سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۲۵

روز مهندس در تقویم ایران

روز مهندس,تاریخ روز مهندس,روز مهندس چه روزی استروز مهندس در تقویم رسمی ایران روز پنجم اسفندماه می‌باشد
یکی از دانشمندان« معمار»،« ریاضیدان» و« منجم» بزرگ ایرانی به نام خواجه نصیرالدین طوسی میباشد که بخاطر زادروز این دانشمند، از روز پنجم اسفند در تقویم به عنوان روز مهندس یاد میکنند.

روز مهندس

مهندس به کسی گفته میشود که در یکی از رشته های ساختمان و تأسیسات برقی و مکانیکی، مدرک دانشگاهی معتبر دارد و در زمینه هایی نظیر طراحی و محاسبات نظارت بر اجرا و اجرای پروژه( مجری)، خدمات امور مهندسی را ارائه می دهد.

مفهوم واژه مهندسی، طراحی و ابداع میباشد که برگرفته از کلمه لاتین قرون وسطایی “ingenium” است و علاوه‌براین به معنای نوآوری مبتکرانه است که از کلمه لاتین “ingeniare”برای موتور یا ابتکار گرفته شده است. بنابراین به فرآیند طراحی جهان ساخته شده توسط انسان، مهندسی میگویند. مهندسان موظفند که جهان را در جهت تامین نیازهای جوامع انسانی تغییر دهند.

در دائره المعارف بریتانیکا، معانی گوناگونی برای واژه مهندس تعيين شده است که از آن ها می توان به استفاده از علوم و فنون به منظور طراحی و یا توسعه ساختارها، دستگاه ها، ماشین آلات یا فرآیندهای تولید یا کار کردن با آنها و به کار انداختن آنها از طریق درک کامل ساختمان آنها یا به منظور پیش بینی کردن رفتار آنها تحت شرایط و موقعیت های ویژه و بکار بردن آنها به صورت تنها یا در ترکیب با وسایل دیگر و یا ساخت، اشاره کرد.

مهندس باید آشنایی کافی نسبت به همه ی جنبه های مرتبط با موضوع داشته باشد که از آن ها می توان هدف و کاربرد یک ابزار، چگونگی حفظ سلامتی و امنیت انسان و طبیعت حین طرحی، مسائل مالی و اقتصادی مرتبط با آن، توسعه یا به کارگیری ابزار و وضعیت حقوقی و مالکیت آن، را نام برد.

مهندسی از نظر هیئت مهندسان آمریکا به این شرح میباشد : درواقع مهندسی، اصول علمی را به صورت خلاقانه برای طراحی یا توسعه مواردی همچون ساختارها، ماشین ها، اسباب و یا روش های تولید یا پیش بینی رفتار آن ها تحت شرایط عملی معین و یا عمل کردن به همین طریق با اشراق کامل از طرح آن ها که هدف کاربری مشخصی دارند؛ بکار می برد و علاوه بر در نظر گرفتن شرایط اقتصادی پروژه به امنیت زندگی و مالکیت توجه میکند.

روز مهندس در ایران

خواجه نصیرالدین طوسی به لقب علامه دهر شهرت داشت؛ به این دلیل که وی به درجه ی دانشمندی در علومی همچون فلسفه و فقه و ستاره شناسی و ریاضی و پزشکی و معماری و نجوم رسیده بود و خدمات زیادی را در تخصص های خود به جهانیان ارائه کرده است به طوریکه کتاب های مثلثات او در قرن ۱۶ میلادی در فرانسه ترجمه شد و وی از گسترش دهندگان این علم به شمار می رفت.

تاریخ روز مهندس,روز مهندس کی هست,روز مهندس چه روزی استدر قديم مهندس به شخصي اطلاق مي شده كه به علم هندسه آگاهي داشت

“تجرید الاعتقاد”، از مهمترین متون کلامی شیعه محسوب میشود که توسط خواجه نصیر نوشته شده است. ایشان کوشید تا کلام شیعه را با استفاده از آرای فلسفی ابن سینا بر برهان های عقلی مبتنی کند. از این رو برای گراميداشت این داشنمند بزرگ، روزی تحت عنوان روز مهندسی به تقویم ایرانی اضافه شد.

بخشی کوتاه از زندگینامه خواجه نصیرالدین طوسی

ابوجعفر محمد بن محمد بن حسن طوسی که با نام خواجه نصیرالدین طوسی شناخته میشد در روز ۵ اسفند ۵۷۹ هجری شمسی به دنیا آمد و در سمت های گوناگونی ازجمله شاعر، فیلسوف، فقیه، متکلم، دانشمند، ریاضیدان و منجم ایرانی فعالیت داشت و دارای القابی نظیر نصرالدین، محقق طوسی، استاد البشر و خواجه بود. او در جهت پیشرفت علمی کشور، تلاش بسیاری کرد.

خواجه نصیرالدین طوسی، آثار بسیاری داشت که مشهورترین آن ها نظیر شرح کتاب اشارات ابن سینا به زبان عربی و کتاب اخلاق ناصری به زبان فارسی بود. از دیگر آثار برجسته ی این شاعر می توان به تذکره نصیریه در نجوم، تجریدالکلام فی تحریر عقاید الاسلام در زمینه الهیات، اوصاف الاشراف در عرفان و اساس الاقباس در منطق اشاره کرد. او همچنین آثاری درباره منطق، نجوم و هندسه به زبان عربی نوشته است.

توصیه ی خواجه نصیرالدین طوسی به شاگردانش در بغداد، چنین بود که محل دفن او در کاظمین و در جوار مرقد مطهر امام کاظم( ع) و حضرت جواد( ع) باشد.

روز مهندس چه روزی است,روز مهندس,روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسیروز مهندس به یاد دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی به ثبت رسید

انواع مهندس

در ادامه با رشته های مهندسی پرطرفدار اشنا شوید:

> مهندسی نفت

> مهندسی هوافضا

> مهندسی معماری

> مهندسی مکانیک

> مهندسی کشاورزی

> مهندسی فناوری اطلاعات( IT)

> مهندسی کامپیوتر

> مهندسی عمران

> مهندسی صنایع

> مهندسی شیمی

> مهندسی پزشکی

> مهندسی هسته ای

> مهندسی برق

وظایف یک مهندس

یک مهندس وظیفه دارد که برای رسیدن به دستاوردهای لازم، محدودیت های مربوطه نظیر منابع دردسترس ، محدودیت های جسمانی یا فنی، آمادگی برای پیرایش ها یا افزایش های آینده و دیگر عامل ها مانند نیازهای هزینه ای، ساخت پذیر بودن و کاربردی بودن را تشخیص دهد. مهندس با درک این محدودیت ها، میتواند شناسه ها و مشخصات حدودی یک شیء یا سامانه مرتبط با آن ساخته را مشخص کند و ارائه دهد. لذا عوامل مؤثر بر روی کار مهندسی شامل دقت بالا، توانایی تحلیل کنش ها و واکنش ها است.

مهندسی که بتواند سطح زندگی بشر را ارتقاء دهد؛ موفق است. بنابراین یک مهندس باید به قوانین فیزیکی وشیمیایی جهان هستی آشنایی داشته باشد و نیز قوه تخیل بالایی داشته باشد. یک مهندس میتواند نیاز های نسل بشر را با در نظر گرفتن قوانین و استفاده به جا از آن ها و ترکیب مؤثر برخی از آن ها در کم ترین زمان برطرف کند.

مهندس از قوانین هستی، درک بهتری دارد و وظیفه ی او طراحی تولید و راه اندازی است و همچنین باید برای رسیدن به بهترین بازده در زمینه نیاز های حال و آينده بشر، از قدرت تحلیل خود استفاده کند و بهره وری را افزایش دهد. به کسی که مسئله را به شکل فرمول در می اورد؛ مهندس می گویند.

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش