خودروی پژو ۲۰۰۸ برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ به بازار های جهانی معرفی شد و به دلیل قیمت ارزان، کیفیت مناسب کابین و کارایی فراوان مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت. گفتنی است این خودرو بر اساس طراحی که دارد در کلاس خودروهای کراس اوور کوچک قرار می گیرد. در سال ۲۰۱۶ کمپانی پژو از نسخه ی فیس لیفت شده ی پژو ۲۰۰۸ رونمایی کرد و همین امر سبب افزایش فوق العاده فروش آن در بازار های جهانی شد.
این خودرو دارای ۴ تیپ Access ، Active ، Allure و GT-Line است. کمپانی پژو برای این خودرو هم پیشرانه ی دیزلی و هم پیشرانه ی بنزینی در نظر گرفته است. پیشرانه ی دیزلی در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع ۱.۶ BlueHDi با قدرت های تولیدی ۷۵ ، ۱۰۰ و ۱۲۰ اسب بخار است. پیشرانه ی بنزینی استفاده شده در این خودرو نیز از نوع ۱.۲ PureTech با قدرت های تولیدی ۸۲ ، ۱۱۰ و ۱۳۰ اسب بخار است.
خودروی پژو ۲۰۰۸ بر پایه ی پلت فرمی ساخته شده که شباهت های بسیار زیادی به پلت فرم پژو ۲۰۸ Supermini دارد. در واقع می توان این خودرو را یک جایگزین مناسب برای پژو ۲۰۷ SW درنظر گرفت چراکه خودروی Supermini امروزه تنها دارای نسخه های ۳ یا ۵ در است.
امروزه رقابت در کلاس خودروهای کراس اوور کوچک بسیار تنگاتنگ شده است. با توجه به قرارگیری پژو ۲۰۰۸ در این کلاس، این خودرو رقیبان جدی را در کنار خود می بیند. شاید جدی ترین رقیب پژو ۲۰۰۸ خودروی رنو کپچر باشد که البته این خودرو کیفیتی در حد و اندازه های پژو ۲۰۰۸ را ندارد.
دیگر رقیب پژو ۲۰۰۸ در این کلاس خودروی نیسان جوک Juke است. در این مورد هم باید گفت که پژو ۲۰۰۸ هم از نظر کارایی و هم از نظر اندازه بهتر از نیسان جوک Juke به نظر می رسد. از دیگر خودروهای موجود در این کلاس می توان به سیتروئن C4 Cactus ، فورد EcoSport ، فیات ۵۰۰L Trekking و Vauxhall Mokka X اشاره کرد.
در کنار ۶ گزینه پیشرانه برای این خودرو، ۲ جعبه دنده نیز شامل: ETG تک کلاجه ی اتوماتیک و EAT6 تمام اتوماتیک در نظر گرفته شده است. یکی از بزرگترین ایرادت وارد شده به این خودرو نبود نسخه ی ۴ چرخ یا ۴WD است. البته استفاده از سیستم کنترل کشش قابل تنظیم در این خودرو باعث شده تا حداکثر کشش مورد نظر در جاده ایجاد شود.
همانطور که اشاره شد نسخه ی فیس لیفت شده ی پژو ۲۰۰۸ در سال ۲۰۱۵ به بازار وارد شد. تغییرات ایجاد شده در این نسخه عمدتا در راستای زیباتر جلوه دادن خودرو و تغییرات بسیار اندکی در قسمت های دیگر بوده است. یکی از این تغییرات، افزایش ارتفاع خودرو، که این به معنی استفاده از سیستم تعلیق بزرگتر و در نتیجه افزایش کیفیت رانندگی است.
رانندگی با این خودرو در بزرگراه ها و جاده ها بسیار اطمینان بخش خواهد بود، چرا که این خودرو هرگز به شما احساس ناپایداری نمی دهد و در سرپیچ ها نیز عملکرد تند و سریعی از خود نشان می دهد. شاید تنها مشکل این خودرو در مقایسه با خودروهایی مثل اسکودا یتی Skoda Yeti عدم وجود جذابیت و دقت زیاد در حین رانندگی باشد.
فرمان این خودرو در مقایسه با سایر خودروهای هم کلاس، کوچکتر بوده که این امر اگر چه سبب بهبود زمان پاسخ می شود اما می تواند دقت را نیز تحت تاثیر قرار دهد. عملکرد سیستم تعلیق در اکثر مواقع به جز هنگام عبور از سرعت گیرها خوب به نظر می رسد و در مجموع در داخل این کابین احساس راحتی خواهید کرد.
در تیپ GT-Line به صورت پایه، از سیستم کنترل کشش استفاده شده است اما در سایر تیپ ها این سیستم به صورت یک آپشن درنظر گرفته شده است. اکثر رقیبان پژو ۲۰۰۸ برای ایجاد کشش مورد نیاز از سیستم دیفرانسیل ۴ چرخ ۴WD استفاده می کنند اما کمپانی پژو به جای آن، از دیفرانسیل جلو استفاده کرده است.
همچنین استفاده از سیستم کنترل کشش به همراه تایر های تمام فصل، کشش لازم در شرایط مختلف را تامین خواهد کرد.
نسخه های دیزلی پژو ۲۰۰۸ از نظر میزان گاز های خروجی، عملکرد مناسبی دارند و از نظر اقتصادی نیز بهینه هستند. در واقع تمامی انواع پیشرانه های HDi استفاده شده در این خودرو، میزان گاز CO2 خروجی کمتر از ۱۰۰ g/Km را دارند. بهترین نسخه از نظر اقتصادی و میزان تولید گاز CO2 ، نسخه ی BlueHDi 100 است که میزان خروج گاز CO2 آن برابر ۹۷ g/Km و میزان مصرف سوخت آن ۳.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.
البته این نسخه از نظر عملکرد نسبت به سایر نسخه ها ضعیف تر است. همانطور که انتظار داشتیم پیشرانه های بنزینی از نظر میزان مصرف سوخت و تولید گاز CO2 عملکرد ضعیف تری نسبت به پیشرانه های دیزلی دارند.
طراحی جعبه ای این خودرو، به آن ظاهری شبیه خودروهای ۴ در ۴ بخشیده که اتفاقا امروزه از محبوبیت خوبی برخورداراند. البته با وجود طراحی زیبای این خودرو و معرفی نسخه ی فیس لیفت جدید آن در سال ۲۰۱۶ ، پژو ۲۰۰۸ همچنان از نظر زیبایی در رقابت جدی با سایر رقیبانش در کلاس کراس اورها قرار دارد. کابین پژو ۲۰۰۸ به زیبایی طراحی شده است و البته گفتنی است که در نسخه های فیس لیفت شده به جز استفاده از فیبر کربن در داشبورد، تغییرات قابل توجه دیگری در کابین ایجاد نشده است.
تیپ Access پژو ۲۰۰۸ دارای امکانات و تجهیزات مناسبی به صورت پایه در داخل کابین و تنها تفاوت آن با سایر تیپ ها در استفاده از سیستم اطلاعات و سرگرمی است. تیپ Active و بالاتر، علاوه بر امکانات موجود در تیپ Access، دارای سیستم اطلاعات و سرگرمی با صفحه نمایش لمسی و با قابلیت اتصال بلوتوث و مجهز به رادیو دیجیتالی DAB است. این سیستم همچنین قابلیت اتصال از طریق Apple CarPlay و MirrorLink را به صورت پایه دارد. البته کمپانی پژو برای تجهیز این سیستم به Sat-Nav مبلغ ۴۵۰ یورو از مشتریان دریافت می نماید.
خودروی پژو ۲۰۰۸ اگر چه ایمنی مناسبی دارد اما جای پیشرفت کردن در این زمینه برای کمپانی پژو وجود دارد.خودروی پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۳ در تست ایمنی Euro NCAP نمره ی ۵ ستاره دریافت کرده است. البته با اعمال قوانین سخت گیرانه تر، کمی بعید به نظر می رسد که مدل ۲۰۱۶ این خودرو بتواند همان نمره را کسب کند.
ایکاپ، شرکت مشترک جدید ایران خودرو و پژو، در تاریخ اول و سوم تیر ۱۳۹۶، پژو ۲۰۰۸ را به عنوان محصولی مشترک در بین خود معرفی کرده، و اعلام کردند در ایران و زیر نظر کمپانی ایران خودرو نیز در حال تولید است. این خودرو در چهار ماه نخست سال ۲۰۱۷ به فروش ۸۰ هزار دستگاه دست یافت و به عنوان پرفروش ترین خودروی فرانسوی در بخش کراس اورها ( شاسی بلند جمع و جور) نائل شد.
پیش فروش پژو ۲۰۰۸ نیز از اول و سوم تیر ۱۳۹۶ آغاز شد. گذشته از این، این خودرو در نمایشگاه خودرو تهران در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ که در شهر آفتاب برگزار شد، به معرض نمایش گذاشته شد که مورد استقبال فراوان قرار گرفت.
- 22
- 4