چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۰۸ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۱۸۲۸
دنیای خودرو

سمند ما کجا و TOGG ترکیه کجا؟

خودرو TOGG,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
همسایه شمال‌غربی از نخستین خودروی ملی‌اش در کلاس جهانی رونمایی کرد.

در ترکیه عوارض خرید خودروی خارجی و داخلی یکسان است و همین نگاه آنها باعث پیشرفت‌شان در صنعت خودروسازی شده است. ترکیه‌ای‌ها صادرات را از قطعات خودرو آغاز کردند و از همان ابتدا هم مشخص بود که افق دیدشان وسیع است و نمی‌خواهند بازار خودرو را منحصر به محصولات داخلی کنند و این دقیقا برخلاف سیاستی است که درکشور ما دنبال می‌شود

ترکیه دیروز از اولین خودروی ملی خود یعنی TOGG با ویژگی‌هایی در کلاس جهانی رونمایی کرد. اطلاعات منتشرشده از این خودرو نشان می‌دهد ترکیه در نخستین قدم به سوی بالاترین و مدرن‌ترین سطح خودروسازی در جهان حرکت کرده است. ترکیه حالا به گفته کارشناسان صنعت خودرو پا جا پای کره‌جنوبی می‌گذارد. ترکیه‌ای که صنعت خودرویش را وادار کرده است با تعرفه واردات پایین، با خودروسازان خارجی رقابت کند و پس از سال‌ها قطعه‌سازی برای بزرگ‌ترین برندهای جهان، حالا خودش صاحب خط تولید خودرو شود.

مرور تجربه ایران در خودروسازی گویای این نکته است که عکس این مسیر را طی کرده است. ایران و کره‌جنوبی تقریبا همزمان با یکدیگر شروع به تولید خودرو کردند. کره‌جنوبی نقشه راه امروز ترکیه را درپیش گرفت و تبدیل به یکی از غول‌های بزرگ خودروسازی در جهان شد و ایران مسیر را وارونه رفت و با مونتاژ قطعات و قدیمی‌ترین تکنولوژی‌های جهان خودرو تولید کرد و بازارش را روی خودروهای وارداتی بست. این انحصار آن‌قدر تکرار شد که صنعت خودروسازی ایران درحاشیه امن بازار داخلی هیچ تکانی به خود نداد و حالا به زیاندهی افتاده است.

اردوغان اولین خودروی ملی ترکیه را خرید

همسایه شمال‌غربی ایران دیروز اولین خودروی ملی خود را در حضور رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری این کشور رونمایی کرد و خودش شخصا نخستین سفارش خرید این خودروی بومی را داد.

صنعت خودروسازی ترکیه پس از سال‌ها مونتاژ خودروهای مدرن برندهایی چون رنو، پژو، فیات، فولکس واگن و تویوتا بالاخره در پروژه‌ای چندساله و پرهزینه از نخستین خودرو ملی خود در دره فناوری استان کوجائلی رونمایی کرد.

این خودرو صددرصد برقی و دارای بلندترین محور در میان خودروهای هم‌تراز خود است. با شارژی در مدت کمتر از ۳۰دقیقه به میزان ۸۰‌درصد شارژ می‌شود. همچنین این خودروی هوشمند و دوستدار طبیعت بدون نیاز به هیچ واسطه‌ای توانایی اتصال به اینترنت ۴G و ۵G را دارد. خودروی ملی ترکیه در دو نسخه شاسی‌بلند و سدان رونمایی شده و قرار است از ‌سال ۲۰۲۰ نخستین مدل این خودروها به بازار عرضه شود.

خودروهای رونمایی‌شده، نمونه‌های اولیه این خودرو‌ها هستند و ترکیه سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳.۹‌میلیارد دلار برای آن داشته است. اردوغان ادعا کرد تا ‌سال ۲۰۲۲ زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در کشور توسعه خواهد یافت و این خودرو‌ها در تیراژ سالیانه ۱۷۵‌هزار دستگاه عرضه می‌شود.

تفاوت‌های صنعت خودروسازی ترکیه با ایران

خودروی ملی ترکیه‌ای‌ها حاصل پروژه مشترک دولت ترکیه و بخش خصوصی است که منابع مالی آن توسط بخش خصوصی تأمین شده است. این خودرو با مشارکت پنج هلدینگ بزرگ ترکیه و همکاری با قطعه‌سازان خارجی در قالب یک استارت‌آپ بزرگ ساخته شده و طراحی آن هم برعهده یک شرکت ایتالیایی بوده است. خودروی برقی ترکیه‌ای‌ها این قابلیت را هم دارد که نمونه بنزینی‌اش ساخته شود و شرکت‌های قطعه‌سازی مثل بوش آلمان با ترکیه برای ساخت این خودرو همکاری کرده‌اند. ترکیه‌ای‌ها درنظر دارند سالانه ٢٠٠‌هزار دستگاه از این خودرو تولید کرده و به کشورهای دیگر ازجمله اروپایی‌ها صادر کنند. فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو به «شهروند» می‌گوید: «حاصل اولین گام ترکیه‌ای‌ها در ساخت خودروی ملی، محصولی باارزش از آب درآمده است.

هدف ترکیه‌ای‌ها از تولید این محصول استفاده از آن در داخل نیست و آنها عزمی جدی برای صادرکردن این خودرو به کشورهای دیگر دارند.» او ادامه می‌دهد: «در ترکیه عوارض خرید خودروی خارجی و داخلی یکسان است و همین نگاه آنها باعث پیشرفت‌شان در صنعت خودروسازی شده است. ترکیه‌ای‌ها صادرات را از قطعات خودرو آغاز کردند و از همان ابتدا هم مشخص بود که افق دیدشان وسیع است و نمی‌خواهند بازار خودرو را منحصر به محصولات داخلی کنند و این دقیقا برخلاف سیاستی است که درکشور ما دنبال می‌شود. شاید برای خیلی‌ها این سوال پیش آمده باشد که آیا ما هم روزی می‌توانیم مثل همسایه غربی‌مان چنین خودروی باکیفیتی تولید و آن را صادر کنیم که پاسخ زاوه به این سوال مثبت است.»

او در این‌باره توضیح می‌دهد: «ما از نظر نیروی انسانی توانمند این امکان را داریم که بتوانیم در خودروسازی پیشرفت کنیم اما به شرطی که انتخاب افراد بر مبنای قوم و خویشی و سلایق شخصی و اهلیت و حرف گوش‌کنی نباشد بلکه فقط به توانایی و تخصص افراد فکر کنیم و مدیران را براساس شایستگی‌شان انتخاب کنیم. نتیجه تصمیمات نادرست مدیریتی درکشور ما این می‌شود که بعد از ٦٠‌سال با افتخار تولید نیسان جونیور را ادامه می‌دهیم یا به تولید دنا پلاسی افتخار می‌کنیم که هیچ پیشرفتی با دنای معمولی ندارد. با این مدیریت اقتصادی همچنان میزبان نیسان جونیور خواهیم بود و پیشرفت نخواهیم کرد. تا زمانی که تنگ‌نظری را از پروژه‌های اقتصادی دور نکنیم و حصار داخلی را نابود نکنیم، به نتیجه نمی‌رسیم.»

کدام صنعت‌مان رشد کرد که خودرو رشد کند؟

بابک صدرایی، دیگر کارشناس صنعت خودرو درباره ساخت اولین خودروی ملی ترکیه‌ای‌ها به «شهروند» می‌گوید: «وقتی ما از پیشرفت‌نکردن صنعت خودروسازی حرف می‌زنیم، باید این را هم درنظر بگیریم که کدام صنعت ما رشد کرده که خودروسازی از آن عقب مانده باشد. ما می‌توانیم در صنعت خودروسازی پیشرفت کنیم به شرطی که برنامه‌ای جامع برای آن داشته باشیم. یکی از مشکلات ما این است که پروسه خودروسازی را به درستی طی نمی‌کنیم. وقتی در ‌سال ٧٥ زمزمه ساخت اولین خودروی ملی در کشور مطرح شد، ما آمادگی و امکاناتش را نداشتیم.» او ادامه می‌دهد: «ما در زمانی آمدیم خودروی ملی را مطرح کردیم که تنها خودروی داخلی‌مان پیکان بود، با تکنولوژی سه‌دهه قبل. متأسفانه دولت‌ها هم درباره پیشرفت صنعت هم‌نظر نبودند و برخی از آنها نمی‌خواستند به صنعت بها دهند و به دنبال افزایش واردات بودند.»

 صدرایی با انتقاد از صنعت خودروسازی درکشور ادامه می‌دهد: «وقتی دور خودمان حصار می‌کشیم و بی‌توجه به تحولات دنیا مشغول تولید خودرویی با تکنولوژی ٣٠‌سال قبل هستیم، یعنی در این دنیا زندگی نمی‌کنیم و به تحولات آن کاری نداریم. طبیعی است که شرکت‌های مطرح خودروسازی در دنیا هم به سرمایه‌گذاری درکشور ما فکر نمی‌کنند و ما را وارد بازارهای جهانی نمی‌کنند. نهایت این داستان هم می‌شود وضع آشفته این روزهای صنعت خودروسازی که نه مونتاژ کار هستیم، نه خودروساز، نه قطعه‌ساز.»

  • 21
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
كافى از امير مؤمنان آورده است كه رسول خدا فرمود : « به زودى بر مردم زمانى خواهد آمد كه از قرآن جز خط و نشان ، و از اسلام جز اسمى باقى نمى ماند . به آن شناخته مى شوند ، در حالى كه دورترين مردم از قرآن و اسلام اند. مساجدشان آباد اما خالى از هدايت و ارشاد است . فقيهان آن زمان ، بدترين فقهاى زير آسمانند . فتنه از آنها برمى خيزد و به خودشان هم بازمى گردد.
چرا اقاي نوبخت و ربيعي ميگويند ما ۵% رشد اقتصادي در صنايع غير نفتي داشتيم!!
و در ایران: " لکن یک قدری باید تحمل کنید. به این نغمه‌های باطل گوش نکنید؛ آنها حرف می‌زنند ما عمل می‌کنیم. آنها شما را می‌خواهند دلسرد کنند از اسلام؛ اسلام پشتیبان شماست." «در سال ۲۰۱۸ در نتایج به دست آمده از یک پژوهش، ایران در بین ۹۵ کشور انتخاب شده در دنیا رتبه‌ی چهارم را از نظر شاخص فلاکت به دست آورد. طبق آماری که مسئولین داده‌اند در کشور ما در تابستان ۱۳۹۸ شاخص فلاکت ۵۳.۲ واحد بوده است در صورتی که مؤسسه‌ی بین‌المللی کاتو این شاخص فلاکت را در ایران ۷۵.۷ واحد اعلام کرده است. طبق شاخص‌ها و آمارهای موجود، انشالله مقام اول را کسب کرده ایم!»
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش