شرکت خودروسازی "ولوو" (Volvo) اعلام کرده است تصمیم دارد در نسل جدید خودروهای خودرانش از فن آوری لیدار استفاده کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، وسایل نقیله خودران امروزه بسیار پیشرفته هستند و از دوربین و رادار و جی.پی.اس گرفته تا حسگرهای فراصوت داخل آن ها تعبیه شده است. با این حال، بطور کلی فن آوری لیدار به علت گران بودن در بین آن ها نبوده است. حال شرکت ولوو اعلام کرده تصمیم دارد از سال ۲۰۲۲ در نسل جدید خودروها خودرانش فن آوری لیدار نرمافزار "لومینار" (Luminar) را تعبیه کند.
لایدار (Lidar) یا لیدار، یکی از فن آوری های سنجش از راه دور است که با تاباندن لیزر به هدف و تجزیه و تحلیل نور بازتاب شده، فاصله را اندازه می گیرد. لایدار مشابه رادار (Radar) است که بعضی اوقات نیز رادار لیزری نامیده می شود. اختلاف اصلی لایدار و رادار، طول موج های تابشی مورد استفاده است. رادار از طول موج هایی در ناحیه رادیویی استفاده می کند در حالیکه لایدار طول موج های لیزری به کار می برد.
لیدار با انتشار پالس هایی از نور لیزر که میلیون ها بار در ثانیه منتشر میشوند، کار می کند و فاصله اشیای اطراف با ماشین را با ایجاد نقشه زنده سه بعدی از محیط طبق نور انعکاس یافتهتعیین می کند. این نوع فن آوری وسایل نقلیه خودران فورد را قادر ساخته است تا در برف و تاریکی حرکت کنند، در حالیکه تویوتا نیز تصمیم دارد از فن آوری لیدار در نسل بعدی وسایل نقلیه خودران خود استفاده کند. البته "ایلان ماسک" مدیرعامل شرکت تسلا با استفاده ازچنین فن آوری گرانی مخالف است و استفاده از آنرا غیرلازم می داند.
- 11
- 5