به گزارش تجارتنیوز، قیمت خودرو امروز پنجشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۲ کاهشی گزارش میشود. اگرچه تعداد خودروهایی که افت قیمت دارند، زیاد است؛ اما میزان این کاهشها بسیار جزئی است. انتظارات فعلی از بازار به دلایل مختلفی اعم از ثبات نرخ دلار، افزایش تیراژ تولید و تسهیل روند واردات خودرو، کاهشی است. بنابراین تا زمانی که یکی از این مولفهها تغییری نداشته باشد، قیمت خودرو ثابت یا کاهشی خواهد بود.
باتوجه به قیمتهای اعلامی وبسایت کارنامه، قیمت خودرو امروز وضعیت کاهشی را تجربه میکند.
قیمت خودروهای داخلی
در بازار خودروهای داخلی، تعداد محصولاتی که افت قیمتی دارند بیشتر از بازار خودروهای مونتاژی است.
کوییک دندهای S هاچبک اقتصادی شرکت سایپا با افت یک میلیون تومانی نسبت به روز گذشته به نرخ ۳۴۵ میلیون تومان رسید.
شاهین G که درحال حاضر گرانترین خودروی تولیدی سایپا به شمار میرود، تنها دو میلیون تومان ارزان شده و با قیمت ۵۶۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پژو ۲۰۷i دندهای که رکورددار درصدی افت قیمت در بازار خودروهای داخلی است، همانند شاهین تنها دو میلیون تومان کاهش داشته و به نرخ ۶۱۳ میلیون تومان رسیده است.
دنا پلاس ۶ دنده توربوشارژ از خودروهای رده بالای ایرانی محسوب میشود که با تنها یک میلیون تومان افت قیمتی، به نرخ ۶۲۷ میلیون تومان رسید.
قیمت خودروهای مونتاژی
قیمت خودروهای مونتاژی که با افت قیمت همراه بودند، به نسبت کمتر از خودروهای داخلی بوده و حتی افزایش قیمت نیز به چشم میخورد.
چری آریزو ۵IE توربوشارژ جدید که از سدانهای تازه وارد مدیران خودرو است با افت ۱۰ میلیون تومانی، به کانال یک میلیارد و ۹۰ میلیون تومان سقوط کرد.
جک S5 نیوفیس از معدود خودروهای بازار است که با افزایش قیمت همراه است. این کراساوور حدود ۱۰ میلیون تومان گرانتر از روز گذشته و با نرخ یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان معامله میشود.
فیدلیتی پرایم نیو پنج نفره یکی دیگر از کراساوورهای مونتاژی بازار بوده که با افت پنج میلیون تومانی نسبت به روز گذشته، وارد کانال یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان شد.
فونیکس تیگو ۷ پرو از آغاز معاملات امروز، رکورددار کاهش قیمت در بازار مونتاژیها است. این کراساوور حدود ۱۵ میلیون تومان افت قیمتی دارد و با نرخ یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پیشبینی قیمت خودرو در هفته آینده
عماد جعفری، کارشناس بازار خودرو درباره روند قیمت خودرو در هفته آینده در گفتگو با خبرنگار تجارتنیوز توضیح داد: چند وقتی است که بازار خودرو، روند بسیار آرامی را در پیش گرفته است و هیچ وضعیت عجیبی در آن اتفاق نمیافتد. علاوهبر اینکه افزایش قیمت نداریم، اغلب شاهد افت یا ثبات قیمتها هستیم. احتمالاً در هفته پیش رو نیز همین روند بر بازار حکمفرما باشد.
وی گفت: از سوی دیگر انتشار اخباری همانند بازدید وزیر از نمایشگاه خودروهای برقی در روز سهشنبه نیز میتواند بر آرام نگه داشتن وضعیت بازار کمک کند. ادامه داشتن این روند باعث میشود تکلیف وضعیت خریداران خودروهای وارداتی مشخص شود، چراکه عرضه نکردن خودروهای وارداتی موجب التهاب دوباره بازار خواهد شد.
***
ماجرای قیمت نجومی خودروهای فرسوده چیست؟ پای واردات در میان است؟
خبرفوری نوشت: در روزهای اخیر احتمالا شنیدهاید که ماشینهای قدیمی مثل پیکان و پراید جهش قیمتی عجیبی را تجربه کردهاند. داستان قیمت ۳۰۰ میلیونی پیکان چیست؟ این قیمتها آیا واقعی است و دلیلی واقعی دارد یا بازار شایعه پیکان را گران کردهاست؟
برخی ها دلیل افزایش قیمت ناگهانی پیکان و پراید های قدیمی را مرتبط با خبر واردات خودرو به شرط اسقاط خودروی فرسوده می دانند. قانونی که ورود هر خودرو خارجی به کشور را منوط به اسقاط یک خودرو فرسوده کرده.
در واقع همونطور که مشخص بود با قانون واردات خودرو به شرط اسقاط خودروهای فرسوده افزایش قیمت پیدا کرد قیمتشون رو با مدل های جدید مقایسه کنید جالب توجه هست. همین موضوع میتونه به التهاب بازار دامن بزنه برای جمع آوری خودروهای فرسوده راه های بهتری مثل دادن تسهیلات جهت تعویض خودرو هم هست.
واکنش دو نماینده به افزایش ناگهانی قیمت خودروهای فرسوده
لطف اله سیاه کلی در گفت و گو با خانه ملت درباره افزایش قیمت خودروهای فرسوده طی هفته های گذشته، گفت: از انجاکه آیین نامه واردات خودروهای کارکرده هنوز در دولت تصویب نشده بنابراین واردات این خودروها کلید نخورده است اما این وضعیت نشان دهنده فعالیت سوداگران است.
وی اضافه کرد: وزارت صمت باید وظیفه نظارتی خود را به درستی انجام دهد و با استفاده از سامانه های خود از سوداگری در این بازار جلوگیری کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: قیمت خودروهای اسقاطی نباید بیش از ۱۰ درصد بهای خودروهای نو از همان نوع باشد این موضوع باید معیار باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه اگر قیمت خودروهای اسقاطی بیش از ۱۰ درصد نو باشد نشان میدهد که دست دلالان در کار است، افزود: گرانی خودروهای فرسوده و اسقاطی ربطی به واردات خودروهای کارکرده ندارد زیرا این موضوع هنوز کلید نخورده از سوی دیگر به واردات خودروهای نو نیز مرتبط نیست زیرا تعداد چندانی وارد نشده و این تاثیری ندارد در هرصورت وزارت صمت باید ورود کند و با دلالان برخورد کند.
همچنین مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در توئیتی نوشت: قابل توجه سوداگران خودروهای فرسوده: اگر قیمت خودروهای فرسوده، به خاطر اسقاط در مقابل خودروهای وارداتی افزایش غیرمعقول داشته باشد، بایستی: اولا با اجرای قانون هوای پاک مبنی بر عدم تردد خودروهای با عمر بالا، ثانیا تجدید نظر در قانون ساماندهی خودرو موجب منطقی تر شدن قیمتها گردد.
مراقب باشید در خصوص قیمت خودروهای فرسوده سرتان کلاه نرود
بعد از انتشار این آگهی های نجومی در خصوص خودروهای قدیمی (پیکان ۴۰۰ میلیون تومان، پراید ۷۷ صندوق دار ۶۰۰ میلیون تومان) اتحادیه نمایشگاه داران با انتشار اطلاعیه ای این قیمت ها را کاذب و بی اساس خواند و از مردم خواست مراقب باشند تا سرشان کلاه نرود.
البته در کنار بحث واردات و اسقاط خودرو یک شایعه پرت دیگر هم این روزها در فضای مجازی پخش شده و آن هم به کار رفتن جیوه قرمز در درب خودروهای پیکان شایعه ای که قبل تر در خصوص چرخ خیاطی های قدیمی هم شنیده شده بود و از اساس کذب بود.
- 12
- 4
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۶/۱۰ - ۱۹:۴۴
Permalink