بخش تولید خودروهای سواری ولوو( Volvo Cars)، بعد از مستقر شدن زیر چتر حمایتی جیلی دوباره زنده شده و توانسته با تولید محصولات زیبا، توسعه یافته و البته همچون همیشه ایمن، به چرخه رقابت بازگردد. این خودروساز خوشنام سوئدی در کنار ایمنی، اینک بر دو فاکتور پیشرانه های سبز و بهره گیری از آخرین تکنولوژی ها بیش از هر زمان دیگری تمرکز کرده و قصد دارد محصولات خود را با سیستم اینفوتینمنت مبتنی بر اندروید راهی بازار کند.
مدل پاک و مجهز ولوو XC40 Recharge یکی از نخستین ثمره های استراتژی جدید ولوو است. این ماشین در کلاس کراس اوورهای لوکس کوچک قرار گرفته و با قیمت تقریبی ۵۵ هزار دلار در ایالات متحده به فروش می رسد.
ولوو معتقد است XC40 Recharge تصویری از مسیر آینده کمپانی را عرضه می کند. پیشرانه تمام الکتریکی این خودرو ۴۰۲ اسب بخار قدرت داشته و به وسیله پک باطری ۷۸ کیلووات ساعتی تغذیه می شود. به لطف این پک XC40 Recharge قادر است تا ۲۰۸ مایل( ۳۳۲ کیلومتر) مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد پشت سر بگذارد که البته این رقم با برد حرکتی سایر مدل های برقی فاصله معناداری دارد.
ولی فارغ از مزایایی چون فضای داخلی گسترده، سانروف پانورامیک، توانایی کشش باری به وزن ۲ هزار پوند( ۹۰۷ کیلوگرم) و صندوق جلو و عقب حجیم، شاخص ترین و منحصربفردترین ویژگی ولوو XC40 Recharge را باید سیستم اینفوتیمنت پیشرفته آن دانست.
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم این خودرو از سیستم اینفوتینمنت مبتنی بر اندروید سود می برد و میتوان آنرا خودرویی اندرویدی دانست. با توجه به این مسئله، نشستن پشت فرمان XC40 Recharge و کنترل امکانات مختلف آن حس و حال کاملاً متفاوتی دارد.
برای تعامل با سیستم اینفوتینمنت اندرویدی XC40 Recharge روش های متعددی تعریف شده که عبارتند از فشار دادن یک دکمه اختصاصی روی غربالک فرمان، لمس نمایشگر مرکزی و یا گفتن عبارت« Hey Google» و کمک گرفتن از دستیار گوگل( Assistant).
دسترسی راحت به گوگل مپس یکی از مزایایی است که بهره گیری از سیستم عامل اندروید به ارمغان آورده؛ این اپلیکیشن بسیار مفید و کاربردی از دو سال قبل به قابلیت نمایش ایستگاه های شارژ نیز مجهز شده، از این جهت رانندگان XC40 Recharge در صورت کم شدن شارژ باطری براحتی و بدون استفاده از یک دستگاه یا اپلیکیشن دیگر، خواهند توانست نزدیک ترین ایستگاه را پیدا کنند.
برای نمونه گوگل مپس سیستم اینفوتینمنت ولوو XC40 Recharge اطلاعاتی از قبیل تعداد شارژرها، شبکه و نوع شارژر، قیمت و سرعت شارژ را در اختیار راننده می گذارد. با انتخاب ایستگاه دلخواه گوگل مپس شروع به مسیریابی و هدایت راننده به سمت مقصد می کند.
نمایشگر ۱۲.۲ اینچی حاضر در پشت فرمان، علاوه بر ارائه اطلاعات اصلی، نقش مکمل نمایشگر اصلی را هم بر عهده دارد. این نمایشگر با نشان دادن مسیرها، راننده را از چرخاندن سر و نگاه کردن به سمت راست بی نیاز می کند.
جالب اینکه سیستم اینفوتینمنت ولوو XC40 Recharge فروشگاه گوگل پلی استور را نیز در خود دارد. اما برخلاف نسخه اصلی، در نسخه خودرویی پلی استور تنها ۲۵ اپلیکیشن گنجانده شده و در آن خبری از اپلیکیشن های محبوبی مثل واتسپ یا اپل موزیک نیست.
پخش کننده موسیقی پیش فرض XC40 Recharge برای شروع به کار نیازمند داشتن حساب یوتیوب موزیک است، البته چنانچه فردی فاقد این حساب باشد، می تواند برخی از اپلیکیشن های پخش موزیک را به صورت دستی نصب کند.
به طور کلی باید گفت سیستم اینفوتینمنت XC40 Recharge برای افرادی که وابستگی زیادی به سرویس های گوگل دارند، بسیار مناسب و کاربردی است. اما برای کاربران iOS داستان فرق می کند، چرا که آنها برخلاف اپل کارپلی نمی توانند دسترسی مستقیمی به پیامک ها، ترانه ها و پادکست های ذخیره شده در آیفون خود داشته باشند. شاید این دسته برای کسب تجربه ای مشابه و البته بهتر، باید چند سال دیگر تا زمان به ثمر نشستن پروژه تایتان و معرفی اولین خودرو با نشان اپل منتظر بمانند.
بر اساس پیش بینی ها خودروی اپل سریعتر از سال ۲۰۲۵ از راه نخواهد رسید. تا آن موقع ولوو در نظر دارد حداقل ۵۰ درصد از محصولات خود را الکتریکی کند، ۵۰ درصد باقیمانده نیز با پیشرانه هیبریدی راهی نمایندگی های فروش خواهند شد. این کمپانی سوئدی اعلام کرده تا سال ۲۰۴۰ میزان آلایندگی تولیدات خود را به صفر خواهد رساند.
- 13
- 1