چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۳۰

هدف از انتخاب روز جهانی طراحی و گرافیک چیست؟

روز جهانی طراحی و گرافیک,تاریخچه روز جهانی گرافیکروز جهانی طراحی و گرافیک برای طراحان گرافیک یک روز ویژه و گرامی است
برای این که انسانها با مقوله گرافیک بعنوان ابزار و هنری برای ارتباط و فهم عمیق تر مسائل، اشنا شوند و فاصله میان آن ها برداشته شود؛ روز جهانی گرافیک بوجود آمده است. طراحان گرافیک جهان در روز گرافیک، مراسم های گوناگونی برگزار می کنند تا مردم، آشنایی بیشتری با گرافیک پیدا کنند.

روز جهانی طراحی و گرافیک

به قسمتی از هنرهای تجسمی که کاربردهای متنوعی دارد؛ گرافیک یا ارتباط تصویری می گویند. معنای کلمه ی طراحی گرافیک، به کارگیری تکنیک های مختلف خلق آثار دو بعدی بر روی سطوح مختلف میباشد که از آن ها می توان به کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، سنگ، نمایشگر رایانه و… اشاره کرد که پیام خاصی را به بیننده می رسانند.

هدف روز جهانی گرافیک

روز جهانی گرافیک با هدف به چالش کشیدن طراحان به جود آمد تا بر بهزیستی افراد در محیط های محلی خود تأثیر عمیقی بگذارد. هر ساله از شرکت کنندگان در تاریخ ۲۷ آوریل در سراسر جهان دعوت می شود تا لحظه ای از طراحی را با برگزاری رویدادها و ابتکارات عمومی، جمع آوری، نوآوری و زندگی کنند.

امروزه بشر با استفاده از طراحی گرافیکی به خدمات وسیعی دست یافته است و سبب آگاه سازی افراد جامعه در عرصه های مختلف شده است.

تاریخچه روز جهانی گرافیک

مفهومی که در سال ۱۹۹۵ توسط کیم پائولسن( معاون رییس جمهور ۱۹۹۳- ۱۹۹۵) به منظور بزرگداشت بنیاد شورای طراحی گرافیکی در ۲۷ آوریل ۱۹۶۳ تدوین شد. در ابتدا، چنین روزی را روز جهانی گرافیک نامیدند ولی در سال ۲۰۱۲ به روز طراحی ارتباطات جهانی تبدیل شد و روز ۲۷ آوریل سال ۱۹۹۵، مصادف با سالگرد تاسیس آیکوگرادا، تحت عنوان روز جهانی گرافیک معرفی شد.

روز جهانی طراحی و گرافیک,تاریخ روز جهانی طراحی گرافیکروز جهانی طراحی و گرافیک هر ساله در تاریخ بیست و هفتم آوریل برگزار میشود

اهمیت طراحی گرافیکی در ایران در طی چند سال اخیر به خوبی درک شده است و به همین دلیل، روز جهانی گرافیک با تشکیل انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران بعنوان روز طراحی گرافیکی و روز گرافیست انتخاب شده است.

به یک فرایند خلاقی که باعث جذب مشتری و طراح میشود و بطور سنتی در رابطه با تولید کنندگان فرم تکمیل می گردد؛ طراحی گرافیکی میگویند. طراحی گرافیک، معمولاً از طرف مشتری برای انتقال پیام خاص به مخاطب هدفمند انجام می شود. طراحی گرافیک، بیانگر تعدادی از رشته های هنری و حرفه ای است که تمرکز آن بر ارتباطات و ارائه بصری میباشد و در روز جهانی گرافیک از زحمات افراد فعال در تمامی این رشته ها قدردانی میشود.

تأسیس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران

زنده یاد مرتضی ممیز و همکارانش در پی تلاش طراحان گرافیک ایرانی در مجامع بین المللی برای نخستین بار در دهه ۵۰ به فکر تأسیس اتحادیه گرافیک ایران افتادند؛ از این رو مهمترین رویداد گرافیک ایران تا پیش از انقلاب، برگزاری نمایشگاه ۵۰ سال گرافیک ایران بود که توسط مرتضی ممیز و همفکرانش در سال ۱۳۵۵ انجام شد.

تلاش های مرتضی ممیز و همفکرانش باعث شد تا در سال ۱۳۶۶ اولین سالانه گرافیک ایران پس از انقلاب بوجود آید. برگزاری دومین سالانه و سومین دو سالانه آثار طراحان گرافیک لزوم تشکیل نهاد صنفی را دوباره در اذهان زنده کرد.

گرافیک در اثر تعاونی تهیه ملزومات گرافیک توانست به جایگاه واقعی اش در جامعه نزدیک شود. در مهر ماه ١٣٧٦ انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران به دلایلی ازجمله تدریس گرافیک در دانشگاه های مختلف، رشد کمی و کیفی آن و تلاش های هیأت مؤسس تعاونی همراه با جلب نظر جمعیت قابل توجهی از طراحان گرافیک و یافتن راهکار رسمی و قانونی، تأسیس شد.

روز جهانی طراحی و گرافیک,تاریخ روز جهانی طراحی گرافیکطراحی گرافیکی یک فرایند خلاق است ، که اغلب مشتری و یک طراح را درگیر می کند

انجمن بین المللی طراحی( ایکو- دی)

موقعیت کنونی انجمن بین المللی طراحی در لندن میباشد که به عنوان نماینده حوزه گرافیک و طراحان در تمام دنیا محسوب میشود و به فعالیت در جوامع بین المللی مشغول است. این انجمن، موظف است که از طراحان سراسر دنیا حمایت کند و آگاهی آن ها در مراسم های سالانه روز جهانی دیزاین را ارتقاء دهد. گسترش و شناساندن قابلیت های رشته گرافیک دیزاین در جهت منافع بشر دوستانه، از دیگر رسالت های ایکو- دی به شمار می رود.

درصورت فعالیت در زمینه طراحی میتوانید در این انجمن بین المللی عضو شوید. شرایط و پیش نیاز هایی برای عضویت در انجمن بین المللی طراحی( ایکو- دی) در نظر گرفته شده است که برای مطالعه ی آن ها باید به وبسایت انجمن بین المللی طراحی( ایکو- دی) مراجعه کنید. البته انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران به عنوان نماینده رسمی این انجمن در ایران شناخته میشود که میتوانید با عضویت در این انجمن از مزایای آن برخوردار شوید.

پس از این که انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران به عضویت انجمن بین المللی طراحی( آیکو- دی) درآمد، هفته طراحی گرافیک را هم زمان با روز طراحی گرافیک جشن می گیرد و نمایشگاه آثار طراحان را برگزار میکند.

روز جهانی طراحی گرافیک,تاریخ روز جهانی طراحی و گرافیکدر سالگرد تأسیس آیکوگرادا ، این روز به عنوان روز جهانی گرافیک انتخاب شد

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش