مهمترین عناوین خبری
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳
۱۹:۳۶ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۸۰۵
اخبار بازار خودرو

سلطه کروز بر ایران‌خودرو با گران‌فروشی ۱۱۱ درصدی

ایران خودرو,سلطه کروز بر ایران‌خودرو با گران‌فروشی ۱۱۱ درصدی
شرکت قطعه‌سازی کروز که هیات مدیره و مدیرعامل ایران خودرو را تعیین کرده یکی از تامین‌کنندگان قطعات ایران خودرو است که برخی قطعات خود را تا ۱۱۱ درصد گران‌تر از رقبا به این شرکت عرضه می‌کند.

به گزارش فارس، شرکت قطعه‌سازی کروز که اخیراً در مجمع عمومی صاحبان سهام ایران‌خودرو، اعضای هیئت مدیره این خودروساز را انتخاب و پس از آن مدیرعامل ایران خودرو را معرفی کرد، یکی از تأمین‌کنندگان عمده قطعات برای این شرکت است.

با این حال، کروز در حال حاضر با پرونده قضائی سنگینی روبروست. این پرونده شامل ۲۱۸ صفحه و ۱۸ متهم است و اتهاماتی همچون قاچاق سازمان‌یافته قطعات خودرو به ارزش بیش از ۳۳ هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۹ و همچنین مشارکت در اخلال در توزیع مایحتاج عمومی از طریق گران‌فروشی قطعات خودرو در سال‌های ۹۵ تا ۹۸ را به برخی از متهمان وارد کرده است.

کروز همچنین تأمین‌کننده بخش قابل توجهی از قطعات مورد نیاز ایران‌خودرو است و همین موضوع موجب نگرانی‌هایی درباره تضاد منافع شده است.

مقایسه قیمت قطعات تأمین‌شده توسط کروز با رقبا نشان می‌دهد که قیمت‌ها تا ۱۱۱ درصد بالاتر از رقبا است.

به عنوان مثال، قیمت قاب آینه سمت چپ که کروز به ایران‌خودرو عرضه می‌کند ۳۹۷ هزار و ۶۰۳ ریال است، در حالی که قیمت همان قطعه توسط رقیب کروز تنها ۱۸۸ هزار و ۳۷۳ ریال است، یعنی ۱۱۱ درصد بیشتر از قیمت رقبا.

ایران خودرو,سلطه کروز بر ایران‌خودرو با گران‌فروشی ۱۱۱ درصدی

همچنین در زمینه قطعات وارداتی نیز وضعیت مشابهی مشاهده می‌شود. به عنوان مثال، سنسور ترمز وارداتی که کروز به ایران‌خودرو می‌فروشد به قیمت ۱.۶۰۸.۵۹۵ ریال است، در حالی که قیمت خرید بی‌واسطه آن برای ایران‌خودرو تنها ۸۵۶.۰۴۱ ریال است که ۸۷.۹۱ درصد گران‌تر از قیمت رقباست.

ایران خودرو,سلطه کروز بر ایران‌خودرو با گران‌فروشی ۱۱۱ درصدی

شورای رقابت در اسفند ۱۴۰۱ پس از شکایت ایران‌خودرو از شرکت کروز به دلیل عضویت این شرکت در هیئت مدیره ایران‌خودرو، هشدار داد که این اقدام باعث ایجاد رانت اطلاعاتی برای کروز می‌شود.

شورای رقابت بر اساس قوانین مربوطه دستور به واگذاری سهام شرکت ایران‌خودرو توسط سهامداران کروز صادر کرد تا این شرکت دیگر در هیئت مدیره ایران‌خودرو عضویت نداشته باشد. اما این رأی در تجدیدنظر به نفع کروز تغییر یافت.

با این وجود، مجمع عمومی ایران‌خودرو در روز چهارشنبه ۱۷ بهمن امسال برگزار شد و در این مجمع، کروز توانست اعضای جدید هیئت مدیره را انتخاب و پس از آن نیز مدیرعامل جدیدی برای ایران‌خودرو انتخاب کرد. این موضوع به نگرانی‌هایی درباره تضاد منافع و تأثیرات منفی آن بر رقابت و قیمت‌گذاری در صنعت خودروسازی دامن زده است.

***

بیانیه شرکت کروز در واکنش به جلسه اصل ۹۰ مجلس

شرکت کروز در پی انتشار خبر برگزاری جلسه‌ای با محوریت پرونده مرتبط با شرکت ایران‌خودرو و این شرکت در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با صدور بیانیه‌ای رسمی ضمن دفاع از عملکرد خود، بر لزوم رعایت عدالت و شفافیت در رسیدگی به پرونده‌های حقوقی تأکید و از مسئولان درخواست کرده تا با پرهیز از فضاسازی‌های غیرمستند، اعتبار این شرکت را حفظ کنند.

شرکت قطعه سازی کروز در این بیانیه ضمن اشاره به جزئیات پرونده، نسبت به برخی ابهامات و رویکردهای اتخاذ شده توضیحاتی ارائه داده است و با تأکید بر اینکه هیچ سهامی در شرکت ایران‌خودرو ندارد و هیچ عضوی در هیأت مدیره آن شرکت معرفی نکرده است، اعلام کرد که اتهامات وارد شده به این شرکت، مغایر با اصول حقوقی و قوانین تجارت است و به اعتبار حرفه‌ای این مجموعه که بزرگترین قطعه‌ساز خودروی کشور با بیش از ۱۵ هزار نیروی کار مستقیم است، آسیب جدی وارد کرده است.

نقش شورای رقابت در پرونده چیست؟

بر اساس توضیحات ارائه‌شده در بیانیه رسمی شرکت کروز، شکایت شرکت ایران‌خودرو علیه شرکت کروز در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ به شورای رقابت ارجاع شده بود. این شکایت با ادعای ارتباط دو شرکت سهامدار (تدبیر سرمایه آراد و پویا نمایان رستا) با شرکت کروز مطرح شد. شورای رقابت نیز در تصمیم اولیه خود در اسفند ۱۴۰۱، دستور واگذاری سهام ایران‌خودرو توسط این دو شرکت تا حد خروج از هیأت مدیره را صادر کرد.

شرکت کروز در ادامه با استناد به استقلال شخصیت حقوقی شرکت‌ها و عدم ارتباط حقوقی با سهامداران مذکور، به این تصمیم اعتراض کرد. هیأت تجدیدنظر شورای رقابت نیز در شهریور ۱۴۰۲، رأی شورای رقابت را نقض کرد و تأکید نمود که اخلال در رقابت باید به شکل عینی و فعلی احراز شود. این تصمیم توسط دیوان عدالت اداری نیز تأیید شد.

ابهامات حقوقی و اجرایی تصمیم شورای رقابت

در بیانیه شرکت کروز، ایرادات و ابهامات متعددی در روند تصمیم‌گیری و اجرای احکام شورای رقابت مطرح شده است. از جمله این ایرادات، عدم رعایت اصل استقلال شخصیت حقوقی شرکت‌ها، صدور تصمیمات بدون اطلاع و دفاع شرکت‌های متهم، و مغایرت تصمیمات شورا با تشریفات قانونی ذکر شده است. همچنین، تأکید شده که رأی نهایی شورای رقابت در بهمن ۱۴۰۳، در حالی صادر شده که دو شرکت مذکور پیش از آن در مجمع انتخاب مدیران ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۳ کاندیدا نشده بودند و عملاً موضوع رای، سالبه به انتفای موضوع است.

آیا اعضای هیأت تجدیدنظر صلاحیت بررسی این پرونده را دارند؟

یکی از نکات مورد تأکید در بیانیه رسمی شرکت کروز، ایراد حقوقی به مشارکت برخی اعضای هیأت تجدیدنظر شورای رقابت در روند صدور رأی است. کروز به‌طور خاص به مداخله آقای علی‌اکبر کریمی، یکی از اعضای هیأت تجدیدنظر اشاره کرده و استدلال کرده که این عضو پیش از رأی‌گیری به صورت رسمی علیه کروز اعلام موضع کرده بود و این موضوع مطابق ماده ۶۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی می‌تواند به رد صلاحیت ایشان منجر شود.

حفظ حقوق قانونی و پیگیری در مراجع ذی‌صلاح

شرکت کروز در بخش دیگری از بیانیه خود ضمن اعلام پایبندی کامل به قوانین و مقررات کشور، تأکید کرده که به منظور حفظ حقوق قانونی خود و کارکنانش، تمامی اقدامات لازم را در مراجع قانونی پیگیری خواهد کرد. این شرکت از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز درخواست کرده تا با دقت و توجه به قوانین و واقعیات موجود، از وارد شدن آسیب‌های بیشتر به این صنعت مهم و اشتغال‌زایی کشور جلوگیری کنند.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش