سرپوش خودرویی - برند نوپای جنسیس، به عنوان زیرشاخه لوکس ساز هیوندای، در سال ۲۰۱۷ و در راستای تکمیل سبد محصولاتش، اقدام به معرفی جنسیس G70 کرد؛ سدانی در سگمنت سدان های کامپکت لوکس که با بیم و امیدهای بسیار وارد کارزاری دشوار و رقابتی بسیار فشرده با حضور رقیبان شناخته شده و سرسختی همچون مرسدس بنز C-Class، ب ام و سری ۳، کادیلاک ATS، آئودی A4، لکسس IS، جگوار XE و ... شده است. زمزمه هایی مبنی بر ورود این خودرو به بازار کشورمان در آینده ای نزدیک به گوش می رسد و به همین بهانه، نگاهی به این سدان لوکس کره ای خواهیم داشت.
هیوندای و جنسیس؛ یک فرمول آشنا
مدتی پس از معرفی نسل دوم هیوندای جنسیس بود که هیوندای اعلام کرد از این پس جنسیس به عنوان زیرمجموعه لوکس ساز این خودروساز کره ای به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این سیاستی است که در دهه های قبل از سوی خودروسازانی همچون تویوتا، هوندا و نیسان نیز اتخاذ شده و ماحصل آن زیرشاخه های لوکس ساز و موفق این برندها یعنی لکسس، آکیوا و اینفینیتی بوده است. در پی این تحولات و به تبعیت از سیستم نام گذاری جدید و مستقل جنسیس، نسل دوم هیوندای جنسیس سدان به جنسیس G80 و جدیدترین نسل از سدان مجلل و فول سایز سنتنیال (یا EQQUS) نیز به G90 تغییر نام دادند. در این خانواده G70 سدان اسپرت پریمیومی است که یک رده پایین تر از G80 قرار می گیرد.
G70، ظاهر و باطن!
وقتی جنسیس در اتوشو نیویورک ۲۰۱۶ از سدان اسپرت کانسپت نیویورک پرده برداشت، کارشناسان حدس می زدند بسیاری از عناصر جذاب، مبهوت کننده و چشمگیر این نمونه مفهومی در نسخه تولیدی این خودرو که به زودی با کد G70 روانه بازار می شد، به چشم خواهد خورد تا جنسیس در اولین گام از رقابت با امثال C کلاس بنز و سری ۳ ب ام و، میخش را بسیار محکم بکوبد اما در نمای ظاهری جنسیس G70، خبری از آن طراحی پرصلابت، کوبنده و اغواگر نبود و در عوض شاهد طراحی تا حدودی محافظه کارانه تر و متعارف تر در ظاهر خودرو هستیم که البته دلنشین، جذاب و جالب توجه است و قاعدتا شباهت هایی با برادران بزرگ ترش یعنی G80 و G90 دارد، ضمن آن که برخی جزئیات نمای ظاهری و حتی داخلی خودرو ممکن است شما را به یاد رقبای مطرح و نامدار آن بیندازد.
گفتنی است که طول، عرض و ارتفاع این کوچک ترین ساخته زیرشاخه لوکس هیوندای به ترتیب برابر با ۴۶۸۵، ۱۸۵۰ و ۱۴۰۰ میلی متر و فاصله بین دو محور آن نیز برابر با ۲۸۳۵ میلی متر است. در نمای داخلی خودرو شاهد فضایی شکیل و دلنشین هستیم که با ترکیبی از چرم و فلز و متریال با کیفیت و مرغوب پوشش یافته و می توان گفت جنسیس در این قسمت سخاوتمندانه عمل کرده است.
صندلی ها بسیار راحت بوده و دربرگیرندگی و حمایت مطلوبی از بدن سرنشین دارند و فضای سر و پای موجود در کابین نیز در کل خوب و راضی کننده است اما فضای ردیف عقب ممکن است برای افرادی با قد بیش از ۱۸۵ سانتی متر چندان ایده آل به نظر نرسد.
در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی، G70 همانطور که از یک خودرو کره ای انتظار می رود، دست پر ظاهر می شود و مواردی همچون نمایشگر ۸ اینچی لمسی، سیستم صوتی فراگیر لکسیکان با ۱۵ بلندگو، ترمز پارک برقی، شارژ وایرلس تلفن همراه صندلی های برقی جلو مجهز به گرمکن و سردکن، گرمکن صندلی های عقب، دوربین دید ۳۶۰ درجه، کروز کنترل هوشمند صندوق عقب، برقی سامانه های نگهداری خودرو بین خطوط مسیر، هشدار نقاط کور راننده، هشدار احتمال تصادف از روبرو و هشدار خواب آلودگی راننده و ... را عرضه می دارد. همچنین امکان انتخاب حالت رانندگی از بین ۵ حالت راحت اقتصادی، اسپرت، هوشمند و کاستوم (تنظیمات شخصی) وجود دارد.
مشخصات فنی و عملکردی
در بخش فنی، ۲ پیشرانه روی G70 قابل عرضه است که یکی از آنها یک واحد ۴ سیلندر خطی ۲ لیتری توربو GCI با ۲۴۹ اسب بخار قدرت و ۳۵۳ نیوتن متر گشتاور است و دیگری، یک واحد ۶ سیلندر خورجینی ۳.۲ لیتری تویین توربو با قدرت ۳۶۵ اسب بخار و گشتاور ۵۱۰ نیوتن متر است (این دو پیشرانه روی کیا استینگر نیز عرضه می شوند ضمن این که باید گفت G70 و استینگر روی یک پلت فرم مشترک طراحی و توسعه یافته اند). هر دو این پیشرانه ها با یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک جفت و جور می شوند اما برای مدل مجهز به پیشرانه ۲ لیتری توربو، یک گیربکس ۶ سرعته دستی نیز قابل انتخاب است.
در این بین و با توجه به قوانین و وضعیت موجود، به نظر می رسد پای G70 با پیشرانه ۲ لیتری توربو و قطعا گیربکس ۸ سرعته خودکار به کشورمان باز شود و البته با نگاهی سطحی به مشخصات فنی رقبای این خودرو باید اذعان داشت که جنسیس با این قوای فنی، حداقل روی کاغاذ چیزی از رقبای آلمانی اش در بازار ایران کم نخواهد داشت.
جنسیس G70 به طور استاندارد با آرایش انتقال قدرت دیفرانسیل عقب عرضه می شود اما در نسخه چهار چرخ محرک نیز قابل سفارش است. در بخش قابلیت های فنی و عملکردی و لذت سواری، چندان صحیح نیست که فکر کنیم جنسیس G70 ره صد ساله را یک شبه طی کرده و در این پارامترها توانایی غلبه کامل بر امثال ب ام و سری ۳ و آلفا رومئو جولیا را دارد اما از بررسی نمونه های اولیه این خودرو توسط کارشناسان و خودرونویسان خارجی می توان نتیجه گرفت که از بسیاری جهات، جنسیس G70 خودرویی قابل احترام است و سعی کرده تا راحتی C-Class را با لذت سواری سری ۳ ترکیب و به راننده و سرنشینان ارائه کند اما با توجه به آنچه که از تست نسخه اولیه G70 بر می آید، نمی توان آن را یک سدان لوکس با قابلیت های اسپرتی چشمگیر خطاب کرد. با این حال باید دید آیا جنسیس در آینده و برای تغییر وضعیت بازی، نسخه پرفورمنس (عملکردمحور) G70 را روانه میدان رقابت با امثال ب ام و M3 و آئودی S4 خواهد کرد یا خیر.
سخن پایانی
مسلما جنسیس G70 قدمت، تجربه، اعتبار و لوازم رقبای نامدار آلمانی و آمریکایی و حتی ژاپنی اش را ندارد اما بهره گیری از نقاط قوتی همچون قیمت مناسب تر نسبت به این رقبا ارزش بالا و قابل توجه در مقابل رقم پرداختی و گارانتی طولانی مدت و چشمگیر (در کنار سایر شایستگی های کیفی، فنی و عملکردی آن) می تواند در بازارهای جهانی فروش و استقبال قابل قبولی را برای جنسیس G70 به ارمغان بیاورد؛ پارامترهایی که کره ای ها همیشه در آن موفق عمل کرده و حرف های زیادی برای گفتن داشته و دارند.
در بازار کشورمان اما شرایط خاصی حاکم است و خبری از رقبای صفر کیلومتر پرشمار برای G70 نخواهد بود و به جز مرسدس بنز C-Class و ب ام و سری ۳، هیچ کدام از رقبای دیگر G70 فعلا در بازار ایران حاضر نیستند. هر چند شاید لکسس IS دوباره به بازار کشورمان بازگردد. G70 احتمالا توسط آسان موتور و با پیشرانه ۲ لیتری توربو در بالاترین رده تجهیزاتی به بازار راه پیدا خواهد کرد اما با توجه به نوسان نرخ ارز و وضعیت جنون آمیز قیمت ها در بازار خودروهای وارداتی، در حال حاضر حتی حدس محدوده قیمتی خودرو نیز کار آسانی نیست اما می توان پیش بینی کرد که G70 با قیمتی مناسب تر از رقبای آلمانی اش وارد بازار شده و با استقبال بسیار خوبی مواجه خواهد شد. گفتنی است قیمت پایه اعلام شده برای G70 در بازارهای جهانی از این دو رقیب آلمانی پایین تر بوده و در محدوده ۲۳ هزار دلار تعیین شده است.
هفته نامه خودرو
- 14
- 1