جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۳۸۱
دنیای خودرو

نقد و بررسی پژو ۵۰۸ ایران خودرو + عکس

پژو 508,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دیجیاتو/ پیش از بررسی پژو ۵۰۸ بد نیست نگاهی به پیشینه درخشان پژو در ساخت خودروهای موفق خانوادگی داشته باشیم.

 

چند دهه قبل پژو با محصولات سایز متوسط خود بر سگمنت سدان های خانوادگی (کلاس D) حکم رانی می کرد. پژو ۴۰۴ ۵۰۴ و ۵۰۵ که در دهه ۶۰ و ۷۰ و ۸۰ میلادی انتخاب های درستی در بازار به شمار می آمدند و در بسیاری از نقاط جهان از محبوبیت بالایی برخودار بودند.

 

پس از آن پژو با مدل معروف ۴۰۵ پای به ایران گذاشت و این بار این خودرو در تیراژ بسیار بالا به تولید رسید. پژو ۴۰۵ در اوایل دهه ۷۰ شمسی آمد اما هیچ وقت خط تولید ایران خودرو را ترک نکرد و پایه گذار اولین خودروی موسوم به ملی ما یعنی سمند نیز شد.

 

پژو ۴۰۵ توانست در سال ۱۹۸۸ میلادی خودروی برگزیده بازار اروپا لقب بگیرد و جز آخرین خودروهای پژو است که رنگ بازار آمریکا را به خود دیده است، در واقع کارشناسان مارکتینگ یکی از دلایل خروج پژو از بازار آمریکا را شکست سنگین ۴۰۵ در این کشور می دانند.

 

در حال حاضر تنها خط تولید پژو ۴۰۵ و مشتقات آن همچون پژو پارس و مدل های جدیدتر سمند، در کشور ما قرار دارد و به قطع یکی از نا ایمن ترین خودروهای تولید انبوه در جهان به حساب می آید.

 

پژو ۴۰۵ در اواسط دهه ۹۰ میلادی با مدل ۴۰۶ جایگزین شد که هیچ وقت رنگ بازار ایران را به خود ندید و سپس ۴۰۷ از راه آمد که چندی نیز توسط ایران خودرو به صورت وارداتی عرضه شد که البته چیزی جز شکست برای ایران خودرو نداشت.

 

حال پس از برجام که روابط بین ایران خودرو و شرکت مادر بهبود یافته، پژو ۵۰۸ به عنوان اولین محصول وارداتی پسا برجامی عرضه می شود.

 

در واقعایران تنها نقطه کره خاکی به شمار می رود که یک مدل واحد در جدیدترین نسخه و نسخه ما قبل تاریخش به صورت هم زمان به فروش می رسد و از این نظر بازار خودروی ایران را باید منحصر به فرد ترین بازار دنیا دانست.

اخیرا فرصتی دست داد تا به بررسی جدیدترین نسل این مدل بپردازیم. مدلی که سال آینده با نسل جدید بازنشسته خواهد شد اما ایران خودرو پژو ۴۰۵ را تا اواسط سال ۹۷ شمسی پیش فروش می کند و ظاهرا هیچ برنامه جدی ای برای خارج کردن آن از خط تولید ندارد.

 

قبل از آغاز قرن ۲۱ میلادی، پژو در کلاس خودروهای سدان موفقیت های بسیار بزرگی را کسب کرد و همیشه تجربه رانندگی آن زبان زد بود. امروزه اما فروش سدان هایی همچون پژو ۵۰۸ تبدیل به معضلی اساسی برای شرکت های تولید کننده شده و عموم خریداران به سراغ کراس اورهای سایز کوچک می روند.

 

این مسئله در بازار اروپا بیش از هر بازار دیگری مشاهده می شود. به طور مثال رنو سدان جدید خود یعنی تلیسمان را در بازار انگلیس و استرالیا عرضه نمی کند زیرا اکثر خریداران به دنبال خودروهای کراس اور هستند.

 

پژو 508,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پژو در سال ۲۰۱۰ این خودرو را با مدل ۲۰۱۱ روانه بازار کرد و گرچه توانست در مدت کوتاهی به فروش سالیانه ۱۱۰۰ دستگاهی برسد اما پس از مدتی با افت فروش شدیدی مواجه شد و حتی نمونه های کاربردی تر و محبوب استیشن (در بازار اروپا) نیز با مشکل فروش مواجه شدند.

 

پژو حدود ۳ سال قبل و برای سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت تا دستی به سر روی این خودرو بکشد و آن را در نمونه فیس لیفت روانه بازار کند

همین مدل فیس لیفت نیز حالا در ایران عرضه شده است، اما با توجه به اینکه ۵۰۸ از  اواخر سال ۲۰۱۰ بر روی خط تولید قرار دارد، به نظر می رسد که به زودی شاهد تغییر نسل این مدل خواهیم بود.

 

پژو ۵۰۸ با طولی معادل ۴.۷۹ متر و عرض ۱.۸ متر و ارتفاع ۱.۴۵ متر یک سدان سایز متوسط محور محرک جلو محسوب می شود. ۵۰۸ در ۴ سایت تولیدی پژو در فرانسه، چین، مالزی و نیجریه تولید می شود.

 

پژو 508,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در مدل فیس لیفت جلو پنجره به حالت افقی در آمده و آرم شیرنشان پژو در مرکز آن قرار گرفته است. چراغ های LED سه بخشی جلو و مه شکن های گرد کوچک قرار گرفته در دو طرف سپر، روحی تازه به این شیر کهنه کار داده است. پژو سعی کرده با استفاده از خطوط نرم اما قدرتمند زبان طراحی فرانسوی را به مخاطب خود ارائه کند.

 

نمای عقبی با این که از چراغ های LED ایستاده همانند پنجه شیر بهره مند می برد اما همچنان آن گیرایی مورد نظر را ندارد و ناهماهنگی در طراحی این بخش دیده می شود. چراغ های LED ایستاده سه بخشی تا حدی نیز به چیدمان چراغ های نسل آخر فورد موستانگ شبیه است.

 

چرخ های ۱۸ اینچی با لاستیک های به نسبت گوشتی می توانند سواری نرم تری به نسبت چرخ های ۱۹ اینچی را عرضه کنند.

 

در بخش طراحی داخلی پژو سعی کرده تا جای ممکن آن را مدرن کند. پژو به این منظور از یک صفحه نمایش ۷ اینچی لمسی استفاده کرده اما عملا طراحی داخلی ۵۰۸ حرفی در مقابل نسل جدید پژو ها که با زبان طراحی iCockpit روانه میدان شده اند ندارد و این مسئله در مقابل رقبای آن نیز تکرار می شود.

 

طراحی داخلی به زبان آی کاکپیت پژو

فرمان خودرو کمی بزرگ به نظر می رسد و در نبود سیستم آی کاکپیت دکمه های زیادی نیز در جای جای کابین به چشم می خورد. طراحی پشت آمپر و دکمه های قرار گرفته در بین آن ها نیز قدیمی جلوه می کنند که البته تمامی این مسائل ناشی از قدیمی بودن طراحی اولیه کابین است که قبل از سال ۲۰۱۱ مربوط می شود.

 

در کنسول مرکزی تا جای ممکن دکمه به کار رفته است و جایگاه نگه دارنده لیوان نیز که دقیقا در زیر صفحه نمایش لمسی قرار گرفته به راحتی کار با صفحه نمایش را مختل می کند که نشان دهنده عدم تطابق طراحی است.

 

دکمه استارت و ترمز دستی برقی در سمت چپ فرمان قرار گرفته که مشکلات ارگونومیکی پژو ۵۰۸ را تکمیل می کند، حتی جایگاه بد دستگیره های در نیز می تواند در بار اول شما را دچار مشکل کند. البته کیفیت چرم به کار رفته در کابین و همینطور دقت مونتاژ قطعات در کنار هم خوب ارزیابی می شوند و در حد اندازه های یک سدان اروپایی است.

 

همانطور که از شهرت پژو انتظار می رود، صندلی ها نیز راحت هستند و به خوبی شما را در خود نگه می دارند. فضای صندلی های عقبی نیز مناسب ارزیابی می شوند. فضای صندوق عقب نیز معادل ۵۰۰ لیتر است که رقمی مناسب در این کلاس به حساب می آید.

 

امکانات رفاهی و آپشن های پژو ۵۰۸

از امکانات شاخص پژو ۵۰۸ عرضه شده در ایران که از نوع GT-LINE است می توان به سانروف، هدآپ دیسپلی، شیفتر پشت فرمان، سیستم ورود بدون کلید، گرمکن صندلی های جلو، ماساژور راننده، دوربین دید عقب، تهویه مطبوع ۴ کاناله، سیستم صوتی با ۸ اسپیکر، سیستم استارت/استاپ و...اشاره کرد.

 

مشخصات فنی پژو ۵۰۸

در بخش قوای محرکه پژو ۵۰۸ از موتور مشترک با دیگر محصولات گروه PSA، بهره می برد. موتور THP165 که در پژو ۲۰۰۸ و همینطور محصولات برند DS نیز دیده می شود. این موتور با حجم ۱.۶ لیتری توربوشارژ شده توانایی تولید حداکثر قدرت ۱۶۳ اسب بخار و گشتاور ۲۴۰ نیوتن متری را دارد که در این کلاس رقابتی به نظر می رسد.

 

البته بر روی کاغذ خودروهایی مانند رنو تلیسمان (۱۹۰ اسب بخار)، کمری هایبرید (۲۰۰ اسب بخار)، سوناتا هایبرید (۱۹۵ اسب بخار) سوناتا و اپتیما معمولی (۱۷۴ اسب بخار) همگی از ۵۰۸ قدرتمند تر هستند، اما در میدان عمل با توجه به توربو بودن پیشرانه ۵۰۸، این مدل می تواند در حد و اندازه های نزدیک به تلیسمان و سوناتا هایبرید ظاهر شود.

 

پژو 508,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

جعبه دنده EAT6 که یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک ساخت شرکت آیسین است وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد. تعلیق خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چند اتصاله موسوم به مولتی لینک مستقل است. طبق ادعای پژو این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به ۸.۹ ثانیه زمان نیاز دارد. مصرف سوخت ترکیبی خودرو نیز در حدود ۷ لیتر اعلام شده است.

 

در صورت استفاده از جا لیوانی، بخشی از دید و دسترسی به صفحه نمایش مختل می شود.

 

تجربه رانندگی با پژو ۵۰۸

با قرار گیری در پشت فرمان برقی- هیدرولیکی ۵۰۸ اولین موردی که جلب توجه می کند فرمان خودرو است. پژو فرمان خود را با سنگینی شبیه سازی شده براساس عملکرد موتور برقی طراحی کرده  و به همین دلیل عملا ارتباط خاصی بین محور جلو و فرمان خودرو وجود ندارد و احساس دقیقی از تجربه رانندگی را به دستان شما منتقل نمی کند.

 

به صورت دائمی موتور برقی در حال افزایش یا کاهش مقاومت فرمان است. برای مثال در زمانی که می خواهید خودرو را پارک کنید به جای این که از مقاومت فرمان کاسته شود، فرمان سنگین می شود که می تواند به مقدار بسیار زیادی راننده را به دردسر بیاندازد.

 

چرخ های ۱۸ اینچی میشلن با سایز ۲۳۵/۴۵ نیز سواری نرمی را عرضه می کنند اما کمی کوبش در حین گذر از دست انداز ها احساس می شود که البته در مقایسه با رنو تلیسمان چندان آزار دهنده نیست.

 

موتور پژو ۵۰۸ گشتاور خوبی را تولید می کند و شتاب گیری نرمی دارد اما جعبه دنده هماهنگی کاملی با موتور را ندارد و به نظر می رسد ضریب دنده های غلط برای آن انتخاب شده است.

 

این موضوع وقتی بیشتر مشخص می شود که گیربکس ۶ سرعته و نسبتا قدیمی ۵۰۸ را رو در روی گیربکس ۷ سرعته دوبل کلاچ تلیسمان یا جعبه دنده سوناتا هیبرید و کمری هیبرید قرار دهید.

 

پدال های شیفتر پشت فرمان نیز با این که حس و حال اسپرتی دارند اما عکس العمل تند و تیزی از خود نشان نمی دهند و شاید پس از مدتی رانندگی با آن ها به حالت اتوماتیک باز گردید.

 

پژو ۵۰۸ یک سدان اروپایی است و به همین دلیل به راحتی از پس جاده های طولانی بر می آید و صندلی های راحت و نگه دارنده کمر آن به خوبی از خستگی راننده می کاهد. در بحث هندلینگ نیز ۵۰۸ را نمی توان یک انتخاب درجه یک توصیف کرد و بادی رول (حرکت گهواره ای بدنه) با توجه به نرمی نسبی سیستم تعلیق در آن مشاهده می شود.

 

قیمت و شرایط بازار

پژو ۵۰۸ وارداتی به کشورمان از حال و روز چندان مناسبی در بازار خرید و فروش برخوردار نیست و از جمله خودروهای ضرر ده و دارای افت قیمت در بازار محسوب می شود.

 

یکی از دلایل این مشکل، فروش مدل مربوط به سال قبل یعنی ۲۰۱۶ در سال ۲۰۱۷ بود. این مسئله باعث شد تا حس اعتماد بیش از پیش در بین اذهان عمومی از ایکاپ سلب شود به شکلی که علیرغم قیمت گذاری ۱۸۰ میلیونی برای این خودرو، حالا در بازار شاهد فروش مدل های صفر کیلومتر با رقم هایی در محدوده ۱۷۳ الی ۱۷۸ میلیون تومان هستیم که از استقبال سرد مشتریان از ۵۰۸ حکایت می کند.

 

همچنین با توجه به شرایط عجیب و غیر قابل پیش بینی بازار خودروهای وارداتی و سابقه بد ایران خودرو در عرضه خودروهای وارداتی پژو، بسیاری از مشتریان از بیم تکرار شدن ماجرای پژو

 

از سوی دیگر پژو ۵۰۸ در مقابل رقبای بسیار قدرتمندی همچون رنو تلیسمان، کیا اوپتیما، هیوندای سوناتا و به زودی فولکس واگن پاسات قرار خواهد گرفت و با توجه به این که نسل جدید آن سال آینده از راه می رسد نمی توان آن را با محصولات جدید دیگر برندها مقایسه کرد.

 

در هر صورت ۵۰۸ همچنان با توجه به سطح امکانات خوب و برند مشهور خود نقش یک سدان راحت اروپایی را به خوبی بازی می کند اما در زمانی که قاعده بازی در سگمنت D عوض شده، جایگاه چندان مطلوبی نخواهد داشت و باید منتظر نسل جدید آن باشیم.

 

گرچه طبق تجربه بدست آمده ظاهرا پژو فعلا برنامه ای برای عرضه محصولات جدید تر در ایران را ندارد، برای مثال برخلاف انتظار از نمایش کراس اوور محبوب ۳۰۰۸ در نمایشگاه خودرو تهران خبری نبود. از این رو باید منتظر ماند و دید که پس از فروش رفتن محموله فعلی پژو ۵۰۸ که پیش از بسته شدن ثبت سفارش به ایران وارد شده اند، برنامه ایکاپ برای ادامه عرضه یا عدم عرضه این مدل چه خواهد بود.

 

نکات مثبت

نرمی سیستم تعلیق، قیمت رقابتی در مقایسه با سایر خودروهای همکلاس، اشتراک فنی با سایر محصولات پژو و دی اس، کابین بزرگ و راحت

 

نکات منفی

احتمال تغییر نسل در سال ۲۰۱۸، نامشخص بودن شرایط عرضه در سال ۲۰۱۸، تکنولوژی قدیمی گیربکس نسبت به رقبا، حساسیت پیشرانه نسبت به کیفیت سوخت، دقت اندک فرمان، قدیمی بودن طراحی ظاهری و داخلی، افت قیمت در بازار فروش

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
عاشقشممممممممممممممممممممممممممم عالیییییی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش