دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۱۱۴
دنیای خودرو

نگاهی به نسل جدید وانت ریچ

پوست اندازی باربر چینی

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,وانت ریچ
یکی از محبوب‌ترین وانت‌بار‌های دهه‌های اخیر در کشورمان، وانت‌بار نیسان پیکاپ است که در کشورمان با این نام و در دیگر نقاط جهان با انبوهی از نام‌ها و اسم‌ها، شناخته می‌شود. .

به گزارش  عصر خودرو، این خودرو در ایران مثل شماری از محصولات نیسان موتورز ژاپن از طریق شریک چینی این خودروساز یعنی کمپانی دانگ‌فنگ به کشورمان وارد شد تا از این طریق بتوان با دور زدن تحریم‌ها، حجم بالایی از تولید را در اختیار بگیرد. این خودرو سپس در دانگ فنگ با نام ریچ ساخته شد تا به این صورت این شرکت بتواند وانت‌بار خود را با نام خودش به بازار عرضه کند. دانگ‌فنگ ریچ موجود در کشورمان، اولین نسل این خودرو چینی شده است و اکنون بیش از ۲سال است که نسل جدید این خودرو توسط این شرکت چینی عرضه می‌شود.

  از نیسان D21 تا نیو ریچ‌‌

سرآغاز تولید ریچ فعلی در نیسان D21 در سال ۱۹۹۳ دیده می‌شود. این خودرو که در کشورمان نیز حضور دارد، تا سال ۱۹۹۹ روی خط تولید این کمپانی بود و در این سال، نسل جدید نیسان فرانتیر با کد D22 که همان نیسان پیکاپ است، ۲ سال بعد از معرفی توسط نیسان موتورز ژاپن، توسط دانگ‌فنگ نیز مونتاژ شد.

 

اما تولد ریچ در سال ۲۰۰۵ اتفاق افتاد که هر چند بدنه همان بدنه نیسان پیکاپ بود اما طراحی بسیار ناموزون جلو پنجره و چراغ‌ها، نمایی قدیمی و نازیبا تر به آن می‌داد تا فلسفه اصلی تولید آن که طراحی و تولید یک وانت‌بار بر اساس نیسان D22 اما با قیمت کمتر بود، حتی از چهره آن نیز نمایان باشد. با این حال ریچ تا سال ۲۰۱۳ که بهسازی‌ها و فیس‌لیفتی روی آن انجام شد، با همان چهره اول در بازار حضور داشت و مهم‌ترین اقدام انجام شده ‌روی آن در این سال‌ها، مربوط به نصب موتور ۳ لیتری دیزل نیسان با کدZD30 روی آن می‌شد. مدل بهینه‌شده ریچ، به بازار کشورمان راه یافت و در نهایت در سال ۲۰۱۳، نسل جدید آن نیز معرفی شد تا در کنار نسل قبلی، در سبد محصولات این شرکت چینی-ژاپنی قرار بگیرد.

 

تغییرات ظاهری و داخلی ‌

تغییر در داخل ریچ جدید را می‌توان بیشتر در صندلی‌ها و از همه مهم‌تر در بخش پشت آمپر آن دید که کمی به‌روز‌تر شده است و اطلاعات کامل‌تری را با داشتن صفحه نمایش دیجیتالی بزرگ‌شده‌اش، به اطلاع راننده می‌رساند. اما در خارج خودرو، ریچ کاملا پوست‌اندازی کرده است. ظاهر خودرو نمایی جدید‌تر و مدرن‌تر را نمایش می‌دهد و می‌توان آن را تا حدودی برگرفته از نسل دوم نیسان فرانتیر یا همان سری D40 دانست. هر‌چند که در نمای جلو، بیشتر یک تویوتا و خصوصا چهره جدید سری ۷۰ معروف را تداعی می‌کند اما از بغل و عقب کاملا یک نیسان است. در مجموع می‌توان ظاهر ریچ جدید را با توجه به جلوپنجره خشن‌تر، چراغ‌هایی با گرافیک پویا‌تر، بدنه‌ای با خطوط حساب‌شده و... یک وانت‌بار به‌روز دانست که هر چند در مقایسه با محصولات فعلی برترین وانت بار‌های شرقی یعنی فرانتیر و‌ هایلوکس کاملا یک دهه عقب‌تر است، اما خود را از ریچ فعلی نیز، بیشتر از یک دهه جدید‌تر نشان می‌دهد.

 

مشخصات فنی ‌

ریچ موجود در کشورمان از موتوری بر اساس پیشرانه‌های نیسان با کد ZG24 استفاده می‌کند که طبق گفته‌های شرکت سازنده، با ۲۴۳۸ سی‌سی حجم، توانایی تولید ۱۳۲ اسب بخار قدرت و ۲۰۸ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این پیشرانه همچنان ‌روی ریچ جدید نیز قرار دارد و این در حالی است که این موتور نه‌تنها نسبت به حجم خودش، دارای توان و گشتاور تولیدی اندکی است، بلکه حتی از نمونه اصلی طراحی شده توسط نیسان که طراحی آن مربوط به حدود ۲ دهه قبل می‌شود نیز بازده کمتری دارد. با این وجود پیشرانه گفته شده برای ریچ جدید در حدود ۱۳۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۷ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. در کنار این پیشرانه، می‌توان دو نمونه از موتور‌های دیزلی ساخته شده بر اساس پیشرانه‌های نیسان را نیز برای این خودرو سفارش داد که یکی با کد ZD30 و دیگری با کد ZD25 است. پیشرانه ZD30 حجمی برابر با ۲۹۵۳ سی‌سی دارد که با کمک توربوشارژر خود می‌تواند بالاترین توانی به میزان ۱۲۸ اسب بخار و بیشترین گشتاوری برابر با ۲۸۰ نیوتن‌متر تولید کند. دیگر پیشرانه توربو دیزلی گفته شده نیز گشتاوری برابر با نمونه ۳ لیتری دارد و با حجم ۲۴۹۸‌سی‌سی، بیشترین توان آن برابر با ۱۱۳ اسب بخار است.

برای ریچ جدید هنوز امکان سفارش گیربکس اتوماتیک فراهم نشده ‌و جعبه دنده ، همان نمونه ۱+۵ دنده موجود ‌روی ریچ فعلی است.

 

ریچ جدید نیز در در نوع تک و دو‌دیفرانسیل ساخته می‌شود و در محور عقب دارای ترمز‌های کاسه‌ای و فنربندی شمش است.

 

از دیگر تغییرات فنی انجام شده در ریچ جدید می‌توان به افزایش طول به میزان ۱۰۰ میلی‌متر اشاره کرد که این مقدار افزایش طول نیز دقیقا در فاصله دو محور آن نیز دیده می‌شود.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,وانت ریچ

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,وانت ریچ

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,وانت ریچ
اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,وانت ریچ
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش