پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۴۰۷
اخبار افغانستان

دستاوردهای افغانستان در حوزه زنان نادیده گرفته می‌شود

ربابه پروانی درویش,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان
نماینده مردم ولایت کابل در مجلس نمایندگان افغانستان اظهار کرد: متاسفانه روند مذاکرات صلح در این کشور در چند دهه گذشته دستاورد چندانی نداشته است.

ربابه پروانی درویش در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در مورد روند مذاکرات صلح در افغانستان گفت : در چند دهه گذشته در این ارتباط شورایی به نام شورای عالی صلح در افغانستان به وجود آمده ولی این کمیسیون تاکنون دستاورد زیادی به همراه نداشته است.

 

وی با بیان اینکه فعالیت‌های شورای صلح همیشه متاثر از اوضاع منطقه بوده است، ادامه داد: وقتی اوضاع منطقه به سود صلح در افغانستان باشد، قطعا دستاوردهای این کمیسیون نیز افزایش پیدا می کند ولی متاسفانه در چند دهه اخیر اوضاع منطقه به ضرر افغانستان بوده و روند به گونه ای نبوده که صلح در افغانستان محقق شود در همین چارچوب نیز شورای عالی صلح دستاورد چندان چشمگیری در این ارتباط نداشته است.

 

این نماینده مردم کابل در مجلس افغانستان با بیان اینکه در این اواخر اوضاع منطقه به نحو دیگری  بوده و ما شاهد شکست داعش در عراق و سوریه بوده‌ایم، افزود: این مسائل قطعا می‌تواند تاثیر بیشتری در مسائل سیاسی و نظامی افغانستان داشته باشد و گذشت زمان به ما پاسخ خواهد داد که آیا کمیسیون صلح افغانستان با توجه به این وضعیت می تواند دستاوردی داشته باشد یا مثل گذشته دستاورد چشمگیری نخواهد داشت.

 

ربابه پروانی درویش در ادامه گفت‌وگوی خود، در مورد نقش ایران در ایجاد صلح در افغانستان توضیح داد: بدون شک هر کشوری که در حال جنگ باشد، اولین کسی که می تواند او را در این زمینه کمک کند، همسایه‌های او است. ما از همسایه‌های خود به صورت عموم و به ویژه از ایران تقاضا داریم مردم افغانستان را در جهت مبارزه با پدیده پلید تروریسم کمک کنند.

 

این نماینده مجلس افغانستان خاطر نشان کرد: در گذشته در زمانی که افغانستان توسط شوروی اشغال شد، ایران در حل  این مسئله نقش خوبی را ایفا کرد. تعداد زیادی از خانواده‌های افغانستانی به ایران پناه آوردند و زندگی کردند و مردان افغانستانی نیز در میدان جنگ و جهاد حضور داشتند و توانستند شوروی را شکست داده و افغانستان را آزاد کنند.

 

این مقام افغانستانی خاطر نشان کرد: ما بر این باوریم که هر کدام از همسایگان افغانستان از جمله ایران، پاکستان، چین و دیگر کشورهایی که با ما مرز مشترک دارند، می توانند در راستای تحقق صلح در افغانستان موثر باشند. به خصوص کشور ایران که ما با آنها وجه مشترک زیادی داریم؛ از  جمله اینکه هم زبان هستیم و روابط اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک مان در سطح مناسبی قرار دارد و ما بر این باوریم که اگر ایران در این زمینه به افغانستان کمک کند، این زمینه فراهم می شود که ما چند گام به صلح نزدیک شویم.

 

نماینده مردم افغانستان در پاسخ به سوالی در مورد تدابیر اندیشیده شده از سوی مقامات افغانستانی جهت جلوگیری از نفوذ داعش در این کشور و برخی از تحلیل‌ها مبنی بر اینکه داعش بعد از شکست در عراق و سوریه به دنبال این است که در شرق آسیا از جمله افغانستان برای خود پایگاه ایجاد کند، اظهار کرد: همانطور که امروز در سطح جهان مطرح است، گروه های تروریستی از جمله گروه داعش به صورت مستمر در حال مهاجرت هستند و یک جا به صورت دائم ساکن نمی شوند. از یک کشور به کشور دیگر می روند به خصوص به  کشورهایی که ناامن هستند و مرزهای آنها بسته نیست. از این نظر افغانستان در قدم اول خطر وجود دارد، یعنی این تهدید جدی برای افغانستان وجود دارد. بعضی از  مرزهای افغانستان در امنیت نیستند،  چراکه در برخی از نقاط مرزی دشمنان و طالبان وجود دارند و این احتمال بسیار وجود دارد که داعش از طریق ناامنی که در مرزها وجود دارد، بتواند در برخی از ولایت های افغانستان حضور پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه حکومت و مردم افغانستان در مبارزه با هرگونه گروه تروریستی از جمله داعش در صورت تهدید افغانستان مصمم هستند، در مورد وضعیت زنان افغانستانی در حال حاضر گفت: متاسفانه دستاوردهای حاصل شده در افغانستان به خصوص دستاوردهای این کشور در حوزه زنان تحت الشعاع نبود امنیت قرار می گیرد و در این چارچوب متضرر می شوند.

 

ربابه پروانی درویش,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان

ربابه پروانی درویش با بیان اینکه وقتی یک قانونی در کشور به تصویب می رسد باید زمینه اجرای آن نیز فراهم شود، خاطر نشان کرد: در سالهای اخیر قوانین خوبی در حوزه زنان در پارلمان افغانستان به تصویب رسانده‌ایم و متاسفانه این قوانین در مناطقی که تحت نفوذ طالبان هستند ، از دسترس حکومت مرکزی خارج شده‌اند و ناامنی در آنجا حکمفرما است، اجرا نمی شوند. مثلا در پارلمان افغانستان در زمان ریاست جمهوری آقای حامد کرزای قانون منع خشونت علیه زنان تصویب شد. این قانون بر سر میز تمام قضات افغانستان وجود دارد و مسئله خشونت علیه زنان تحت همین قانون مورد بررسی قرار می گیرد و قوه قضائیه از آن استفاده می کند. قانون دیگری نیز در پارلمان افغانستان در ارتباط با ممنوعیت آزار و اذیت زنان در جامعه به تصویب رسید و از دیگر سو در راستای تسهیل حضور زنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی قانونی را جهت افزایش سهم زنان در تحصیلات عالیه و بورسیه خارج از کشور، تصویب و تلاش کردیم که در این ارتباط تبعیض مثبت را به کار ببریم. ولی این قوانین و امتیازات در مناطقی جاری است که امنیت وجود دارد و دولت مرکزی در آن حکومت دارد. متاسفانه این قوانین در مورد زنانی که تحت اشغال طالبان زندگی می کنند و یا جنگ و درگیری وجود دارد و دسترسی زنان به مکاتب و مدارس وجود ندارد، اجرایی نمی شود.

 

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر زنان و دختران افغانستان نسبت به چند سال گذشته در حوزه تعلیم و تربیت ، مسائل اقتصادی و حتی محیط زیست  در وضعیت بهتری به سر می برند و می‌توان از آن به عنوان دستاورد بزرگی برای افغانستان یاد کرد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود در افغانستان قوانین مترقی در ارتباط با زنان تصویب شده ولی نگاه مردسالارانه حاکم در این کشور اجازه اجرایی شدن این قوانین را نمی دهد، تصریح کرد: من به عنوان کسی که در افغانستان زندگی کرده به شما می گویم این قوانین در مناطقی از افغانستان که امنیت وجود دارد ، جاری است. البته در مورد برخی از قضایا در افغانستان به خاطر مداخله برخی از کشورها بزرگنمایی می‌شود و موضوع زنان نیز بعضا تحت تاثیر این امر  قرار می‌گیرد. این کشورها برای اینکه به اهداف سیاسی خود دست پیدا کنند در مورد برخی از مسائل بزرگنمایی می کنند و دستاوردهای حاصله در افغانستان به خصوص در حوزه زنان را کوچک جلوه می دهند.

 

نماینده مردم کابل در مجلس افغانستان خاطر نشان کرد: اگر صلح و امنیت در افغانستان برقرار شود، زمینه مهیا است که مانند مجلس شورای اسلامی ، تبعیض  مثبت در دیگر عرصه‌ها نیز برای زنان افغانستان فراهم شود  و اینها همه به شرطی است که امنیت در سراسر افغانستان حاکم شود.

 

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش