اگر بپذیریم که برخی برندها در صنعت خودرو "خاص" محسوب می شوند؛ قطعا اینفینیتی یکی از گزینه های حاضر در لیست خواهد بود. این خودروساز ژاپنی که در واقع وظیفه تولید خودروهای لوکس و نیمه لوکس نیسان را برعهده دارد؛ فعالیت خود را از سال ۱۹۸۹ آغاز کرده است.
یکی از پروژه های جذاب اینفینییتی که حدودا ۲ سال قبل رونمایی شد بلک اس نام دارد که مربوط به همکاری این کمپانی و تیم فرمول یک کمپانی رنو برای ارائه یک نسخه متفاوت از اینفینیتی کیو۶۰ رِد اسپرت می شود. این مدل مفهومی طی ۲ سال گذشته مراحل توسعه خود را پشت سرگذاشته و هم اکنون اخباری در رابطه با امکان تولید اقتصادی(البته بصورت محدود) آن به گوش می رسد. موردی که اینفینیتی بطور رسمی اعلام کرده تا انتهای سال جاری میلادی در رابطه با آن تصمیم گیری خواهد کرد.
همین مساله بهانه ای شده تا رسانه های مطرح جهان در حوزه خودرو باردیگر پروژه بلک اس را مورد توجه قرار دهند. در ادامه این مطلب نگاهی دقیق تر به این خودرو خواهیم داشت:
اینفینیتی برای پروژه بلک اس یکی از بهترین کوپه های خود یعنی کیو۶۰ نسل دوم نسخه رد اسپرت ۴۰۰ را انتخاب کرده که یک کوپه لوکس بسیار با کیفیت و زیبا است. این محصول از منظر طراحی در همان نگاه اول کدهای مشترک خود را با نیسان جی تی آر به نمایش می گذارد که یکی از متفاوت ترین محصولات صنعت خودروی جهان در تمام دوران است.
جی تی آر
فرمول ۱ برای خیابان!
اما به همکاری با تیم فرمول یک رنو در ابتدای متن اشاره شد که این همکاری به توسعه موتور الکتریکی برای این پروژه مربوط می شود. براساس اعلام اینفینیتی، قرار است از سال ۲۰۲۱ تمامی تولیدات این برند با پیشرانه برقی الکتریکی روانه بازار شوند.
اما مهندسان تیم فرمول ۱ رنو چه تغییراتی را در قلب کیو۶۰ انجام داده اند؟! این محصول از یک موتور بنزینی ۶ سیلندر V شکل ۳ لیتری مجهز به توربوشارژ دوقلو استفاده می کند که یک سیستم KERS (بازیابی انرژی) دقیقا مشابه آنچه که رنو در خودروهای فرمول ۱ خود استفاده می کند، بدان افزوده شده است. در یک تعریف ساده از سیستم KERS باید گفت: این سامانه با یک واحد MGU-K ویژه بازیابی انرژی هدررفت سیستم ترمز و دو واحد MGU-H ویژه بازیابی انرژی گرمایی سیستم اگزوز امکان تامین انرژی برای شارژ باتری لیتیوم یون موتور الکتریکی بلک اس را فراهم می کند تا در نهایت میزان خروجی این موتور به ۵۶۳ اسب بخار برسد.
اگر به قویترین کیو۶۰ استاندارد تولید کارخانه نگاهی داشته باشیم که با نام کیو۶۰ رِد اسپرت۴۰۰ شناخته می شود، این محصول ۴۰۰ اسب بخار با موتور ۳ لیتری توربودوقلو خروجی دارد. بنابراین بلک اس با استفاده از فناوری فرمول۱ خود تا ۴۰ درصد برابر ۱۶۳ اسب بخار توان بیشتری را ارائه داده است. گشتاور این مجموعه نیز برابر با ۳۵۰ پوندفوت یا ۴۷۵ نیوتن متر محاسبه شده است.
طی جدیدترین آزمون هایی که در پیست ورزش های موتوری سالزبورگ رینگ(اتریش) به عمل آمده؛ بلک اس در کمتر از ۴ ثانیه (از حالت توقف) به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت دست یافته است. این رکورد برای نمونه استاندارد (کیو۶۰ رد اسپرت ۴۰۰) ۵.۲ ثانیه گزارش شده است.
اگر بلک اس وارد مرحله فروش شود قطعا اختلاف قیمت چشمگیری با کیو۶۰ رد اسپرت ۴۰۰ با قیمت پایه ۵۵ هزار دلار خواهد داشت.
زیبا و بی نقص
همانطور که ابتدای متن اشاره شد این محصول به ویژه از نمای جانبی شباهت های خود را با پلتفرم نیسان جی تی آر آشکار می کند و البته این موضوع عجیبی نیست زیرا اینفینیتی زیرمجموعه ای از نیسان است.
در رابطه با طراحی این محصول به زحمت می توان به کمبود یا نقص اشاره کرد و عملا باید گفت بلک اس یک محصول فوق العاده زیبا و جذاب است. در گام اول؛ بخش مهمی از زیبایی این شاهکار ژاپنی را باید مدیون رنگ حرفه ایی آن دانست که کدهای رنگ جدیدی را برای صنعت خودرو تعریف کرده است. پوشش و تراکم فوق العاده رنگ در هر بخش از این خودرو بیننده را به تحسین وا می دارد. در این پروژه رنگ زرد به عنوان المان مکمل درنظر گرفته شده که بی ارتباط با رنگ تیم رنو در مسابقات فرمول یک نیست.
خودروی فرمول۱ رنو
بلک اس در نمای جلو یک سامورایی خشن است که برای سخت ترین چالش های خیابانی آمادگی دارد. چراغ های کشیده با نواری از ال ایی دیی داخلی به خوبی با گریل(جلوپنجره) بزرگ و ساختار کرومی اطراف آن هماهنگ شده ند.
در طراحی کیت بدنه بلک اس توجه ویژه ای به جریان هوا و تسهیل عبور آن از خودرو وجود داشته که لیپ جلو در قسمت زیر بامپر(سپر) بخشی از آن است. بلک اس در طرفین بامپر نیز دو محل عبور هوای بزرگ دارد که در افزایش حس اسپرت این قسمت اثر مشخصی دارند.
درپوش موتور عضلانی با خطوط مشخص قسمت دیگر از عناصر مهم تشکیل دهنده نمای جلوی بلک اس محسوب می شود. هود اسکوپ(هواکش) روی درپوش موتور در همان نگاه اول مخاطب را درگیر قدرت بالای تپنده ای که زیر آن پنهان شده، می کند.
بلک اس در نمای عقب نیز یک اثر هنری خودرویی محسوب می شود. در این بخش همه چیز آنقدر خوب در جای خود حضور دارد که فقط باید دید و لذت برد. چراغ ها شبیه تیغه های شمشیر سامورایی به چشم می آیند. خروجی دوقلوی اگزوز با دهانه بزرگ، قطعات فیبر کربن در بامپر لیپ و دیفیوزر فوق العاده زیبا طراحی شده اند.
داخل کابین بلک اس نیز از چرم مشکی باکیفیت و بافت فیبرکربن استفاده شده ؛ چیزی که در اکثر خودروهای اسپرت حرفه ای مشاهده می شود. طراحی خاص با رنگ زرد روی صندلی ها، داخل درب ها و همچنین قطعات مختلفی که در کابین زرد رنگ هستند بر زیبایی این فضا هماهنگ با کل پروژه افزوده است.
در تصویر مربوط به کابین بلک اس، لوگوی برند او ام پی ریسینگ جلب توجه می کند. این کمپانی ایتالیایی از سال ۱۹۷۳ به تولید تجهیزات ایمنی برای ورزش های موتوری مشغول است و میان هوادران اتومبیلرانی بسیار محبوب است.
مازیار دانیالی
- 9
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۵/۲۷ - ۱۵:۵۵
Permalink