دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۶ - ۰۵ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۱۶۰
اخبار بازار خودرو

ورود قطعه‌سازان به منطقه ممنوعه

 اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,خودروسازان<

در شرایطی قطعه‌سازان با استناد به افزایش قیمت مواداولیه، در حال کوک‌کردن ساز افزایش قیمت قطعات تولیدی هستند که خودروسازان همسو با سیاست‌های دولت، هرگونه افزایش قیمت را مناسب شرایط فعلی نمی‌دانند.

 

بنا به گفته قطعه‌سازان افزایش نرخ دلار طی هفته‌های اخیر موجب شده که قیمت مواد اولیه تولید قطعات خودرو در کشور، ۱۵ درصد افزایش یابد. موضوعی که موجب افزایش قیمت قطعات تولیدی شده است. از آنجا که هرگونه افزایش در قیمت محصولات زیرمجموعه‌ای خودرو منجر به افزایش قیمت تمام شده خودرو می‌شود؛ بنابراین مقرر شده که در کارگروهی ۳جانبه با حضور قطعه‌سازان، خودروسازان و وزارت صنعت، آنالیز جدیدی از قیمت قطعات خودرو تهیه شود. در حالی قطعه‌سازان قصد دارند با حضور خودروسازان و وزارت صنعت بحث قیمت ورودی‌های صنعت خودرو را مورد ارزیابی قرار دهند و با آنالیز جدید قیمتی به تجدیدنظر در قیمت قطعات بپردازند که به‌نظر می‌رسد، خودروسازان تمایلی به افزایش قیمت در محصولات تولیدی خود ندارند؛ چراکه هر افزایش قیمتی در قطعات منجر به رشد قیمت خودرو خواهد شد، رشدی که به‌نظر می‌رسد همسو با برنامه‌های دولت در شرایط کنونی نیست. این موضوع در شرایطی اهمیت دارد که دولت یازدهم ماه‌های پایانی خود را می‌گذراند؛ بنابراین از آنجا که صنعت خودرو یکی از بخش‌های مهم برای سیاست‌گذاران دولتی محسوب می‌شود، افزایش قیمت، گزینه مناسبی در این زمینه نیست.

 

موضوعی که بسیاری از کارشناسان نیز بر آن تاکید دارند و معتقدند در شرایط کنونی دولت با افزایش قیمت خودرو مخالفت خواهد کرد؛ چراکه افزایش قیمت مسیر مناسبی برای برون‌رفت از مشکلات تولید نیست. با وجود آنکه اکثریت دست‌اندرکاران صنعت خودرو معتقدند، افزایش قیمت قطعات و همسو با آن افزایش قیمت خودرو در شرایط کنونی کشور، اقدامی غیرمنطقی است که قابلیت اجرایی شدن ندارد، اما قطعه‌سازان تاکید دارند، افزایش ۱۵درصدی هزینه‌های آنها باید به نحوی پوشش داده شود.

 

در این زمینه بسیاری از آنها معتقدند که اگر گزینه افزایش قیمت قطعات، گزینه مناسبی در شرایط کنونی نیست؛ بنابراین دولت می‌تواند راهکارهایی مانند کاهش قیمت مواد اولیه و یا کاهش هزینه‌های دولتی، کاهش مالیات صنعت خودرو را در مورد قطعه‌سازان اعمال کند. تاکید قطعه‌سازان بر این است که اگر دولت مصمم است قیمت خودرو پایدار بماند، بهترین راهکار کاهش هزینه‌های دولتی و کنترل ورودی‌های صنعت خودرو است؛ چراکه افزایش هزینه تولید ممکن است باعث ایجاد بحران جدی در بسیاری از شرکت‌های قطعه‌ساز و خودروساز شود و در نهایت مشتریان خودرو متضرر شوند.

 

در همین زمینه رضا رضایی، رئیس انجمن قطعه‌سازان در گفت‌‌وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه قطعه‌سازان نیز به خوبی واقف هستند که افزایش قیمت خودرو در شرایط فعلی به نفع خودروساز و قطعه‌ساز نیست‌، می‌گوید: با وجود این قطعه‌ساز نیز به‌دنبال افزایش قیمت مواد اولیه ناچار به افزایش قیمت قطعات است تا این موضوع موجب کاهش کیفیت و تیراژ تولید محصولات نشود. وی معتقد است؛ در صورتی که دولت با حمایت‌های خود بتواند وضعیت موجود را مدیریت کند، این موضوع منجر به افزایش قیمت نخواهد شد، اما در صورت عدم‌حمایت چون قطعه‌ساز با کاهش نقدینگی مواجه می‌شود چاره‌ای جز افزایش ندارد.

 

وی پیشنهاد خود به دولت را کاهش مالیات و عوارض، بیمه و سایر هزینه‌هایی می‌داند که بر دوش قطعه‌ساز قرار دارد و عنوان می‌کند: اگر در این میان دولت بتواند تسهیلات ارزان‌قیمت به قطعه‌ساز بدهد یا به نحوی بتواند به کاهش هزینه‌ مواداولیه دولتی بپردازد، قطعا شرایط به نفع مشتری خواهد بود. با وجود این محمدرضا نجفی‌منش، عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» معتقد است که دولت در حال حاضر، شرایط حمایت از هیچ بخشی را ندارد؛ بنابراین قطعه‌سازان به‌منظور حل مشکلات خود باید به افزایش قیمت بپردازند.

 

از آنجا که قطعه‌سازی و خودروسازی دو زنجیره به هم متصل هستند؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد که نقش خودروسازان در مدیریت وضعیت کنونی بسیار پررنگ باشد. این موضوع از آن رو اهمیت دارد که قطعه‌سازان افزایش قیمت قطعات خود را در اولین فرصت با خودروسازان در میان گذاشتند.

 

موضوعی که چندان باب میل مدیران دو شرکت بزرگ خودروساز نبوده است؛ به‌طوری‌که هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل شرکت ایران خودرو تاکید کرده است، «افزايش قيمت، مسير مناسبي براي برون رفت از مشكلات تامين و توليد در قطعه‌سازي نيست و بايد با آينده نگري، براي حفظ شرايط و توازن فعلي، مسيرهاي ديگري را درنظر داشته باشيم.» با توجه به اظهارات مدیرعامل ایران خودرو به‌نظر می‌رسد که صنعت خودرو با چالش مهمی در شرایط کنونی دست به گریبان است، چراکه از سویی قطعه‌سازان با توجه به افزایش هزینه‌های تولید به‌دنبال افزایش قیمت هستند این در حالی است که خودروساز علاقه‌ای به افزایش قیمت قطعه و به‌دنبال آن خودرو ندارد، اما از دیگر سو دولت نیز با توجه به محدودیت‌هایی که دارد نمی‌تواند خواسته قطعه‌سازان را برآورده کند حال سوالی که مطرح می‌شود این است که راهکار برون رفت از چالش کنونی چیست؟

 

در این میان برخی افزایش قیمت قطعه را راهکار اساسی می‌خوانند و برخی دیگر نیز معتقد به راه‌حل این بحران به صورت ریشه‌ای هستند. حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه افزایش قیمت قطعات و در نهایت قیمت خودرو در شرایط فعلی دولت اقدامی غیرمنطقی است، می‌گوید: سیستم تولید قطعه‌سازان قدیمی است بنابراین آنها به‌منظور برخورد مناسب با چنین روزهایی باید به توسعه زیرساختی خود بپردازند تا محصولات به روز، کیفی و با قیمت مناسب را تولید کنند.

 

وی با بیان اینکه قطعه‌سازان و خودروسازان با هرگونه تغییر در قیمت مواد اولیه و قطعات به‌دنبال آن هستند که فشار را به مصرف‌کننده منتقل کنند، می‌گوید: این در حالی است که آنها باید بهره‌وری تولید خود را افزایش دهند تا بتوانند هزینه‌های تولید را کاهش دهند. کریمی سنجری با اشاره به اینکه بازار خودرو در حال حاضر ظرفیت و کشش افزایش قیمت را ندارند و دولت نیز به‌دلیل عمر کوتاهش تمایلی به افزایش قیمت در این بخش ندارد، تاکید می‌کند: افزایش قیمت راحت‌ترین راه‌حل برای برطرف کردن این مسائل است، اما قطعه‌سازان و خودروسازان باید آگاه باشند که هرگونه افزایش قیمت ممکن است مشکلات سال گذشته یعنی عقب‌نشینی مشتریان برای خرید خودرو را به‌وجود بیاورد.

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش