دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۲۲ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۳۰۷
دنیای خودرو

کانسپت ای.کیو، دری است رو به آینده؛

روش کار محمد حسین امینی‌یکتا طراح ایرانی بنز

محمدحسین امینی یکتا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
محمدحسین امینی یکتا گفت که واقعا هیجان‌زده هستم. از ابتدا که شروع به کار کردیم تا وقتی که به طرح اولیه رسیده‌ایم و تا انتها، من مدیون تیم مهندسی قوی و تک تک اعضای تیم هستم که نتیجه‌ای چشمگیر از ماه‌ها تلاش خود خلق کرده و هم‌اینک نیز به آن افتخار می‌کنیم.

ماجرای طراحی مدل فورتو توسط محمدحسین امینی یکتا طراح جوان ایرانی که عضو دپارتمان طراحی شرکت دایملر ای.جی مالک مرسدس بنز، اسمارت و می‌باخ است، به سوژه جالبی برای رسانه‌ها تبدیل شده اما در خصوص بررسی ابعاد تخصصی شیوه طراحی خودرو توسط این نابغه ایرانی کمتر بحث دقیقی صورت گرفته است.

 

محمدحسین امینی یکتا که کار آخرش یعنی اسمارت فورتو ای.کیو را با همراهی تیمی متشکل از طراحان صنعتی و هنری به پیش برد، اخیرا در مصاحبه با مجله آلمانی اسمارت، حرف‌های جالبی درباره نحوه کارش هنگام طراحی خودروهای مختلف زده است. بخشی از مصاحبه در ادامه متن می‌آید.

 

محمدحسین امینی یکتا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 زمان انجام این مصاحبه به برپایی رویدادی برمی‌گردد که در زیندل‌فینگن اشتوتگارت برگزار شد و شرکت بنز در محفلی خصوصی، مفهومی تازه خود را به تعدادی از طراحان و کارشناسان معرفی کرد. در خلال این رویداد بود که امینی یکتا از عضو اصلی طراح این خودرو در کنار کریستین پچر مسئول بخش تجربه‌های جدید دپارتمان، این خودرو را به حضار معرفی کرده و در تعریف خود از این خود، مدل مفهومی فورتو ای.کیو (four two EQ) را چشم‌اندازی به آینده خودروهای هوشمند عنوان کردند.

 

با کمک باتری‌های برقی ۳۰ کیلوواتی، سیستم رانندگی خودکار، داشبورد هوشمند و تعاملی و نیز درب‌های پروانه‌ای، این محصول یک مفهوم تمام‌عیار از خودروهای ۳۰ سال آینده را منتقل می‌کند. این دو مهندس خلاق گروه دایملر به صورت مشترک در این گفتگو شرکت کرده و به سوالات مجله اسمارت پاسخ گفته‌اند.

 

اسمارت: آقای امینی یکتا، آقای پچر، نقطه شروع طراحی برای شما کجاست؟ چطور چنین احجام عجیب و جذابی به ذهن شما الهام می‌شود؟

 

محمدحسین امینی یکتا: خب نقطه شروع همه‌چیز یک کاغذ سفید است. ابتدای کار همیشه سخت است ولی رفته رفته شما می‌توانید بر کار سوار شوید. در پروژه فورتو، ما در ابتداع با برخی طرح‌های وحشیانه و بسیار پیشرو روبرو شدیم چرا که ای.کیو علاوه بر یک محصول شهری مدرن و مینی، باید خودرویی دیجیتالی، برقی و خودران می‌بود. جالب است که سرانجام همان ایده‌های خلاق اولیه مبنای ما برای ایده اولیه مفهومی فور تو بودند. حسن طراحی یک خودروی مفهومی این است که شما می‌توانید در روال کار تمام آنچه در ذهن دارید را روی کاغذ بیاورید و حتی بسازید. در واقع همه چیز در طراحی شبیه نوشتن است و چیزی یکباره خلق نمی‌شود.

 

کریستین پچر: ما ابتدا با یک مفهوم کلی، خشن و نه چندان واضح روبرو بودیم. در عین حال هرچه جلوتر می‌رفتیم، با برگزاری نشست‌های مشترک سعی در نزدیک کردن دیدگاه‌ها به همدیگر برای ساخت یک مفهوم واحد داشتیم. در عین حال جلسات متعددی را با تیم مهندسی داشتیم تا اقتضائات مورد نیاز برای ساخت مدل نهایی را با آنها هماهنگ کنیم.

 

محمدحسین امینی یکتا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

اسمارت: چشم‌اندازی به فردا که به واقعیت تبدیل شد. این تعریف شما از خودرویی است که سرانجام به عنوان یک محصول هوشمند و آینده‌نگرانه به نمایش درآمد. آنچه به عنوان محصول نهایی ای.کیو خلق شد چقدر با طرح‌های امروزی تفاوت دارد و واضح‌ترین ویژگی ای.کیو چیست؟

محمدحسین امینی یکتا: هنوز هم با همه تفاوت‌های ایده‌های اولیه و مفهومی ای.کیو، بسیاری از موضوعات مهم از جمله موتور الکتریکی، فضای کوچک اما جادار اتاق و فرم بدنه جذاب را با خود دارد. با این‌حال طرح کلی چشم‌انداز هوشمندی از آینده را با خود دارد که از مهم‌ترین بخش آن می‌توان به درب‌های پروانه‌ای اشاره کرد که به شدت شیوه ورود و خروج به خودرو را ساده می‌کند.

 

کریستین پچر: ما با حذف رویه طراحی سنتی و طراحی یک اتاق مدرن، پدال‌ها، فرمان و داشبورد را کلا از پروسه طراحی خارج کردیم تا شکلی دقیق از آنچه در ذهن داشتیم را روی اسمارت جدید پیاده کنیم. ارتباط مسئله اصلی برای ما بود، چه ارتباط سرنشینان با هم و چه ارتباط با افراد بیرون از خودرو به همین منظور از طریق یک صفحه ۲۴ اینچی دیجیتال در درون اتاق و نیز درهای شیشه‌ای تلاش کردیم تا به این مهم برسیم و ارتباط درون و بیرون خودرو را به نحو احسن برقرار کنیم.

 

روح ایرانی مرسدس بنز

 

محمدحسین امینی یکتا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

اسمارت: ساخت یک خودروی مفهومی برای مردم امروز با نگاه به چند دهه آینده کار بسیار سختی است. چطور بین این دو چارچوب ارتباط برقرار کردید؟

محمدحسین امینی یکتا: کلید این پاسخ در ایده و درک اولیه‌ای است که ما داشتیم. از آغاز قرار بود در بخش طراحی با یک هدف واحد یعنی الهام‌بخشی به یکدیگر و تولید یک مفهوم واحد تلاش کنیم.

 

اسمارت: آقای پچر تجربه شما به تیم کمک کرد که به شکلی ملموس ایده‌های ذهنی به واقعیت تبدیل شوند. این روند چطور شکل گرفت و چرا تا این اندازه به آینده توجه دارید؟

کریستین پچر: ما در دپارتمان طراحی با طیف وسیعی از تخصص‌ها برای طراحی محتوا، مفاهیم و طرح های نوآورانه در خصوص ماشین‌های آینده روبرو هستیم که هنگام نهایی کردن یک پروژه، به شدت نیاز هست به هم می‌پیوندند. توسعه مداوم طراحی دیجیتال و نهایی کردن محتوای پویا در قالبی فیزیکی مستلزم همکاری بسیار نزدیک بین رشته‌ای است تا نتیجه‌ای دلخواه را به بار آورد.

 

برای نمونه چراغ‌های دیجیتالی، درب‌هایی پروانه‌ای و نیز جلوپنجره دیجیتالی خودرو که قابلیت هشداردهی به عابران را دارد همه از موضوعاتی بودند که تجمیع آنها در طرح نهایی تا حدودی سخت بود اما ما موفق شدیم بر این چالش غلبه کنیم. نهایی کردن این ایده‌ها به مردم اجازه می دهد تا امروز از طریق نمونه های مفهومی، آینده را تجربه کنند.

 

اسمارت: و حالا که ای. کیو به عنوان چشم‌انداز آینده در امروز متولد شده چه احساسی دارید؟

محمدحسین امینی یکتا: واقعا هیجان‌زده هستم. از ابتدا که شروع به کار کردیم تا وقتی که به طرح اولیه رسیده‌ایم و تا انتها، من مدیون تیم مهندسی قوی و تک تک اعضای تیم هستم که نتیجه‌ای چشمگیر از ماه‌ها تلاش خود خلق کرده و هم‌اینک نیز به آن افتخار می‌کنیم. تولید ای.کیو برای من مثل نوزادی است که در طول دوران رشد آن به شدت با احساس مراقب آن بوده و کار را به جلو بردم. لحظه رونمایی این خودرو برای من یک لحظه کاملا عاطفی است.

 

کریستین پچر: همه چیز همانطور که می‌خواستیم پیش رفت و خوشبختانه نتیجه نهایی کاملا رضایت‌بخش است.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش