دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۱ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۸۱۵
دنیای خودرو

با بهره گیری از هوش مصنوعی:

بهبود سبک رانندگی در خودروهای آینده لامبورگینی (Lamborghini)

خودروهای لامبورگینی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تکراتو/ ابرخودروهای آینده لامبورگینی به شما یاد می‌دهند که چگونه باید رانندگی کنید!لامبورگینی یکی از برندهای خودروسازی مشهور جهان است. این سازنده می‌خواهد با استفاده از فناوری هوش مصنوعی سبک رانندگی مشتریانش را بهبود بخشد.

 

استفانو دومنیکالی، مدیر اجرایی شرکت خودروسازی لامبورگینی (Lamborghini)، یونیفورم خود را کنار گذاشته است. خبرگزاری‌ها می‌گویند هر قسمتی از لباس این شخص که ترکیبی از ثروت، سلیقه و استایل ایتالیایی را در خود نداشته باشد، به نوعی برای لامبورگینی یک توهین محسوب می‌شود. او اخیرا لباس خود را بدون بستن کراوات و دکمه یقه پیراهن پوشیده است.

 

استفانو می‌گوید این گونه لباس پوشیده است تا به سبک خیاطی بسیار ساده لباس‌های کارشناسانی که در منطقه صنعتی سیلیکون ولی کار می‌کنند، معترض شود. استفانو ظاهرا به سیلیکون ولی رفته تا آینده فناوری هوش مصنوعی و رانندگی خودکار را مورد بررسی قرار دهد.

 

لامبورگینی در مقایسه با سایر شرکت‌های خودروسازی جهان وابستگی کمتری را از خود به استفاده از روبات‌ها برای رانندگی نشان داده زیرا ترجیح داده است که رانندگی را همچنان به صورت یک تجربه شخصی در اختیار مشتریانش قرار دهد و مانند سایر خودروسازان آن را به یک کالای تجاری تبدیل نکند.

 

علت دنبال کردن چنین روندی این است که این خودروساز مشهور ایتالیایی عادت به ساختن اتومبیل‌هایی دارد که رانندگی را با عنصر وحشت خالص ترکیب می‌کنند و البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که راندن یک هیولای ۷۴۰ اسب بخاری که تمام قدرتش را بدون استفاده از سیستم‌های تنفس مصنوعی به دست می‌آورد، با کمک روبات‌ها و نرم افزارهای پیشرفته چندان هم هیجان انگیز نیست.

 

دومنیکالی در این رابطه می‌گوید: “هرچه به سمت فناوری‌های کنترل کننده بیشتر پیش برویم، بیشتر باید خود را تغییر دهیم. مشتریان ما می‌خواهند خودشان یک لامبورگینی را هدایت کنند و تجربه واقعی لذت رانندگی را داشته باشند تا بتوانند حس داشتن یک رانندگی اصیل و واقعی را بفهمند.”

 

مدیر اجرایی شرکت خودروساز مشهور ایتالیایی اخیرا از یک اقیانوس و قاره گذشته تا روبات‌ها را در آغوش بگیرد. او فرصت‌های جدیدی را در دانشگاه استنفورد، مرکز انجام تحقیقات مرتبط با رانندگی خودکار، کشف کرده است.

 

استفانو می‌گوید: “متفاوت بودن به معنی کنار گذاشتن فناوری نیست زیرا ما می‌خواهیم از پیشرفت‌های جدید در خودروهای خود استفاده کنیم تا هیجان بیشتری را از طریق رانندگی به مشتریان محصولاتمان منتقل سازیم. بدون شک هیچ کس به ۷۴۰ اسب بخار قدرت نیاز ندارد اما مشکل واقعی لامبورگینی این است که تنها تعداد کمی از افراد می‌دانند که چگونه از این قدرت عظیم استفاده کنند. تصادف کردن اطمینان می‌خواهد زیرا اقدامات محتاطانه آن لرزش ناشی از هیجان را به یک راننده منتقل نمی‌کنند؛ هیجانی که مشتریان ما حاضر هستند که برای تجربه کردن آن صدها هزار دلار بپردازند.”

 

لامبورگینی فکر می‌کند که هوش مصنوعی می‌تواند روند القاء چنین حسی را تسهیل بخشد زیرا این فناوری می‌تواند امنیت راننده را حفظ کند و علاوه بر این به او نشان دهد که در چه موقعیتی باید پدال گاز را بیشتر فشار دهد، زودتر تعویض دنده کند و سریع‌تر یک پیچ را رد کند. مائوریزیو رجیانی (Maurizio Reggiani)، مهندس ارشد شرکت خودروسازی لامبورگینی، در این رابطه می‌گوید: “فناوری هوش مصنوعی می‌تواند مانند یک ابزار برای مشتریان ما سودمند باشد و نقش یک معلم را برای آن‌ها بازی کند.” جنبه‌های واقع گرایانه این ایده، ماهیت آن و قیمت این قابلیت هنوز توسط خودروساز مشهور ایتالیایی فاش نشده است.

 

لامبورگینی هنوز در حال تحقیق و جست و جو است و تنها سازنده‌ای نیست که می‌خواهد از فناوری هوش مصنوعی در ساخت محصولاتش استفاده کند. شرکت خودروسازی مک لارن، یکی دیگر از برندهای مشهور در دنیای ساخت اتومبیل‌های سوپراسپورت هم می‌خواهد خط مشی مشابهی را در زمینه استفاده از فناوری هوش مصنوعی و رانندگی خودکار دنبال سازد تا بتواند توجه تعداد بیشتری از خریداران را به خود کسب کند. فرانک استفنسون، مدیر بخش طراحی این خودروساز انگلیسی، در این رابطه در یک مصاحبه با خبرگزاری بلک برد  مطلب زیر را بیان کرده است:

“استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و رانندگی خودکار باعث می‌شود که خودرو بتواند شما را در دور اول مسیر یک پیست با سرعت، دور موتور، دنده و مسیر صحیح حرکت دهد و از این طریق به شما بهترین سبک رانندگی را آموزش دهد. بعد از این مرحله در دورهای بعدی شما می‌توانید کنترل کامل را به دست بگیرید و خودرو را هدایت کنید و اگر هم که در رانندگی خطایی کردید، خودرو دوباره در اصلاح فرآیند رانندگی دخالت می‌کند.”

 

کارشناسان شرکت تویوتا هم ایده تقریبا مشابهی در این زمینه دارند. آن‌ها گفته‌اند که بیشتر به دنبال استفاده از یک فناوری با قابلیت‌های یک فرشته محافظ هستند تا استفاده از فناوری رانندگی خودکار، با این هدف که بتوانند مسئولیت رانندگی را به انسان و وظیفه پیشگیری از بروز تصادفات را به روبات‌ها واگذار کنند.

 

میتسوبیشی هم اخیرا به این دسته از خودروسازان پیوسته است. این خودروساز برجسته ژاپنی در یک مصاحبه مطبوعاتی به منابع خبری گفته است که ای اوولوشن کانسپت تنها یک خودروی الکتریکی نیست بلکه با استفاده از یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی به رانندگان یاد می‌دهد که چگونه بهتر رانندگی کنند. میتسوبیشی گفته است که ابتکار جدیدش علاوه بر این می‌تواند توانایی‌های رانندگی انسان را ارزیابی کند و در موقع لازم توصیه‌های لازم را ارائه کند.

 

خودروساز ژاپنی هم مانند سایر خودروسازانی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد، هنوز هیچ اطلاعات شفافی را در رابطه با ابتکار جدیدش ارائه نکرده است. این طرح‌ها تنها ایده‌هایی خلاقانه از طرف خودروسازانی هستند که می‌خواهند در آینده نزدیک دنیای اتومبیل سازی را تغییر دهند.

 

شاید هدف از مجهز کردن یک خودرو به روبات‌ها جایگزین کردن عامل انسانی با آن‌ها نباشد و شاید خودروسازان در واقع می‌خواهند از روبات‌ها تنها برای کمک کردن به انسان و ارائه توصیه‌های لازم برای داشتن یک رانندگی لذت بخش‌تر استفاده کنند تا یک راننده از این طریق سریع‌تر شتاب بگیرد، دیرتر ترمز کند و لذت بیشتری را حس کند.

 

مجتبی ذکایی

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش