمان اخیرا نشستی با وزیر کشور در این زمینه داشتند.

 

وی تصریح کرد: با توجه به این‌که در کشور همسایه ثبات امنیتی وجود ندارد، بنابراین اتباع آن به کشور ما پناه می‌آورند اما مسئولین استان، نمایندگان مردم در مجلس، نیروهای امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی در برخورد با این پدیده مصر هستند.

 

حسن‌پور با بیان این‌که مسئولین و ارگان‌های مربوطه در حد توان‌شان اقدامات موثری در برخورد با این پدیده داشته‌اند، اظهار کرد: به دلیل این‌که حضور اتباع بیگانه در استان‌های همسایه ممنوع اعلام شده است، بنابراین اتباع غیرمجاز استان کرمان برای آنها اولین ایستگاه امنی است که می‌توانند در آن به راحتی تردد کنند، اما هزینه آن را باید کشور بپردازد نه استان کرمان.

 

وی با اشاره به آن‌که همه مسایل و مشکلات در این زمینه طی نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور تقدیم کرده‌ام، افزود: دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز دستورات لازم در خصوص تسریع در پیگیری این معضل صادر کرده‌اند اما به زمان نیاز داریم تا نتایج اقدامات را مشاهده کنیم.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: قبول داریم که استان کرمان در بخش درمانی هزینه‌های گزافی را در خصوص اتباع بیگانه غیرمجاز متحمل شده است، ضمن آن‌که حدود ۴۰ درصد زندانیان استان کرمان اتباع بیگانه تشکیل داده است.

 

وی با اعلام این‌که ۱۰ درصد جمعیت استان کرمان را اتباع بیگانه تشکیل داده‌اند، افزود: با توجه به این‌که بازار کار برای اتباع بیگانه در استان کرمان مخصوصا در باغات پسته، کارخانه‌های آجرپزی، دامداری‌های صنعتی و ... فراهم است، باعث حضور بیشتر اتباع بیگانه در استان شده است که باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود که در دستور کار مجمع نمایندگان استان قرار دارد.

 

حسن‌پور افزایش مجازات را الزامی ندانست و تاکید بیان کرد: با توجه به این‌که در هیچ کشوری حتی خود کشور افغانستان تا ویزا نداشته باشیم، حق ورود به آن کشور را نداریم و اگر چنین موردی رخ دهد، فرد را مدت‌ها به زندان می‌اندازند، بنابراین ما نیز باید مرزها را بیشتر کنترل کنیم.

 

وی از آغاز اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش ورود اتباع غیرمجاز به کشور سخن به میان آورد و گفت: برخورد با این پدیده خواست جدی مجمع نمایندگان استان است.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش