دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۵۰۶
اخبار بازار خودرو

گرانی ۱۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی خودرو / توقف فروش لیزینگی یک خودروساز

بازار خودرو,افزایش قیمت خودرو

وضعیت نابسامان بازار خودرو به عنوان یکی از مثال‌های بارز برای اثبات عملکرد منفی وزیر صمت در حالی زیر ذره‌بین کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس قرار داشت که افزایش قیمت ۳ هزار تومانی نرخ ارز طی یک هفته اخیر، بر نوسانات این بازار دامن زده و شاید بتوان گفت که می‌تواند این بازار را به طور کلی از کنترل خارج کند. بررسی‌ها از بازار حاکی از آن است که خودرو که به یمن سیاست‌های نسنجیده دولت طی سال‌های اخیر به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است، بسیار زودتر از دیگر بازارها نسبت به دلار ۳۶ هزار تومانی واکنش نشان داده است. بر همین اساس شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی نرخ انواع خودروها در بازار هستیم.

تشدید رکود در بازار

بر همین اساس برخی فعالان بازار از رکود هرچه بیشتر بازار خبر می‌دهند و اعلام می‌کنند که بازار خودرو به دلایلی همچون کمبود عرضه‌، کاهش قدرت خرید مردم در مقابل افزایش قیمت‌های قابل توجه و بازی دلالان مدت‌هاست که با رکود همراه بوده اما افزایش قیمت‌های جدید به دلیل نوسانات قابل توجه نرخ ارز موضوعی است که می‌تواند این رکود را تشدید کند.

بازار خرید و فروش خودرو در طول یک ماه اخیر همانند ماه‌های گذشته شاهد رونق معاملات نبود اما این هفته نوسانات قیمت دلار عاملی شده تا رکود بازار خودرو تشدید و به نوعی رکود خرید و فروش بیشتر شود. متاسفانه رشد قیمت‌ها در برخی از خودروها به بیش از ۲۰ میلیون تومان می‌رسد که همین امر بی‌رغبتی مردم را برای خرید افزایش داده است.

در نخستین روز از هفته جاری ۲۰۶ تیپ دو با رشد ۱۱ میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان رسیده است، ‌هایما نیز از ۹۶۰ میلیون تومان به یک میلیارد و ۹۰ میلیون تومان رسیده است. علاوه بر این دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک رکورد ۵۶۰ میلیون تومانی را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که این خودرو در دو هفته گذشته قیمت ۵۱۵ میلیون تومانی را ثبت کرده بود.

ارزانی در کار نیست

اگرچه دلایل زیادی برای کاهش تقاضا و تشدید رکود در بازار خودرو وجود دارد اما برخی از فروشندگان خودرو، انتظار مردم برای مشخص شدن تکلیف مذاکرات برجام و همچنین واردات خودرو را نیز در این قضیه سهیم می‌دانستند، چراکه برخی از مصرف‌کنندگان تصور می‌کردند اگر واردات انجام شود، با افزایش تقاضا شاهد کاهش قیمت‌ها نیز خواهیم بود. این در حالی است که حالا کارشناسان اعلام می‌کنند ارزانی در کار نیست.

به اعتقاد فعالان بازار، بازار خودرو بلاتکلیف‌تر از ماه‌های گذشته با توقف معاملات روبه‌رو شده و اخبار آغاز واردات خودرو نیز نتوانسته است رونقی را در بازار به وجود بیاورد چرا که به اعتقاد فروشندگان خودرو اگر قرار بر واردات باشد خودروها راهی بورس می‌شوند و در آنجا قیمت‌های بالایی ثبت می‌کنند، همین امر عاملی می‌شود تا قشر متوسط جامعه نتوانند نسبت به خرید این خودروها اقدام کنند و به نوعی همچنان این خودروها لوکس محسوب می‌شوند. علاوه بر این با وجود طرح‌های فروش مختلفی که توسط خودروسازان انجام می‌شود به دلیل تاخیر در زمان تحویل بازار شاهد افزایش عرضه محصول نیستیم و روی هم رفته مردم در خرید خودرو بلاتکلیف هستند.

قیمت پایه خودرو در کشور بالاست

این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود با اهرم فشار نرخ ارز بر بازار خودرو، همچنان تا پایان سال شاهد افزایش قیمت‌های جدیدی در بازار خودرو باشیم که هر مصرف‌کننده‌ای را از خرید این بازار منصرف می‌کند.

در همین رابطه رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر بازار خودرو گفت: طی چند روز گذشته نرخ ارز بالا رفته و طبیعتا باید منتظر افزایش نرخ خودرو نیز باشیم، زیرا خودرو در کشور ما کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود و وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند، به دنبال آن قیمت خودرو نیز افزایش خواهد یافت.

سعید موتمنی اظهار کرد: وقتی قیمت‌ها را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که خودروهای داخلی ارزان‌قیمت حدود ۱۰ میلیون و خودروهای مونتاژشده حدود ۸۰ میلیون تومان با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند. به عنوان مثال ‌هایما تا ۲۰ روز پیش ۹۶۰ میلیون تومان قیمت داشت در حالی که حالا حدود یک میلیارد و ۴۰ تومان معامله می‌شود.

سعید موتمنی با بیان اینکه قیمت پایه خودرو در کشور بالاست، افزود: ما در کشور محدودیت عرضه داشتیم و به همین دلیل قیمت خودرو در کشور همیشه بالا بوده است. در واقع این محدودیت‌ها باعث شده تا قیمت پایه خودرو بالا برود که در نهایت باعث می‌شود خودرو با قیمت‌های بالاتری به دست مصرف‌کننده برسد. وی در ادامه عنوان کرد: فرض کنید یک مدل خودرو که در بورس کالا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون فروخته معادل ۲ تا سه هزار دلار عرضه می‌شود، هم‌اکنون در بازار با قیمت حدود یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان دست مشتری می‌رسد.

مشتری برای خرید خودرو صف نکشیده!

وی با بیان اینکه در بازار خودرو هم محدودیت عرضه و هم نوسانات قیمت دلار نقش دارد، گفت: مجموع این عوامل باعث می‌شود که بازار همچنان در رکود کامل باشد. همان‌طور هم که ملاحظه می‌کنید به آن صورت مشتری هم برای خرید خودرو صف نکشیده اما اگر کسی ناچار به خرید باشد مجبور است با رقم بالایی خودرو را تهیه کند.

رییس اتحادیه فروشندگان خودروی تهران عنوان کرد: حدود یک سال است که شاهد رکود بازار هستیم و عرضه خودرو کم است. از طرفی یک خودروی ارزان قیمت ۲۰۶ تیپ۲ که ۱۵۵ میلیون تومان فاکتور می‌شود، در بازار ۳۲۲ میلیون تومان به دست مشتری می‌رسد یعنی حدود ۱۷۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت مصوب. در حالی که این نرخ برای مصرف‌کننده مبلغ سنگینی است و به دلیل همین افزایش قیمت‌های نجومی است که بازار خودرو در رکود فرو رفته است. علاوه بر آن اینکه قدرت خرید مردم نیز به شدت پایین آمده است و با توجه به روند افسارگسیخته تورم، امیدی به افزایش قدرت خرید مردم هم نیست.

تلاش مردم برای حفظ ارزش سرمایه

موتمنی با تاکید بر اینکه خودرو تبدیل به یک کالای سرمایه‌ای شده است، گفت: سال‌هاست که ارزش ریال روند نزولی دارد. وقتی ریال ارزش خودش را از دست می‌دهد، شما به عنوان مصرف‌کننده در تلاش هستید تا نقدینگی خود را از بانک بیرون بیاورید و آن را تبدیل به کالا کنید تا بیشتر از این ضرر نکنید. بنابراین مردم وقتی احساس می‌کنند پول‌شان در بانک آب می‌شود، سر اجبار پول‌های خود را به کالاهایی مثل خودرو یا طلا تبدیل می‌کنند تا ارزش پول خود را حفظ کنند و سرعت بالای تورم جا نماند. وی همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه واردات خودرو و اخباری که در ارتباط با آن مطرح می‌شود، تا چه میزان می‌تواند بازار خودرو را به لحاظ قیمتی تحت‌تاثیر قرار دهد، گفت: اگر واردات آزاد شود و تعرفه خودرو صفر شود‌، قیمت خودرو کاهش می‌یابد. البته این هم در صورتی است که بتوانیم این وضعیت را به درستی ساماندهی کنیم.

موتمنی با تاکید بر اینکه اینها مواردی هستند که مسوولان وزارت صمت باید توجه ویژه‌ای به آنها داشته باشند، افزود: همچنین باید نرخ خودروهایی که در بورس عرضه می‌شود، منطقی و با احتساب سود قانونی تولیدکننده باشد و نه بیشتر از آن تا بازار سر‌و‌سامان بگیرد و به مصرف‌کننده هم ظلم نشود.

افزایش یک تا ۳ درصدی نرخ خودرو

در این خصوص همچنین نایب‌رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران با تایید افزایش نرخ خودرو در ابتدای هفته جاری‌ گفت: در روزهای گذشته شاهد نوسان‌های نرخ ارز در بازار بودیم و از آنجایی که ارز یک فاکتور مهم در نرخ خودرو محسوب می‌شود شاهد افزایش یک تا ۳ درصدی نرخ خودرو در بازار هستیم.

اسد کرمی ادامه داد: خودروی شاهین ۷ میلیون تومان، پراید یک تا ۲ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ حدود ۵ میلیون تومان گران شده‌اند.

به گفته این فعال صنفی؛ کمبود عرضه خودرو را می‌توان به عنوان یک عامل مهم برای افزایش نرخ خودرو در نظر گرفت؛ اما شرایط بازار به سمتی هدایت شده است که نمی‌توان دلیل و منطق خاصی برای چرایی واقع پیش‌آمده در آن مطرح کرد.

وی با اشاره به کاهش تقاضا برای خرید خودرو از سوی مصرف‌کنندگان گفت: این روزها مردم نبض بازار را در دست دارند و به این دانش رسیده‌اند که در زمان اوج قیمت‌ها خرید را متوقف کنند چراکه این احتمال را می‌دهند که در روزهای آینده قیمت‌ها افت کند البته کاهش توان خرید مردم در افت تقاضا نیز تاثیرگذار است.

توقف فروش لیزینگی یک خودروساز

کرمی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال کلاهبرداری در فروش‌های لیزینگی وجود دارد و مردم از این شیوه فروش خودرو استقبال کرده‌اند؟ گفت: خودروهای چینی مانند ام‌‌‌وی‌ام فروش لیزینگی دارند. سودهای فروش لیزینگی سرسام‌آور است و ممکن است برای خودروی ۴۰۰ میلیونی خریدار ۳۰۰ میلیون تومان سود به فروشنده پرداخت کند از این‌رو لیزینگ در بازار شکل خوبی ندارد.

نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو ادامه داد: در هفته‌های گذشته سایپا در مدت کوتاهی فروش لیزینگی شاهین و کوئیک را آغاز کرد اما ۲ روز است که سایت فروش لیزینگی این خودروها بسته شده است. به نظر می‌رسد مشکلاتی که سایپا با وزارت صمت دارد باعث شده است که فروش لیزینگی متوقف شود. در حال حاضر تکلیف کارخانه‌ها مشخص نیست و نمی‌دانند به چه شیوه باید عمل کنند.

وی با بیان اینکه واردات خودرو در بازار داخلی تاثیری نخواهد گذاشت، گفت: به نظر می‌رسد اگر وارداتی انجام شود خودروهای چینی و خودروهای یک میلیارد تومانی وارد کشور شود که این خودروهای بدون تردید در بازار تاثیری نمی‌گذارد. به گفته کرمی؛ بعید است که ایران‌خودرو تا پایان سال فرآیند قرعه‌کشی را حذف کند؛ هر مدیری در ابتدای روی کار آمدن قولی‌هایی به مردم می‌دهد اما به مرور زمان قول‌هایی که داده‌ است را فراموش می‌کند.

jahanesanat.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش