یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۱۳ - ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۳۷۲۵
دنیای خودرو

هفت لاك‌پشت‌خرگوش‌نما!

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

زبان طراحی خودرو همانند سایر تولیدات، پایبند رعایت اصول و قواعدی است كه طی سال‌ها توانسته همگام با ذائقه مصرف‌كنندگان حركت كرده و ظرفیت برطرف كردن توقعات و انتظارات بازار مصرف را در ظاهر تك تك نمونه‌ها و طرح‌ها به نمایش بگذارد. همین قاعده سبب شده است خودروها در رده‌های متفاوت و با ظاهری متمایز به مصرف‌كنندگان عرضه شوند كه در نگاه اول به‌سادگی بتوان نوع كاربری و سطح انتظارات را در وجود آنها مشاهده كرد.

 

یكی از پرطرفدارترین رده خودروهای تولید شده در جهان، خودروهای اسپرت و سرعتی هستند كه به خاطر شتاب بالا و قدرت مانور بسیار بیشتر نسبت به سایر خودروها از قوانین فیزیك در طراحی بهره بیشتری برده و ظاهری متفاوت برای خود دست و پا كرده‌اند. اغلب آنها دماغه‌ای كشیده، سقفی با ارتفاع كم و لاستیك‌هایی پهن دارند و در قسمت انتهایی نیز مجهز به یك اسپویلر هستند. به همه این خصوصیات استفاده از خط‌های تیز و خمیدگی‌های آیرودینامیك را هم اگر اضافه كنیم به مجموعه‌ای از حروف الفبای زبان طراحی خودروهای اسپرت می‌رسیم كه به جرأت می‌توان گفت بخش غیرقابل تفكیك این دسته از محصولات است.

 

در تمام سال‌هایی كه این گونه محصولات تولید می‌شوند چشم بینندگان به این باور رسیده كه با دیدن خودرویی كه دارای تمام این خصوصیات است باید انتظار یك خودروی سرعتی، پرشتاب و تند و تیز را داشت، اما در این زمینه شاهد استثناهایی نیز هستیم؛ تولید خودروهایی كه با داشتن تمام خصوصیات ظاهری یك خودروی اسپرت در عمل نتوانستند انتظارات یك راننده علاقه‌مند به سرعت و حركات تند و تیز را در سطح جاده‌ها برآورده كنند. در ادامه با تعدادی از این خودروها آشنا می‌شویم. برگرفته از: Motor Junkie

 

تویوتا جی‌تی۸۶  Toyota GT86

 

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

این خودرو كه به صورت نسبتا محدود وارد ایران شده را شركت ژاپنی تویوتا اولین بار در سال ۱۳۹۱/ ۲۰۱۲ معرفی كرد و بلافاصله بسیاری از طرفداران خودروهای پیشرفته به خاطر طراحی ظاهری و وزن كم جذب آن شدند. جی‌تی۸۶ به یك موتور چهارسیلندر با سیستم تنفس طبیعی مجهز است كه ۲۰۰اسب بخار قدرت تولید شده را با یك گیربكس دستی به چرخ‌های عقب منتقل می‌كند.

 

اما یكی از نكته‌های ناامیدكننده این خودرو آن بود كه با وجود ۲۰۰ اسب بخار قدرت، شتاب اولیه صفر تا صد آن بالای هشت ثانیه است و این مساله باعث شد مالكانش به فروش آن روی بیاورند.

 

میتسوبیشی لنسر جی‌تی  Mitsubishi Lancer GT

 

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

لنسر جی‌تی كه نسخه اسپرت محصول لنسر از شركت میتسوبیشی ژاپن است به دلیل محدودیت‌ در حجم موتور، بخت حضور در بازار ایران را به دست نیاورد. این خودرو نیز مانند تویوتا جی‌تی۸۶ با ۱۶۸ اسب بخار قدرت، شتاب اولیه صفر تا صد بالاتر از هشت ثانیه دارد كه می‌توان آن را چابك‌تر در نظر گرفت، اما به دلیل قیمت تقریبا بالایی كه دارد به نسخه چندان پرتقاضایی تبدیل نشد.

 

به جز قیمت نسبتا بالا از نكات منفی دیگر این خودرو می‌توان به عایق‌كاری داخل كابین اشاره كرد كه اصلا قابل مقایسه با خودروهای هم‌رده خود نیست؛ زیرا در سرعت‌های بالاتر از ۸۰ كیلومتر صدای باد شدیدی شبیه زمانی كه یكی از پنجره‌های عقب باز باشد به گوش می‌رسد. گیربكس سی‌وی‌تی این خودرو نیز نسبتا دیر عمل می‌كند و حتی پس از رسیدن به دور موتورهای بالاتر از ۴۰۰۰ دور در دقیقه همچنان برای تغییر دنده مردد است. شاید مهندسان میتسوبیشی كاهش مصرف سوخت و اقتصادی كردن این خودرو را فدای ظاهر اسپرت آن كرده باشند!

 

هیوندای ولوستر  Hyundai Veloster

 

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

یكی از محصولات جمع و جور شركت هیوندای كره جنوبی است كه با داشتن چهره‌ای كاملا اسپرت موفق نشد امتیازات خوبی را برای خود كسب كند. ولوستر كه به یك موتور ۶/۱ لیتری چهارسیلندر مجهز است می‌تواند ۱۲۸ اسب بخار قدرت تولید كند و شتاب صفر تا صد آن هم ۱۱ ثانیه طول می‌كشد. این عدد نسبت به سایر رقبا واقعا آهسته و كند است. البته پایین‌بودن توان قدرتی این خودرو تنها مشكلش به‌حساب نمی‌آید. این كوپه هاچبك به خاطر دو در بودن و همچنین كوچك بودن فضای كابین حتی نتوانست جوانان علاقه‌مند به سرعت را آن‌طور كه سازندگانش توقع داشتند راضی نگه دارد. هرچند در نمونه‌ بعدی و ارتقا یافته ولوستر، موتور توربو با توان ۲۰۱ اسب بخار به آن افزوده شده اما با توجه به قیمت و قابلیت‌های موجود در این خودرو همچنان انتظار می‌رود نتواند در برابر سایر رقبا قدرت رقابت چندانی داشته باشد.

 

مرسدس اس‌ال‌كی ۲۰۰  Mercedes SLK200

 

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

شاید با شنیدن نام برند مرسدس كمی سخت باشد كه بتوانیم محصولات این خودروساز مطرح را در فهرست خودروهای نامناسب قرار دهیم. اما زمانی كه با سری اس‌ال‌كی ۲۰۰ مواجه می‌شویم به راحتی می‌توانیم این رودستر كوچك و لوكس را در فهرست لاك‌پشت‌های خرگوش‌نما قرار دهیم.

 

نمونه ابتدایی این خودرو بیش از ۲۰ سال پیش با ظاهری اسپرت و جوان‌پسند به بازار عرضه شد. نمونه‌های ابتدایی اس‌ال‌كی ۲۰۰ همخوانی بیشتری با ظاهر آن داشتند و از نظر شتاب و حركات سریع، راضی‌كننده‌تر به نظر می‌رسیدند؛ اما در نسخه‌های بعدی آن كمی از شتاب آن كاسته شد. البته این كاهش آن‌قدرها محسوس نیست اما طبق اعلام سازندگان مرسدس شتاب صفر تا صد ۱/۴ ثانیه‌ای در مدل اِی‌ام‌جی۵۵ به حدود ۶/۴ ثانیه برای مدل اِی‌ام‌جی۴۳ كاهش یافته است كه همین مساله می‌تواند روند كاهشی ناراحت‌كننده و عجیبی در روند معمول و رو به توسعه محصولات جدید مرسدس بنز باشد. اما اگر این تغییر را به معنای بهبود مصرف سوخت و كاهش قابل توجه گازهای آلاینده محیط‌زیستی در نظر بگیریم، شاید توجیه‌پذیر به نظر برسد.

 

ب‌ام‌و ام۳ ای۳۰  BMW M3 E30

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

مانند برند مرسدس كه كمتر درباره نكات منفی محصولاتش صحبت به میان آمده، ب‌ام‌و نیز توانسته است سابقه خوبی از خود به جا بگذارد. اما در بین محصولات این شركت نیز می‌توان همچون رقیب سنتی‌اش محصولاتی مشاهده كرد كه نتوانستند موفقیت‌های لازم را كسب كنند. یكی از این نمونه‌ها رده ام (M) است كه بخصوص نسخه ای ۳۰  (E30) آن زبانزد است. این خودرو در سال‌‎های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۱/ ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۲ تولید می‌شد و برای شركت در مسابقات قهرمانی اروپا در تورینگ طراحی شده بود. موتور طراحی شده برای ای۳۰ یك پیشرانه چهار سیلندر ۳/۲ لیتری بود كه قدرتش در ابتدا ۱۹۵ و پس از توسعه به ۲۱۵ اسب بخار قدرت رسید. شتاب صفر تا صد آن حدود هفت ثانیه بود كه با توجه به رقبای آن روزگار خود قدرت رقابت چندانی نداشت و به خودرویی آرام و آهسته معروف بود؛ واقعیت تلخی كه پشت طراحی زیبا و اسپرت این خودرو مخفی شده بود!

 

لكسوس سی‌تی ۲۰۰اچ  Lexus CT200H

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

لكسوس كه نام برند لوكس تویوتاست اصرار دارد با عرضه خودروهای لوكس توانسته است رقیب سرسختی برای خودروسازان آلمانی باشد و برای این منظور بسیار تلاش كرده است؛ اما در این راه خیلی موفق هم نبوده است. نمونه این موفق نبودن را می‌توان در عرضه و ساخت نمونه سی‌تی ۲۰۰ اچ به خوبی جست‌وجو كرد. خودرویی با قابلیت‌های پریوس اما در لباسی جذاب‌تر و اسپرت‌تر.

 

سی‌تی ۲۰۰ اچ خودروی هاچبكی است كه در سال ۱۳۸۹/ ۲۰۱۰ رونمایی شد و تولید آن تا سال گذشته ادامه داشت. این خودروی هیبریدی كه از نظر طراحی بدنه و داخل كابین، جزو برترین‌ها به شمار می‌رود از انبوه تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز بهره‌مند است. این نمونه به یك موتور بنزینی ۸/۱ لیتری بنزینی و یك موتور الكتریكی مجهز است و در مجموع ۱۳۶ اسب بخار قدرت دارد كه از این نظر تفاوتی با برادران خود یعنی پریوس و آئوریس ندارد و شتاب صفر تا صد آن حدود ده ثانیه است.

 

مزدا ۶   Mazda6

 

خودروهای اسپرت,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 آخرین نسل مزدا ۶ كه یكی از بهترین سدان‌های متوسط (سواری صندوق‌دار) خانواده است و در سطح بسیار محدودی وارد ایران شد با ظاهری مدرن و تا حدی اسپرت این تصور را در ذهن بیننده القا می‌كند كه با یك خودروی سریع روبه‌رو هستیم. این در حالی است كه با نگاهی دقیق‌تر به مشخصات فنی و آزمون‌های متفاوت درخواهیم یافت كه مزدا ۶ یك خودروی كاملا خانوادگی است كه بیشتر به جنبه‌های راحتی و امنیت در آن توجه شده است و نه القای حس سرعت و هیجان به راننده و سرنشینان.

 

در این خودرو در دنده یك و در سرعت‌های پایین شاهد هرزگردی (سیستم ASR) بیش از حدی هستیم كه گاهی حتی كنترل خودرو را سخت می‌كند و عملا امكان شتاب‌گیری را از راننده می‌گیرد. این سیستم با تاخیر قابل توجه و قطع كامل گاز واكنش نشان می‌دهد و عملا حس رانندگی پرشتاب را از راننده می‌گیرد و در نهایت نمی‌توان شتاب صفر تا صد كمتر از ۹ ثانیه را از آن انتظار داشت. همچنین در سرعت‌های بالا با وجود چسبندگی و پایداری بی‌نقص، حین مانورهای ناگهانی بدنه به سمت مخالف فرمان متمایل می‌شود كه این اتفاق برای رانندگانی كه با خصوصیات مزدا ۶ آشنایی ندارند ممكن است آزاردهنده باشد.

 

jamejamdaily.ir
  • 8
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش