جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۰۴ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۲۵۴
دنیای خودرو

اندازه خودرو در ایمنی آن نقش دارد؟

اندازه خودرو,ایمنی خودرو
اندازه خودرو مهم است، اما رفتار رانندگی، رعایت تعمیر و نگهداری و حفظ سرعت مطمئنه مهم ترند.

به گزارش سایپانیوز، تردیدی نیست که خودروهای جدیدتر، ایمن ترند. نگاهی به آمار مرگ و میر سالانه ۲۰۱۹[ آخرین آمار تاکنون] از مؤسسه بیمه برای ایمنی بزرگراه موسوم به IIHS نشان می دهد که احتمال مردن در تصادف نسبت به سال ۱۹۸۰ نصف شده است. به بیان دقیقتر در سال ۱۹۸۰ به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۵/ ۲۲ مرگ به ثبت میرسید در حالیکه در سال ۲۰۱۹ به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۵/ ۱۱ نفر به ثبت رسیده است. کاهش چشمگیر در میزان مرگ ومیر انسان ها در اثر تصادف به عوامل مختلفی بستگی دارد و در سه دهه گذشته، با بهبود زیرساخت ها، سياست گذاري ها و رفتارهای رانندگان میزان مرگ و میر در اثر تصادف کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

رسانه ها معمولاً ایمن ترین خودروها یا ایمن ترین شاسی بلندهای بازار را معرفی می کنند، اما آیا میتوان دسته بندی ها یا سگمنت های مختلف بازار را از لحاظ مرگ و میر با هم مقایسه کرد؟ مخصوصا که انرژی جنبشی رابطه مستقیمی با وزن خودرو دارد. به قدری عوامل مختلف در آمار مرگ ومیر در اثر تصادف دخالت دارند که نمی شود ارزیابی این تصادف ها را به یک عامل نسبت داد. از جمله این عوامل میتوان به این موارد اشاره کرد :سرعت، سن راننده، جنسیت، نوع جاده یا خیابانی که مردم در آن می رانند، سن خودرو، فناوری های بکار رفته در خودرو، تأثير مواد مصرف شده [ الکل و مواد مخدر ] و هزاران عامل دیگر.

اما این ادعا هم نمی تواند درست باشد که ایمنی یک خودروی جمع وجور در سگمنت A با ایمنی وانت ها یا شاسی بلندهای تمام قد برابری می کند. بنابراین این سؤال همچنان باقی است که آیا هر چه خودرو بزرگتر باشد، ایمنی بهتری ارائه می کند؟ یا این نظریه اصلاً با آمار و ارقام جور در می آید؟

در ماه مه سال ۲۰۲۰ مؤسسه بیمه برای ایمنی بزرگراه گزارشی را منتشر کرد که نشان می داد مرگ راننده در خودروهای کوچک بالاتر است. البته در این گزارش داده های خودروها به دسته بندی های جداگانه ای تقسیم شده بود از جمله مینی ون، شاسی بلند، وانت پیکاپ و هر دسته بندی بر اساس سایز طبقه بندی شده بود.

در دسته بندی خودروهای سدان چهار در و هاچ بک ها آمار به این شکل بود که به ازای هر ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده، بزرگترین خودروهای این دسته ۳۶ مرگ ومیر و کوچک ترین خودروهای این دسته ۷۸ مرگ ومیر به ثبت رسانده اند یعنی مرگ ومیر در خودروهای کوچک تر این دسته دو برابر خودروهای بزرگتر این دسته بوده است.

در دسته بندی خودروهای شاسی بلند هم سایز آنها مانند دسته بندی سدان ها مهم بوده به طوریکه مرگ ومیر در شاسی بلندهای جمع وجور چهار برابر شاسی بلندهای تمام قد بوده است. یعنی هر چه سایز خودرو بزرگتر باشد، مرگ ومیر در آن کمتر است. تقریباً در تمام سگمنت ها وقتی با خودشان مقایسه میشوند ، این یافته که خودروهای کوچک تر مرگ ومیر بیشتری دارند، در آمار مشخص شده است( البته به جز وانت هایی که نیروی قوای محرکه به محور عقب اعمال می شود و خودروهای دو در).

در بررسی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ معلوم شده است که ۲۰ خودرو به ازای هر میلیون دستگاه پلاک شده فقط ۹ مرگ ومیر راننده به ثبت رسانده اند. از این ۲۰ خودرو فقط ۴ تای آن در دسته بندی خودروهای کوچک یا جمع وجور دسته بندی میشوند ( که عبارتند از لندرور اوک، فولکس گلف، نیسان لیف و میتسوبیشی آوت لندر) در حالیکه ۱۶ خودروی دیگر در دسته بندی متوسط یا تمام قد قرار می گرفتند. از ۲۰ مدل که بالاترین ميزان مرگ ومیر را نشان داده اند، ۱۵ مدل تحت عنوان مینی یا کوچک دسته بندی شده اند. بله آمارها یک ترند کاملاً واضح را نشان میدهند که راننده ها در خودروهای بزرگتر کمتر جان خود را از دست می دهند.

حالا این سوال پیش می آید که آیا شاسی بلندها و پیکاپ ها از سایر خودروهای سواری ایمن تر هستند یا نه؟ داده ها و آمار نشان میدهند که به ازای ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده مرگ و میر در خودروهای سواری بطور متوسط ۳۶ بوده در حالیکه در شاسی بلند ۱۹ و در پیکاپ ۱۸ مورد بوده است. بالاترین میزان مرگ ومیر ثبت شده در خودروهای سگمنت کوچک یا مینی های چهار در ثبت شده است که به ازای ۱۰ میلیارد مایل ۷۸ مورد مرگ ومیر بوده است.

همچنين، بدترین ها در سگمنت شاسی بلند( لاکچری های کوچک تک دیفرانسیل) با ۴۰ مرگ ومیر به ازای ۱۰ میلیارد مایل و خطرناک ترین پیکاپ ها( تمام قدهای دو دیفرانسیل) هستند که ۲۳ مرگ ومیر به ثبت رسانده اند. پایین ترین میزان مرگ و میر در بین سگمنت های مختلف خودرو« مینی ون» هستند، که در حقیقت خودروی خانواده هم به حساب می آیند. به ازای ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده فقط ۱۵ راننده مینی ون جان خود را از دست داده اند.

فیزیکدان ها آن را به وزن این خودروها نسبت میدهند اما واقعیت این است که معمولا راننده مینی ون ها همیشه این را در نظر دارند که در صندلی عقب، کودکان نشسته اند. جدا از آمارهایی که منتشر می شود و سوای آنکه هر چقدر اندازه خودرو بزرگ تر باشد، خودرو ایمن تر است در این نکته شکی نیست که موارد مهم تری وجود دارند و آن نگهداری صحیح خودرو از لحاظ فنی، رفتار خوب رانندگی، عدم مصرف مواد، رعایت سرعت بهینه، رانندگی با هوشیاری بالا عوامل مهم تری نسبت به سایز خودرو هستند.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش