شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۹ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۵۵۰
دنیای خودرو

هاچ‌بک کوچک و جدید و ژاپنی به ایران رسید

همه چیز درباره تویوتا آیگو ۲۰۱۸

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
به نظر می‌رسد با توجه به خروج کامل کیا پیکانتو از بازار، مشکلات پیش آمده بر سر راه مونتاژ گسترده هیوندای آی۱۰ و نیز عدم اقبال عمومی در بازار ایران به میتسوبیشی میراژ، تویوتا آیگو گزینه جدید و جذابی برای خریداران ایرانی است که می‌تواند در محدوده قیمتی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان فروش مناسبی را به دست آورده و طیفی از رانندگان شهری مثل زنان و دختران جوان یا خانواده‌های نسبتا مرفه و کوچک را به سمت خود جذب کند.

فرادید/ مدت‌های مدیدی است که بازار خودروهای وارداتی ایران از وجود یک هاچ‌بک مدرن و آپشنال اما جذاب و کم‌مصرف محروم مانده و فقدان عرضه محصولات اینچنین موجب شده تا خریداران به سمت اتومبیل‌های قدیمی‌تر متمایل شوند. تا پیش از سال ۹۶ و تغییر و تحولات تعرفه‌ای، بازار خودروهای وارداتی پیوسته با عرضه مدل‌های جدید رونق می‌گرفت اما فعلا تنها گزینه‌های موجود در کلاس مینی هاچ‌بک‌های شهری هیوندای آی۱۰ مدل ۲۰۱۷، کیا پیکانتو مدل ۲۰۱۶ و میتسوبیشی میراژ مدل ۲۰۱۷ هستند.

 

تویوتا خودروساز ژاپنی اخیرا از طریق نماینده رسمی خود در ایران اقدام به واردات چند مدل جدید نموده که یکی از آنها تویوتا آیگو ۲۰۱۸ است. این مینی خودروی ژاپنی که مشخصات فنی مشابه با محصولات پژو و سیتروئن تولید می‌گردد، از ابتدای سال ۹۷ در لیست فروش واردکننده قرار گرفته و طبق شنیده‌ها در محدوده قیمتی ۹۰ تا ۱۰۰میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. این یعنی کلاس سوپرمینی‌ها پذیرای یک میهمان تازه است.

 

اینجا ضمن بررسی پیشینه، میزان فروش جهانی، مهم‌ترین بازارها و پایگاه‌های تولید و مونتاژ این هاچ‌بک ژاپنی، به بررسی کامل تویوتا آیگو پرداخته و سپس در خلال مقایسه با محصولات هیوندای، کیا و میتسوبیشی در این کلاس، وضعیت فروش و ارزش خرید این اتومبیل محبوب به ایران در سال ۹۷ را بررسی می‌کنیم.

 

تاریخچه

تویوتا هیچ‌گاه در زمینه ساخت مینی‌خودروهای شهری اقتصادی انگیزه و اشتیاقی از خود بروز نداده است. این را می‌توان از بدو تولید مدل آیگو که تنها مینی خودروی سازنده بزرگ ژاپنی است به خوبی فهمید. تویوتا در یک مشارکت سه جانبه تلاش کرد به جای خلق یک پلتفرم اختصاصی برای محصولات اینچنینی، به کمک پژو و سیتروئن محصولی متوسط و مناسب برای خریدارانش در این کلاس مهیا کند. نتیجه کار در تابستان سال ۲۰۰۵ میلادی (بهار سال ۱۳۸۴ خورشیدی) رونمایی شد.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نخستین تجربه سواری با آیگو نشان داد نسل نخست این خودروی ژاپنی، محصولی به غایت جذاب است که با بهترین نمونه‌های این کلاس فاصله چندانی نداشته و به لطف داشتن نشان تویوتا، حرف ‌های بسیاری برای گفتن دارد. این خودرو آنقدر عملکرد مناسبی از خود در بازار اروپا نشان داد که حتی بر دو برادر دیگرش یعنی سیتروئن سی۱ و پژو ۱۰۷ هم برتری یافته و جای آنها را در بسیاری از بازارها گرفت. آیگو که ایده ساخت آن از یک انیمیشن ژاپنی گرفته شده، در نسل جدید همچنان از معماری و مهندسی پژو سیتروئن استفاده می کند اما در بخش طراحی هویت مستقلی یافته و کیفیت پرداخت بهتری در مقایسه با دو همتای دیگرش دارد.

 

فروش جهانی

آیگو نسل اول در یک بازه زمانی ۹ ساله از میانه ۲۰۰۵ تا اواخر ۲۰۱۴ فروشی بالغ بر ۷۰۰ هزار دستگاه را تنها در اروپا از خود به جای گذاشت. این خودرو در نسل اول و دوم به بازار آمریکا یا چین ارسال نشده و عمده فروش خود را مدیون خریداران مشتاق قاره سبز است. در عین حال، فروش این خودرو در نسل دوم از اواخر سال ۲۰۱۴ تا هم‌اینک ادامه داشته که تویوتا تا پایان سال ۲۰۱۷چیزی نزدیک به ۲۵۵ هزار دستگاه از این مدل را به فروش رسانده است.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

محبوبیت

در بین بیش از ۱۵ مدلی که در بازار جهانی در کلاس مینی هاچ‌بک‌های شهری وجود دارد، تویوتا آیگو وضعیتی خوب و رو به رشد دارد. محبوب‌ترین خودروی این کلاس در بازار اروپا با اختلافی ناچیز از بین تولیدات رنو، هیوندای، فولکس‌واگن و فیات بوده که فروشی چشمگیر را عاید سازندگان خود می‌کنند. جالب است بدانید که رنو توئینگو، هیوندای آی۱۰، فولکس‌واگن آپ و فیات ۵۰۰ به ترتیب با فروشی به میزان ۲۶۰، ۲۶۵، ۳۰۱ و ۵۵۰ هزار دستگاه از ستون‌های اصلی فروش سازندگان خود در بازار اروپا به حساب می‌آیند.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پایگاه‌ تولیدی

در کنار دو محصول دیگر این پلتفرم یعنی پژو ۱۰۸ و سیتروئن سی۱، تویوتا آیگو در تاسیسات مشترک این خودروسازان در جمهوری چک (TPCA) مونتاژ شده و طبق آخرین استانداردهای خودرویی اتحادیه اروپا به دست مشتریان در اقصی نقاط جهان می رسد. مجموع تولیدات سالانه این واحد صنعتی که در ناحیه کالین ایالت بوهمیان کشور چک ساخته شده چیزی بالغ بر ۲۶۰ هزار دستگاه بوده در حالی که مجموعا ۳۲۰۰ کارگر نیز در این واحد صنعتی کار می‌کنند. لازم به یادآوری است که تاسیسات کالین از سال ۲۰۰۲ با سرمایه گذاری مشترک ۵۰-۵۰ دو مجموعه تویوتا و پژو-سیتروئن تاسیس شده و این منطقه را به یکی از قطب‌های صنعتی اروپای شرقی تبدیل کرده است. این کارخانه بزرگ موفق شده تا میانه سال ۲۰۱۷ بیش از ۳ میلیون دستگاه از مدل آیگو را در طول ۱۲ سال به سرتاسر جهان صادر کند.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

معرفی تویوتا آیگو مدل ۲۰۱۸ 

به منظور سهولت در رانندگی روزمره در مسیرهای شهری، مهندسین شرکت تویوتا طرحی را در میانه سال ۲۰۰۱ با کد بی۰ و به کمک سازنده بزرگ فرانسوی حوزه خودرو یعنی پژو سیتروئن آماده کردند که نتیجه آن تولید یک مجموعه ۳ گانه از خودروهای شهری کوچک با فرم بدنه هاچ‌بک، ویژگی مصرف اقتصادی، تولید اندک آلاینده و سواری نرم و راحت بود. آیگو نامی بود که تویوتا برای محصول تازه خود انتخاب کرد و از قضا خیلی سریع در اروپا محبوب شد.

 

با اینکه فراخوان بزرگ این خودرو به منظور رفع نقص سیستم ترمز موجب شد ادکی به وجهه عمومی آیگو لزمه وارد شود ولی در نهایت این محصول ژاپنی توانست جایگاه خود را در بازار اروپا تثبیت کند. نام این محصول برگرفته از یک شخصیت کارتونی مشهور و جذاب برای کودکان ژاپنی است. در عین حال تویوتا دلیل برگزیدن این عنوان برای آیگو را تاکید روی آزادی و تحرک بالای این خودرو عنوان کرده است. نسل اول آیگو ظاهری نزدیک به پژو ۱۰۷ داشت اما تویوتا سعی کرد در نسل دوم این خودرو که از سال ۲۰۱۴ وارد بازارهای جهانی شده، روحی تازه در کالبد آیگو بدمد.

 

آیگو وارد شده به ایران از همین نمونه بوده و به جلوپنجره مشهور ایکس، رینگ و لاستیک اسپورت، رنگ‌های جذاب برای رینگ، جلوپنجره، آینه‌ها و فضای داخلی، سیستم‌های فناوری و اطلاعات-سرگرمی مدرن و یک موتور ۱ لیتری توربو مجهز است. آیگو هاچ‌بکی موتور جلو، دیفرانسیل جلو و بنزینی است که قیمتی در محدوده ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار دارد که در دو گونه ۵ درب و سه درب تولید شده و فعلا نمونه ۵درب آن با هدف رقابت با میتسوبیشی میراژ و هیوندای آی۱۰ به کشور وارد شده است.

 

طراحی بدنه

«برو از خودت لذت ببر»؛ این عنوان شعاری است که تویوتا هنگام معرفی نسل جدید آیگو در نمایشگاه خودرو ژنو آن را ویژگی کلیدی طراحی نسل جدید مینی هاچ‌بک خود عنوان کرد که به نظر چندان هم بیراه نیست. آیگو در نسل دوم با وجود ابعاد کوچک بدنه، خودرو لذتبخشی است که این مورد را باید مدیون طراحی خوب این محصول دانست.

 

یکی از ویژگی‌های بارزی که طراحان برای کلاس مینی اتومبیل‌ها در نظر می‌گیرند، فرم خاص بدنه است که در اغلب خودروهای موجود در این کلاس به منصه ظهور رسیده و تقریبا هیچ دو خودرویی را نمی‌توانید پیدا کنید که از فرمی مشابه و همسان برای محصول اختصاصی خود استفاده کرده باشد.

 

تویوتا نیز با عنایت به این موضوع، سعی کرده نسل دوم آیگو را با ظاهری نزدیک به محصولات دیگرش طراحی کند و از عناصر اختصاصی خود من جمله زبان طراحی مخصوص در بدنه آیگو بسیار استفاده کرده است. یکی از مهم‌ترین نکات موجود در طراحی آیگو فرم جلوپنجره ایکس است که با کمک رنگ مشکی، خطوط زنده بدنه و یک سپر دو تکه همه چیز را به نشان تویوتا ختم می‌کند. در عین حال این طرح با قرارگرفتن در جلو خودرو، چراغ‌های آیگو را همانند چشم موجودی زنده، بااحساس ترسیم نموده و در نخستین نگاه نظر بیننده را به خود جلب می‌کند.

 

چراغ‌های کوچک و تیز جلو با دی‌لایت‌های نواری براق، دو چراغ‌ مه‌شکن گرد در کناره ورودی هوای بزرگ سپر جلو و دو نوار عرضی روشنایی در دوسوی سپر دیگر عنصر تشکیل‌دهنده نمای خودرو هستند ضمن اینکه خط عرضی بدنه که به شکلی تیز از چراغ‌های عقب روی بدنه آوار شده و تا میانه درب جلو هم کشیده شده حسی از قدرت را به بیننده القا می‌کند.

 

قرارگیری چرخ‌ها در ۴گوشه بدنه کمک کرده تا این خودروی کوچک پایداری بالاتری داشته و فرم بدنه اسپورت باشد. چراغ‌های نواری و عمودی عقب هم با در تلاقی با چارچوب مشکی شیشه عقب و شیشه‌های کناری، حس جالبی را انتقال می‌دهد. تویوتا سعی کرده به جای استفاده از خطوط بسیار زیاد در بدنه، به کمک رنگ، خشونت و جاذبه آیگو را بالاتر ببرد و البته در این کار موفق عمل کرده است.

 

نمای داخلی

برخلاف بسیاری از خودروهای این کلاس که در فضای داخلی، از طرحی عامه‌پسند و تکراری استفاده کرده‌اند، تویوتا به سراغ تحول و تغییر رفته و فضایی جذاب را برای سرنشینان اندک آیگو فراهم کرده است. رنگ‌های جیغ و جذاب، فرم‌ بدیع و احجام جدید در کنار سهولت استفاده از امکانات سه ویژگی کلیدی اتاق آیگو بوده که مصداق بارز آن را می‌توان در داشبورد خودرو دید.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ترکیب رنگ‌های مشکی پیانو بلک و قرمز فراری با زمینه خاکستری موجب شده تا نشستن پشت فرمان آیگو جذاب و دل کندن از اتاق خودرو سخت باشد. در نمونه‌های ارزان، داشبورد دو رنگ بوده و یک نمایشگر ساده در بالای کنسول جا خوش کرده است. مواد به کاررفته در اتاق ابدا گران قیمت نیستند و پلاستیک عمده فضای اتاق را در برگرفته است. با این حال، تویوتا هنوز هم استاد استفاده از مواد ارزان با طرح لوکس در اتاق محصولاتش است.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در نمونه فول اما زرق و برق اتاق بیشتر است گرچه شما هرگز مثل انواع اروپایی با انبوهی از دکمه‌ها و ادوات در داشبورد خودرو مواجه نمی‌شوید. در واقع داشبورد آیگو به جز چند دکمه، دو کلید گردان، یک صفحه لمسی بزرگ و یک ورودی هوای کشیده و باریک، داشبورد چیز زیادی برای عرضه ندارد و ارگونومی (سهولت استفاده از اشیا) حرف اول و آخر را در اتاق آیگو می‌زند. صفحه پشت فرمان یک دایره بزرگ با فرمی جذاب و نورپردازی دو رنگ جالب است که یک نمایشگر ساده را در در مرکز خود داشته و اطلاعات مناسب و کافی را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

به لطف شیشه‌های عریض سرتاسر اتاق، نور به میزان کافی به کابین رسیده و راننده احاطه خوبی به اطراف دارد. در نمونه فول، رودری‌ها به غیر از پلاستیک با یک نوار رنگی عریض تزئین شده و جاذبه بیشتری دارند. ضمنا ادوات گردان سیستم تهویه مطبوع هم به حالت دیجیتالی درآمده و بهبود قابل ملاحظه‌ای در طرح نهایی داشبورد ایجاد می‌کنند. خوشبختانه به غیر ازمحفظه داشبورد، چند جای مختلف در اتاق تعبیه شده تا وسایل سرنشینان در آن جای گیرد.

 

ابعاد و گنجایش

این خودرو با ورود به بازار ایران، لقب کوچکترین اتومبیل موجود در کشور را به خود اختصاص داده است. آیگو با طول، عرض و ارتفاعی به میزان ۳.۴۵، ۱.۶۱ و ۱.۴۶ متر، دقیقا هم‌اندازه پراید ۱۱۱ بوده با این تفاوت که فضای اتاق بزرگتری داشته و گنجایش کابین هم‌پای بهترین‌های این رده خودرویی است. فاصله بین دو محور این خودروی ژاپنی با حدود ۲.۳۵ متر، هم‌اندازه هیوندای آی۱۰ و کیا پیکانتو بوده و میزان مناسبی است.

 

در نگاه اول شاید اینطور تصور شود که آیگو اتومبیلی بسیار کوچک است که این گزاره تا حدی درست بوده ولی طراحی اتاق طوری صورت گرفته که حداکثر استفاده از فضا ممکن شود و برای ۴ سرنشین جای مناسبی فراهم گردد. محفظه بار خودرو با حجمی معادل ۲۵۰ لیتر می‌تواند پذیرای بخشی از وسایل راننده و سرنشینان باشد. ضمنا اتاق طوری طراحی شده که سرنشینان عقبی بتوانند تجربه مناسبی را هنگام سفرهای درون شهری از آیگو به دست آورند.

 

وضعیت فنی

یک موتور بنزینی ۳ سیلندر یک لیتری، و یک نمونه ۱.۲ لیتری از سری پیور تِک (PureTech) تنها گزینه‎‌های تویوتا برای خریداران آیگو هستند. نمونه ۱ لیتری تنفس طبیعی با قدرتی معادل ۶۸ اسب بخار، در هر صد کیلومتر تنها ۴لیتر سوخت مصرف کرده و کمتر از ۹۷ گرم در هر کیلومتر آلاینده تولید می‌کند. شتاب ۰ تا صد این نمونه از آیگو ۱۴ ثانیه بوده و با توجه به وزن ۸۵۰ کیلوگرمی آیگو، بیشینه سرعتی که راننده می‌تواند با این موتور به دست آورد حدود ۱۶۵ کیلومتر است.

 

موتور دوم که حجم بیشتری داشته و با کمک سامانه توربوشارژر قدرت بالاتری را ارئه می‌کند، با حجم دقیق ۱۱۹۹ سی‌سی بیش از ۱۰۸ اسب بخار قدرت داشته و ضمن کسب استاندارد یورو۶، در کمتر از ۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد ضمن اینکه بیشینه سرعت آیگو در این مدل ۱۸۹ کیلومتر در ساعت است. مصرف سوخت این موتور به صورت ترکیبی ۵لیتر و میزان انتشار آلاینده آن در هر کیلومتر حدود ۱۱۰ گرم است. هر دو این موتورهای با استاندارد روز دنیا یعنی یورو ۵ و یورو ۶ تولید شده و در زمره پاک‌ترین موتورهای شرکت ژاپنی تویوتا به حساب می‌آیند.

 

امکانات 

شیشه‌ها و آینه‌های برقی، سیستم ردیاب جهانی موسوم به ایکس ناو (x-nav)، شش کیسه هوای ایمنی، صندلی‌های چرمی، رینگ و لاستیک ۱۵ اینچی، صفحه لمسی ۷ اینچی، تریم رنگی اختصاصی برای زیرسپر جلو و عقب، آینه و جلوپنجره و فضای اتاق، دی لایت، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم هوشمند ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سیستم کنترل پایداری بدنه (VSC)، سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، سیستم استارت کمکی (HAC)، صندلی ایزوفیکس و دوربین دید عقب از جمله امکانات مدل کوچک آیگو هستند.

 

ایمنی

این خودروی ژاپنی در تست‌های سختگیرانه موسسه اروپایی انکپ در سال ۲۰۱۴ توانسته نمره خوب و امتیاز ۴ ستاره را دریافت کند. ضمن اینکه آیگو در تست‌های این موسسه در زمینه حفاظت از جان سرنشینان جلو و کودکان صندلی عقب تا ۸۰ درصد موفق عمل کرده و خودرویی ایمن با سطح استحکام بالای بدنه است.

 

تویوتا آیگو 2018,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

وضعیت بازار

به نظر می‌رسد با توجه به خروج کامل کیا پیکانتو از بازار، مشکلات پیش آمده بر سر راه مونتاژ گسترده هیوندای آی۱۰ و نیز عدم اقبال عمومی در بازار ایران به میتسوبیشی میراژ، تویوتا آیگو گزینه جدید و جذابی برای خریداران ایرانی است که می‌تواند در محدوده قیمتی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان فروش مناسبی را به دست آورده و طیفی از رانندگان شهری مثل زنان و دختران جوان یا خانواده‌های نسبتا مرفه و کوچک را به سمت خود جذب کند.

 

 

  • 26
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش