سرانجام بعداز سالها انتظار ابر خودروی شرکت مرسدس بنز با نام AMG وان رونمایی شد. در این مطلب قصد داریم نگاهی جامع به آن بیندازیم و ببینیم که خودروی جدید این کمپانی چند مرده حلاج است. این خودرو حدود ۵ سال پس از رونمایی کانسپت پروژه وان معرفی شد.
تقریبا میتوان گفت که ۵ سال پیش تیمی از مهندسان مرسدس AMG طرح مفهومی از یک ابرخودرو یا هایپرکار را منتشر کردند که به شدت عجیب و غریب و جذاب به نظر می آمد. در همان زمان شرکت سازنده این خودرو اعلامکرد که نمونه نهایی شباهت های زیادی به کانسپت آن خواهد داشت.
نام کانسپتی که مرسدس برای این خودرو در نظر گرفته بود، پروژه وان است و خودرویی هیبریدی محسوب می شود که الهام گرفته از خودروهای فرمول ۱ است. اگرچه ساخت این خودرو زیاد طول کشیده و تأخیر زیادی در رونمایی از آن داشته ایم، اما سرانجام این غول ۱۰۰۰ اسب بخاری وارد میدان رقابت شده تا باز هم آلمانی ها را یک گام جلو بیندازد.
طراحی ظاهری مرسدس AMG وان
همان طور که گفتیم در سال ۲۰۱۷ شرکت مرسدس بنز کانسپت خودروی AMG وان را منتشر کرد و وعده داد که محصول نهایی شبیه همین کانسپت خواهد بود. اکنون میتوان گفت که مرسدس به وعده خود عمل کرده و طراحی این خودرو شبیه همان چیزی است که ۵ سال پیش دیده بودیم.
دو مولفه ای که این ابرخودرو را متمایز می کنند شیب سقف و اسکوپ سقف (ورودی هوای روی سقف) است. دقیقا مانند طرح ابتدایی این خودرو هدایت کننده های هوای فعال را روی گلگیرها می بینیم. همان طور که احتمالا حدس می زنید درها به شکل پروانه ای و به سمت بالا باز می شوند.
در نمای عقب نیز می توان بال فعال آیرودینامیکی را مشاهده کرد و اگر باز هم دقیقتر بررسی کنیم، می فهمیم که در قسمت عقب این هایپرکار بازطراحی صورت گرفته و لبه سپر بهمراه چراغ ها متفاوت از کانسپت هستند. خروجی های اگزوز درون جایگاه دیفیوزر تعبیه شده اند و این طراحی الهام گرفته از خودروهای فرمول ۱ خواهد بود. از طرف دیگر کاور جداشونده کربنی برای پیشرانه به خوبی طراحی شده و آینه ها نیز طرحی متفاوت از کانسپت دارند.
رینگ های AMG وان بزرگ ترين و اساسی ترین تغییری هستند که در نسخه نهایی این خودرو اعمال شده اند. این رینگ های جدید به صورت ده پر و با کاور آیرودینامیک فیبر کربنی طراحی شده اند. آنچه در مورد طراحی بدنه این خودرو جذاب و در عین حال شگفت انگیز است، متغیر بودن المان های بدنه خواهد بود.
مرسدس AMG وان دارای سه حالت رانندگی بزرگراه، Track و Race DRS است و همان طور که از نام این حالت ها مشخص است، بزرگراه همان حالت عادی راندن است و در این موقعیت ورودی های هوا بسته هستند و بال عقب نیز باز نخواهد شد. از سوی دیگر در حالت ترک هم دریچه های ورودی هوا باز می شود و هم بال عقب و بدین ترتیب نیروی رو به پایین این ابرخودرو پنج برابر افزایش می یابد.
در حالت رانندگی ترک ارتفاع سیستم تعلیق در جلو و عقب به ترتیب ۳۷ و ۳۰ میلی متر کم می شود و همین باعث می شود تا عملکرد AMG وان در سر پیچ ها خوب و مناسب ارزیابی شود. و در نهایت در حالت Race DRS نیروی رو به پایین تا ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت تا راننده بتواند بعد از عبور از پیچ ها سریع تر شتاب بگیرد و اگر در این حالت ترمز بگیرید به صورت خودکار غیر فعال می شود.
مشخصات فنی مرسدس AMG وان
مرسدس AMG وان مجهز به پیشرانه هیبریدی ای پرفورمنس مرسدس بنز است و در صورتی که به صورت ترکیبی کار کند می تواند حداکثر قدرت ۱۰۴۹ اسب بخار را تولید نماید. این پیشرانه هیبریدی متشکل از یک موتور بنزینی به همراه ۴ موتور برقی است. گفتنی است که پیشرانه بنزینی ۱.۶ لیتری است و ساختار آن V6 با توربوشارژ خواهد بود. همچنین سیستم پاشش سوخت مستقیم در این خودرو با الهام از پیشرانه های فرمول ۱ طراحی شده است.
پیشرانه بنزینی این ابرخودرو میتواند به تنهایی قدرت ۵۵۸ اسب بخار را تولید کند و این میزان نیرو برای چنین پیشرانه کم حجمی به شدت فوق العاده ارزیابی می شود. در کنار این موتور بنزینی، شاهد حضور یک پیشرانه برقی سوار بر میل لنگ هستیم که می تواند ۱۶۱ اسب بخار بر مجموع قدرت بیفزاید.
یک موتور قوی تر نیز سوار بر توربوشارژ خواهد شد که قدرت ۱۲۱ اسب بخار را اضافه می کند. لازم به ذکر است که دو پیشرانه دیگر این ابرخودرو روی محور جلو تعبیه می شوند که جمعا ۳۱۷ اسب بخار به قدرت AMG وان می افزایند. تیم مهندسان این خودرو بر این باور هستند که پیشرانه بنزینی V6 آنها بسیار بهتر از یک پیشرانه تنفس طبیعی V8 عمل می کند.
گفتیم که در محور جلوی این خودرو همه چیز به صورت برقی تأمین می شود و محور عقب نیز سیستم هیبریدی خود را همچنان حفظ می کند. قدرت موتور از طریق یک گیربکس ۷ سرعته دستی خودکار به محور عقب منتقل می شود و سیستم ۴Matic مرسدس بنز یا همان تمام چرخ محرک نیز به درستی در مرسدس ای ام جی وان کار می کند تا گشتاور به صورت متوازن در محور برقی جلو منتشر شود.
از جمله مزایای این خودرو میتوان به امکان بازیابی انرژی تا ۸۰ درصد از طریق کاهش سرعت اشاره کرد. یعنی با هر بار ترمز گرفتن یک باتری ۸.۴ کیلووات ساعتی شارژ می شود. با این انرژی ذخیره شده می توان حدود ۱۸.۱ کیلومتر را طی کرد و از طرفی می توان به کمک شارژر ۳.۷ کیلووات آن را شارژ نمود.
عملکرد فنی مرسدس AMG وان
در قسمت قبلی گفتیم که راننده این خودرو می تواند سه حالت رانندگی بزرگراه، ترک و مسابقه ای را در اختیار داشته باشد و اکنون قصد داریم به توضیح جامع و مانع ۶ حالت رانندگی مختلف برای این خودرو لوکس بپردازیم:
۱. حالت ریس سیف (Race Safe): در این حالت قدرت و گشتاور بطور مساوی و به یک اندازه در هر دو محور جلو و عقب توزیع می شود.
۲. حالت سیف (Race): در این حالت هم پیشرانه های برقي و هم بنزینی به طور مداوم و هماهنگ کار می کنند.
۳. حالت برقی (EV): در این حالت راننده تنها از پیشرانه های برقی استفاده می کند.
۴. حالت ریس پلاس (Race Plus): در این حالت نیز هم تمام قوای پیشرانه فعال می شود و هم سیستم های آیرودینامیکی بدنه فعال خواهند شد.
۵. حالت استارت ۲ (Start 2): در این حالت بالاترین میزان قدرت و بهترین حالت شاسی و تعلیق را داریم و استارت ۲ مناسب پیست است.
۶. حالت شخصی( Individual): در این حالت تنظیمات شخصی سازی می شوند.
گفتنی است که در حالت ریس استارت، مرسدس AMG وان تنها در عرض ۷ ثانیه از صفر تا صد را پر می کند و متأسفانه تیم مهندسی این ابرخودرو شتاب گیری اولیه را منتشر نکرده، ولی میتوان حدس زد که آن نیز خیره کننده خواهد بود. لازم به ذکر است که ای ام جی وان در حالت الکتریکی خود سرعتی در حدود ۳۵۲ کیلومتر بر ساعت دارد.
این خودروی جذاب و عجیب و غریب بر اساس شاسی مونوکوک فیبر کربنی ساخته شده و فریم های آلومینیومی را در عقب و جلو دارد. تعلیق این خودرو دارای سیستم چند اتصاله و پیچیده ای است که بهترین عملکرد رانندگی را به ارمغان خواهد آورد. از طرفی لاستیک های مرسدس AMG وان دارای حالت فوق سبک هستند و تایرهای میشلن مخصوص را دور رینگ های ۱۹ اینچی جلو و ۲۰ اینچی عقب مشاهده می کنیم.
در سیستم ترمزگیری این ابرخودرو دیسک های مخصوص سرامیک کامپوزیت بکار رفته است که ابعاد آن ها در جلو ۱۵.۷ اینچ و در عقب ۱۵ اینچ هستند. روی این ها کلیپرهای چهار پیستون نیز سوار شده اند.
طراحی کابین مرسدس AMG وان
نمی توان وارد کابین این خودرو شد و دنبال چیزی گشت؛ چراکه همه چیز یک خودرو با مشخصات فنی بالا در آن پیدا می شود. اول از همه دو صندلی اسپرت فوق سبک را می بینیم که بهمراه فرمان شبیه به خودروهای فرمول ۱ جلوه ای اسپرت به آن بخشیده اند. از جمله امکانات رفاهی که درون کابین مرسدس AMG وان قرار دارد می توان به دو پورت یو اس بی، نمایشگر جلو آمپر ۱۰ اینچی، صفحه نمایش لمسی مرکزی و آینه دیجیتال اشاره کرد.
اکثر قطعاتی که داخل کابین قرار دارند از جنس چرم ناپا است و بعضی از آنها فیبر کربنی هستند/ تمامی این متریال باعث شده تا کابینی هم قدوقواره خودرویی به شدت لوکس و جذاب را شاهد باشیم. مرسدس AMG اعلام کرده که تنها ۲۷۵ دستگاه از این خودرو را تولید می کند و تمامی آنها از قبل با قیمت ۲.۷۲ میلیون دلار به فروش رسیده اند.
طبق آنچه گفته شده اولین معرفی عمومی این خودرو در فستیوال گودوود انجام می شود. گفتنی است که مرسدس AMG وان رقیب مستقیم خودروهایی نظیر استون مارتین والکری، گوردون مورای T.50 است ولی نمی توان این ابرخودرو را از نظر پیشرانه با آنها یا هر خودروی دیگری مقایسه کرد.
- 17
- 2