به گزارش مهر، دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی روز گذشته نتایج یافتههای خود را در گزارشی با عنوان رصد فرهنگ رفتاری خانوادهایرانی در سال ۱۳۹۶ منتشر کرده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد حدود ۵۸درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر باسواد (معادل ۳۰۷۸۶۷۲۶ نفر) طی سال قبل از آمارگیری، مطالعه کتاب غیردرسی داشتهاند، سرانه مطالعه کتاب غیردرسی افراد ۱۵ ساله و بیشتر، ۷ ساعت و ۴۱ دقیقه در ماه است که از این میزان سرانه ماهانه مطالعه قرآن و ادعیه، ۳ ساعت و ۷ دقیقه بوده است.
حدود ۱۹ درصد (معادل ۱۱۴۱۱۹۷۹ نفر) از افراد ۱۵ ساله و بیشتر، در سال قبل از آمارگیری به سینما رفتهاند، حدود ۱/ ۵ درصد (معادل ۳۰۹۵۹۸۱نفر) از افراد ۱۵ ساله و بیشتر در سال قبل از آمارگیری به تئاتر رفتهاند و ۴/ ۹۱درصد (۵۵۱۳۲۸۶۰ نفر) افراد ۱۵ساله و بیشتر برنامههای سیمای جمهوری اسلامی ایران را تماشا کردهاند که ۵/ ۹۹ درصد مخاطبان در روزهای غیرتعطیل و ۹۴ درصد در روزهای تعطیل سیمای جمهوری اسلامی ایران را تماشا کردهاند.
طبق این آمار، سرانه تماشای برنامههای سیمای جمهوری اسلامی ایران توسط افراد ۱۵ ساله و بیشتر، ۴ ساعت و ۵۲ دقیقه در روز بوده است و ۸/ ۶۷ درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر در زمان آمارگیری موسیقی گوش دادهاند. حضور افراد در «شبکههای اجتماعی» بهعنوان یکی از شاخصهای ارزیابی سبک زندگی در این آمار از توجه ویژهای برخوردار بوده است. در مورد «شبکههای اجتماعی» در گزارش رصد فرهنگ رفتاری خانواده ایرانی در سال ۱۳۹۶ آمده: سرانه حضور این جامعه آماری در اینشبکه به یک ساعت و ۴ دقیقه در روز رسیده است.
همچنین در مورد آمار تماشای تلویزیون و گوش دادن به موسیقی هم عنوان شده است: تماشای تلویزیون داخلی و همچنین گوشدادن به موسیقی مقداری بیش از این نیمه را پوشش داده، به خصوص تماشای سیمای جمهوری اسلامی ایران که غالب جامعه آماری مورد پیمایش را در برگرفته است. در مورد وضعیت تماشای سینما و تئاتر و مطالعه کتاب و روزنامه هم این نتیجه بهدست آمده است: تماشای سینما و تئاتر در جامعه آماری مورد تحقیق زیر ۲۰ درصد است و مطالعه روزنامه نیز در جامعه آماری مورد مطالعه کمتر از ۳۰ درصد است.
- 16
- 3