روز جهانی عکاسی
عکاسی در لغت به معنای ثبت و ایجاد یک تصویرمی باشد؛ از جنبه های عکاسی می توان به جنبهٔ علمی، صنعتی و هنری اشاره کرد؛ پس از بوجود آمدن عکاسی بعنوان یک پدیدهٔ علمی، به تدریج به شکل یک صنعت گسترش پیدا کرد تا این که بعنوان هنر تثبیت شد. صرفا یک فرد، عکاسی را کشف و تکمیل نکرد، بلکه افراد بسیاری در طول تاریخ به تلاش در زمینه های مختلف و اکتشافات و نوآوری های آنان پرداخته اند.
۱۹ آگوست به عنوان روز جهانی عکاسی شناخته میشود و در تقویم ۱۴۰۱، چنین روزی مصادف با جمعه ۲۸ مرداد میباشد.
تاریخچه ی نامگذاری روز جهانی عکاسی
تصویری که در سال ۱۸۲۶ توسط اشراف زاده ی فرانسوی به نام نیسفور نیپس، از چشم انداز پنجره ی اتاقش با استفاده از فرایند هلیوگرافی گرفته شد را به عنوان قدیمی ترین عکس ثبت شده در تاریخ عکاسی می شناسند. در سال ۱۸۳۷ فناوری ای که لوئی داگر کشف کرد به این صورت بود که قادر به ثبت تصویری مثبت، مستقیم و پایدار بر صفحه ی نقره اندود بود. نام فناوری این فرانسوی، داگروتیپ بود که از آن به عنوان نخستین شیوه ی عملی ثبت تصویر در تاریخ عکاسی یاد می شود.
اصلاحات و تغییرات این فرایند باعث شد تا آکادمی علوم فرانسه در ژانویه ۱۸۳۹ داگروتیپ را به عنوان یک اختراع فنی ثبت کند ولی دولت فرانسه باتوجه به اهمیت این اختراع، پس از گذشت چند ماه برای داگر و فرزند نیپس، یک دستور ماهانه را معین کرد؛ به این صورت که از آنان خواست تا جزئیات فنی داگروتیپ و چگونگی کارکرد این فرایند را در یک گردهمایی در پاریس در ۱۹ آگوست ۱۸۳۹ برای عموم شرح دهند. در آن روز، دولت وقت فرانسه، اختراع« عکاسی» را به تمام جهان به عنوان یک هدیه رایگان اعلام کرد که برای عموم مردم به عنوان نخستین رونمایی عکاسی یعنی نقطه ی آغاز رشد این فن و هنر در جهان محسوب میشد.
ظاهرا انجمن های عکاسی در آمریکا برای نخستین بار ، پیشنهاد نام گذاری ۱۹ آگوست به عنوان روز جهانی عکاسی را دادند ولی در سال ۱۹۹۱ شورای عکاسی بین المللی هند، نخستین نهادی بود که به عنوان روز جهانی عکاسی بطور رسمی، این روز را جشن گرفت و کشورهای بیشتری از آن هنگام تا به امروز، این تاریخ را در تقویم های خود به عنوان« روز جهانی عکاسی» گنجانده اند. بطوری که این رویداد، سالانه در گستره ی بزرگتری نسبت به سال گذشته برگزار شده است.
معرفی انواع شاخه های عکاسی
> عکاسی معماری
یکی از شاخه های عکاسی به نام عکاسی معماری است که در آن، اقدام به عکسبرداری از آثار معماری و ساختمان ها می کنند. دو فاکتور زاویه دید و نوع لنز در عکاسی معماری، از اهمیت به سزایی برخوردارند؛ به این دلیل که باتوجه به بزرگ بودن آثار معماری، عکاس هم قادر به فاصله گرفتن از آن ها به اندازهٔ کافی نیست؛ به همین دلیل باید زاویهٔ دید لنز، زیاد باشد.
> عکاسی اجسام بی جان
از دیگر شاخه های هنر عکاسی می توان به عکاسی اجسام بی جان اشاره کرد که معمولاً از اشیاء بی جان و غیر متحرک و اشیاء محیط پیرامون، تصاویری را ثبت میکند. درواقع، یکی از سبک های مشکل عکاسی، عکاسی از اجسام بی جان است که عکاسان پیرو این سبک باید علاوه بر داشتن توانایی نورسنجی دقیق، ذوق ترکیب بندی بالایی را داشته باشند.
> عکاسی ورزشی:
در این شاخه از عکاسی به عکسبرداری از صحنه های ورزشی و ورزشکاران می پردازند. تجهیزات و ابزارها دراین نوع عکاسی، بسیار مهمی هستند؛ به این دلیل که عکاس، از صحنه دور و سوژه متحرک اسـت. بنابراین در این شاخه ی عکاسی باید حتماً لنزهای قدرتمندی هم چون تله و زوم داشته باشید.
> عکاسی زیر آب:
یکی از دیگر سبک های عکاسی، عکاسی زیر آب میباشد که نیازمند تجهیزات و مهارت های خاص خود است. از امکانات موردنیاز برای عکاسی زیر آب می توان به لوازم و لباس غواصی، دوربین ضد آب اشاره کرد. شما به تجهیزات نورپردازی خوبی به علت نبود نور در عمق های زیاد آب نیاز دارید.
> عکاسی نجوم:
عکاسی نجومی، برگرفته از عکس های ستارگان، سیاره ها، کهکشان راه شیری و… میباشد که با داشتن امکانات و آگاهی درست می توان عکسبرداری کرد تا از این طریق به تصاویر با کیفیتی دست یابید.
> عکاسی هوایی:
عکاسی هوایی که نوعی عکاسی از منظره و یا طبیعت، بسته به سوژه محسوب میشود؛ به اینصورتست که از زاویه ی بالا با استفاده از پهپادها و بالگردها از سوژه ی عکس می اندازد. از طبیعت یا منظره در این نوع عکس برداری، خیلی کم عکس می گیریم.
> عکاسی علمی:
عکاسی های سبک علمی، متشکل از عکاسی های نجومی و یا عکاسی های ماکرو هستند که دارای بار علمی می باشند و به منظور اطلاعات علمی به ثبت لحظات خاص می پردازند.
> عکاسی پرتره:
شما با داشتن کم ترین مقدار تجهیزات عکسبرداری پرتره میتوانید کار خود را شروع کنید؛ به این دلیل که این نوع عکاسی، قصد دارد چهره افراد و احساساتشان را به بیننده منتقل کند.
> عکاسی از طبیعت:
عکاسی از طبیعت بـه اینصوت است که گیاهان، جانوران، کوه ها یا صخره ها را ثبت می کند و هیچگونه اثر مستقیم یا غیر مستقیمی از حضور انسان در آن وجود ندارد. در عکس طبیعت نباید هیچگونه گیاهی که انسان پرورش داده، راه ها ، حیوانات اهلی یا حیوانات وحشی خارج از محیط زیست اصلی خود، حضور داشته باشند.
> عکاسی صنعتی:
معمولاً یک سازمان صنعتی برای ثبت فرایندهای تولید، محصولات، سازمان کار، کارکنان و یا تجهیزات سازمانی، سفارش عکاسی صنعتی را می دهد. گاهی اوقات به کارگیری عکس صنعتی با مقاصد داخلی« بـه عنوان مثال اداری و یا روابط صنعتی» و یا خارجی« بـه عنوان مثال تبلیغات یا روابط عمومی» است.
> عکاسی خبری:
بـه عکس هایی که خبر رسانی، از پیام و هدف اصلی آنها محسوب میشود؛ عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم می گویند. به نویسندگان مقاله و مخبران خبر بـه وسیله تصویر یا همان عکس، عکاسان خبری گفته میشود. کاربرد عکاسی خبری با هدف مستند کردن زندگی برای قصه گویی عکاسانه می باشد.
> عکاسی شب:
بـه عکاسی که در ساعاتی از شب در فضای آزاد گرفته میشود؛ عکاسی در شب میگویند. معمولاً از دیافراگم های بسته و زمان های نوردهی طولانی در عکاسی شب، استفاده می کنند.
گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش
- 15
- 1