چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۵ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۰۰۷
دنیای خودرو

۱۰ خودروی جاده‌ای رکورددار در پیست نوربرگ‌رینگ را بشناسید (+تصاویر)

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
نوربرگ‌رینگ مشهورترین پیست مسابقه‌ای جهان محسوب می‌شود که امروزه، به میدان رکوردگیری خودروها تبدیل شده است.

نوربرگ‌رینگ (Nürburgring) برای طرفداران دنیای خودرو، واژه و مکانی ویژه است. در هر پیچ و کیلومتر به کیلومتر این پیست مشهور، لحظات به‌یادماندنی و گاه دلهره‌آور ثبت شده است. نوربرگ‌رینگ میدان نبرد جسورترین راننده‌های تاریخ محسوب می‌شود؛ جهنم سبز اتومبیلرانی به‌قدری بی‌رحم و در عین‌حال ارضاکننده است که هنوز آمار رسمی تصادفات مرگبار آن منتشر نشده است. جرمی کلارکسون در سال ۲۰۰۴ و هنگامی که به‌تازگی سری جدید تاپ‌گیر را آغاز کرده بود، جمله‌ای قابل تأمل در مورد این پیست گفت:در طول سال‌ها، نوربرگ‌رینگ جان بیش از ۲۰۰ انسان را گرفته است.

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بسیاری از رانندگان مسابقات اتومبیلرانی، نوربرگ‌رینگ را جهنم سبزی می‌دانند که درصورت جان سالم به‌در بردن پس از مسابقه در آن، به بهشت تبدیل می‌شود. نوربرگ‌رینگ صحنه‌ی نبرد رانندگانی از سری‌های مختلف، از نیکی لائودا و حادثه‌ی وحشتناک او یا پیتر کالینز که در سن ۲۶ سالگی پشت فرمان فراری جان سپرد تا اخیراً در سال ۲۰۱۳ و مرگ لئو لاونشتاین، راننده‌ی آلمانی سری VLN بوده است. نوربرگ‌رینگ امروز با جهنم سبز که جکی استوارت، قهرمان مسابقات فرمول یک در ۵۰ سال پیش آن را توصیف کرد، تفاوت‌های زیادی مانند ایمنی بیشتر، تقسیم‌بندهای جدید و ... دارد. با این وجود، هنوز هم در بین پیست‌های مختلف جهان، نوربرگ‌رینگ پرطرفدارترین و شناخته‌شده‌ترین است.

 

امروز نوربرگ‌رینگ بیشتر به میدان نبرد محصولات پرقدرت برندهای خودروساز تبدیل شده است. البته هر کسی با هر خودرو و موتورسیکلتی می‌تواند تجربه‌ی رانندگی در این پیست را داشته باشد و تقریباً نوربرگ‌رینگ هیچوقت بی‌سروصدا نیست. جالب این است که رکورد سریع‌ترین دور نوربرگ‌رینگ با گذشت بیش از سه دهه هنوز هم شکسته نشده است. استفان بیلوف در سال ۱۹۸۳ پشت فرمان پورشه ۹۵۶، رکورد ۶ دقیقه و ۱۱.۱۳ ثانیه را ثبت کرد.

 

باتوجه به اهمیت نوربرگ‌رینگ در رکوردگیری خودروهای پرفورمنس شرکت‌های مختلف، در این مطلب به معرفی ۱۰ خودروی جاده‌ای سریع در جهنم سبز خواهیم پرداخت. تمام ۱۰ خودروی این فهرست مجوز تردد جاده‌ای داشته و علی‌رغم عملکرد فنی فوق‌العاده و ظاهر آيرودینامیک، جزو خودروهای مخصوص مسابقه طبقه‌بندی نمی‌شوند.

 

نوربرگ‌رینگ؛ جهنم سبز بهترین‌ها

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ساخت مجموعه پیست نوربرگ‌رینگ در سال ۱۹۲۵ و در کوهستان‌های آیفل آلمان، به‌منظور یک پیست بزرگ که نمایانگر جاده‌های اروپایی باشد، نزدیک شهر نوربورگ آغاز شد. ساخت و ساز این پیست در سال ۱۹۲۷ در قالب چهاربخش، پیست کامل (گزامچتکه، Gesamtstrecke ) به مسافت ۲۸.۲۶۵ کیلومتر، حلقه‌ی شمالی (ناوچلایفه، Nordschleife ) به مسافت ۲۲.۸۱۰ کیلومتر، حلقه‌ی جنوبی (زوچ‌لایفه، Südschleife) به مسافت ۷.۷۴۷ کیلومتر و حلقه‌ی پایانی (زیلچ‌لایفه، Zielschleife ) به مسافت ۲.۲۸۱ کیلومتر به پایان رسید. برگزاری مسابقات در پیست کامل در سال‌ها اولیه انجام می‌شد؛ در واقع سال ۱۹۲۹ بود که آخرین مسابقات در مسافت کامل برگزار شد. مسابقات مختلف اتومبیلرانی و موتورسواری به‌طور جداگانه در حلقه‌های شمالی و جنوبی نوربرگ‌رینگ برگزار می‌شدند.

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پس از جنگ جهانی دوم، بخش شمالی نوربرگ‌رینگ میزبان خودروهای فرمول یک و رانندگان بی‌نظیری چون جیم کلارک، جکی ایکس، جکی استوارت، استرلینگ ماس، خوان مانوئل فنجیو و آلبرتو آسکاری بود. با نزدیک شدن به دهه ۱۹۷۰ و تولد نسل جدید خودروهای فرمول یک، تغییرات اساسی در نوربرگ‌رینگ، شامل مسطح کردن سطح جاده و اضافه کردن پیچ‌ مارپیچ آخر انجام شد.

 

پس از تصادف شدید نیکی لائودا، راننده‌ی تیم فرمول یک فراری، بازنگری در پیست و ساخت قالبی جدید برای گرن‌پری آغاز شد. سال ۱۹۸۴ بخش گرن‌پری افتتاح شد؛ این پیست تابه‌امروز تغییرات بسیاری داشته است. امروز با برگزاری مسابقات فرمول یک در پیست هوکنهایم‌رینگ، تبدیل بخش جنوبی نوربرگ‌رینگ به جاده‌ی عمومی و تمرکز بر رکوردگیری خودروهای مختلف در بخش شمالی، نوربرگ‌رینگ شباهت چندانی با قالب اصلی خود در دهه‌ی ۱۹۲۰ میلادی ندارد.

 

در ادامه ۱۰ خودروی جاده‌ای که سریع‌ترین زمان‌ ممکن را در پیست نوربرگ‌رینگ ثبت کرده‌اند، معرفی می‌شوند.

 

۱۰- دوج وایپر ACR-E

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۶): ۷.۰۱.۳۰

وایپر خودروی اسپرت و محور عقب برند آمریکایی دوج (با تلفظ انگلیسی داج، Dodge) بوده که از سال ۱۹۹۲ تولید شده است. نسخه‌ی پرفورمنس باشگاه مسابقه‌ای آمریکایی (American Club Racing) یا به اختصار ACR اولین بار در مدل ۱۹۹۹ وایپر عرضه شد. آخرین مدل عرضه شده از وایپر ACR، در سال ۲۰۱۶ با رانندگی دومینیک فارباخر به رکورد ۷ دقیقه و ۱.۳۰ ثانیه در نوربرگ‌رینگ رسید. وایپر ACR-E با قدرت ۶۵۰ اسب بخار و کیت بدنه‌ی آیرودینامیک نوید شکستن مرز زیر ۷ دقیقه در جهنم سبز را می‌داد.

 

۹- لامبورگینی اونتادور LP 750-4 SV

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۵): ۶.۵۹.۷۳

پرچمدار جدید لامبورگینی، در نسخه‌ی سوپرولوچه ۷۵۰ اسب بخاری عملکرد فوق‌العاده‌ای نشان داد. اونتادور پرقدرت در همان سال رونمایی، با هدایت مارکو ماپلی یک دور نوربرگ‌رینگ را در زمان ۶ دقیقه و ۵۹.۷۳ ثانیه طی کرد. این نسخه از لامبورگینی اونتادور در سال ۲۰۱۷ از خط تولید خارج شد. اخیراً زمزمه‌های رکورد بهتر از نسخه‌ی جدید اونتادور سوپرولوچه یوتا (SuperVeloce Jota) یا به‌اختصار SVJ شنیده شده است.

 

۸- پورشه ۹۱۸ اسپایدر

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۳): ۶.۵۷.۰۰

ابرخودروی پلاگین هیبرید، پورشه ۹۱۸ اسپایدر با ۸۸۷ اسب بخار قدرت، اولین خودروی جاده‌ای بود که زمانی زیر ۷ دقیقه در جهنم سبز ثبت کرد. سال ۲۰۱۳ بود که مارک لیب، راننده‌ی مسابقه‌ای سابق پورشه، نوربرگ‌رینگ را در زمان ۶ دقیقه . ۵۷ ثانیه طی کرد.

 

۷- پورشه ۹۱۱GT3 RS

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۸): ۵.۵۶.۴۰

کوپه‌ی اسپرت پورشه ۹۱۱GT3 RS جدیدترین محصول این برند آلمانی است که در نوربرگ‌رینگ زمان زیر ۷ دقیقه ثبت می‌کند. نکته جالب توجه این است که اختلاف رکورد ۹۱۱GT3 RS با پیشرانه‌ی تنفس طبیعی که ۱۸۰ اسب بخار از مدل بی‌نظیر GT2 RS قدرت کمتری دارد، فقط حدود ۹ ثانیه است. ۹۱۱GT3 RS مدل ۲۰۱۸ از پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی ۴ لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۵۲۰ اسب بخار استفاده می‌کند که بنابراین، قدرتمندترین خودروی جاده‌ای پورشه با پیشرانه‌ی تنفس طبیعی عنوان می‌گیرد.

 

۶- رادیکال SR8

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۵): ۶.۵۶.۰۸

شرکت خودروساز بریتانیایی رادیکال اسپرتس‌کار (Radical Sportscar) به‌تولید خودروهای مسابقه‌ای فوق‌سبک وزن شهرت دارد. مدل جاده‌ای SR8 این برند از پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۲.۷ لیتری با قدرت ۴۱۱ اسب بخار و حداکثر دورموتور ۱۰۵۰۰ استفاده می‌کند. مدل‌های تولیدی رادیکال در تمام کشورها مجوز تردد جاده‌ای ندارند و به‌همین منظور برخی وب‌سایت‌ها آن‌ها را به‌عنوان مدل‌های جاده‌ای معرفی نمی‌کنند.

 

۵- لامبورگینی هوراکان پرفورمانته

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۶): ۶.۵۲.۰۱

نسخه‌ی جدید و پرقدرت هوراکان پرفورمانته با رانندگی مارکو ماپلی باتجربه و جادوی آیرودینامیک تیم مهندسی لامبورگینی در کنار پیشرانه‌ی ۱۰ سیلندر V شکل ۵.۲ لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۶۴۰ اسب بخار، رکوردی خارق‌العاده در جهنم سبز ثبت کرد. هوراکان پرفورمانته با استفاده از رژیم کاهش وزن سستو المنتو، ۴۰ کیلوگرم سبک‌تر از هوراکان استاندارد است. مدل کروک این سوپراسپرت زیبا در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸ رونمایی شد.

 

۴- رادیکال SR8 LM

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۰۹): ۶.۴۸.۰۰

مدل SR8 LM تقریباً تمام استانداردهای مورد نیاز برای ورود به مسابقات اتومبیلرانی را دارد. SR8 LM با قدرت ۴۶۰ اسب بخار در تعداد معدودی از کشورهای جهان، همچون بریتانیا مجوز تردد جاده‌ای دارد. مایکل ورگس هدایت این خودروی پرقدرت را در نوربرگر‌رینگ برعهده داشت.

 

۳- پورشه ۹۱۱GT2 RS

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۷): ۶.۴۷.۳۰

پورشه به‌عنوان برندی که بیشترین سابقه‌ی حضور در نوربرگ‌رینگ را دارد، در سال ۲۰۱۷ کولاک کرد. مدل GT2 RS سری ۹۱۱ پورشه با استفاده از پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی ۳.۸ لیتری توربوشارژ (دو توربوشارژ با طرح بای‌توربو) ۷۰۰ ساب بخار قدرت و ۷۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. اگر خودروهای تولید انبوه که در تمام کشورهای جهان مجوز تردد جاده‌ای دارند را حساب کنیم، پورشه ۹۱۱ GT2 RS به مقام اول این فهرست خواهد رسید.

 

۲- نیو EP9

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۷): ۶.۴۵.۹۰

نیو EP9 خودروی تمام برقی با قدرت بیش از ۱۳۰۰ اسب بخار است که هنوز در مورد رکورد آن شک و تردید وجود دارد. زمان‌گیری این خودرو، فقط بر اساس ویدئوی منتشر شده توسط برند سازنده، تایید شده است و هنوز تأییدیه رسمی برای آن وجود ندارد. علاوه بر این، بسیاری از کارشناسان به‌دلیل اینکه EP9 فقط در تعداد چند دستگاه تولید خواهد شد، آن را به‌عنوان خودروی جاده‌ای استاندارد، قبول ندارند.

 

۱- مک‌لارن P1 LM

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۲۰۱۷): ۶.۴۳.۰۲

ابرخودروی مک‌لارن P1 در نسخه‌ی ویژه‌ی LM که فقط ۶ دستگاه از آن تولید شده است، سریع‌ترین خودروی جاده‌ای در نوربرگ‌رینگ است. P1 LM نسخه‌ی جاده‌ای مدل مسابقه‌ای P1 GTR است که رکورد سریع‌ترین خودروی جاده‌ای در هیل‌کلایمب گودوود را هم در اختیار دارد. مک‌لارن P1 LM با رانندگی کنی براک در نوربرگ‌رینگ به زمان ۶ دقیقه و ۴۳.۰۲ ثانیه رسید اما به‌دلیل اینکه بدون پلاک شناسایی بود، برخی کارشناسان رکورد آن را در قالب خودروهای جاده‌ای حساب نمی‌کنند.

 

 پورشه ۹۵۶C؛ سریع‌ترین خودروی نوربرگ‌رینگ

 

سریع ترین خودرو جاده ای,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رکورد (سال ۱۹۸۳): ۶.۱۱.۱۳

در پایان این مطلب، لازم است به رکورد قابل توجه استفان بیلوف، در سال ۱۹۸۳ اشاره کنیم. این زمان باورنکردنی در دورهای تمرینی بیلوف در رقابت‌های استقامتی ۱۰۰۰ کیلومتر نوربرگ‌رینگ ثبت شد؛  سریع‌ترین دور این راننده در مسابقه ۶ دقیقه و ۲۵.۹۱ ثانیه بود. نیکی لائودا با طی کردن این پیست در زمان ۶ دقیقه و ۵۸.۶۰ ثانیه در دورهای تمرینی، اولین راننده‌ی مسابقات فرمول یک بود که زمان زیر ۷ دقیقه را در نوربرگ‌رینگ (رقابت‌های سال ۱۹۷۵) ثبت کرد. رکورد سریع‌ترین خودروی فرمول یک در هنگام مسابقه با زمان ۷ دقیقه و ۶ ثانیه در اختیار کلی رگازونی است.

 

میلاد زنگانه

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش