جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۲ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۵۸۴
اخبار بازار خودرو

قمار بازی دولت با پول مردم/ هدف از بلوکه کردن پول پیش پرداخت خودرو چیست؟

خرید خودرو,بلوکه کردن پول پیش پرداخت خودرو
در واقع پولی که مردم به حساب واریز کرده‌اند، هنوز جای نرفته، تنها در حساب مردم بلوکه‌شده است. دولت با این کار می‌خواست این پول به اصطلاح از جریان تبادلات مالی شب عید خارج شود. البته این کار از نظر منطق اقتصادی مشکل دارد و به جای آنکه این پول به سمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی مانند بازار سرمایه، کانال‌سازی شود، صرفاً فریز شده است. ما فقط در فکر حل مسئله امروز به صورت موقتی هستیم.

به گزارش آفتاب نیوز، متاسفانه سیاستگذاری و نحوه اجرای ثبت‌نام و کل طرح واردات خودرو تاکنون بسیار پراشکال بوده است. اخیراً هم برای مکش بیشتر پول‌های موجود در بازار از مردم دعوت کرده‌اند که برای خودروهای سال آتی ثبت‌نام کنند، با یک حساب سرانگشتی می‌توان متصور بود که قریب ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر برای خودروهای داخلی ثبت‌نام خواهند کرد و ۱۱۰ همت نیز در نهایت از مجرای ثبت نام خودرو بلوکه خواهد شد. نحوه ثبت‌نام گنگ و غیرشفاف فعلی حرکتی به شدت خطرناک است و ممکن است به یک فاجعه منتهی شود. اگر دولت در عمل به تعهداتش شکست بخورد که احتمال این یکی بیشتر است، دوباره فاجعه سال‌های ۹۶ و ۹۷ رقم خواهد خورد. در ۳ ماه آینده دولت در یک قمار بزرگ شرکت خواهد کرد. اگر در این قمار ببازد فقط پول از دست نداده بلکه مسئله به یک آبروریزی بزرگ ختم خواهد شد.

در نهایت طبق اعلام مسئولین وزارت صمت، ۱۲۰ هزار نفر برای دریافت خودروهای وارداتی ثبت نام کردند و در مجموع ۶۰ هزار میلیارد تومان در قالب مبالغ ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت وکالتی در بانک‌ها بلوکه شد.

در حال حاضر تنها ۱۲۰۰ خودرو وارد کشور شده است و به گفته کارشناسان، دولت در خصوص چالش تامین ارز و جزئیات اجرایی شفاف‌سازی لازم را به عمل نیاورده است. نگرانی‌های بسیاری نیز از سوی برخی منتقدین اظهار شده که در نهایت عدم توانایی دولت در تامین این مقدار خودرو ممکن است به یک چالش امنیتی اعتراضی مبدل شود.

محمدرضا شه‌بخش مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان در این‌باره گفت: بر اساس قانون فعلی می‌توان سالانه تا ۱۰ درصد تولید داخل واردات انجام داد. اگر خودروسازی ما ۱ تا ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو نیز تولید کند، ما به واردات ۵۰۰ هزار خودرو بیشتر برای پوشش نیاز داخلی احتیاج خواهیم داشت. البته در مورد نحوه فعلی ثبت‌نام واردات خودرو، طبیعی است که نظر کارشناسی بنده مثبت نیست، اما به هر حال این وزارت صمت است که باید در این خصوص پاسخگو باشد، مهمترین فاکتور در این بین بحث تامین ارز است. بهترین گزینه این است که بر اساس منطق و شرایط بازار کار را جلو برد، باید قوانینی حاکم باشد که منافع مصرف‌کننده و تولیدکننده را لحاظ نمایید.

امیر حسن کاکایی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت نیز در این‌باره گفت: در واقع پولی که مردم به حساب واریز کرده‌اند، هنوز جای نرفته، تنها در حساب مردم بلوکه‌شده است. دولت با این کار می‌خواست این پول به اصطلاح از جریان تبادلات مالی شب عید خارج شود. البته این کار از نظر منطق اقتصادی مشکل دارد و به جای آنکه این پول به سمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی مانند بازار سرمایه، کانال‌سازی شود، صرفاً فریز شده است. ما فقط در فکر حل مسئله امروز به صورت موقتی هستیم. متاسفانه سیاستگذاری و نحوه اجرای ثبت‌نام و کل طرح واردات خودرو تاکنون بسیار پراشکال بوده است. اخیراً هم برای مکش بیشتر پول‌های موجود در بازار از مردم دعوت کرده‌اند که برای خودروهای سال آتی ثبت‌نام کنند، با یک حساب سرانگشتی می‌توان متصور بود که قریب ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر برای خودروهای داخلی ثبت‌نام خواهند کرد و ۱۱۰ همت نیز در نهایت از مجرای ثبت نام خودرو بلوکه خواهد شد.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: نحوه ثبت‌نام گنگ و غیرشفاف فعلی حرکتی به شدت خطرناک است و ممکن است به یک فاجعه منتهی شود. اینکه وزارت صمت خود را در حد یک فروشنده و نمایشگاه‌دار ماشین تنزل داده و دولت در نقش فروشنده و دلال فروش خودرو ظاهر شده است، حتماً بدون تبعات نخواهد بود. اخیراً هم مجلس تصمیم گرفت عرضه خودرو در بورس را از بحث لایحه بودجه حذف کند، خود این حرکت ضد اصل ۴۴ است و مبانی اقتصادی کمونیستی را به ذهن متبادر می‌کند، یعنی دولت نه تنها ۲ خودروساز بزرگ را به بخش خصوصی واقعی واگذار نکرد، بلکه واردات و فروش خودرو را نیز خود به نحوی در دست گرفته است. به زبان ساده دولت در حال حاضر در حال قمار بر روی این مسئله است و امیدوار است دست و تاس خوبی برایش در آینده بیاید و رقم بخورد. مسئله واردات خودرو دو حالت بیشتر ندارد، یا پروسه واردات کامل می‌شود که در این حالت در نهایت مثلاً قیمت النترا به جای ۲.۵ میلیارد به ۲ میلیارد کاهش قیمت پیدا می‌کند و بعید است تبعات مثبتی برای مردم و اقشار فرودست داشته باشد. اما اگر دولت در عمل به تعهداتش شکست بخورد که احتمال این یکی بیشتر است، دوباره فاجعه سال‌های ۹۶ و ۹۷ رقم خواهد خورد. در آن سال با وجود آنکه شرایط برجام وجود داشت و مشکلات تحریمی امروزه نیز در میان نبود، در نهایت وارد کنندگان نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و یک عده به زندان افتادند. امروزه دولت در حالی این همه شخص را ثبت‌نام کرده که برعکس آن سال، هیچ خودروساز معتبری در دنیا حاضر نیست با ما کار کند. به همین دلیل نیز ۱ سال طرح واردات عقب افتاد، چون ارز لازم هم تامین نشد و در حال حاضر هم فروش نفت کاهش یافته است.

وی افزود: لذا در ۳ ماه آینده دولت در یک قمار بزرگ شرکت خواهد کرد. اگر در این قمار ببازد فقط پول از دست نداده بلکه مسئله به یک آبروریزی بزرگ ختم خواهد شد. به نظر می‌رسد طرح واردات خودرو تنها زمانی می‌تواند کاملاً و با موفقیت و بدون مشکل تحقق یابد که برجام محقق شود و تحریم‌ها لغو گردد. چگونه می‌خواهند ۱۰۰ هزار خودرو آن هم در این زمان محدود وارد کنند. در سال‌های ۹۶ و ۹۷ قریب ۲۰ هزار خودرو در گمرکات وجود داشت و با این وجود هم طرح شکست خورد، الان که خودوری نیز به آن صورت وارد نشده بر اساس کدام پشتوانه چنین قول‌های بزرگی به مردم داده‌اند؟

کاکایی با اشاره به مسئله ارزبری واردات خودرو گفت: اگر برجام درست نشود، چون ارز بری واردات و خودروسازی افزایش یافته، حتماً در مسئله تامین ارز برای واردات این تعداد خودرو و حتی ساخت خودروی داخلی مسئله و چالش به وجود می‌آید، در حال حاضر ارزبری خودروسازی داخلی به ۶ تا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است که مبلغ بالایی است. این ارزبری باعث می‌شود قیمت ارز بالاتر رود و در نتیجه واردات خودرو به معنی بالا رفتن بیشتر قیمت‌های برای مردم تنگدست است. از سوی معلوم نیست قرار است چه خودروی به مردم تحویل دهند. خود آقای مصباحی‌مقدم گفته‌اند این معامله از نظر شرعی مشکل دارد، هر چند وزارت صمت زرنگی کرده و اعلام نموده که هنوز معامله‌ای شکل نگرفته است. البته در نهایت این احتمال هم وجود دارد که بانک‌ها به مردم بگویند بیایبد پولهایتان را با بهره‌اش پس بگیرید.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش