جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۴۲۵
دنیای خودرو

بهترین ب ام و سری ۶ گرن کوپه؛ آلپینا یا M6؟

به گزارش ویژه نامه خودرو امروز، هر خودرو از یک سری سازش ها، سبک و سنگین کردن ها و تصمیماتی هویت می گیرد که برای رسیدن به یک هدف و به قیمت تحت تاثیر قرار گرفتن اهداف دیگر، اتخاذ می شوند. نسخه های عملکردمحور ب.ام.و سری ۶ گرن کوپه، نمونه ای از همین سازش هستند؛ اینکه توان عملکردی باید فدای استایل شود یا نه. واقعا تصمیم بر سر اینکه کدام یک بهتر است، سخت است.

 

دو گرن کوپر بر سر بهترین بودن، در جنگ هستند یعنی M6 و آلپینا B6 که هر دو از مراکز فروش رسمی ب ام و ب و با گارانتی شرکتی کامل این برند قابل خریداری هستند. M6 و ۶B گرن کوپه از پیشرانه های متفاوتی نیرو می گیرند اما به شکلی عجیب، هر دو این پیشرانه ها، V8های تویین توربویی هستند که ۶۰۰ اسب «وحشی» بخار قدرت تولید می کنند. حتی قیمت پایه آنها نیز نزدیک به یکدیگر است و تنها ۳.۴۰۰ دلار فاصله قیمتی با یکدیگر دارند، اما با وجود این به ظاهر نزدیکی ها، گرن کوپه های ۶۰۰ اسبی ب ام و حاصل سازش های متفاوتی هستند. همه می دانند یک ساخته M با چه هدفی خلق می شود.

 

انتظار دارید M6 Gran Coupe هر پیستی را بر هم بریزد، حکمران هر جاده کوهستانی پیچ در پیچی باشد و هر چیز دیگری در اتوبان را محو کند، اما چرایی خلق یک آلپینا ۶B چیست؟ اول اینکه مثل M6، چیزی فراتر از یک خودرو تیون شده است.

 

بهتر بگوییم، آلپینا سازمانی نیست که یک شبه به وجود آمده باشد و در حالی، سال ۲۰۱۵ پنجاه سالگی خود را جشن گرفته که M تا ۲۰۲۲ قادر به این کار نخواهدبود. ایرادی هم ندارد اگر اولین بار است اسم آلپینا را می شنوید؛ هر چه که باشد، این شرکت بر خاص بودن ساخته هایش می بالد و این خاص بودن، نقطه مقابل استراتژی تولید چند ده هزار خودرو در هر سال است. اما از اینجای کار به بعد کمی بیشتر دقت کنید چون آلپینا ۶B، سرتر از M6 است و اگر این رزم تن به تن نبود، به این نتیجه نمی رسیدیم.

 

پرونده ای برای M

دهه ها سابقه خودرویی، به یک ذهنیت مشخص از هر ساخته ای با نشان M نقش داده است. M در اصل برگرفته از Motorsport است پس در خودرویی که این نشان را بر خود دارد، بخشی از آن راحتی همنشین با نام ساخته های ب ام و، فدای رسیدن به توان عملکردی بالاتر شده است. یک ب ام و مزین به نشان M، دارای نیروگاهی با دور موتور بالا، پیکربندی دیفرانسیل عقب و هندلینگ آنی است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

گیربکس در چنین خودرویی، در صورت امکان باید دستی باشد اما اگر هم نبود، حداقل خبری از مبدل گشتاور هم در آن نیست. یک M ب ام و برای فرمان پذیری بهتر، سبک وزن تر مهندسی می شود و اگرچه محبوب ثروتمندان و مرفهین بالاشهر است اما خانه اصلی اش، جاده های پیچ در پیچ و دورافتاده کوهستانی است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

M6 گرن کوپه، تقریبا وفاداری کامل را به این دستورالعمل دارد. این سری ۶ دارای گیربکس ۷ سرعته اتومات دوکلاچ، پیکربندی دیفرانسیل عقب و یک V8 دور بالا با طرح هوشمندانه مانیفولد خروجی متقاطع است که برای روی درو نگه داشتن توربوشارژرهای تویین اسکرول، از ترتیب احتراق یک V8 دارای میل لنگ تخت تقلید می کند.

 

این ترفند به نوعی رونوشت امروزی عصر توربو برای یکی از قدیمی ترین امضاهای فنی M یعنی شیر پروانه ای مستقل دریچه گاز برای هر سیلندر است. ساب فریم عقب این M6، برای تیزترکردن پاسخگویی محور عقب، بسیار سفت به اتاق متصل شده است. در ضمن، مدل انتخاب شده برای این مقایسه، دارای پکیج Competition است که تنظیمات در حالت عادی، سفت فنربندی و میله های ضدغلتش را، سفت تر نیز می کند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

بوشینگ های محکم تر فنربندی و میله فرمانی با نسبت های سریع تر در مقایسه با M6های عادی در کنار چرخ های ۲۰ اینچی پوشش یافته با تایرهای عملکردمحور پیرلی پی زیرو و ترمزهای کربن سرامیک آپشنال را هم به این خصوصیات اضافه کنید.

 

درواقع، M6 مجهز به پکیج Competition این رقابت، یک M با خوی تهاجمی تر و وزن کمتر است. به لطف تمهیداتی که برای کاهش وزن این مدل اندیشیده شده (مثل سقف فیبرکربنی) وزن تمام شده به ۱.۹۹۵ کیلوگرم رسیده است که البته اگر به خاطر ۶۰۰ اسب وحشتی جا شده زیر کاپوت بادخورده نبود، کماکان وزن بسیار زیادی به حساب می آمد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

همانطور که این اعداد نوید می دهند، M6 گرن کوپه در صورت همراهی تایرهای عقب، خودرویی بسیار سریع خواهندبود. البته اگر تایرهای عقب همراهی کنند. هنگامی که موتور V8  4.4 لیتری محرک M6 برای اولین بار روی خط تولید رفت، قدرتمندترین موتور تاریخ M لقب گرفت اما با این حال نیز ب ام و مدعی بود نسل جدید ساخته های مجهز به توربوشارژر M، پیرو سنت BMW M در مهندسی شاسی هایی سریع تر از موتور خواهندبود.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

با این حجم قدرت بالایی که به چرخ های عقب تحمیل می شود، بدون درگیر شدن سیستم کنترل هرزگردی، به ندرت می شود لانچ درست و بدون اشکال از M6 گرفت. بعد از کلی نفرین، درماندگی و دود تایرخوردن، توانستیم شتاب صفر تا ۹۶ میخکوب کننده، ۴.۰ ثانیه را با آن تجربه کنیم و کمی بعدتر، این M6 نعره کشان با بیشینه سرعت ۱۹۴.۵ کیلومتر در ساعت از مرز ۴۰۰ متر گذشت.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

لازم به ذکر است این M6 صرفا مختص تخته کردن مسیرهای مستقیم خلق نشده و با تحمل پذیری ۰.۹۷g شتاب جانبی در تست سرعت حول دایره و ثبت زمان ۲۴.۳ ثانیه در تست سرعت در مسیر ∞- شکل، عملکردی نزدیک به یک خودرو اسپرت از خود به نمایش گذاشت.

 

پرونده ای برای آلپینا

حدس بزنید کدام خودرو به اعداد و ارقام مشابه دست می یابد؟ بله، دیگر گرن کوپه ۶۰۰ اسب بخاری ب ام و به خاطر تایرهای به نسبت ضعیف تر میشلین پایلوت سوپراسپرت، تحمل پذیری شتاب جانبی کمی کمتر از M6 است (۰.۹۶g) و برای یک دور تست سرعت در مسیر ∞- شکل، ۰.۲ ثانیه زمان بیشتر نیاز است. اما شتاب گیری تا تندی ۹۶ کیلومتر در ساعت، با ۶B، تنها ۳.۳ ثانیه زمان می برد و این فرآیند، نه با هرزگردی و دود شدن تایرهای عقب همراه است و نه نیازمند مهارتی جز تخته کردن پدال گاز است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

شتاب ۴۰۰ متر ۶B نیز خیره کننده است (۱۱.۸ ثانیه با حداکثر سرعت ۱۸۷.۶ کیلومتر در ساعت) اما در انتهای این مسافت، تنها ۰.۴ ثانیه جلوتر از M6 است و از آنجایی که بیشینه سرعت ساخته M در انتهای مسیر، تقریبا ۷ کیلومتر در ساعت بیشتر از این آلپیناست، در صورت ادامه یافتن درگ در پهنه مستقیم بزرگراه، M6 بی شک از ۶B پیشی خواهد گرفت.

 

عوامل بسیاری در این امر دخیل هستند. اول اینکه V8 آلپینا سرعت پاسخگویی پیشرانه M6 را ندارد چرا که منیفولدهای خروجی آن از نوع مرسوم است و هر یک از توربوشارژرهای متصل به آن، گازهای خروجی را تنها از یک مسیر حلزونی دریافت می کنند. دوم اینکه ۶B تقریبا ۱۶۰ کیلوگرم سنگین تر از M6 است که بخشی از این وزن بیشتر به خاطر بهره مندی از سیستم چهارچرخ محرک است. در ضمن، نه تنها بخشی از قدرت در مسیر سامانه محرک  چهارچرخ هدر می رود، بلکه گیربکس اتوماتیک دارای مبدل گشتاور ۶B نیز به مراتب کندتر از گیربکس دوکلاچ M6 دنده عوض می کند. با تمام اینها اما ۶B برای دنیای واقعی، مناسب تر است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

اگر M6 تا این حد مغرور به قدرت خود نبود، این اتفاق نمی افتاد، اما هست و اینکه پیشینه برند M دیکته می کند که M6 هم باید دیفرانسیل عقب باشد و هم قدرتمندتر از هر سری ۶ گرن کوپه دیگر، تبدیل به پاشنه آشیل این M می شود.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

در طرف مقابل، هیچ یک از محدودیت های این پیشینه، متوجه آلپینا ۶B نیست.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

در کنار بهره مندی از پیکربندی چهارچرخ محرک که برای دنیای واقعیت، یک امتیاز مثبت به حساب می آید، ساخته آلپینا از ترکیب دیگر سازش هایی سود می برد که آن را به خودرویی بهتر برای شهر و جاده تبدیل کرده اند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

گیربکس ۸ سرعته اتومات دارای مبدل گشتاور ۶B که ساخت ZF است، برای کاربری های روزمره به مراتب نرم تر از مجموعه دوکلاچ زمخت M6 است. مثل سیستم فرمان دارای همیار هیدرلیک این آپلینا که به مراتب نرم تر و دقیق تر از فرمان بسیار سفت M6 است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

ساب فریم عقب آلپینا با بوشینگ هایی از شاسی جدا شده و به همین دلیل، صدا و تکان های کمتری از مسیر به کابین انتقال می دهد. اگرچه ۶B نیز سوار بر چرخ های به قطر یکسان با M6 است اما کیفیت سواری به مراتب بالاتری داشته، ناهمواری هایی را بدون زحمت دفع می کند که M6 را کاملا به تکان و لرزش می اندازند. فرمان هم با وجود نسبت به مراتب کندتر (۱۸.۷ به ۱ در برابر ۱۲.۷ به ۱)، بازخورد و حس بهتری دارد.

 

جمع بندی نهایی

سبک و سنگین کردن به این شکل است که فکر کنید اکثر مواقع، قسمت جلو آلپینا کمی از کنترل خارج خواهدشد در حالی که در M6، به مراتب پایدارتر و دقیق تر است. این پیش فرض تقریبا مردود است چرا که سوار بر M6 و در نزدیکی های حد مجاز، کافی است کاملا تصادفی و تنها به میزان ۴ میلی متر بیشتر از اندازه پدال گاز را بفشارید تا خودرو به پهلو سُر بخورد. این سُرخوردن های ناخواسته به پهلو، اتفاقی معمول در سواری گرفتن های تهاجمی از M6 است و بسیار سریع اتفاق می افتد.

 

این خصوصیت، حتی حرفه ای ترها را نیز به دام می اندازد اما با فائق آمدن بر آن، ثبت زمانی بهتر از ۶B (2.2 ثانیه سریع تر) برای یک دور از پیست سرعت بین المللی ویلواسپرینگز ممکن شد. البته با این وجود نیز انتخاب ما برای پیست، خودرو کندتر یعنی ۶B است چرا که دورهای تند و تیز M6 در پیست، به قیمت اتخاذ یک سبک رانندگی قابل پیش بینی و کنترل شده به دست می آیند. رفتار مترقی و پیشرفت تدریجی ۶B، حتی در پیست، مطلوب تر است.

 

M6 در یک بخش، پیروز بی چون و چراست و آن هم سیستم استاپ استارتی است که به لطف گیربکس دوکلاچ اتومات، به مراتب نرم تر از آلپیناست و تداخل کمتری در فرآیند رانندگی ایجاد می کند. اما این، تنها نقطه قوت ساخته M است. در کل، تاکید محض M6 بر خصوصیات موتور اسپرت، با خودرویی اینچنین حجیم و سنگین، تناسب ندارد؛ حداقل نه به شکلی که آلپینا با آن سازش های خود را مهندسی کرده است.

 

ساخته آلپینا برای دنیای واقعیت کوک شده است. خودرویی همچون سری ۶ گرن کوپه هرگز قرار نیست در مسابقه شرکت کند، پس زمان هایی که در پیست ثبت می کند، مهم نیستند. مهم، تجربه است. آلپینا ۶B ثابت کرد که برای رانندگی عادی، سواری گرفتن های تهاجمی در جاده های پرپیچ و خم و حتی قدرت نمایی در پست، سری ۶ گرن کوپه بهتری است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودرو های ب ام و

 

مجید رقیبی

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش