روز جهانی شادی
معنای شادی در لغت، وضع و حالت شاد، شاد بودن، خوشحالی و سرور می باشد. کاهش شادی و نشاط در میان مردم از مهم ترین دلایل افزایش بیماری های روحی – روانی در آنان به شمار می رود. در صورت عدم رسیدگی به این مسأله، پیکره سلامت جامعه متحمل خسارات جبران ناپذیری میشود. لذا اندیشمندان جهانی از روش های مختلفی برای ایجاد این روحیه شاد در مردم استفاده کرده اند و در خصوص افزایش روحیه شادی در مردم به دنبال ابتکاراتی هستند.
در تقویم ایران از ۲۰ مارس (۲۹ اسفند ماه) بعنوان روز جهانی شادی یاد شده است. این روز نیز بعنوان روز بین المللی شادی معرفی شده و هر ساله جشنی به این مناسبت در تاریخ ۲۰ مارس ، گرفته می شود تا در سراسر جهان، اهمیت شادی در زندگی مردم به رسمیت شناخته شود.
تاریخچه روز جهانی شادی
چندین سال پیش ، سازمان ملل، روزی را تحت عنوان روز جهانی شادی برای تشخیص اهمیت شادی در زندگی مردم در کل جهان نامید و ۱۷ هدف ارتقایی را در سال ۲۰۱۵ در نظر داشت که همراه با شادی بود. درواقع سه مورد اصلی شادی و سلامت ذهن، شامل از بین بردن فقر و کاهش ناعدالتی و حفظ کره زمین است. افرادی با سنین مختلف در این روز، مشوق همه ی شغل ها و دولت ها می شوند تا روز جهانی شادی را جشن بگیرند.
در تاریخ ۱۲ جولای سال ۲۰۱۲، روز ۲۰ مارس توسط سازمان ملل به عنوان روز جهانی شادی معرفی شد و هدف از برگزاری چنین روزی این بود که ارتباط بین شادی و سلامت بعنوان یک هدف بزرگ جهانی در زندگی بشر در کل جهان نشان داده شود. همچنین بیانگر نیاز به شرکت بیشتر مردم، برای مساوات و تعادل برای رشد اقتصادی بود که تأثير به سزایی در شادی اصلی دارد. بهوتان برای نخستین بار، چنین موضوعی را مطرح کرد؛ کشوری که از اوایل سال ۱۹۷۰ ارزش شادی ملی را به پاس می دارد. مجمع عمومی سازمان ملل، روز جهانی شادی را با تصویب لایحه ای به تقویم روزهای جهانی سازمان ملل اضافه کرد.
شادی در قطعنامه ی مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بعنوان یکی از اهداف بنیادین انسانها محسوب میشود. به این صورت که از کشورهای عضو، برطبق این قطنامه درخواست شده که جشنی را به مناسبت این روز با برنامه های اموزشی و فرهنگی برپا کنند. انتخاب چنین روزی توسط یوتان، به سازمان ملل متحد پیشنهاد شده است.
هدف از نامگذاری روز جهانی شادی
روز جهانی شادی از سال ۲۰۱۳ وارد تقویم جهانی شده است. لازمه ی کسب شادی، خوشحال بودن است و صرفا خوشحال بودن خودمان در چنین روزی مطرح نیست، این دومینوی شادی در اثر شاد کردن دیگران به خودتان بر میگردد، پس سعی کنید که دیگران را در روز جهانی شادی در خوشحالی خود سهیم کنید. ماندگاری شادی های دست جمعی نیز بیشتر است، پس به امید روزی که یک جهان در این شادی سهیم شود.
اهمیت شادی و خوشحالی
شادی، نقش بسزایی در سلامت بدن و روح دارد. احساس شادی برطبق مطالعات، کمک می کند که بدن به عوامل بیماری زا در اثر یک آنتی بادی، پاسخ بهتری دهد و احتمالا همین امر موجب ابتلای کمتر افراد شاد به بیماری های مختلف شده است.
افراد شاد دارای پائین ترین سطح هورمون استرس می باشد. بنابراین شادی نقش موثری در کاهش استرس دارد. از مزایای شادی می توان به کاهش سرگیجه و سوزش معده، کاهش درد بیماری های التهابی و کاهش فشار عضلانی و افزایش بهره وری ، افزایش قابلیت تجزیه و تحلیل مغز، بهبود تمرکز و حافظه اشاره کرد. افراد شاد به بیماری های روحی مبتلا نمی شوند و سلامتی آن ها برایشان مهم است.
هرکسی از چیزهایی که باعث شادی اش می شود، تعریف خاصی دارد؛ به همین دلیل، برای چنین روزی هیچ سنتی تراشیده نشده است. درواقع به احساس رضایت درونی، شادی میگویند. خودتان مسبب خوشحال شدنتان هستید. بنابراین کاری که موجب شادی شما میشود را انجام دهید. پس علاوه بر گرامیداشتن چیزهای کوچک، در هر لحظه از بابت همه چیز، سپاس گذار باشید.
فعالیت هایی برای افزایش شادی
>> اجتماعی باشید:
انسان بعنوان یک موجود اجتماعی تلقی میشود. اگر به منظور جمع شدن با دوستانتان، برنامه ای را به تعویق انداخته اید یا اخیراً برای بیرون رفتن به تعداد دفعات زیادی" نه" گفته اید، سعی کنید این روند را برگردانید؛ به این معنی که بیرون بروید، از آن لذت ببرید، بخندید، روز خود را خیلی جدی نگیرید، ممکن است که در چنین شرایطی متوجه کاهش استرس خود شوید. از بهترین روش های رفع تنش می توان به لبخند زدن و خندیدن اشاره کرد !
>> مطلع شوید:
عواملی که مانع از شادی شما میشود نظیر استرس و ناراحتی ناشی از کار، وضعیت اقتصادی، ترس از سلامتی و ایمنی و عوامل بیشمار دیگر می باشد ولی اگر برای برقراری ارتباط در مورد رفاه، هوشیاری و روش های دیگر، اطلاعاتی کسب کنید؛ نگاه بهتری به زندگی خواهید داشت.
گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش
- 15
- 1