کمپانی لوتوس، خودروی اسپرینت را جهت ادامه ی فروش Elan معرفی کرد. این خودرو که در سال ۱۹۶۱ به بازار وارد شد، با وجود ابعاد کوچک اما پر قدرت ظاهر شد. این خودروی کهنه کار از رنگ Two-Tone با خطوط طلایی برخوردار بود. مدت ها قبل از آنکه کمپانی لوتوس از نام اسپرینت برای خودروی خود استفاده کند، کمپانی مرسدس بنز از این نام در ون های خود بهره گرفت.
خودروی Lotus Elise با وجود اینکه ۲۰ سال پیش به بازار معرفی شد، اما همچنان دارای ظاهری زیبا و مشتری پسند است. نسخه ی اسپرینت این خودرو از نظر قدرت تولیدی بهبود نیافته اما می توان مهم ترین ویژگی آن را در کاهش وزن این خودرو و سبک بودن در بین خودروهای اسپرت کوچک دانست. نسخه ی اسپرینت نسبت به نسخه ی معمولی، در حدود ۴۰ کیلوگرم سبک تر است.
استفاده از باتری لیتیوم – یونی به تنهایی باعث کاهش وزن این خودرو به اندازه ی ۲۰ پوند شده است. استفاده از پنل های فیبر کربنی و شیشه ی عقب از جنس پلی کربنات باعث کاهش ۱۳ پوند و به کار بردن چرخ های از جنس آلیاژ آلومینیوم نیز باعث کاهش ۱۱ پوند در وزن این خودرو شده است. البته در صورت استفاده از دیسک ترمز دو تکه ۹ پوند دیگر نیز وزن خودرو سبکتر خواهد شد. وزن خودروی Elise Sprint حدودا برابر با ۸۳۰ کیلوگرم است.
فضای داخل کابین و ترکیب رنگ مورد استفاده در آن از زیبایی فوق العاده ای برخوردار است. صندلی های اسپرت به کار رفته در داخل کابین اگر چه از نظر کیفیت، توان رقابت با سایر صندلی های استفاده شده در خودروهای اسپرت لوکس را ندارد اما طراحی زیبایی دارند. هرچند از امکانات اطلاعات و سرگرمی جدیدی در این خودرو به کار رفته اما همچنان صفحه نمایش دیجیتالی این خودرو به طور واضح خوانا نیست.
همانطور که گفته شده سیستم قدرت این خودرو نسبت به نسخه ی معمولی پیشرفتی نداشته است. این خودرو مجهز به پیشرانه ی ۱.۶ لیتری است که توانایی تولید ۱۳۴ اسب بخار قدرت را دارد.
قضیه در مورد خودروی Elise Sprint 220 کمی متفاوت است. در این خودرو از پیشرانه ی تویوتا ۱.۸ لیتری دارای سوپر شارژر استفاده شده است که توانایی تولید ۲۱۷ اسب بخار قدرت را دارد. این خودرو در عرض ۴.۱ ثانیه از سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب می گیرد و حداکثر سرعت آن نیز ۱۴۵ مایل بر ساعت است.
هندلینگ ، سیستم تعلیق و سیستم ترمز این خودرو عملکرد بهتری نسبت به Elise Sprint دارد. اگرچه فرمان این خودرو در سرعت های پایین کمی سنگین به نظر می رسد اما در سرعت های بالا کاملا نرم و دقیق است.
سیستم ترمز این خودرو نقش بسزایی در کنترل آن در سرعت های بالا دارد. سیستم ترمز این خودرو در پیست Hethel برای چندین دور متوالی تست شد و نمایش خیره کننده ای را از خود بر جای گذاشت. البته استفاده از تایر های Yokohama نیز در این امر نقش بسزایی داشت.
جعبه دنده ی این خودرو مجهز به دستگاه Open-Gate، و همچنین این دستگاه از جنس آلومینیوم است و به تعویض سریع دنده ها کمک می کند.
- 9
- 4