یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۱:۱۴ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۸۹۷
دنیای خودرو

گوردون موری اتوموتیو (Gordon Murray Automotive) از ابرخودروی جدید T.50 رونمایی کرد + تصاویر

خودروی T.50 گوردون موری اتوموتیو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
ابرخودرو گوردون موری T.50 رونمایی شد.

گوردون موری اتوموتیو بطور رسمی از ابرخودرو T.50 رونمایی کرد که حدود ۳ میلیون دلار قیمت دارد و از پیشرانه ۴ لیتری با ۶۵۴ اسب بخار قدرت بهره می برد.

سرانجام ابرخودرو T.50 شرکت خودروسازی گوردون موری اتوموتیو (Gordon Murray Automotive) به صورت رسمی رونمایی شد و آخرین ساخته این مهندس خودروساز مشهور کاملاً به یک خودرو تولیدی تبدیل شده است. گوردون موری T.50 فقط ۹۸۶ کیلوگرم وزن دارد و از پیشرانه تنفس طبیعی ۴ لیتری خورجینی ۱۲ سیلندر با قدرت ۶۵۴ اسب بخار و گشتاور ۴۶۷ نیوتن متر بهره می برد. اگر این اعداد به اندازه کافی چشم گیر نیستند، یک فن در پشت خودرو وجود دارد که آن را به جاده می چسباند.

از نمای جلو، پی بردن به شباهت های T.50 با مک لارن F1 بعنوان یکی از پروژه های مشهور و افسانه ای گوردون موری دشوار نیست. هر دو مدل دارای دماغه کوتاه، ظاهر طراحی صاف و ورودی های باریک در گوشه ها هستند. شیشه جلوی گرد و گسترده، پنجره های بزرگ در درها و پنل های شفاف در سقف یک گلخانه بسیار زیبا برای این ابرخودرو ایجاد می کند. ورودی هوای کوچک و ظریف در سقف ابرخودرو، هوا را به سمت پیشرانه V12 هدایت می کند و قسمت های صاف مربوط به پنل عقب درهای گالوینگ بگونه ای است که تأثیر کمی روی طراحی سیستم تعلیق در زیر بدنه داشته باشد.

شاسی و بدنه هر دو از فیبر کربن و تمام اجزای آن فوق العاده سبک هستند. گوردون موری اتوموتیو ادعا می کند وزن پنل های بیرونی و مونوکوک کم تر از ۱۵۰ کیلوگرم است.

خودروی T.50 گوردون موری اتوموتیو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فن ۴۰۰ میلی متری نصب شده در عقب، من جمله جذاب ترین ویژگی های T.50 به شمار می رود. این قطعه تا حداکثر ۷،۰۰۰ دوربردقیقه می چرخد ​​و روی یک موتور الکتریکی ۴۸ ولت کار می کند. این دستگاه در ترکیب با اسپویلرهای عقب فعال و دیفیوزر کار می کند تا دان فورس (نیروی روبه پایین) را در حالت رانندگی عادی ۵۰ درصد و در حالت ترمزگیری ۱۰۰ درصد افزایش دهد. این سیستم همچنین بعنوان القای پمپ هوا برای پیشرانه عمل می کند تا در حدود ۴۹ اسب بخار به توان آن بیافزاید.

ناگفته نماند که عملکرد و فن آوری T.50 به شکلی جمع وجور ترکیب می شوند. این ابرخودرو ۴،۳۵۲ میلی متر طول دارد که تنها حدود یک اینچ کوتاه تر از پورشه ۷۱۸ کیمن با ۴،۳۷۹ میلی متر است. بعنوان یک مقایسه ی دیگر، بد نیست بدانید که طول شورولت کوروت C8 مدل ۲۰۲۰ به ۴،۶۳۰ میلی متر می رسد.

پیشرانه به صورت سفارشی توسط کازورث (Cosworth) و گوردون موری اتوموتیو طراحی و ساخته شده و دارای بیشینه دور (خط قرمز) ۱۲،۱۰۰ دور است. طبق ادعای شرکت سازنده، پیشرانه با وزن ۱۷۷ کیلوگرم، سبک ترین پیشرانه V12 جاده ای محسوب می شود. حجم جابجایی این پیشرانه ۳، ۹۹۴ سانتیمتر مکعب است، اگرچه خودروساز انگلیسی در بیانیه مطبوعاتی از آن بعنوان پیشرانه ۳/۹ لیتری یاد می کند.

خودروی T.50 گوردون موری اتوموتیو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پیشرانه نیروی خود را ازطریق جعبه دنده دستی ۶ سرعته به چرخ ها منتقل می کند. در حین توسعه، این شرکت توجه ویژه ای به احساس راحتی و نرمی در هنگام تعویض دنده و زمان درگیری دنده ها داشت.

کابین نیز از مک لارن F1 الهام گرفته است، زیرا صندلی راننده در مرکز قرار دارد و سرنشینان در دو طرف او جای می گیرند. دکمه های مهم برای کنترل ابرخودرو روی دو طرف غربیلک فرمان جاي گرفته است. به منظور احترام به سلایق مشتریان، هر خریدار میتواند با مراجعه با گوردون موری اتوموتیو ترجیحات خود را درباره موقعیت صندلی، فرمان و پدال ها اعلام کند تا برایش شخصی سازی شود.

گوردون موری اتوموتیو تصمیم دارد فقط ۱۰۰ دستگاه از T.50 را بسازد و این شرکت ۲/۳۶ میلیون پوند بدون احتساب مالیات (حدود ۳/۰۸ میلیون دلار با نرخ ارز فعلی) برای آن دریافت می کند. تولید T.50 از ژانویه ۲۰۲۲ شروع می شود و تحویل اولین مدل ها در اواخر همان سال اتفاق می افتد.

خودروی T.50 گوردون موری اتوموتیو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودروی T.50 گوردون موری اتوموتیو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش