دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۳۳۵
اخبار بازار خودرو

میانگین قیمت خودروهای کارکرده در دنیا ۲۷ هزار دلار است

قیمت خودروی کارکرده,میانگین قیمت خودروهای کارکرده در جهان

روزنامه جهان صنعت نوشت: خودروهای کارکرده یا همان دست دوم خارجی که احتمالا به زودی وارد و راهی بازار کشور شود، در دنیا نسبت به سال ۲۰۱۹ محبوبیت بیشتری پیدا کرده است، چراکه کمبود ریزتراشه‌ها و بحران زنجیره تامین خودروسازان جهانی، وضعیت تحویل خودروهای صفر کیلومتر به مشتریان را با چالش مواجه کرده و برندهای بزرگ خودروسازی اغلب دو ماهه می‌توانند به تعهد خود عمل کنند. با در نظر داشتن این معضلات وزارت صمت با تدوین آیین‌نامه‌ای بدون دریافت نظر مشورتی از فعالان این صنعت احتمالا موفق به تامین نیاز بازار نخواهد شد.

بررسی وضعیت معامله خودروهای دست دوم در دنیا نشان می‌دهد که قیمت خودروهای دست دوم در بازار رو به کاهش است. بر این اساس، آمار معاملات خرید و فروش خودروهای دست دوم طی ۶ماهه نخست سال میلادی جاری حاکی از کاهش قیمت این محصولات نسبت به سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ است. آشفتگی اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا مشتریان بازار خودرو را مجبور به دریافت وام با بهره بالا جهت خرید کرده است، بنابراین اکثر خریداران به دنبال خودروهای ارزان‌قیمت هستند. براساس آمار جهانی میانگین قیمت یک خودروی کارکرده ۲۷ هزار دلار است، البته این قیمت برای خودروهای دارای پیمایش کمتر از سه سال و شرایط تضمین خرید است. کارشناسان بازار خودرو معتقد هستند، در آمریکا قیمت خودروهای کارکرده با سن یک تا سه سال تفاوت چندانی با قیمت خودروهای صفرکیلومتر ندارد. البته وضعیت عرضه خودروهای صفرکیلومتر در این بازار نسبت به ماه‌های گذشته در حال بهبود است.

خودروهای برقی در صدر انتخاب

مشتریان خودروهای کارکرده در بازارهای اروپا و آمریکا بیشتر محصولات تمام برقی را دنبال می‌کنند، زیرا مشوق‌هایی برای استفاده از این خودروها وجود دارد. از سوی دیگر قیمت خودروهای برقی کارکرده به طور روزانه کاهش می‌یابد. بیشتر خودروهای دست دوم مجهز به موتورهای بنزینی یا گازوئیلی فاقد گارانتی هستند، اما محصولات برقی ۱۰ سال گارانتی خدمات پس از فروش خودروسازان را با خود به یدک می‌کشند. براساس آمار منتشرشده از بازار آمریکا قیمت خودروی تسلا با حداقل کارکرد سه سال، ۳۹ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشته است. در بازارهای جهانی افت قیمت خودروهای برقی کارکرده نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد بوده است.

چرا قیمت خودروهای بنزینی کارکرده بیشتر است؟

قیمت خودروهای کارکرده بنزینی نسبت به برقی به دلیل کمبود ریزتراشه، چالش‌های زنجیره تامین و کاهش نیروی انسانی در واحدهای قطعه‌سازی و خودروسازی دنیا، با چالش عرضه مواجه شده است. تراشه‌ها و ریزتراشه‌ها عملکرد دینامیکی، ایمنی و سرگرمی خودروها را تحت اختیار دارند؛ زمانی که کسری تراشه در خط تولید قطعه‌سازی ایجاد شود، خودروسازان با افت تیراژ به دلیل عدم‌تامین قطعه مواجه می‌شوند. تولیدکنندگان بزرگ خودرو در دنیا با در نظر داشتن این معضل، اقدام به برنامه‌ریزی براساس اولویت‌های بازار خودرو جهت عرضه محصول کردند، از همین رو کامیون‌ها، خودروهای اس یو وی و لوکس اهمیت تولیدی بیشتری نسبت به تولید سایر خودروها پیدا کرده‌اند.

بیشتر خودروسازان تولید محصولات سدان مقرون‌به‌صرفه را به دلیل کمبود تراشه متوقف کردند. این موضوع سبب شد که میانگین قیمت خودروهای صفر کیلومتر در بازارهای جهانی بیشتر از ۴۸ هزار دلار شود. در بازارهای جهانی عرضه خودروهای صفر کیلومتر در مدت دو تا سه ماه به عنوان یک امر عادی تلقی می‌شود، چراکه همچنان گزارش‌هایی درخصوص اختلال تامین کیسه هوا، صندلی برقی، نمایشگر کلاستر و عایق کاپوت در زنجیره تامین جهانی گزارش می‌شود.

براساس آمار مراکز تحلیل آمریکا قیمت خودروهای دست دوم با شرایط مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶/۵ درصد کاهش یافته است. با این حال یک موسسه تحلیلگر صنعت خودرو با بررسی بازار محصولات دست دوم طی چهار سال اخیر گزارشی درخصوص میزان اعتماد مشتریان به محصولات انتخابی خود را منتشر کرده است. خودروهای اس‌یو‌وی با کارکرد حداکثر ۵ سال رتبه نخست رضایتمندی، خودروهای هیبریدی با کارکرد حداکثر ۵ سال رتبه دوم رضایتمندی و خودروهای سدان با کارکرد حداکثر ۵ سال رتبه سوم رضایتمندی مشتریان را به خود اختصاص داده است. در بهار سال ۲۰۲۲ موسسه کاستومر ریپورتس گزارشی درخصوص تلاش مشتریان برای خرید خودروهای دست دوم سالم را منتشر کرد. براساس این گزارش اکثر خریداران خودرو در آمریکا تمایل به تهیه محصول دست دوم به جای صفر کیلومتر دارند. از همین رو آمار خرید و فروش خودروهای دست دوم از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ به صورت تصاعدی افزایش یافته است.

نکته قابل‌توجه اینجاست که خرید خودروهای کارکرده در تعداد محدود نسبت به معامله این محصولات در تیراژ انبوه، ارزان‌تر است. گفتنی است که تقاضا برای خرید خودروهای لوکس دست دوم در بازارهای اروپایی نسبت به آمریکا افزایش بیشتری پیدا کرده است، چراکه اغلب تولیدکنندگان خودروهای لوکس قیمت محصولات خود را نسبت به سال گذشته گران‌تر کردند.

مشتریان خودروهای کارکرده در بازارهای جهانی معمولا به سراغ نمایندگی خودروسازان یا شرکت‌های مطمئن برای خرید می‌روند، اغلب این خریداران نسبت به محصول انتخابی خود بدبین هستند، چراکه صحه‌گذاری برای رعایت استانداردها، پیمایش خودرو و سلامت فنی کار بسیار سختی است. بنابراین مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف برای تعریف پیش‌شرط‌های فنی و ایمنی پیش از خرید به مراکز مذکور هستند.

سه نکته صحه‌گذاری، قیمت و انتخاب بازار برای واردات خودرو تاثیر بسزایی در کاهش قیمت خودروهای موجود در کشور دارد.

چالش در واردات خودروهای کارکرده به کشور

چندی پیش گزارشی درخصوص آمار خرید و فروش خودروهای دست دوم در دنیا منتشر شد و اکنون با جدیت وزارت صمت برای واردات خودرو مزید اطلاع متولیان امر باید گفت که سه نکته صحه‌گذاری، قیمت و انتخاب بازار برای واردات خودرو تاثیر بسزایی در کاهش قیمت خودروهای موجود در کشور دارد. بنابراین با تدوین تعرفه منطقی و معقول می‌توان مشتریان خودرو در کشور را به سمت محصولات الکتریکی یا هیبریدی سوق داد. متاسفانه در آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده توجه چندانی به این موضوع نشده است، این در حالی است که قیمت خودروهای کارکرده الکتریکی نسبت به بنزینی با حداکثر پنج سال پیمایش، کمتر است. به نظر می‌رسد وزارت صمت تحت سکان‌داری عباس علی‌آبادی به زودی با بحران واردات خودروهای کارکرده «سالم» به کشور مواجه خواهد شد.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش