به گزارش ایسنا، اوایل مهر ماه بود که جلسهای با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت با موضوع واردات خودرو جانبازان برگزار شد. در این جلسه که با حضور سید عباس حسینی (مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی)، سید محمد موسوی (معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت) مهدی ضیغمی (مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت)، مهرداد خسروی (مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت)، کوروش جدیثانی (رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی)، سید علی امامی (معاون خدمات تجاری سازمان توسعه و تجارت ایران)، حمید محلهای (مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی وزارت صمت) در هشتم مهر ماه ۱۴۰۳ در دفتر مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی برگزار شد، در نهایت، تصمیمگیری نهایی در خصوص واردات خودرو جانبازان (بصورت فردی) صورت گرفت.
بر اساس دستور جلسه منتشر شده از این جلسه:
۱- با توجه به اینکه مرجع اطلاعات، اسامی و درصد جانبازی ایثارگران معزز (ارائه شده توسط سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران) است و مبنایِ سامانه جامع تجارت، وبسرویس دریافت شده از بنیاد شهید و امور ایثارگران است؛ بنابراین اعطای سهمیه نیز به صورت سیستمی و بر اساس وبسرویس مذکور انجام میشود. (اقدام کننده رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت/ زمان اقدام: ۱۹ مهر ۱۴۰۳)
۲- شرکتهای ارائهدهنده خدمات پس از فروش، مکلفند نسبت به ارائه خدمات به افراد حقیقی" متقاضی واردات خودرو (جانباران) همکاری لازم را به عمل آورند. (اقدام کننده مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی و مدیر طرح واردات خودرو/زمان اقدام ۱۰ مهر ۱۴۰۳ )
۳- با توجه به در خواست جانبازان معززِ مراجعهکننده به وزارت صنعت، معدن و تجارت، استعلام لازم نسبت به درصد و اولویت جانبازی، توسط سازمان توسعه و تجارت و از بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت میپذیرید و نتیجه اخذ و اقدام لازم صورت خواهد گرفت. (اقدام کننده معاون خدمات تجاری سازمان توسعه و تجارت/ زمان اقدام: ۱۰ مهر ۱۴۰۳ )
۴- نظر به اینکه نوع ارز خودروهای جانبازان معزز صرفاً "ارز حاصل از صادرات خود و دیگران" است، بایستی در سامانه جامع تجارت، فقط امکان انتخاب این دو گزینه فراهم باشد. (اقدام کننده دفتر مقررات صادرات و واردات جهت تهیه نامه و ابلاغ و همچنین رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت/ زمان اقدام : ۱۰ مهر ۱۴۰۳ )
۵- در راستای تحقق بند ۴ صورتجلسه فوق، جلسهای با نماینده بانک مرکزی، در دفتر مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزاراتی تنظیم و برگزار گردد. (اقدام کننده مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی/زمان اقدام:۹ مهر ۱۴۰۳ )
۶- در هنگام تائید ثبت خودر و جانباران معزز در سامانه جامع تجارت، "حجم موتورِ ۲۵۰۰ سیسی" نیز مورد تائید خواهد بود. (اقدام کننده مدیر کل دفتر صنایع خودرو/ زمان اقدام:۹ مهر ۱۴۰۳ )
۷- جلسه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان استاندارد، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و رئیس سازمان محیط زیست در خصوص تسریع در امور اجرایی واردات خودروی جانبازان معزز بایستی برگزار شود. (اقدام کننده مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی/زمان اقدام: در اسرع وقت)
۸- شرکتهای واردکننده خودرو نسبت به تنوع بخشی خودروهای وارداتی جانبازان معزز برای گروه ۲۵ هزار یورویی، بایستی همکاری لازم را به عمل آورند. (اقدام کننده مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی/زمان اقدام در اسرع وقت)
۹- شرایط و ضوابط برقراری ارتباط سیستمی برعهده متولی سامانه جامع تجارت خواهد بود و همچنین اجرای آن منوط به دریافت اطلاعات کامل و تاییده از مراجع ذیربط است. در تعیین ارزش گمرگ (tsc) نیز موضوع با همکاری گمرگ جمهوری اسلامی ایران در جهت برقراری ارتباط سیستمی بررسی و اقدام لازم صورت پذیرد. (اقدام کننده دفتر مقررات صادرات و واردات و رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت و همچنین معاون خدمات تجاری سازمان توسعه و تجارت/ زمان اقدام ۱۰ مهر ۱۴۰۳)
گفتنی است، به تازگی، مهدی ضیغمی- مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت - تاکید کرد که بخش قابل توجهی از پروندههای ایجاد شده در سامانه شخصی جانبازان، تبدیل به ثبت سفارش شده است. ضمن اینکه ۶۰۰۰ پرونده خودروی جانبازی، تعیین تکلیف و تعداد قابل توجهی از این خودروها وارد کشور شده است.
وی خاطرنشان کرده است که اختلال سامانه جانبازان در ثبت سفارش شخصی و شرکتی کاملا برطرف شده و درحال حاضر ثبت سفارش از طریق شرکتها نیز آغاز شده است،
ضیغمی از اقدام شرکتها از هفته جاری برای واردات خودروها به بنادر و گمرکات کشور خبر داد و گفت: ثبت سفارش خودروی جانبازی، تا پایان آذرماه افزایش ۱۰ برابری خواهد داشت.
- 11
- 6