به گزارش عصرایران، اواخر سال گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که از ازدیبهشت سال ۱۴۰۱، واردات خودرو آزاد می شود و بین یک تا دو میلیارد دلار، خودرو وارد کشور خواهد شد.
در چنین شرایطی مساله قیمت خودروی وارداتی و همچنین اثرگذاری آن بر نوع قیمت گذاری محصولات داخلی به بحث اصلی و چالشی میان مخاطبان بازار خودرو تبدیل شده است.
شاید شما هم از آن گروه باشید که قیمت خودروی خارجی را مستقیم با تومان تبدیل می کنید تا بدانید فلان محصول باید چه قیمتی در بازار ایران داشته باشد. برای مثال یک مدل تویوتا در بازار جهانی ۲۰ هزار دلار قیمت دارد پس باید در بازار ایران با قیمت ۵۲۰ میلیون تومان(تبدیل با دلار ۲۶ هزار تومانی اواخر اسفندماه سال گذشته) عرضه شود.
اما باید به این قیمت، عوارض گمرکی، مالیات، هزینه پلاک و سایر هزینه های مرتبط تا زمانی که خودرو به دست مشتری می رسد را نیز اضافه کنید. در نهایت تمامی این عوامل قیمت نهایی را به عددی بی ربط با قیمت خالص دلاری تبدیل می کند. به طور فرض همان تویوتا که بالا مثال زدیم را باید بیش از ۱ میلیارد تومان خریداری کنید یعنی حدود ۵۰۰ میلیون تومان اختلاف قیمت.
حال که مساله واردات خودرو بحث های این حوزه را داغ و چالشی تر کرده، در ادامه نگاهی به ۱۰ خودروی خارجی با سابقه موفق در بازار ایران خواهیم داشت تا ببینیم مدل ۲۰۲۲ این خودروها در بازار جهانی چه قیمتی دارد و در نهایت اگر بخواهند با قیمت دلار روز و پرداخت هزینه های مختلف مانند عوارض و مالیات و حتی سود وارد کننده به کشور بیایند با چه قیمتی به دست مصرف کننده ایرانی می رسند.
گفتنی است قیمت های ریالی ذکر شده برای این خودروها بر اساس دلار ۲۶ هزار تومانی بر مبنای نرخ اواخر اسفند ماه سال گذشته در نظر گرفته شده و به این رقم هزینه های شماره گذاری، مالیات های مختلف و حتی سود شرکت وارد کننده اضافه شده است.
همچنین قیمت های بازار جهانی نیز با توجه به تفاوت در مناطق مختلف بصورت حدودی مورد اشاره قرار گرفته است. این قیمت ها، البته قیمت هایی هستند که با شرایط موجود محاسبه شده اند و اگر قیمت ها در عمل بیش از این ها باشد، یا مبانی قیمتی تغییر کرده (مثل افزایش تعرفه گمرکی) و یا عوامل غیر اقتصادی مانند منافع خاص، مانع شده است. مثلاً ممکن است با واردات محدود، نیاز داخلی پاسخ داده نشود و بین قیمت تمام شده وارداتی و قیمت مصرف کننده، شکاف ایجاد کنند و مابه التفاوت بزرگ این فاصله را به جیب خود بزنند! در هر حال، قیمت هایی بیش از آنچه در این فهرست آمده، احجاف به مردم است.
تویوتا کرولا
قیمت پایه: ۲۰۰۷۵ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۰۴۳,۹۰۰,۰۰۰ تومان
تویوتا کمری
قیمت پایه: ۲۵۲۹۵دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۳۱۵,۳۴۰,۰۰۰ تومان
تویوتا راو۴
قیمت پایه: ۲۷۰۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۴۰۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان
کیا سراتو
قیمت پایه: ۲۶۰۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۳۵۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان
کیا اسپورتیج
قیمت پایه: ۲۵۳۰۵ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۳۱۵,۸۶۰,۰۰۰ تومان
کیا سورنتو
قیمت پایه: ۲۹۶۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۵۳۹,۲۰۰,۰۰۰ تومان
هیوندای سانتافه
قیمت پایه: ۲۷۲۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۴۱۴,۴۰۰,۰۰۰ تومان
هیوندای الانترا
قیمت پایه: ۱۹۸۵۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۰۳۲,۲۰۰,۰۰۰ تومان
هیوندای اکسنت
قیمت پایه: ۱۷۷۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۹۲۰,۴۰۰,۰۰۰ تومان
مزدا ۳
قیمت پایه: ۲۳۷۶۵ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۲۳۵,۷۸۰,۰۰۰ تومان
هیوندای سوناتا
قیمت پایه: ۲۵۲۰۰ دلار
قیمت احتمالی در بازار ایران: ۱,۳۱۰,۴۰۰,۰۰۰ تومان
طبعاً با کاهش قیمت خودورهای صفر وارداتی، قیمت خودروهای خارجی موجود نیز کاهش قابل ملاحظه ای خواهد یافت.
- 15
- 6