سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۹۰۴
دنیای خودرو

کراس اور چینی آی‌ویز U5 رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
کراس‌اور آی‌ویز U5 توانست با عبور از مسیری ۱۵ هزار کیلومتری، از چین به آلمان برسد و رکورد طولانی‌ترین سفر با خودرو برقی را در جهان به خود اختصاص دهد.

شرکت آی‌ویز (Aiways) برای نمایش توانمندی‌های خود کار جالبی انجام داد. این شرکت خودروساز چینی توانست رکورد جهانی گینس برای طولانی‌ترین سفر را با مدل پروتوتایپ خودرو الکتریکی خود به‌دست بیاورد. آی‌ویز دو دستگاه کراس‌اور برقی U5 را راهی سفری ۱۵ هزار و ۲۲ کیلومتری در ۱۲ کشور جهان کرد. ۱۷ ژوئیه، دو خودرو برقی سفر خود را از شهر زی‌آن (Xi'an) چین (ابتدای جاده ابریشم) آغاز کردند و ۷ سپتامبر به فرانکفورت رسیدند. چالش‌انگیزترین بخش‌های سفر شامل صحرای گبی (Gobi Desert) و جلگه قزاق (Kazakh Steppe) و کوهستان‌های جنوبی اورال (Ural) بود.

زیرساخت شارژ خودرو برقی در چنین مناطقی کمتر از حد متعارف است؛ اما مهندسان آی‌ویز U5 را طوری طراحی و تولید کرده‌اند تا با استانداردهای مختلف شارژ و ولتاژ در سراسر جهان سازگار باشد.

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

الكساندر كلوز، یکی از مدیران ارشد آی‌ویز گفت:

شركت آی‌ویز شاسی‌بلندی کاملا برقی ساخته است كه می‌تواند صدها كیلومتر در بعضی از دشوارترین مناطق زمینی و دورافتاده حرکت كند. این واقعیت که در چنین شرایطی توانسته‌ایم به رکوردی جهانی دست پیدا کنیم، نشانگر کیفیت و قابلیت‌های U5 و مهم‌تر از همه، مناسب‌بودن آن برای مصرف‌کنندگان اروپایی است.

 آی‌ویز U5 با ۴،۶۸۰ میلی‌متر طول و ۱،۸۸۰ میلی‌متر عرض و فاصله‌ محوری ۲،۸۰۰ میلی‌متر، تقریبا به‌اندازه مدل فولکس‌واگن تیگوان ال‌اسپیس است. U5 از موتور برقی ۱۴۰ کیلووات (حدود ۱۸۸ اسب‌بخار قدرت) بهره می‌برد که حداکثر ۳۱۵ نیوتن‌متر گشتاور را فقط به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. این خودرو با ۱،۷۳۰ کیلوگرم وزن، تقریبا به‌اندازه‌ی تویوتا RAV4 هیبریدی است.

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آی‌ویز U5 به باتری ۶۵ کیلووات‌ساعتی مجهز است و با استاندارد NEDC با هربار شارژ می‌تواند ۴۶۰ کیلومتر را بپیماید. خریدارانی که به‌دنبال ظرفیت پیمایش بیشتری هستند، می‌توانند باتری اضافی بخرند تا شعاع حرکتی آن به ۵۶۰ کیلومتر افزایش یابد.

در این خودرو برقی، فناوری هوشمند نیز وجود دارد؛ ازجمله‌ی این موارد می‌توان به قابلیت تشخیص چهره اشاره کرد که برای شناسایی خواب‌آلودگی هنگام رانندگی است و به راننده هشدار می‌دهد استراحت کند. U5 اولین سری از مدل‌های مبتنی‌بر پلتفرم ماژولار MAS آی‌ویز به‌شمار می‌رود و دومین سری، U7 Ion است که در نمایشگاه خودرو امسال شانگهای در قالب خودرو مفهومی معرفی شد.

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نام این شرکت مخفف «AI on the way» است و یکی از جدیدترین خودروسازان چین به‌شمار می‌رود که در سال ۲۰۱۷، فو کیانگ و گو فنگ آن را تأسیس کردند. آی‌ویز همچنین شرکتی است که آرمان‌های جهانی دارد. این شرکت هنوز به‌طور رسمی تولید هیچ محصولی را آغاز نکرده؛ اما قصد دارد تا سال آینده محصولاتش به اروپای‌غربی عرضه کند.

شرکت آی‌ویز از متخصصان اروپایی نیز بهره می‌برد و رولند گامپرت را به‌عنوان مدیر ارشد محصول خود در نمایندگی آلمان استخدام کرده است. نام او قبلا روی خودرو اسپرت و مفهومی Gumpert Aiways RG Nathalie استفاده شد که به‌جای باتری معمولی، از چهار موتور برقی با سیستم سوخت متانول استفاده می‌کند.

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

خودروسازان چینی هنوز نتوانسته‌اند در اروپای‌غربی مشتری زیادی جذب کنند؛ زیرا خریداران در این منطقه به برندهای داخلی بسیار وفادار هستند. یکی از اولین خودروهای صادراتی چین به اروپا، جیانگ‌لینگ لندویند X6 بود که در آزمایش تصادف TÜV آلمان مانند آکاردئون مچاله شد. پس‌از‌آن، برلیانس و کوروس (Qoros) نیز تلاش کردند جای پایی برای خود در اروپا بازکنند؛ اما در‌این‌زمینه شکست خوردند. گریت‌وال نیز تا آنجا پیش رفت که توانست کارخانه‌ای در بلغارستان برای تولید محدود محصولاتش افتتاح کند. 

شاید بتوان ام‌جی متعلق به سایک (SAIC) را تنها برند چینی موفق در بازار اروپا دانست که فروش آن هر سال از زمان آغاز به کار در حال رشد بوده است. اگرچه آی‌ویز تلاش می‌کند اولین برند خودروساز برقی در چین باشد که وارد بازار اروپا می‌شود، قطعا ام‌جی eZS اولین خودرو الکتریکی چینی در این قاره خواهد بود. بایتون و نیو نیز قصد دارند تا سال ۲۰۲۱ خودروهای برقی خود را به بازار اروپا معرفی کنند. با توجه به افزایش تقاضا برای خودرو برقی در چین و روند افزایشی فروش در اروپا، این قاره می‌تواند بازار مناسبی برای خودروسازان چینی باشد.

کراس‌اور آی‌ویز U5,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش