یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۶:۰۳ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۱۴۹
دنیای خودرو

«پاسات» و «تیگوآن»؛ افسران آلمانی در میدان نبرد ایران

تاریخچه حضور فولکس واگن در ایران به دهه ۲۰ شمسی باز می گردد و این برند مطرح آلمانی با بیتل بیش از هر مدل دیگری در ایران شناخته می شود. فولکس واگن پس از سال های حضور پرفراز و نشیب با نمایندگان متنوع در بازار خودرو ایران برای آخرین بار لوگو محصولاتش را روی مدل «گل» قرار داد و آخرین نمونه از این فولکس واگن برزیلی نیز در سال ۱۳۸۹ از خط تولید خارج شد.

موعد تحویل این دو خودرو از سوی شرکت واردکننده، ۳۰ روز عنوان شده است و با توجه به ترخیص تمامی مدل ها از گمرک قطعا تا پایان امسال شاهد تردد تعداد زیادی از مدل های پاسات و تیگوآن در خیابان های کشور خواهیم بود. این شرکت واردکننده پس از حدود ۴۰ سال برای نخستین بار طی قرارداد متفاوتی با فولکس واگن آلمان هر دو مدل پاسات و تیگوآن را با آپشن های اختصاصی و سفارشی برای بازار ایران تجهیز کرده است. 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فولکس واگن پاسات

پاسات سدان متوسط خانوادگی فولکس واگن است که از سال ۱۹۷۳ تا کنون در ۸ نسل به تولید رسیده است. هشتمین نسل پاسات رسما از سال ۲۰۱۵ میلادی به بازارهای جهانی معرفی شد. این سدان ۴۷۶۷ میلیمتری دیفرانسیل جول با پیشرانه ۲ لیتری توربو TSI BlueMotion به بازار ایران عرضه خواهدشد و با توجه به سفارشی بودن آپشن های این خودرو برای بازار ایران نمونه مشابه آن را از نظر سطح آپشن در بازار دیگری نمی توان یافت. همچنین تنها یک تیپ از این خودرو و همچنین تیگو آن برای عرضه به بازار کشورمان در نظر گرفته شده است. پیشرانه ۱۷۹۸ سی سی این سدان متوسط فولکس واگن با همراهی سیستم توربوشارژر توانایی تولید حداکثر قدرت ۱۸۰ اسب بخار را دارد و حداکثر گشتاور آن از دور ۱۲۵۰ تا ۵۰۰۰ متر به میزان ۲۵۰ نیوتن متر در دسترس است.

همچنین انتقال قدرت به محور جلو در این خودرو از طریق یک گیربکس ۷ سرعته DSG (دوکلاچه) صورت می گیرد. گیربکس DSG توسط شرکت بورگوارنر برای محصولات فولکس واگن توسعه یافته و با دو کلاچ مجزا (یکی دنده های فرد را درگیر می کند و دیگری دنده های زوج را که در نتیجه دنده بدون قطع جریان نیروی موتور به چرخ ها عوض می شود) امکان تعویض سریع تر و دقیق تر دنده ها را فراهم می کند. نسل هشتم پاسات در اروپا از ابتدای عرضه تا کنون به صورت متوسط ماهانه فروش حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دستگاه را ثبت کرده است و در سال ۲۰۱۷ میلادی آمار فروش کل آن در مرز ۲۰۰ هزار دستگاه قرار دارد. این خودرو همچنین در زمره ۱۰ سدان متوسط پرفروش بازار آمریکا نیز قرار می گیرد.

ایمن به سبک فولکس گواگن

فولکس واگن پاسات در آزمایشات دو موسسه معتبر NHT- SA آمریکا و EuroNCAP موفق به کسب هر ۵ ستاره ایمنی با بالاترین امتیازها شده است. این خودرو در نسخه ای که قرار است وارد بازار ایران شود به ۹ کیسه هوا (۲ ایربگ جلو، کیسه های هوای جانبی، کیسه های هوای پرده ای و کیسه هوای زانویی برای راننده) به علاوه سیستم ترمز ضدقفل، EBD، کنترل الکترونیکی پایداری و سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA) مجهز شده است.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 سیستم ICRS (سیستم هوشمند پاسخ در زمان تصادف) در زمان تصادف ضمن فعال کردن کیسه های هوا، سیستم سوخت رسانی را قطع می کند، درب ها را باز می کند و فلاشر خودرو را فعال می کند. این خودرو همچنین علاوه بر سیستم های پیشگیری از تصادفات در صورت وقوع برخورد با سیستم Post- Collision Brake     System از هرگونه صدمات بیش تر در صورت وقع تصادف با ادامه ترمزگیری و کاهش سرعت خودرو جلوگیری می کند. پاسات همچنین به سیستم کنترل فشار باد تایرها (TPMS) مجهز شده است.

مجموعه کامل امکانات

سدان متوسط فولکس واگن به سیستم ورود و استارت بدون کلید مجهز شده است و همچنین برای کاهش مصرف سوخت در ترافیک و توقف های کوتاه با سیستم Start/‎ Stop خودرو را خاموش و با فشردن مجدد پدال گاز آن را روشن می کند. راننده برای سهولت تعویض دستی دنده می تواند از پدال های تعبیه شده پشت فرمان استفاده کند و دوربین ۳۶۰ درجه در زوایای مختلف امکان رصد فضای اطراف خودرو را در هر شرایطی با کمک ۴ دوربین در جلو، عقب و طرفین فراهم می کند. این سدان آلمانی همچنین به تکنولوژی اتوپارک مجهز شده است که با فعال کردن آن ضمن شناسایی فضای پارک، تمام مراحل پارک را برعهده می گرد و راننده تنها نیاز است که دنده را تعویض کند.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

امکانات متعدد این خودرو از طریق یک نمایشگر ۹.۲ اینچی تمام دیجیتال در پشت فرمان قابل کنترل است و راننده حتی می تواند سیستم ناوبری GPS را از طریق نمایشگر پشت فرمان کنترل کند. این خودرو همچنین به HeadUp Display، صندلی های چرم با تنظیم برقی ۱۲ حالته و حافظه برای صندلی راننده، ماساژور صندلی راننده، صندلی های تاشو عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک ۳ گانه (با قابلیت تنظیم دما برای دو سرنشین جلو و سرنشینان عقب)، آینه های جانبی برقی تاشو با حافظه، چراغ های اتوماتیک LED جلو با قابلیت تطبیق با جاده و سرعت، چراغ های روشنایی در روز LED، سانروف پانوراما، گرم کن و تهویه صندلی های جلو، انتخاب حالت رانندگی، کروز کنترل و اتوهلد نیز مجهز شده است.

پشت فرمان پاسات

برای مقالات با پاسات، شرکت واردکننده پیستی را در محوطه این شرکت طراحی کرده بود که در ابتدای آن مسیری اسلالوم مانند قرار داشت و در بخش های دیگر شتابگیری و ترمزگیری این خودرو قابل آزمایش بود. شتابگیری اولیه پاسات به لطف در مدار قرار گرفتن تمام ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور از دور ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ قابل توجه بود. سرعت تعویض دنده ها و نرمی آن هیچ گونه ضربه ای را به کابین وارد نمی کند و در مانورهای مسیر اسلالوم پایداری خودرو مثال زدنی و متفاوت از دیگر سدان های همرده این خودرو در بازار است.

طراحی سیستم تعلیق و صندلی ها به گونه ای است که حتی در پیچ های تند فشار وارده به سرنشینان آن گونه که انتظار می رود نیست و شتاب جانی تاثیر مستقیمی روی سرنشینان ندارد اما با این حال اتاق با کمترین حرکات جانبی و کمترین ضربات وارده به کابین خود را در مسیر حفظ می کند. سیستم مولتی مدیای این سدان آلمانی به تکنولوژی Gesture System مجهز است که بدون  لمس نمایشگر با حرکت دست به سمت چپ و راست به صورت خودکار تعویض آهنگ یا آپشن های دیگر را انجام می دهد. کنترل آپشن ها در کابین به پاسات به کمک دو نمایشگر پشت فرمان و نمایشگر میانی داشبورد ساده است و حتی درجه گرم کن و تهویه صندلی ها نیز از طریق مانیتور مرکزی امکان پذیر است.

پیشرانه توربو پاسات شتاب این سدان ۱.۴ تنی را به ۷.۹ ثانیه می رساند که عددی مشابه نزدیک ترین رقیب این خودرو در بازار ایران یعنی رنو تلیسمان است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز ۵.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. پاسات با این تفاسیر سدانی ایده آل برای مسیرهای شهری و خارج از شهر ایران به حساب می آید که از نظر امکانات داخلی یک سر و گردن بالاتر از رقبای فرانسوی، کره ای و ژاپنی در بازار قرار دارد و عملکرد فنی آن به لطف طراحی دقیق بخش های مختلف و هماهنگی بی نظیر قوای محرکه آن فراتر از انتظار است.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فولکس واگن تیگوآن

کراس اوور شهری فولکس واگن برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی معرفی شد و تولید نسل اول آن در سال ۲۰۱۷ خاتمه یافت. نسل دوم این خودرو همزمان با عرضه جهانی در بازار ایران به فروش خواهد رسید. نسل دوم تیگوآن که همانند دیگر مدل های متوسط و کوچک فولکس واگن بر پایه پلت فرم MQB بنا شده با طول ۴۴۸۶ میلیمتر در نسخه ۴ چرخ فعال دائمی با پیشرانه ای قوی تر از پاسات به خیابان های کشورمان قدم خواهدگذاشت. حجم پیشرانه توربو این کراس اوور آلمانی به ۲ لیتر می رسد و حداکثر توان تولیدی آن ۱۸۰ اسب بخار است

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اما مهم ترین نکته ای که موجب ایجاد کشش قدرتمند در این خودرو می شود گشتاور ۳۲۰ نیوتن متری (۷۰ نیوتن متر بیش از پاسات) از دور موتور ۱۵۰۰ تا ۳۹۵۰ است که شتاب ۷.۷ ثانیه ای را به همراه دارد و به لطف استفاده از گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه اتوماتیک DSG مصرف سوخت این خودرو را نیز مانند پاسات با امکانات سفارشی برای بازار ایران و همچنین تنها در یک تیپ با قیمت ۲۸۹ میلیون تومان به فروش رسانده است. تیگو آن موفق به کسب عنوان بهترین کراس اوور کامپکت سال ۲۰۱۷ از سوی سایت Cars.com شده است. نام این خودرو از ترکیب دو کلمه Tiger (ببر) و ایگوآنا ساخته شده است و به دلیل انتخاب این نام از سوی مجله اتوبیلد آلمان جایزه ابداع در انتخاب نام نیز برای این خودرو به فولکس واگن اختصاص یافته است.

بلندقامت ایمن

تیگوآن ضمن کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه EuroNCAP موفق به کسب ۹۶ درصد امتیاز از آزمایش تصادف برای سرنشینان بالغ شده است که در این کلاس و در بین همه خودروها عدد خیره کننده ای است. این خودرو قرار است در ایران با ۹ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، ABS و EBD عرضه شود و از جمله امکاناتی که تیگوآن فراتر از پاسات در بخش ایمنی به مشتریان ارائه می کند می توان به سیستم کنترل سرعت در سراشیبی (HDC) و سیستم هشدار خستگی راننده اشاره کرد. تیگوآن در آزمایشات تصادف EuroNCAP 80 درصد امتیاز امنیت کودکان، ۶۸ درصد امنیت عابرین پیاده و ۶۸ درصد امتیاز عملکرد تجهیزات ایمنی را نیز کسب کرده است.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

امکانات

تیگوآن از مجموعه آپشن های مشابه پاسات بهره می برد با این تفاوت که صندلی سرنشین جلو نیز علاوه بر راننده در این خودرو به حافظه مجهز شده و آپشن تهویه صندلی های جلو در این خودرو به چشم نمی خورد. تیگوآن علاوه بر این موارد به نمایشگر ۹.۲ اینچی در بخش میانی داشبورد، نمایشگر ۱۲ اینچی پشت فرمان، کروز کنترل، سیستم تهویه مطبوع ۳ گانه، استارت/ استاپ، ورود و استارت بدون کلید، گرم کن صندلی های عقب و جلو و... مجهز شده است. تیگوآن برای کنترل حالت های حرکتی از تکنولوژی اختصاصی ۴Motion فولکس واگن نیز بهره می برد.

این سیستم از طریق کلید چرخشی در کنار اهرم دنده امکان انتخاب از بین حالت های رانندگی برف، جاده (شامل ۴ حالت و قابلیت شخصی سازی)، آفرود و آفرود Inpidual (با قابلیت شخصی سازی قابلیت های آفرود) را فراهم می کند. تیگوآن با بهره گیری از رینگ های ۱۹ اینچی آلومینیومی یک سایز رینگ بزرگ تری نسبت به پاسات دارد و به امکانات دیگری نظیر دوربین ۳۶۰ درجه، اهرم اتصال تریلر با قابلیت تاشوندگی به صورت الکتریکی، باز شدن درب عقب به صورت هوشمند، پارک اتوماتیک و... مجهز شده است.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پشت فرمان تیگوآن

تیگوآن هر چند در ظاهر حدود ۳۰ سانتیمتر طول کمتری در مقایسه با پاسات دارد اما وقتی در کابین آن بنشینید به دلیل ارتفاع نسبتا پایین صندلی ها، فضای سر و پای خوبی را در اختیار دارید و این کاهش فضا چندان برای سرنشینان جلو و عقب ملموس نیست. عملکرد خودرو در مانورها و پیچ های تند مشابه پاسات مطمئن و دقیق است و خبری از انحراف خودرو به واسطه حضور سیستم های کنترلی مانند ESP نیست و مجموعه عوامل موثر در هندلینگ خودرو دقیق عمل می کنند. سیستم تعلیق نیز به واسطه ارتفاع بیش تر خودرو از پاسات نرم تر عمل می کند. در ابتدای آزمایش با این خودرو سیستم ۴Motion را در حالت زیرمجموعه اسپرت در مود On-Road قرار دادیم تا تعویض سریع تر دنده ها، سفتی نسبی فرمان و واکنش دقیق پدال گاز در تنظیمات خودرو قرار بگیرد.

شتابگیری خودرو با توجه به گشتاور ۳۲۰ نیوتن متری در مسیر مستقیم بهتر از پاسات بود و وزن بیش تر خودرو نیز تاثیری در عملکرد خودرو نداشت. نفوذ صدای موتور به کابین در حالت اسپرت بیش از حالت های دیگر است و در حالت نرمال این نفوذ به حداقل می رسد و آرامش قابل توجهی بر کابین حاکم است. سیستم صوتی نصب شده در هر دو مدل تیگوآن و پاسات از برندهای مطرح اروپایی و با عملکرد قابل قبولی هستند و تفکیک صدا نیز به خوبی صورت می گیرد. سیستم ۴Motion خودرو در حالت Inpidual امکان تنظیم پارامترهای مهم فنی خودرو را برای شخصی سازی فراهم می کند به گونه ای که با انتخاب این حالت در مود On-Road یا Off-Road راننده می تواند حالت فرمان را بین اسپرت و نرمال تنظیم کند یا تعویض دنده ها را براساس آنچه در شرایط موجود نیاز دارد انتخاب کند.

این تکنولوژی به صورت کلی امکان شخصی سازی خودرو در شرایط مختلف را در اختیار راننده قرار می دهد. سیستم دوربین ۳۶۰ درجه در این خودرو ۱۲ نمای مختلف از خودرو را در اختیار شما قرار می دهد. این دوربین حتی زاویه ای از دید را در اختیار راننده قرار می دهد که بدون نیاز به پیاده شدن یا راهنمایی اطرافیان بتواند یک کاروان یا تریلر را به سادگی به اهرم پشت خودرو متصل کند. تیگوآن در مجموع یک مینی کراس ایده آل برای مسیرهای شهری و بزرگراه ها است که در مقایسه با رقبا از برند معتبر آلمانی، مجموعه کاملی از امکانات و پیشرانه ای با کشش بالا بهره می برد.

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هفته نامه خودرو امروز

bartarinha.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش