سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۱ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۳۴۰
دنیای خودرو

سلاطین برف و گِل؛ خودرو‌های دو دیفرانسیل افسانه‌ای

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
بازار خودرو‌های شاسی بلند و کراس اوور امروزه بسیار داغ است و تقریبا در تمامی نقاط جهان، بخش اعظم بازار متعلق به آنهاست. این خودرو‌ها در گذشته بیش از همه برای تردد در معابر صعب العبور و برف خیز محبوب بودند و امروزه با شهر و خیابان‌ها آشتی کرده اند.

به گزارش هفته نامه خودرو امروز، بازار خودروهای شاسی بلند و کراس اوور امروزه بسیار داغ است و تقریبا در تمامی نقاط جهان، بخش اعظم بازار متعلق به آنهاست. این خودروها در گذشته بیش از همه برای تردد در معابر صعب العبور و برف خیز محبوب بودند و امروزه با شهر و خیابان ها آشتی کرده اند. اما همواره خودروهایی نیز بوده اند که با بهره گیری از برخی نقاط قوت شاسی بلندها، پا به پای آنها در مسیرهای برفی درخشیده اند. در این میان بساری از این خودروها در مسابقات رالی نیز افتخارآفرینی کرده، جاودان شده اند. در این مطلب به مناسبت برف و یخبندانی که کشورمان را درنوردیده، قصد داریم تا با برخی از این خودروها و عوامل موفقیتشان بیش از پیش آشنا شویم.

آئودی کواترو کوپه

بخش تحقیقات آئودی در دهه ۷۰ میلادی مشغول گسترش دستاوردهای خود در زمینه خودروهای نظامی و آفرود بود که در نهایت سیستم انتقال نیرو به هر چهار چرخ این کمپانی با نام کواترو شکل گرفت. در اوایل دهه ۸۰ این سیستم پیشرفته به خودروهای سدان و کوپه این خودروساز ارث رسید و در این میان سری کوپه آئودی ۸۰ با اندکی دخل و تصرف و افزایش امکانات، تحت عنوان آئودی کواترو و در قالب یک کوپه لوکس با توانایی های خیره کننده راهی بازار شد. اما کار به همین جا ختم نشد و آئودی توانست با نمونه تا دندان مسلح همین کواترو کوپه، مسابقات رالی را به راحتی فتح کند. همه این موارد از کواترو یک افسانه ساختند.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 میتسوبیشی لنسر Evo

یکی از سلاطین دو دیفرانسیل جهان خودرو که متاسفانه مدتی پیش از خط تولید خداحافظی کرده، سری Evolution میتسوبیشی لنسر است؛ خودرویی که در اوایل دهه ۹۰ میلادی برای رقابت در مسابقات رالی WRC طراحی شد و به لطف موفقیت روزافزونش در این مسابقات محبوبیتی خیره کننده به دست آورد. اما در این میان نباید از توانایی های نمونه خیابانی نیز به راحتی بگذریم. از همان نسل اول Evo، این خودرو تا دندان مسلح از امکانات و تجهیزات پیشرفته ای بود که حرکت در هر مسیری را با حداکثر سرعت امکان پذیر می ساخت. علاوه بر این، درخشش این خودرو در سری بازی های مشهور Gran Tourismo و بدل شدنش به یک نماد، در این محبوبیت بی تاثیر نبود.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 لانچیا دلتا اینتگرال

لانچیا در دهه ۸۰ توانست یک بار آئودی دو دیفرانسیل را با مدل ۳۷، تک دیفرانسیل خود شکست دهد. با این حال، دیگر امکان چنین امری در سال بعدی نبود و به همین جهت مهندسان این شرکت طرحی جدید برای مدل بعدی رالی یعنی دلتا S4 عملی کردند. این هیولای دودیفرانسیل اما به خاطر تغییر قوانین امکان درخشش چندانی پیدا نکرد و در نهایت قوانین تغییر کرد. اما لانچیا دست از کار نکشید و نمونه ساده تر موتور جلویی با نام دلتا اینتگرال با الهام از همان تکنولوژی ساخت که توانست در دوره جدید رالی، درخششی باورنکردنی داشته باشد. علاوه بر این، همه علاقه مندان و متخصصان این مدل را یکی از برترین هاچ بک های تاریخ می دانند. همین امر سبب شده تا ارزش این خودرو به شدت رو به افزایش باشد.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 سوبارو لگاسی

سوبارو یکی از خودروسازانی است که از دهه ۷۰ میلادی، دو عنصر کلیدی یعنی سیستم انتقال نیرو به هر چهار چرخ و پیشرانه ۴ سیلندر باکسر را به عنوان المان های اصلی خود حفظ کرده است. در این میان یکی از موفق ترین محصولات این کمپانی که در میان علاقه مندان به عنوان یک خودرو همه‌جارو و توانمند خانوادگی مطرح شده، لگاسی است. این سدان خانوادگی با روحی اسپرت و ظاهری جذاب، در نسل های متمادی موفق ظاهر شده و نمونه Outback این خودرو نیز در حقیقت یکی از اولین کراس اوورهای جهان بود که از تلفیق یک استیشن کاربردی با سیستم انتقال نیرو به هر چهار چرخ شکل گرفت و بعدها یک مدل جداگانه و مستقل شد.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

سوبارو ایمپرزا

سوبارو در دهه ۹۰ میلادی برای رقابت با هموطن قدرتمندش یعنی میتسوبیشی، نمونه دو دیفرانسیل ایمپرزا را به میدان فرستاد. این خودرو توانست در دوره هایی میتسوبیشی و سایر رقبا را به راحتی شکست داده، قهرمان مسابقات جهانی شود. گونه های متعددی از این خودرو با مشخصات فنی مختلف و فرم های بدنه گوناگون نیز عرضه شدند که هر یک در بخشی از بازار خودروهای اسپرت و مورد علاقه دوستداران ماجراجویی، موفق ظاهر شدند. ایمپرزا نیز همانند لنسر Evo در سری بازی های Gran Tourism خوش درخشید و توانست در قلب دوستداران بازی های رایانه ای جاخوش کند. برخلاف لنسر Evo که دیگر در میان ما نیست، سوبارو هنوز هم گونه های سریع دو دیفرانسیل ایمپرزا را تولید می کند.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

آئودی Allroad

آئودی برای مدت ها سیستم کواترو را در محصولات متعدد خود عرضه کرد که با استقبال شدید خریداران مواجه شد. در این میان اما موفقیت استیشن واگن های  دودیفرانسیلی همانند سوبارو لگاسی Outback و ایده های ناب مدل ایگل خودروسازی AMC آمریکا، مهندسان آئودی را بر آن داشت تا یک نمونه استیشن دودیفرانسیل از مدل A6 را بسازند که با نمونه های عادی تفاوت هایی نظیر پیچیدگی بیشتر سیستم انتقال نیرو، تجهیزات مناسب برای عبور از مسیرهای پربرف و ارتفاعی بیشتر داشته باشد. نصب گلگیرهای پلاستیکی سیاه روی بدنه نیز به حس ماجراجویی این خودرو افزود تا در نهایت محصولی جدید با نام Allroad معرفی شود. از سال ۱۹۹۹ تاکنون، این خودرو یکی از محصولات محبوب و پرفروش آئودی است.

برترین خودروهای دو دیفرانسیل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش