دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۲۵

هدف از انتخاب روز پژوهش چیست؟

روز پژوهش,روز پژوهش چه روزی است,تاریخچه روز پژوهشقدرت و استقلال هر كشوري بر پژوهش و توليد علم استوار است
اساسی ترین نیاز برای این که به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و استقلال واقعی برسید؛ اندیشیدن، پژوهش و نوآوری می باشد. لذا یکی از مهم ترین راه‌های رسیدن به خودکفایی، تأکید بر پژوهش و تشویق پژوهش گران و دانشمندان به فعالیت های پژوهشی مورد نیاز کشور است. در این مطال از سرپوش در مورد روز پژوهش و تاریخچه آن توضیحاتی داده شده است.

روز پژوهش

معنای عام کلمه ی پژوهش، جست و جو و یا بررسی مستمر می باشد. پژوهش به فرآیندی اطلاق میشود که از طریق جمع ­آوری، تفسیر و تحلیل داده­ها به شیوه­ای سیستماتیک و برنامه ­ریزی شده می توان به راه­ حل­ های قابل اتکا دست یافت.

تاریخچه روز پژوهش

«شورای فرهنگ عمومی کشور»، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز ۲۵ آذر را  به منظور گسترش بیشتر فرهنگ «پژوهش» در جامعه، گوشزد اهمیت این امر و بزرگداشت پژوهشگران برجسته تحت عنوان روز پژوهش معرفی کرد. از سال ۱۳۷۹«وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» نیز چهارمین هفته آذر ماه رابه عنوان هفته پژوهش اعلام نمود.

از اهداف تعیین روزی تحت عنوان روز پژوهش می توان به شناسایی و طرح مشكلات و چالش های پیش رو ، ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران و تجلیل از پژوهشگران برتر و ارتقاء سطح پژوهش و فناوری در كشور اشاره کرد. از این رو برگزاری مراسم هفتة پژوهش در هر سال با مشاركت بیشتر دستگاه های اجرایی كشور، صورت میگیرد. از مهم ترین برنامه های هفته پژوهش می توان تقدیر از مقالات برتر، تقدیر از مدیر تحقیق نمونه، تقدیر از پژوهشگران نمونه، تقدیر از پروژه های برتر و انتشار كارنامه پژوهشی در هر سال را نام برد.

اهمیت پژوهش

اساسی ترین نیازهای پیشرفت و توسعه همه جانبة یك كشور، پژوهش میباشد و قدرت و استقلال هر كشوری، متکی بر پژوهش و تولید علم است. بنابر این یكی از شاخص های اصلی توسعه و پیشرفت، نوع و سطح فعالیت های پژوهشی است. باتوجه به گسترش فعالیت های پژوهشی، موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه نظیر صنایع، كشاورزی و خدمات تعیین میشود. 

پژوهش در هر كشوری، ضامن پیشرفت و توسعه پایدار است. دانش بشری درصورتی که پژوهشی صورت نگیرد، افزایش نمی یابد و دچار سكون و ركود میشود. امور اموزشی بدون انجام پژوهش، پویایی و نشاط لازم را ندارد. ازاین رو توجه خاص به امر پژوهش، از عوامل اساسی پیشرفت در كشورهای توسعه یافته به شمار می رود. اصولاً پیشرفت و توسعه با تحقیقات علمی، ارتباط مستقیمی دارد و رشد و سرمایه گذاری در بخش پژوهش، باعث توسعه كشورهای پیشرفته میشود.

تاریخچه روز پژوهش,روز پژوهش چیست,روز پژوهش چه روزی استروز پژوهش در ایران، ۲۵ آذر است

منطق پژوهش

پژوهش که نوعی فرایند منطقی و معقول، تلقی میشود؛ قصد دارد که روابط بین پدیدارها را کشف کند. امکان تنظیم قوانین، اصول و نظریه ها در رشته های گوناگون به دلیل نظم و ترتیب حاکم بر پدیدارها و رویدادها، فراهم شده است و این قوانین و اصول و نظریه ها، به بیان نظم و همسانی موجود در پدیده ها می پردازد.

عامل ارتقای بخش پژوهش

از مهم ترین عوامل ضعف قوای پژوهشی در کشورهای توسعه نیافته می توان به ضعف در مدیریت سازمان ها و نهادهای دولتی، ناتوانی در جذب افراد متخصص پرورش یافته در خارج از کشور و مدیریت مراکز علمی و تحقیقاتی اشاره کرد. مهم ترین مانع پیشرفت و توسعه در کشورهای جهان سوم از نظر علمی و تحقیقاتی، نبود مدیریت قوی و توانمند در نهادهاییست که عهده دار پژوهش هستند. برای کاهش مشکلات، باید به مدیریت علمی متکی بر نظام منطقی و اصولی دست یافت. ما به فرد یا افرادی برای مدیریت علمی در یک مرکز پژوهشی، نیاز داریم که از پژوهش و تحقیقات در حال اجرا در جهان کنونی به غیر از بینش قوی از وضعیت کشور، درک درستی داشته باشند.

درباره روز پژوهش,روز پژوهش چه روزی است,ویژه روز پژوهشپژوهش يكي از اساسي‌ترين نيازها براي نيل به پيشرفت و توسعه همه جانبه يك كشور است

کارکردهای پژوهش برای افراد

> دانش ­افزایی و تولید دانش ­نو، از مهم­ترین کارکرد پژوهش به شمار می رود. داده­ های حاصله از طریق پژوهش­ها باعث اکتشافات و راه­ حل­ های جدید و راحت­ تر شدن زندگی بشر میشود.

> تضادهای اجتماعی و مولفه­ های مربوط به ارتباطات انسانی از مسائل مهمی به شمار میرود که زمینه­ ساز بروز مشکلات در هر جامعه است.

> پژوهش با توجه به قابلیت­هایش، در تلاش برای آشنا کردن انسان با خود و محیط پیرامونش است. اگر انسان از محیط زندگی خودش شناخت گسترده­ای داشته باشد؛ می تواند برای دسترسی به اهدافش از تمام امکانات و پتاسیل­های محیط استفاده کند.

> آموزش و پرورش در زمینه پژوهش، بسیار مهم است. انجام پژوهش می تواند وضعیت پویایی را شکل ­دهد که در هماهنگی با برنامه­ های اموزشی مکمل یکدیگر خواهند شد.

روز پژوهش,تاریخچه روز پژوهش,نامگذاری روز پژوهشمهمترین کارکرد پژوهش دانش افزایی و تولید دانش نو است

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش