سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۸ - ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۵۲۹
دنیای خودرو

ولوو اس۹۰، لکسوس ال‌اس، مرسدس کلاس اس و ...

۱۰خودروی مدرن نیمه خودران

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
درحالی از تولید خودروهای خودران چند سال می‌گذرد که همچنان اخبار ناگواری از حوادث و تصادف‌های معدود آنها منتشر می‌شود. به نظر می‌رسد هنوز پیشرفت فناوری نتوانسته افکار عمومی را نسبت به برطرف کردن تمام نقایص پیش روی این وسایل نقلیه هوشمند از بین ببرد.

با وجود این، خودروسازان از تلاش خود برای رفع نقایص موجود دست برنداشته و در توسعه محصولات خود هر بار نمونه‌ای را به بازار معرفی می‌کنند که از یک سو در رفع اشکالات نسل پیشین خود موفق عمل کرده و از سوی دیگر یک قدم به سمت تکامل و پیشرفت برداشته باشد.

 

استفاده از ابزار جدید کنترل‌کننده و هوشمند در خودروهای امروزی به‌قدری عمومی شده که کمتر خودروی لوکسی را پیدا می‌کنید که از این ابزار به صورت استاندارد بهره نبرد. در این میان رانندگان فقط کافی است نحوه استفاده از آنها را فرا بگیرند.

 

در سطوح مختلف پیشرفت هربار ابزاری به کار گرفته شد، شاید استفاده از کروز کنترل را بتوان در زمره اولین تجهیزاتی قلمداد کرد که در اختیار رانندگان قرار گرفت. در سطح بعدی، شتاب‌دهنده‌های سرعت و کنترل‌کننده‌های خودکار ترمز و هشدارهای مختلف هدایت‌کننده خودرو بودند که به این مجموعه اضافه شدند.

 

مرحله بعدی نیز شامل هوشمندی بیشتر خودروها در بازتعریف الگوریتم‌های متغیر در نحوه عملکرد اجزای داخلی‌شان بود. قابلیت تغییر در دستورالعمل‌های از پیش تعریف‌شده آنچنان افزایش یافته است که در حال حاضر راننده دیگر نقش چندانی در هدایت و کنترل رفتار خودروی خود ندارد.

 

اما آیا واگذاری تمام مسئولیت‌ها به سیستم‌های موجود عاقلانه است؟ یا هنوز برای رسیدن به مرحله‌ای که نقش حیاتی انسان در هدایت خودروها حذف شود راهی طولانی پیش روی طراحان و مهندسان صنعت خودروسازی قرار داده است؟

 

در ادامه با ۱۰ خودرو که از پیشرفته‌ترین سیستم‌های کنترل‌کننده بهره می‌برند بیشتر آشنا می‌شویم.

 

۱. تسلا مدل اس

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تسلا ـ که از پیشروان فناوری استفاده از الکترونیک در صنعت خودرو به شمار می‌رود ـ نمونه تسلای خلبان اتوماتیک خود را که سال ۱۳۹۳/ ۲۰۱۴ معرفی کرده، مدام با استفاده از دوربین، رادار و حسگرهای صوتی برای پوشش ۳۶۰ درجه در اطراف خودرو به روزرسانی می‌کند. این سیستم حتی می‌تواند به طور خودکار تغییر مسیر نیز بدهد. هرچند این سیستم از پیشرفته‌ترین‌ها در نوع خود به شمار می‌رود، اما مالکان تسلا همچنان به رانندگان این خودرو هشدار می‌دهند هنوز زمان آن نرسیده که تمام وظایفشان را به این سیستم محول کنند، زیرا هنوز کاملا مستقل از حضور راننده نشده‌اند.

 

۲. مرسدس کلاس اس

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هرچند تسلا توانسته در عرصه صنعت خودروهای خودران اسم و رسمی برای خود دست و پا کند، مرسدس بنز نیز از قافله عقب نمانده و از سیستم راندن هوشمند در کلاس اس (S) محصولات خود بخوبی استفاده کرده است. استفاده از کروز کنترل انطباقی، این اجازه را به راننده می‌دهد تا به مدت ۱۲ ثانیه دست خود را از روی فرمان برداشته و هدایت خودروی خود را به این سیستم واگذار کند. اما بلافاصله پس از این زمان با روشن شدن چراغ قرمز و پیام‌های هشداردهنده زمان آن می‌رسد که راننده دوباره دست‌ها را روی غربیلک فرمان بگذارد و به طور طبیعی به رانندگی ادامه دهد.

 

۳. ب‌ام‌و سری ۷

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این خودروساز هرچند تا حدودی نسبت به رقبای خود کنار رفته است، اما همچنان در حال توسعه ویژگی‌های خودکنترل‌کننده داخلی و خارجی است. خریداران می‌توانند در آخرین نمونه از ب‌ام‌و سری ۷، بسته‌های توسعه داده شده دستیار فعال را انتخاب کنند که شامل چند حسگر به کار گرفته شده در خودروست.

 

در داخل ب‌ام‌و سری ۷ تعدادی از توابع کنترل‌کننده حرکت تعبیه شده‌اند که می‌توانند به طور مشخص از روی حرکات راننده، نیازهای وی را پیش‌بینی کنند و در اختیار وی قرار دهند. یعنی در مواقعی که راننده به کنترل سیستم رادیویی یا سیستم کنترل آب و هوا نیاز داشته باشد آنها را در اختیارشان قرار خواهد داد.

 

همچنین ب‌ام‌و سری ۷ به عملکرد ترفندگونه پارک خودکار نیز مجهز است. عملکردی که در نمونه سدان می‌تواند به طور کاملا خودکار از یک نقطه وارد و از نقطه‌ای دیگر خارج شود. این فناوری به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید در جاهای باریک بدون این که به درهای خودرو ضربه و آسیبی وارد شود حرکت کنید.

 

۴. آئودی ای۸

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این شرکت خودروساز که با شعار Vorsprung durch Technik (به معنی حقیقت در مهندسی) به یک برند معتبر تجاری در فناوری خودروهای خودراننده آلمانی تبدیل شده، قول داده در گل سرسبد محصولات ۲۰۱۸ خود که ای۸ (A8) است، خودرویی خودمختار و هوشمند ارائه کند. این ادعا که شامل مجموعه‌ای از دوربین‌ها و حسگرهاست قادر خواهد بود با بهره‌گیری از سطح بالاتری از اطمینان، خودرو را تا سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت کنترل و به حرکت دربیاورد.

 

۵. ولوو اس۹۰

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ولوو بسرعت در حال حرکت است و می‌کوشد بسرعت موقعیت خود را در خط مقدم این جبهه تثبیت کند. این شرکت تجاری سوئدی ـ چینی در حال تبدیل شدن به یک راهبر واقعی در عرصه تولید خودروهای خودران است. ولوو برنامه تولید خودروهای خودران تحت عنوان «من را بران» را در زادگاه این برند یعنی گوتنبرگ سوئد راه‌اندازی کرده است. این طرح که یک برنامه آموزشی است تا حد قابل ملاحظه‌ای به شهروندان اجازه می‌دهد از وسایل نقلیه مستقل در ترافیک روزانه استفاده کنند. اما تا وقتی نمونه‌های ایکس‌سی۹۰، اس۹۰ و وی۹۰ بتوانند اطمینان دنیای خودرو را به خود جلب کنند، رانندگان همچنان به غربیلک‌های فرمان، کنترل‌کننده سرعت و پدال ترمز نیاز خواهند داشت.

 

۶. جنسیس جی۸۰

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

شرکت هیوندای همانند برند لوکس و پرطرفدار لکسوس تلاش می‌کند به جهان ثابت کند در طراحی و تولید خودروهای لوکس همچنان جدی است. جنسیس جی۸۰ که در واقع گل سرسبد محصولات لوکس این شرکت به شمار می‌رود، در آخرین نسل خود موفق شده است به ترمزهای اضطراری، کنترل کروز انطباقی، سیستم نگهدارنده بین خطوط و مجموعه‌ای از سنسورهای ایمنی مجهز شود و باقی ماندن خودرو در مسیر را امکان‌پذیر کند. همین مساله توانسته است هیوندای را به عنوان یکی از موفق‌ترین‌ها در صنعت خودروهای خودران معرفی کند.

 

۷. کادیلاک سی‌تی۶

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

وقتی در دنیای خودروهای لوکس هستیم و از این کلاس جهانی صحبت به میان می‌آید نمی‌توان از کادیلاک سی‌تی ۶ (CT6) غافل شد. این خودرو در مدل ۲۰۱۸ خود بهترین سیستم دید در شب را به راننده می‌دهد و همچنین کروز کنترل انطباقی و مجموعه‌ای از سنسورهای ایمنی، دامنه گسترده‌ای از خدمات هوشمند را به راننده ارائه می‌کند. در کنار تمام این تجهیزات، یک کنترل سرعت دستی نیز قرار دارد که قدرت ترمز را در سرعت‌های مختلف و در بزرگراه‌ها به طور مداوم کنترل می‌کند. اگر آن طور که تولیدکنندگان کادیلاک سی‌تی۶ ادعا می‌کنند نتایج آزمایشات این محصول موفقیت‌آمیز باشد، می‌توان امیدوار بود این خودروساز بزرگ آمریکایی بخوبی توانسته است خود را به خط مقدم جنبش خودروهای خودمختار و هوشمند هدایت کند.

 

۸. لکسوس ال‌اس

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تویوتا از آن شرکت‌هایی است که از تغییرات بزرگ نمی‌ترسد و لکسوس ال‌اس (LS) نمونه بارز این ادعاست. ال‌اس ۲۰۱۸ دارای ویژگی‌های نیمه مستقلی است که رانندگی را بسیار آسان‌تر می‌کند. کمک‌راننده توقف اضطراری، سیستمی است که خودرو را قادر به ماندن در خط مستقیم پس از ترمزهای ناگهانی می‌کند. همچنین سیستم دستیار تغییر شبکه به ماشین اجازه می‌دهد با خیال راحت مسیرهای خود را تغییر دهد. با وجود تمام این فناوری‌های پیشرفته، لکسوس بروشنی اعلام می‌کند حضور سیستم‌ها به این معنی نمی‌تواند باشد که رانندگان تمام توجه خود را به رانندگی معطوف نکنند.

 

۹. اینفینیتی کیو۵۰اس

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نام تجاری لوکس نیسان اغلب زمانی به گوش می‌رسد که ما در مورد خودروهای خودمختار صحبت می‌کنیم. کیو۵۰ از تولیدات اینفینیتی است که با داشتن مجموعه‌ای از حسگرها تلاش می‌کند امنیت سرنشینان خود را حفظ کند. کروزکنترل هوشمند، ترمز اتوماتیک و نگهدارنده درون خطوط و همچنین تعدادی از سیستم‌های هشداردهنده که سبب می‌شود خطای دید راننده به حداقل ممکن برسد، از جمله تجهیزاتی است که در کیو۵۰ به کار گرفته شده است.

 

۱۰. تسلا مدل ۳

 

10خودروی مدرن نیمه خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تاکنون سیستم تسلای خودران به صورت انحصاری تنها در نمونه‌های اس و ایکس یافت می‌شد، اما با تغییری که در این سال‌ها به وقوع پیوست، تسلا مدل ۳ هم با محدوده قیمتی ۳۵ هزار دلار (حدود ۱۳۶میلیون تومان) موفق شد وارد باشگاه خودران‌های شرکت تسلا شود. باوجود دامنه قیمتی نسبتا محدود، مدل۳ به سامانه خودران استاندارد مجهز شده است. سیستم فناوری الکترونیک نه‌تنها می‌تواند شیوه رانندگی رانندگان را دستخوش تغییر کند؛ بلکه نرم‌افزار نیمه‌مستقل آن ممکن است شیوه‌های دیگری از رانندگی که تاکنون دچار تغییر نشده بود را نیز متحول کند.

 

 

jamejamonline.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش